Huis verkopen met NFT? In Amerika doen ze het

Er gaat geschiedenis geschreven worden, en het gaat om woning in Florida. Het eerste Amerikaanse huis ooit dat wordt verkocht als een NFT.

NFT amerika

Het makelaarskantoor dat de verkoop organiseert, zegt dat dit de toekomst van de huizenmarkt is, en ze geven zelf graag een voorproefje. Een huis in Gulfport, aan de kust van Florida, wordt – hoogstwaarschijnlijk – het eerste Amerikaanse huis ooit dat verkocht wordt als een non-fungible token (NFT). De NFT zal worden gebruikt om het huis te kopen. De eigenaars van de NFT zullen winst ontvangen door het te verhuren, direct nadat ze het hebben gekocht. We zouden dus kunnen zeggen dat dit een voorproefje is van hoe woningen in de toekomst kunnen worden verkocht…

NFT

Een paar maanden geleden, begonnen mensen de blockchain te gebruiken om digitale kunstwerken te verkopen en toen begonnen ze met de verkoop van ’s werelds eerste sms-bericht. Sommige mensen in Florida denken dat NFT’s kunnen worden gebruikt om een van de meest ingewikkelde aankopen van allemaal nog eenvoudiger te maken: het kopen van een huis.

Makelaars in Florida hopen zelfs dat NFT’s het kopen van een huis eenvoudiger zullen maken dan ooit tevoren. De rechten op een bepaald huis worden geüpload naar de blockchain als een token, dat vervolgens wordt geveild aan degene die het wint. Degene die dit token heeft, mag in het huis wonen! Helaas wordt het kopen van een huis er niet goedkoper op; het startbod voor hun eerste NFT is $650.000.