5 tips om jouw huis winterklaar te maken

Nu de herfst zijn intreden doet maakt men zich op voor de koude doch gezellige wintermaanden. Kasten met zomerse kleren uitruimen en de warme kleding inruimen. Nu de bladeren van de bomen vallen zijn het niet alleen de kleren die verruild worden. Ook je woning kan de nodige aanpassingen gebruiken! Hieronder 5 tips om jouw huis winterproof te maken.

Winterwoning

Tip 1: Winterse kleuren in huis

De wintermaanden staan bekend om de korte dagen. Dan is het toch fijn als je thuiskomt in een warm, gezellig huis. Om de gure winter buiten de houden is het raadzaam om warme kleuren te gebruiken. Een aantal hippe warme kleuren zijn: houtkleuren, roodkleurige tinten en aardetinten..

Tip 4: Zachte materialen

Ziet jouw huis er in de winter anders uit dan in de zomer? Dit kan namelijk een leuk effect hebben op de sfeer in je huis. Hout en andere zachte materialen zorgen voor warmte in je huis. Liever iets stoerder? Gebruik dan meer leer, zoals een lederen kleed. Materialen zoals staal en beton zorgen juist voor een koelere uitstraling. Wanneer je op zoek bent naar een warme, gezellige uitstraling gebruik dan zachtere materialen!

Tip 3: Sfeerverlichting

Je volledige interieur kan nog zo winterproof zijn, wanneer je de verkeerde verlichting hebt komt je interieur niet tot zijn recht. De verlichting bepaald voor een groot deel de sfeer in het huis. Kies voor de juiste verlichting, zodat je een warme sfeer creëert in je huis om de wintermaanden door te komen. Combineer hoofdverlichting met accentverlichting, kleine wandlampjes en/of spots, maak hierbij vooral gebruik van geel of oranje licht.

Tip 4: Combinaties

Wil je jouw huis een meer winterse sfeer geven, dan kan je ideaal combineren met jaloezieën en overgordijnen. Hiermee zorg je voor een warm gevoel in de kamer, en het werkt ook nog eens isolerend. Zo bespaar je ook nog geld!

Probeer dit eens te combineren met sfeervolle verlichting. Een veel geziene trend hierbij zijn de grote LED-lampbollen of grote glazen lampen.

Tip 5: Kou buiten houden

Zoals in het vorige punt aangegeven zorgen dikkere gordijnen voor redelijke isolatie en een sfeervolle uitstraling. Een belangrijke warmte-tip is dat je geen bank, stoel of kast direct voor een verwarming zet. Anders hou je de warmte tegen. Een tweede punt, een duurdere oplossing, is om het dak, ramen, vloeren en muren te isoleren. Wil je weten waar jouw huis het meeste tocht? Laat dan je woning compleet doorlopen, zo controleer je waar er nog gaten en kieren zijn. Deze kun je vervolgens opvullen. Meer tips over het isoleren van je huis kijk dan eens bij de HuisAssist. Zij kunnen je helpen met verschillende isolatie oplossingen.