Makelaar in Almere: Op zoek naar de beste makelaar in de buurt?

Direct makelaars vergelijken in Almere en kies zelf de beste makelaar

Almere uitzicht gebouwen

Makelaar in Almere

Ben je op zoek naar een makelaar in Almere om te helpen bij het verkopen of juist kopen van een woning? Het vinden van een geschikte makelaar kan een uitdaging zijn, vooral in de huidige, drukke markt. Het is moeilijk om te bepalen wat een normale prijs is en welke makelaar het beste bij je wensen past. Om je te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Almere, bieden wij een tool waarmee je je voorkeuren kunt invoeren. Wij selecteren dan twee makelaars die het beste bij je wensen passen op basis van onze verzamelde data over alle makelaars in Almere. Zo kun je snel een afspraak plannen met de “Makelaar Almere” die het beste bij je past.

Woningmarkt statistieken Almere

Aantal transacties

433

Verandering transacties

-10.7%

Gemiddelde vraagprijs

€406.000

Verandering vraagprijs

-4.4%

Top 10 makelaars Almere

De top 10 makelaars in Almere, welke makelaars staan daar allemaal in? De vraag die daarop moet volgen, is op basis van wat een makelaar top 10 gemaakt moet worden. Er zijn diverse manieren hoe een makelaar top 10 gemaakt kan worden. Wanneer Juiste Makelaar op zoek gaat naar de beste makelaars voor jouw situatie, dan met het algoritme en onze experts op de makelaars statistieken en de klantervaringen van Juiste Makelaar klanten. Hieronder kun je zien hoe jij zelf de verschillende top 10 makelaar lijsten in Almere kunt bekijken. De top 10 makelaars zijn gebaseerd op woning statistieken van de afgelopen 12 maanden.

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Almere Hoekstra en van Eck 5 4 1
2 Almere Makelaardij Van der Linden -4 3 1
3 Almere Spijker Makelaardij B.V. Almere -7 3 1
4 Almere Staat Makelaars -15 4 1
5 Almere Alex van Keulen Makelaars B.V. 7 4 1
6 Almere De 4 Linden Makelaardij -6 3 1
6 Almere Schouten Makelaars 2 3 1
8 Almere IMMO Arie van der Lee 4 4 1
9 Almere Pieter van der Plas makelaar voor Almere B.V. -1 3 1
10 Almere Ilona WoltHuis Makelaardij 5 3 1
Plaats
 • Top 10 woningtransacties

Het aantal woningtransacties van een makelaar in Almere zegt iets over de populariteit de van de makelaar in de buurt. Anders zullen andere mensen deze makelaars uit de top 10 niet aanraden. De top 10 makelaars hieronder laat direct de meest verkopende makelaars zien.

 • Verkoopsnelheid van de makelaar

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar die snel je woning kan verkopen, kun je de makelaars selecteren op basis van het aantal sterren. Wanneer een makelaar 5 sterren heeft, is de makelaar een stuk sneller met het verkopen van woningen dan gemiddeld in Almere.

 • Gemiddeld hoogste vraagprijs

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar die in hetzelfde segment als je eigen woning verkoopt, dan is het handig om te kijken naar de gemiddelde vraagprijs van de makelaars. Hierbij is de top 10 makelaars niet goed of slecht, maar gaat het erom wat past bij je eigen woning. Wanneer het percentage van de makelaar groen is verkoopt de makelaar woning hoger dan gemiddeld in Almere, wanneer het rood is is het lager dan gemiddeld.

Kosten makelaar in Almere

Bij verkoop van de woning zijn de kosten per makelaars erg verschillend. Zo werkt de ene makelaar met fixed fee en de ander met een percentage.Hiernaast zijn er nog een aantal punten waarop je moet letten wanneer een makelaar in Almere je woning gaat verkopen.

De meeste makelaars rekenen een bedrag wat bekend staat als courtage kosten. Om je een idee te geven van deze kosten is hieronder een voorbeeld gegeven waarbij de gemiddelde verkoopprijs in Almere wordt gebruikt.

 Voorbeeld makelaarskosten Kosten
 Vraagprijs woning in Almere € 450.00
Gemiddelde courtage makelaar Almere 1,18 %
Kosten van makelaar € 5.310
Opstartkosten € 500
Totale kosten van makelaar Almere € 5.810

Kosten makelaars Almere vergelijken

Mocht de makelaar in Almere een andere rekensom voor de kosten gebruiken, lees je hieronder een aantal punten waar je op kan letten en waarmee je de kosten van makelaars kan vergelijken.

 • Het tarief dat de makelaar in rekening brengt en of dit op basis van no cure, no pay is.
 • Wat krijg je voor dit bedrag? Controleer of er bijkomende kosten zijn voor dingen als een Open-Huis, grondonderzoek, brochures, foto’s, filmpjes, advertentiekosten of andere zaken.
 • Houd er rekening mee dat sommige makelaars ook opstartkosten in rekening brengen, zoals voor het maken van foto’s of het plaatsen van de woning online.
 • Let op of het bedrag exclusief of inclusief btw is, want dit kan grote verschillen maken in de uiteindelijke nota.
 • Zoek naar eventuele kosten die in rekening worden gebracht als je de opdracht intrekt. Soms kunnen dit significante bedragen zijn.

> Lees meer over de kosten van een makelaar bij de verkoop van je woning

Makelaars vergelijken Almere

Aankoopmakelaars in Almere rekenen allemaal verschillende prijzen voor hun diensten bij de aankoop van een woning. Dit kan variëren van een vaste vergoeding tot courtage op basis van de aankoopprijs. Tijdens je zoektocht naar een aankoopmakelaar in Almere, kun je kiezen voor een full-service makelaar of alleen bepaalde diensten afnemen, zoals het doen van bezichtigingen zelf. Omdat Almere een populaire markt is met veel huizenzoekers, is het belangrijk om goede begeleiding te krijgen bij de aankoop van een woning in Almere voor een passende prijs. Hier zijn een aantal zaken waar je op kunt letten om de beste deal te sluiten:

 • Vergelijk je dezelfde taken van verschillende aankoopmakelaars in Almere met elkaar? Zo weet je welke makelaar het beste bij je wensen past.
 • Hoeveel aankoopervaring heeft de makelaar in de buurt waar je een woning zoekt? Dit kan een goede indicatie zijn van zijn of haar kennis van de lokale markt.
 • Kun je onderhandelen over bijkomende diensten, zoals een bonus bij een lagere koopsom dan de vraagprijs?
 • Zorg ervoor dat je alle prijzen inclusief BTW vergelijkt, zodat je het daadwerkelijke bedrag weet dat je moet betalen.
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten van de aankoopmakelaars? Overweeg of no cure no pay voor jouw situatie geschikt is.

> Meer lezen over aankoopmakelaars vergelijken

Voordelen van een makelaar in Almere

Als je een woning wilt kopen of verkopen met behulp van een makelaar in Almere, kan het nuttig zijn om te zoeken naar een makelaar die bekend is met de wijk waarin je een huis wilt kopen of verkopen. Dit is vooral relevant in Almere, omdat de stad verschillende wijken heeft met elk hun eigen kenmerken. Sommige makelaars zijn actiever in bepaalde wijken dan in andere. Het is daarom verstandig om te controleren of de makelaar die je in overweging neemt, bekend is met de wijken in Almere waarin je een huis wilt kopen. Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor een lokale makelaar in Almere:

 • De makelaar kent de regionale huizenmarkt als geen ander en is daardoor goed op de hoogte van de lokale vraag en aanbod.
 • De makelaar kan vaak potentiële kopers voor je huis aandragen, omdat hij of zij goed bekend is met het lokale netwerk.
 • De makelaar is op de hoogte van de lokale regelgeving en kan je daarom goed adviseren over de verkoop of aankoop van een woning in Almere.
 • De makelaar heeft waarschijnlijk contacten met andere actieve collega’s in Almere en kan daardoor gemakkelijk samenwerken met andere professionals in de stad.

Uitgelichte makelaars in Almere

In Almere zijn jaarlijks meer dan 80 makelaars actief op de woningmarkt. Hierdoor is het moeilijk om een inschatting te maken welke makelaar goed is of welke makelaar het beste presteert. Bij Juiste Makelaar tonen wij niet alleen de top 10 snelste makelaars, de meeste verkopen of makelaars met de hoogste vraagprijs in Almere. Ook lichten wij makelaars uit die een goede reputatie hebben en die veel voor hun klanten doen. Lees daarom goed wat de unieke punten zijn van de onderstaande actieve makelaars.

Van de Steege Almere

Van de Steege Makelaarsgroep is een bekende partij in regio Almere. Met acht vestigingen in Noord-Holland en Flevoland, is Van de Steege Makelaarsgroep is een van de grootste makelaarsgroepen actief in de randstad. Kantoor Almere is al jaren actief en gevestigd in Almere Poort. Het team bestaat uit 5 medewerkers die altijd voor je klaar staan. Naast het aan- en verkopen van bestaande woningen begeleidt Van de Steege Makelaarsgroep ook met het aan- en verkopen van nieuwbouwprojecten.

Europalaan 941, Almere  036 548 2070

STAAT Makelaars

STAAT Makelaars is niet alleen actief in Almere maar ook in Amsterdam en Lelystad. Dit kantoor staat bekend om de innovatieve werkwijze en hippe uitstraling. Hierbij staat sociaal contact centraal. Staat Makelaars wilt de traditionele werkwijze veranderen om de doelgroep van tegenwoordig aan te spreken. Daarom staat dit kantoor bekend als de Makelaar van Morgen. Omdat de makelaar in Flevoland en Noord-Holland actief is, weten zij direct wat er speelt en hoe jij hier het beste op in kunt spelen.

Randstad 22 46, Almere  036 2340 999

Schouten Makelaars

Schouten Makelaars Almere is een echt familiebedrijf voor maar liefst 4 generaties lang. Het kantoor is sinds een aantal jaar gevestigd op hun nieuwe locatie aan de Europalaan in Almere Poort. De familie Schouten is een gepassioneerde familie voor het makelaar vak en daarom nog steeds actief in deze markt. Marcel is sinds 1992 makelaar en is sinds 2018 samen met zijn dochters in het bedrijf. Bij dit kantoor in Almere kun je een persoonlijke en warme aanpak verwachten. Je voelt je direct thuis!

Europalaan 848, Almere  036 3030249

Estatum makelaardij

Estatum Makelaardij is een lokaal makelaarskantoor in Almere. Dit kantoor werkt met 2 gepassioneerde makelaars om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Dit kantoor heeft meer dan 27 jaar ervaring in de makelaardij. Het kantoor is klein, maar heeft ervaring in zowel bedrijfsmatig vastgoed als particuliere woningen. Estatum Makelaardij staat daarnaast bekend als een Expat makelaar, waardoor zij veel expats in heel Almere aan een huis helpen. Of dit nou huur of koop is. Het kantoor werkt uitsluitend met een no cure, no pay tarief waarbij het tarief altijd een vaste percentage van de opbrengst is, zonder opstartkosten

Havenzicht 72, Almere  036 5490628

Van der Avoort Makelaardij

René van der Avoort zit al sinds 1972 in het makelaar vak. Vervolgens is hij zelf in 1990 beëdigd als makelaar. Het kantoor van der Avoort wil graag klein blijven omdat zij een persoonlijke aanpak belangrijker vinden dan wat dan ook. Een huis kopen of verkopen is iedere keer weer een grote beslissing waar iemand goede begeleiding bij nodig heeft. Daarom heeft dit kantoor over de jaren heen een uitstekend netwerk opgebouwd in Almere en helpt jou graag met een succesvolle verkoop van jouw woning.

Transistorstraat 7-C, Almere  036 767 6000

Van der Linden Makelaardij Almere

Van der Linden Almere is een makelaar die behoort tot de Van der Linden Groep. Deze makelaar is actief in 7 verschillende regio’s. Dit maakt het makelaarskantoor direct een van de grootste makelaars van de regio Flevoland. Het makelaarskantoor is actief in de woning verkoop, maar ook nieuwbouw en de verhuur en beheer van woningen in Almere. Daarnaast verzorgt dit kantoor ook commercieel vastgoed en het vastgoedmanagement van het commercieel vastgoed. Dit maakt het makelaarskantoor, waar ook het hoofdkantoor zit, enorm divers. Van der Linden makelaardij Almere is van alle markten thuis en begeleid je graag tijdens jouw woonreis!

Randstad 2301, Almere  036 533 0077

NVM makelaars in Almere

Juiste Makelaar vergelijkt alleen makelaars in Almere die zijn aangesloten bij een branchevereniging, zoals NVM, VBO of VastgoedPro. NVM is de grootste en meest bekende branchevereniging in Nederland. Door de hoge kwaliteitseisen die deze brancheverenigingen stellen voor makelaars in Almere, kun je er zeker van zijn dat je met een professionele en betrouwbare makelaar in contact wordt gebracht.

> Meer lezen over brancheverenigingen van makelaars

Populaire steden rondom Almere

Verbouwen of toch verkopen?

Is het huis te klein geworden vanwege eventuele gezinsuitbreiding of wil je moderner gaan wonen? Ieder jaar staan vele woningeigenaren voor dit dilemma. Mocht dit voorkomen kan het helpen om dit met een makelaar Almere te bespreken, die kan je altijd een gratis waardebepaling geven, zo weet je gelijk wat je huis nu oplevert en wat het met de toekomstige waarde kan gaan doen.

Huis kopen in Almere?

De ene bezichtiging na de ander, steeds maar weer te horen krijgen dat je bod te laag was of er is gewoon zo weinig woningaanbod dat er niks voor je tussen zit. Momenteel is de huizenmarkt erg oververhit veel plaatsen in Nederland is het erg lastig om een geschikte of betaalbare woning te vinden. Hierdoor wordt het steeds lastiger om een geschikt huis te kopen in Almere. Om het proces te versoepelen kan het helpen om een aankoopmakelaar in te schakelen, die is vaak bekend en heeft veel ervaring om op de lokale huizenmarkt. Wanneer je verschillende aankoopmakelaars gaat vergelijken zijn de volgende stappen erg handig bij huis kopen Almere:

 • Hoe goed kent de makelaar de stadsdelen en buurten van Almere? Dit kan helpen om een woning te vinden die aansluit bij je wensen en budget.
 • Wat is de begeleiding tijdens het aankoopproces? Gaat de makelaar altijd met je mee naar bezichtigingen of pas de tweede keer?
 • Tarieven van aankoopmakelaars kunnen sterk verschillen, dus het is verstandig om een vergelijking te maken via Juiste Makelaar om de beste makelaar in Almere te vinden.
 • Prijzen voor aankoopmakelaars kunnen ook sterk uiteenlopen, dus doe goed onderzoek voordat je een keuze maakt.
 • Maakt de makelaar een zoekprofiel voor je aan? Zo kan het zijn dat je het woningaanbod een paar dagen eerder krijgt dan andere huizenzoekers..

Op zoek naar een aankoopmakelaar?

Op zoek naar een makelaar in Almere die je kan helpen om snel een woning te kopen in de huidig woningmarkt? Er zijn tal van makelaars in deze stad die je kunnen assisteren, maar hoe weet je of een bepaalde makelaar bij je past en dat je niet te veel betaalt voor zowel de woning als de makelaarskosten?

Onze tool kan je helpen om makelaars te vinden die aansluiten bij je voorkeuren. Door jouw wensen en voorkeuren en de gewenste wijk in Almere in te voeren, vergelijken we deze met de makelaars in ons bestand en stellen we een lijst op van de makelaars die het beste bij je passen. Tenslotte maken de twee geselecteerde makelaars kennis met elkaar, zodat je zelf een keuze kunt maken.

Als je al een makelaar hebt en je wilt graag verder geholpen worden in het aankoopproces, dan kan je terecht bij HuisAssist. Zij helpen je in het aankoopproces van A tot Z

Wonen in Almere

Almere is nog steeds één van de snelst groeiende steden van Nederland. De stad die pas in 1976 is opgeleverd, wordt met jaar en dag is steeds populairder. Daarom is er ook voor bijna ieder budget een woning te vinden. Inmiddels telt Almere vijf stadsdelen: Almere Stad, Almere Poort, Almere Buiten, Almere Haven en Almere Hout. Ieder stadsdeel heeft zijn eigen identiteit en een ander type inwoner.

Makelaar vergelijken in verschillende stadsdelen in Almere (kaart)

1. Almere Haven; 2. Almere Stad; 3. Almere Buiten; 4. Almere Poort; 5. Almere Hout; 6. Almere Pampus

 

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een veelgestelde vraag die niet tussen de lijst staat? Stel dan direct je vraag aan ons!

Hoeveel kost een makelaar in Almere gemiddeld?

+

Een makelaar in Almere kost gemiddeld tussen de 1,08% en de 1,28% van de verkoopsom.

De kosten van de makelaar zijn inclusief btw en alle bijkomende kosten voor de verkoop van het huis.

Wat kost een aankoopmakelaar in Almere?

+

De kosten voor een aankoopmakelaar in Almere liggen tussen de 2.350 en 2.975 euro. Dit is alleen nog maar de aankoopmakelaar zelf.

Naast de kosten voor een aankoopmakelaar betaal je dan nog andere kosten zoals, de kosten bouwkundig onderzoek, de notaris, de overdrachtsbelasting.

Hoeveel makelaars zijn momenteel actief in Almere?

+

Momenteel zijn er 100 makelaars actief in Almere. Deze makelaars kopen en verkopen woningen in de regio.