Makelaar in Almere: Vergelijk en vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!


  

Almere uitzicht gebouwen

Makelaar in Almere

Wil jij verkopen of juist kopen met de hulp van een makelaar in Almere? Dan kan een zoektocht naar een geschikte makelaar een serieuze uitdaging zijn. Want waar ga jij op letten als je een makelaar in Almere kiest of hoe weet je wat een normale prijs is? In de huidige overspannen markt kan dit een flinke opgave zijn, zeker wanneer nu Almere populairder dan ooit is. Deze vragen zijn lastig te beantwoorden. Om deze reden kunnen wij je helpen met de zoektocht naar een geschikte makelaar in Almere. Vul je voorkeuren in via de tool. Op basis van jouw voorkeuren selecteren wij 2 makelaars die het beste passen bij jouw wensen. Wij hebben alle data van makelaars in Almere verzamelt waardoor de vergelijking accuraat is, de rest kun je zelf doen! Want voor je het weet heb je al een afspraak gepland met de “Makelaar Almere”.

Woningmarkt statistieken Almere

Aantal transacties

485

Verandering transacties

-27.0%

Gemiddelde vraagprijs

€424.000

Verandering vraagprijs

-2.0%

Top 10 makelaars Almere

De top 10 makelaars in Almere, welke makelaars staan daar allemaal in? De vraag die daarop moet volgen, is op basis van wat een makelaar top 10 gemaakt moet worden. Er zijn diverse manieren hoe een makelaar top 10 gemaakt kan worden. Wanneer Juiste Makelaar op zoek gaat naar de beste makelaars voor jouw situatie, dan met het algoritme en onze experts op de makelaars statistieken en de klantervaringen van Juiste Makelaar klanten. Hieronder kun je zien hoe jij zelf de verschillende top 10 makelaar lijsten in Almere kunt bekijken. De top 10 makelaars zijn gebaseerd op woning statistieken van de afgelopen 12 maanden.

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
1's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1131
1's GravenmoerKIN Makelaars831
3's GravenmoerVan den Bosch makelaars441
3's-GravelandBoshem Wonen Makelaardij2911
3's-GravelandDe Koster cs Makelaars4731
3's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs2911
3's-GravelandFlexmakelaar3111
3's-GravelandHuysraed-3911
3's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs251
3's-GravelandSijmons-Dolata-811
Plaats
 • Top 10 woningtransacties

Het aantal woningtransacties van een makelaar in Almere zegt iets over de populariteit de van de makelaar in de buurt. Anders zullen andere mensen deze makelaars uit de top 10 niet aanraden. De top 10 makelaars hieronder laat direct de meest verkopende makelaars zien.

 • Verkoopsnelheid van de makelaar

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar die snel je woning kan verkopen, kun je de makelaars selecteren op basis van het aantal sterren. Wanneer een makelaar 5 sterren heeft, is de makelaar een stuk sneller met het verkopen van woningen dan gemiddeld in Almere.

 • Gemiddeld hoogste vraagprijs

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar die in hetzelfde segment als je eigen woning verkoopt, dan is het handig om te kijken naar de gemiddelde vraagprijs van de makelaars. Hierbij is de top 10 makelaars niet goed of slecht, maar gaat het erom wat past bij je eigen woning. Wanneer het percentage van de makelaar groen is verkoopt de makelaar woning hoger dan gemiddeld in Almere, wanneer het rood is is het lager dan gemiddeld.

Kosten makelaar in Almere?

Bij verkoop van de woning zijn de kosten per makelaars erg verschillend. Zo werkt de ene makelaar met fixed fee en de ander met een percentage.Hiernaast zijn er nog een aantal punten waarop je moet letten wanneer een makelaar in Almere je woning gaat verkopen.

De meeste makelaars rekenen een bedrag wat bekend staat als courtage kosten. Om je een idee te geven van deze kosten is hieronder een voorbeeld gegeven waarbij de gemiddelde verkoopprijs in Almere wordt gebruikt.

 Vraagprijs woning in Almere (voorbeeld)€ 433.318
Gemiddelde courtage makelaar Almere1,38 %
Kosten van makelaar€ 5.980,-
Opstartkosten€ 500,-
Totale kosten van makelaar Almere€ 6.480,-

Kosten makelaars Almere vergelijken

Mocht de makelaar in Almere een andere rekensom voor de kosten gebruiken, lees je hieronder een aantal punten waar je op kan letten en waarmee je de kosten van makelaars kan vergelijken.

 • Welke tarief rekent de makelaar en is het no cure no pay?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, grondonderzoek, brochures, foto’s, filmpje, advertentiekosten of een
 • Het kan verschillen per makelaar wat je moet betalen. Alleen sommige makelaar rekenen ook opstartkosten. Dit kan zijn voor foto’s te maken of om de woning online te plaatsen.
 • Is het bedrag exclusief of inclusief btw? Dit kan veel uitmaken met de uiteindelijke nota.
 • Zijn er eventuele kosten wanneer jij de opdracht intrekt? Soms kunnen dit honderden euro’s zijn.

Lees meer over de kosten van een aankoopmakelaar of van  een verkoopmakelaar

Makelaars vergelijken Almere

Bij een huis kopen Almere van een woning reken aankoopmakelaars allemaal andere prijzen. Dit kan van fixed fee tot courtage op basis van de aankoopprijs. Tijdens de zoektocht naar een aankoopmakelaar in Almere kan je natuurlijk kiezen voor een full-service makelaar of je kan ook deeldiensten afnemen, bij de deeldiensten kan je bijvoorbeeld zelf bezichtigingen doen en dat scheelt weer in de portemonnee. Omdat Almere erg populaire markt is met vele huizenzoekers, wil je natuurlijk wel goede begeleiding om een huis te kopen in Almere voor een passende prijs.  Hier een aantal punten waar je op kunt letten om de beste deal te sluiten:

 • Vergelijk je dezelfde taken van de diverse aankoopmakelaars in Almere met elkaar?
 • Hoeveel aankoopervaring heeft de makelaar in de buurt waar jij een woning zoekt?
 • Kun je een bonus onderhandelen bij bijvoorbeeld een lagere koopsom dan de vraagprijs?
 • Let op dat je alle prijzen inclusief btw vergelijkt, dit is ook het bedrag wat je daadwerkelijk moet betalen.
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten van de aankoopmakelaars? No cure no pay

> Meer lezen over aankoopmakelaars vergelijken

Voordelen van een makelaar in Almere

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen met een makelaar in Almere, is het een goed teken als de professional bekend is met de wijk. Dit is zeker fijn in Almere waar veel verschillende soorten wijken zijn. In deze wijken zijn verschillende makelaars actief en de ene makelaar meer woningen in de ene Almeerse wijk aan- of verkoopt dan in de andere wijk in Almere. Controleer daarom altijd de kennis van de makelaar over de wijken in Almere waar je een huis wilt kopen. Redenen waarom je voor een lokale makelaar in Almere moet kiezen:

 • Kent de regionale huizenmarkt als geen ander
 • Weet vaak potentiële kopers voor jouw huis
 • Is goed op de hoogte van de lokale regelgeving
 • Kent andere actieve collega’s in Almere

Uitgelichte makelaars in Almere

In Almere zijn jaarlijks meer dan 80 makelaars actief op de woningmarkt. Hierdoor is het moeilijk om een inschatting te maken welke makelaar goed is of welke makelaar het beste presteert. Bij Juiste Makelaar tonen wij niet alleen de top 10 snelste makelaars, de meeste verkopen of makelaars met de hoogste vraagprijs in Almere. Ook lichten wij makelaars uit die een goede reputatie hebben en die veel voor hun klanten doen. Lees daarom goed wat de unieke punten zijn van de onderstaande actieve makelaars.

Van de Steege Almere

Van de Steege Makelaarsgroep is een bekende partij in regio Almere. Met acht vestigingen in Noord-Holland en Flevoland, is Van de Steege Makelaarsgroep is een van de grootste makelaarsgroepen actief in de randstad. Kantoor Almere is al jaren actief en gevestigd in Almere Poort. Het team bestaat uit 5 medewerkers die altijd voor je klaar staan. Naast het aan- en verkopen van bestaande woningen begeleidt Van de Steege Makelaarsgroep ook met het aan- en verkopen van nieuwbouwprojecten.

Europalaan 941, Almere  036 548 2070

STAAT Makelaars

STAAT Makelaars is niet alleen actief in Almere maar ook in Amsterdam en Lelystad. Dit kantoor staat bekend om de innovatieve werkwijze en hippe uitstraling. Hierbij staat sociaal contact centraal. Staat Makelaars wilt de traditionele werkwijze veranderen om de doelgroep van tegenwoordig aan te spreken. Daarom staat dit kantoor bekend als de Makelaar van Morgen. Omdat de makelaar in Flevoland en Noord-Holland actief is, weten zij direct wat er speelt en hoe jij hier het beste op in kunt spelen.

Randstad 22 46, Almere  036 2340 999

Schouten Makelaars

Schouten Makelaars Almere is een echt familiebedrijf voor maar liefst 4 generaties lang. Het kantoor is sinds een aantal jaar gevestigd op hun nieuwe locatie aan de Europalaan in Almere Poort. De familie Schouten is een gepassioneerde familie voor het makelaar vak en daarom nog steeds actief in deze markt. Marcel is sinds 1992 makelaar en is sinds 2018 samen met zijn dochters in het bedrijf. Bij dit kantoor in Almere kun je een persoonlijke en warme aanpak verwachten. Je voelt je direct thuis!

Europalaan 848, Almere  036 3030249

Estatum makelaardij

Estatum Makelaardij is een lokaal makelaarskantoor in Almere. Dit kantoor werkt met 3 gepassioneerde makelaars om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Dit kantoor heeft meer dan 27 jaar ervaring in Almere. Het kantoor is klein, maar heeft ervaring in zowel bedrijfsmatig vastgoed als particulier onroerend goed. Estatum staat daarnaast bekend als een Expat makelaar, waardoor zij veel expats in heel Almere aan een huis helpen. Of dit nou huur of koop is. Het kantoor werkt uitsluitend met een no cure, no pay tarief waarbij het tarief altijd een vaste prijs is.

Havenzicht 72, Almere  036 5490628

Van der Avoort Makelaardij

René van der Avoort zit al sinds 1972 in het makelaar vak. Vervolgens is hij zelf in 1990 beëdigd als makelaar. Het kantoor van der Avoort wil graag klein blijven omdat zij een persoonlijke aanpak belangrijker vinden dan wat dan ook. Een huis kopen of verkopen is iedere keer weer een grote beslissing waar iemand goede begeleiding bij nodig heeft. Daarom heeft dit kantoor over de jaren heen een uitstekend netwerk opgebouwd in Almere en helpt jou graag met een succesvolle verkoop van jouw woning.

Transistorstraat 7-C, Almere  036 767 6000

Van der Linden Makelaardij Almere

Van der Linden Almere is een makelaar die behoort tot de Van der Linden Groep. Deze makelaar is actief in 7 verschillende regio’s. Dit maakt het makelaarskantoor direct een van de grootste makelaars van de regio Flevoland. Het makelaarskantoor is actief in de woning verkoop, maar ook nieuwbouw en de verhuur en beheer van woningen in Almere. Daarnaast verzorgt dit kantoor ook commercieel vastgoed en het vastgoedmanagement van het commercieel vastgoed. Dit maakt het makelaarskantoor, waar ook het hoofdkantoor zit, enorm divers. Van der Linden makelaardij Almere is van alle markten thuis en begeleid je graag tijdens jouw woonreis!

Randstad 2301, Almere  036 533 0077

NVM makelaars in Almere

Juiste Makelaar brengt je uitsluitend in contact met makelaars in Almere die zijn aangesloten bij een branchevereniging. In Nederland is dit NVM, VBO of VastgoedPro. NVM is van deze drie brancheverenigingen de grootste en meest bekende. Door de eisen die deze brancheverenigingen stellen voor makelaars in Almere, heb je meer zekerheid over de kwaliteit.

> Meer lezen over makelaars

Populaire steden rondom Almere

Verbouwen of toch verkopen?

Is het huis te klein geworden vanwege eventuele gezinsuitbreiding of wil je moderner gaan wonen? Ieder jaar staan vele woningeigenaren voor dit dilemma. Mocht dit voorkomen kan het helpen om dit met een makelaar Almere te bespreken, die kan je altijd een gratis waardebepaling geven, zo weet je gelijk wat je huis nu oplevert en wat het met de toekomstige waarde kan gaan doen.

Huis kopen in Almere?

De ene bezichtiging na de ander, steeds maar weer te horen krijgen dat je bod te laag was of er is gewoon zo weinig woningaanbod dat er niks voor je tussen zit. Momenteel is de huizenmarkt erg oververhit veel plaatsen in Nederland is het erg lastig om een geschikte of betaalbare woning te vinden. Hierdoor wordt het steeds lastiger om een geschikt huis te kopen in Almere. Om het proces te versoepelen kan het helpen om een aankoopmakelaar in te schakelen, die is vaak bekend en heeft veel ervaring om op de lokale huizenmarkt. Wanneer je verschillende aankoopmakelaars gaat vergelijken zijn de volgende stappen erg handig bij huis kopen Almere:

 • Hoe goed kent de aankoopmakelaar de stadsdelen en buurten?
 • Hoe ziet de begeleiding eruit gedurende het aankoopproces? Gaat de aankoopmakelaar altijd met je mee naar bezichtigingen of pas de tweede keer?
 • De tarieven zijn erg verschillend, doe daarom altijd een vergelijking via Juiste Makelaar om zo de beste makelaar Almere voor jou te vinden.
 • De Prijzen kunnen erg uiteenlopen, dus doe goed onderzoek.
 • Maken ze een zoekprofiel voor je aan? Zo krijg je soms het woningaanbod wel een paar dagen eerder.
 • Wil je meer weten over aankoopmakelaars vergelijken? Lees dan hier verder in een uitgebreider overzicht.

Op zoek naar een aankoopmakelaar?

Op korte termijn een aankoopmakelaar nodig, die je kan helpen de oververhitte woningmarkt? Er zijn veel aankoopmakelaars in Almere die je kunnen helpen, maar hoe weet je of de makelaar Almere bij jou past en dat je niet te veel betaald voor zowel de woning als de makelaar?

Met onze tool kun je uw voorkeuren invoeren om vervolgens in contact te komen met de best aankoopmakelaar die bij je past. Op basis van jouw voorkeuren en de gewenste buurt of wijk in Amsterdam zorgen voor een vergelijking op maat. Tot slot maken de twee geselecteerde aankoopmakelaars kennis, waardoor je de uiteindelijke keuze zelf maakt.

Heb je al een aankoopmakelaar en wil je verder geholpen worden in aankoopproces ga naar HuisAssist zij helpen je graag verder in het aankoopproces van A tot Z.

Wonen in Almere

Almere is nog steeds één van de snelst groeiende steden van Nederland. De stad die pas in 1976 is opgeleverd, wordt met jaar en dag is steeds populairder. Daarom is er ook voor bijna ieder budget een woning te vinden. Inmiddels telt Almere vijf stadsdelen: Almere Stad, Almere Poort, Almere Buiten, Almere Haven en Almere Hout. Ieder stadsdeel heeft zijn eigen identiteit en een ander type inwoner.

Makelaar vergelijken in verschillende stadsdelen in Almere (kaart)

1. Almere Haven; 2. Almere Stad; 3. Almere Buiten; 4. Almere Poort; 5. Almere Hout; 6. Almere Pampus

 

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een veelgestelde vraag die niet tussen de lijst staat? Stel dan direct je vraag aan ons!

Hoeveel kost een makelaar in Almere gemiddeld?

+

Een makelaar in Almere kost gemiddeld tussen de 1,08% en de 1,28% van de verkoopsom.

De kosten van de makelaar zijn inclusief btw en alle bijkomende kosten voor de verkoop van het huis.

Wat kost een aankoopmakelaar in Almere?

+

De kosten voor een aankoopmakelaar in Almere liggen tussen de 2.350 en 2.975 euro. Dit is alleen nog maar de aankoopmakelaar zelf.

Naast de kosten voor een aankoopmakelaar betaal je dan nog andere kosten zoals, de kosten bouwkundig onderzoek, de notaris, de overdrachtsbelasting.

Hoeveel makelaars zijn momenteel actief in Almere?

+

Momenteel zijn er 100 makelaars actief in Almere. Deze makelaars kopen en verkopen woningen in de regio.