Zoek jij de beste makelaar in Utrecht? Maar nog geen succes?

Vergelijk direct de makelaars in jouw omgeving en kom in contact.

Huizen vector Huizen vector

Wonen in Utrecht, de Domstad

Utrecht, de stad die midden in het land ligt en ook wel de Domstad wordt genoemd. De stad Utrecht is gebouwd rondom de Domtoren. De toren is vanaf alle plekken in de stad te zien, als je even de weg kwijt bent in de binnenstad, kan je altijd de weg terugvinden. Daarbij is het gelijk de hoogste kerktoren van Nederland. Utrecht telt ongeveer 350.000 inwoners waarvan 45% jonger is dan 30 jaar, dit maakt Utrecht gelijk de jongste stad van Nederland.

Wonen in het levendige Utrecht West

De Utrechtse wijk West heeft rond de 30.000 inwoners,de afgelopen vijf jaar is de WOZ-waarde in West met 40% gestegen. De wijk zelf bestaat uit de buurten Welgelegen, Schepenbuurt, Oog in Al, Nieuw Engeland en Lombok.
Wijk West behoort tot een van de bijzonderste wijken van Utrecht. Veel mensen hier hebben een bijzonder verhaal, mede door de grote diversiteit in de wijk. Veel bewoners zetten zich dan ook in voor de wijk en andere bewoners, waardoor de wijk veiliger, levendiger en een fijne plek is om te wonen. In de zomer zijn veel Utrechters te vinden rond het water bij het Muntkwartier en het stadsstrand SOIA. Waar je in de zomer vele bewoners rond het water zal vinden, zal je gedurend het hele jaar de bewoners vinden in een van de 6 parken die de wijk telt, waarvan “Park Oog in Al” het bekendst is voor zowel jong als oud.

Overzicht van de wijken in Utrecht

1. West; 2. Noordwest; 3. Overvecht; 4. Noordoost; 5. Oost; 6. Binnenstad; 7. Zuid; 8. Zuidwest; 9. Leidsche Rijn; 10. Vleuten-De Meern

 

Wonen in het populaire Noordwest

Utrecht Noordwest telt rond meer dan 45.000 inwoners, hierdoor is deze wijk de twee na grootste wijk van de Domstad. De afgelopen vijf jaar is de WOZ-waarde in Noordwest met maar liefst 60% gestegen! De wijk is grotendeels gelegen rond de Amsterdamsestraatweg, de wijk is opgesplitst in drie buurten: Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd. In Noordwest is er altijd wat te doen, veel bewoners zetten zich in voor de wijk, zodat er steeds meer groen is. Ongeveer 40% van de woningen zijn koopwoningen, waarbij er veel alleenstaanden in de wijk wonen.

Groen en hoog wonen in Overvecht

Overvecht ”de groene hoogbouwwijk van Utrecht” met zo’n 35.000 inwoners. De wijk is 1954 toegekend aan Utrecht door een gemeentelijke herindeling. Tot 1960 was Overvecht één groot weiland, eind 1970 waren Overvecht-Noord en -Zuid gebouwd. De wijk Overvecht is opgesplitst in diverse buurten: Zamenhofdreef, Taagdreef, Donaudreef, Neckardreef, Zambesidreef en Tigrisdreef. De meerderheid van de inwoners van Overvecht hebben een multiculturele achtergrond, waardoor er een enorme rijke cultuur in de wijk is. Aan de rand van Overvecht liggen drie prachtige forten die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wonen in de Yuppenwijk Noordoost

De wijk Noordoost staat bekend om het prachtige Griftpark en de Voorveldse Polder. Noordoost bestaat uit de volgende buurten: Vogelenbuurt, Lauwerecht, Tuinwijk, Staatsliedenbuurt, Tuindorp, Tuindorp-Oost, Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt, Huizingabuurt. In deze populaire wijk wonen ongeveer 40.000 mensen en dat groeit ieder jaar structureel met 5%. De WOZ-waarde is hier in de afgelopen 5 jaar flink gestegen met 40 procent. De bewoners van Noordoost zijn over het algemeen hoog opgeleid, verantwoordelijk, zelfredzaam en erg betrokken bij het verduurzamen van de buurt en de woningen. Eén van de bekendste winkelstraten in de wijk is de Biltstraat.

Wonen in het ruim opgezette Vleuten-De Meern

Vleuten-De Meern is de wijk met het meeste aantal inwoners hier wonen 50.000 mensen. De wijk is qua oppervlakte de grootste van de gemeente Utrecht. Veel bewoners zijn erg betrokken bij de wijk, zo worden er vaak evenementen georganiseerd voor sociale contacten en zijn de inwoners vaak te vinden bij het Maximapark. De WOZ-waarde in Vleuten-De Meern is de afgelopen vijf jaar met 32 procent gestegen. De wijk bestaat uit de buurten De Meer, de oude woonkernen, Rijnenburg, Oudenrijn, Haarzuilens, Veldhuizen en Vleuterweide.

Wonen in de jonge wijk Oost

In de Utrechtse wijk Oost is veel te vinden en te doen, zoals De Uithof, Stadion Galgenwaard waar FC Utrecht de thuiswedstrijden speelt, het Spoorwegmuseum en het Wilhelminapark. In Oost wonen ongeveer 32.000 mensen, dit aantal stijgt 4% per jaar. De WOZ-waarde is in de afgelopen vijf jaar met 35 procent gestegen. In Utrecht Oost wonen relatief veel studenten waarvan de meeste op de campus De Uithof wonen. Oost bestaat uit 15 buurten: Maarschalkerweerd, Galgenwaard, Rijnsweerd-Zuid, Rijnsweerd-Noord, Abstede, Oudwijk, Wilhelminapark, Schildersbuurt, Lodewijk Napoleonplantsoen, Rubenslaan, Sterrenwijk, Watervogelbuurt, Tolsteegsingel en Buiten Wittevrouwen. Iedere buurt heeft zijn eigen karakter. Ontdek zelf welke buurt het beste bij jou past.

Wonen in het hartje centrum van Utrecht, de Binnenstad

De wijk die qua inwonersaantal en oppervlakte het kleinste van alle wijken in Utrecht is, maar aan de andere kant is het wel het bruisende hart van de stad. De WOZ-waarde is in de afgelopen vijf jaar met 35 procent gestegen. In de binnenstad vind je dan de bekende locaties zoals; Neude Janskerkhof, Mariaplaats, Nobelstraat, Nieuwegracht, Hoog Catharijne, Jaarbeurs, het vernieuwde Centraal Station en uiteraard de Domtoren. De Binnenstad zelf bestaat uit de volgende buurten: Vaartsebuurt, Hooch Boulandt en Oude Binnenstad.

Wonen in het opkomende & snel groeiende Zuidwest

De wijk die bekend staat om de watertoren langs de Vaartsche Rijn en de Tuibrug over het Amsterdam-Rijnkanaal genaamd “Prins Clausbrug”. Het inwonersaantal in Zuidwest is ongeveer 39.0000, de verwachtingen zijn dat in 2040 het inwoneraantal 61.000 zal zijn, daarmee zal Zuidwest in 2040 de grootste wijk van Utrecht zijn. De toename de komende jaren komt door de ontwikkelingen in de Merwedekanaalzone, hier zullen grote bouwprojecten gerealiseerd worden. De WOZ-waarde is in Zuidwest de afgelopen vijf jaar met 42% gestegen. De volgende buurten maken onderdeel uit van Utrecht Zuidwest: Rivierenwijk, Transwijk en de Dichterswijk.

Wonen in het nieuwe centrum van Utrecht, Leidsche Rijn

Leidsche Rijn staat bekend als de nieuwbouwwijk met het tweede stadshart van Utrecht. Momenteel heeft de wijk rond de 40.000 inwoners en stijgt nog steeds fors door de vele nieuwbouw. De WOZ-waarde is in Leidsche Rijn de afgelopen vijf jaar met 36 procent gestegen. Leidsche Rijn bestaat uit de buurten: Het Zand, Parkwijk, Hoge Weide, Leidsche Rijn Centrum. Grauwaart, Leeuwesteyn, Langerak, Rijnvliet, Terwijde en Groenewoud.

Wonen in het groene Utrecht Zuid

De wijk Zuid telt rond de 30.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van bewoners in Utrecht Zuid is ongeveer 35 jaar. De WOZ-waarde is € 247.000,- dit is de afgelopen 5 jaar met maar liefst 42% gestegen. Utrecht Zuid kan opgesplitst worden in vijf buurten: Rotsoord, Bokkenbuurt, Tolsteeg, Lunetten en Hoograven.

Hoe ga jij een makelaar vinden in de stad Utrecht? Wij maken de keuze makkelijk!

Een makelaar vinden in Utrecht. Het is een moeilijke beslissing, mede door het enorme aanbod aan makelaars. Alleen al In de stad zijn tientallen makelaars actief. Hoe weet jij dan welke makelaar bij jou past? Deze zoektocht is onmogelijk als je nieuw bent in deze markt. Dat is waarom wij deze stappen makkelijk maken! Vul je voorkeuren in en wij starten gratis en geheel vrijblijvend de zoektocht naar de 2 beste makelaars voor jou. Wij brengen je in contact met deze 2 makelaars, zodat jij vervolgens de keuze tussen deze makelaars zelf kunt maken. Op deze manier bespaar je veel geld, tijd en stress, en dat terwijl je de beste makelaar hebt gevonden! Mocht je vragen hebben over de keuze om een makelaar te vinden, dan helpen wij je graag. Laat het ons weten, bel ons op via 020-2442 818 of stuur een mail.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 11 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier