Op zoek naar de beste makelaar in Utrecht? Vergelijk makelaars in Utrecht bij juistemakelaar.nl

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Utrecht

Huizen vector Huizen vector

Verkoopmakelaars in de populaire wijken van Utrecht

Utrecht kent tien verschillende wijken. In deze wijken zijn verschillende verkoopmakelaars actief, waarbij de makelaars specifieke kwaliteiten hebben voor specifieke wijken in Utrecht. Dit komt mede doordat een makelaar meer woningen in de ene Utrechtse wijk verkoopt dan in de andere wijk in Utrecht. Zo kent de verkoopmakelaar de wijk beter dan wanneer een makelaar de afgelopen periode geen huizen heeft verkocht in die buurt. 

Meer weten over alle taken van een verkoopmakelaar? Lees hier dan verder.  

Verkoopmakelaars vergelijken in Utrecht

Ben je van plan je huis te verkopen in Utrecht met de hulp van een geschikte makelaar? Goed plan, maar dan moet je eerst de geschikte verkoopmakelaar vinden. Hoe je die makelaar gaat vinden? Als eerste zal Juiste Makelaar een voorselectie voor je maken. Zo vergelijken wij de verkoopmakelaars bij jou in de buurt en selecteren wij twee makelaars die het beste bij jou passen. Vervolgens vergelijk je de verkoopmakelaars zelf. Hieronder een aantal tips om deze twee Utrechtse makelaars te vergelijken: 

 • Kijk niet alleen naar de courtage maar ook naar de prijs. Een hogere courtage betekent vaak meer service en betere kwaliteit. 
 • Vergelijk de woningen die te koop staan bij de verschillende makelaars. Komt het segment overeen? Dat is al een stap de goede richting op.
 • Zijn het goede en professionele foto’s die de makelaar heeft gemaakt? Dit is tenslotte het eerste wat een potentiële koper ziet.
 • Hoe zet de verkoopmakelaar zijn promotiekanalen in? Controleer hoe actief de verschillende makelaars zijn. 

Liever toch meer informatie over het vergelijken van verkoopmakelaars? Klik dan hier.

Overzicht van de wijken in Utrecht

1. West; 2. Noordwest; 3. Overvecht; 4. Noordoost; 5. Oost; 6. Binnenstad; 7. Zuid; 8. Zuidwest; 9. Leidsche Rijn; 10. Vleuten-De Meern

Aankoopmakelaars actief in Utrecht

Wanneer je een huis wilt aankopen met een makelaar in een Utrechtse wijk is het eveneens een goed teken als de makelaar bekend is met de wijk. Op deze manier weet de aankoopmakelaar wat er speelt in de buurt, de type woningen en kent andere actieve makelaars in de buurt. Controleer daarom altijd de kennis van de makelaar over de wijk in Utrecht waar je een huis wilt kopen. 

Aankoopmakelaars vergelijken in Utrecht

Om erachter te komen welke actieve aankoopmakelaar in Utrecht bij jou past, is het raadzaam om deze aankoopmakelaars met elkaar vergelijken. Wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met een aankoopmakelaar is het vergelijken van aankoopmakelaars ingewikkeld. Dat is waarom Juiste Makelaar een vergelijkingstool voor aankoopmakelaars in Utrecht heeft ontwikkeld. Op basis van jouw voorkeuren worden er twee aankoopmakelaars geselecteerd. Deze makelaars hebben ervaring in jouw zoekgebied in Utrecht. 

Als laatste stap moet je echter zelf nog wel deze twee aankoopmakelaars vergelijken. Zo kun je op je gevoel af gaan en kijken welke van de makelaars het beste bij je past. Hieronder lees je nog een aantal punten hoe je de Utrechtse makelaars vergelijkt:

 • Hoeveel aankoopervaring heeft de makelaar in de buurt waar je een huis wilt kopen? 
 • Hoe lang is de aankoopmakelaar actief in Utrecht? Zo weet je hoe het netwerk van de makelaar in de stad is.
 • Hoeveel kosten de aankoopmakelaars? Vergelijk niet alleen de kosten, want een duurdere aankoopmakelaar kan je ook je droomhuis bezorgen. Terwijl een “goedkopere” makelaar dat wellicht niet kan. 
 • Vergelijk de prijzen inclusief btw met elkaar, zo zorg je ervoor dat je geen appels met peren aan het vergelijken bent. 
 • Welke taken gaat de aankoopmakelaar voor je uitvoeren? Is dit hetzelfde als bij andere aankoopmakelaars?

Wil je meer weten over het vergelijken van aankoopmakelaars? Ga dan hier verder en leer nog meer tips & tricks!

Wonen in Utrecht, de Domstad

Utrecht, de stad die midden in het land ligt en ook wel de Domstad wordt genoemd. De stad Utrecht is gebouwd rondom de Domtoren. De toren is vanaf alle plekken in de stad te zien, als je even de weg kwijt bent in de binnenstad, kan je altijd de weg terugvinden. Daarbij is het gelijk de hoogste kerktoren van Nederland. Utrecht telt ongeveer 350.000 inwoners waarvan 45% jonger is dan 30 jaar, dit maakt Utrecht gelijk de jongste stad van Nederland.

Wonen in het levendige Utrecht West

De Utrechtse wijk West heeft rond de 30.000 inwoners,de afgelopen vijf jaar is de WOZ-waarde in West met 40% gestegen. De wijk zelf bestaat uit de buurten Welgelegen, Schepenbuurt, Oog in Al, Nieuw Engeland en Lombok.
Wijk West behoort tot een van de bijzonderste wijken van Utrecht. Veel mensen hier hebben een bijzonder verhaal, mede door de grote diversiteit in de wijk. Veel bewoners zetten zich dan ook in voor de wijk en andere bewoners, waardoor de wijk veiliger, levendiger en een fijne plek is om te wonen. In de zomer zijn veel Utrechters te vinden rond het water bij het Muntkwartier en het stadsstrand SOIA. Waar je in de zomer vele bewoners rond het water zal vinden, zal je gedurend het hele jaar de bewoners vinden in een van de 6 parken die de wijk telt, waarvan “Park Oog in Al” het bekendst is voor zowel jong als oud.

Wonen in het populaire Noordwest

Utrecht Noordwest telt rond meer dan 45.000 inwoners, hierdoor is deze wijk de twee na grootste wijk van de Domstad. De afgelopen vijf jaar is de WOZ-waarde in Noordwest met maar liefst 60% gestegen! De wijk is grotendeels gelegen rond de Amsterdamsestraatweg, de wijk is opgesplitst in drie buurten: Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd. In Noordwest is er altijd wat te doen, veel bewoners zetten zich in voor de wijk, zodat er steeds meer groen is. Ongeveer 40% van de woningen zijn koopwoningen, waarbij er veel alleenstaanden in de wijk wonen.

Groen en hoog wonen in Overvecht

Overvecht ”de groene hoogbouwwijk van Utrecht” met zo’n 35.000 inwoners. De wijk is 1954 toegekend aan Utrecht door een gemeentelijke herindeling. Tot 1960 was Overvecht één groot weiland, eind 1970 waren Overvecht-Noord en -Zuid gebouwd. De wijk Overvecht is opgesplitst in diverse buurten: Zamenhofdreef, Taagdreef, Donaudreef, Neckardreef, Zambesidreef en Tigrisdreef. De meerderheid van de inwoners van Overvecht hebben een multiculturele achtergrond, waardoor er een enorme rijke cultuur in de wijk is. Aan de rand van Overvecht liggen drie prachtige forten die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wonen in de Yuppenwijk Noordoost

De wijk Noordoost staat bekend om het prachtige Griftpark en de Voorveldse Polder. Noordoost bestaat uit de volgende buurten: Vogelenbuurt, Lauwerecht, Tuinwijk, Staatsliedenbuurt, Tuindorp, Tuindorp-Oost, Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt, Huizingabuurt. In deze populaire wijk wonen ongeveer 40.000 mensen en dat groeit ieder jaar structureel met 5%. De WOZ-waarde is hier in de afgelopen 5 jaar flink gestegen met 40 procent. De bewoners van Noordoost zijn over het algemeen hoog opgeleid, verantwoordelijk, zelfredzaam en erg betrokken bij het verduurzamen van de buurt en de woningen. Eén van de bekendste winkelstraten in de wijk is de Biltstraat.

Wonen in het ruim opgezette Vleuten-De Meern

Vleuten-De Meern is de wijk met het meeste aantal inwoners hier wonen 50.000 mensen. De wijk is qua oppervlakte de grootste van de gemeente Utrecht. Veel bewoners zijn erg betrokken bij de wijk, zo worden er vaak evenementen georganiseerd voor sociale contacten en zijn de inwoners vaak te vinden bij het Maximapark. De WOZ-waarde in Vleuten-De Meern is de afgelopen vijf jaar met 32 procent gestegen. De wijk bestaat uit de buurten De Meer, de oude woonkernen, Rijnenburg, Oudenrijn, Haarzuilens, Veldhuizen en Vleuterweide.

Wonen in de jonge wijk Oost

In de Utrechtse wijk Oost is veel te vinden en te doen, zoals De Uithof, Stadion Galgenwaard waar FC Utrecht de thuiswedstrijden speelt, het Spoorwegmuseum en het Wilhelminapark. In Oost wonen ongeveer 32.000 mensen, dit aantal stijgt 4% per jaar. De WOZ-waarde is in de afgelopen vijf jaar met 35 procent gestegen. In Utrecht Oost wonen relatief veel studenten waarvan de meeste op de campus De Uithof wonen. Oost bestaat uit 15 buurten: Maarschalkerweerd, Galgenwaard, Rijnsweerd-Zuid, Rijnsweerd-Noord, Abstede, Oudwijk, Wilhelminapark, Schildersbuurt, Lodewijk Napoleonplantsoen, Rubenslaan, Sterrenwijk, Watervogelbuurt, Tolsteegsingel en Buiten Wittevrouwen. Iedere buurt heeft zijn eigen karakter. Ontdek zelf welke buurt het beste bij jou past.

Wonen in het hartje centrum van Utrecht, de Binnenstad

De wijk die qua inwonersaantal en oppervlakte het kleinste van alle wijken in Utrecht is, maar aan de andere kant is het wel het bruisende hart van de stad. De WOZ-waarde is in de afgelopen vijf jaar met 35 procent gestegen. In de binnenstad vind je dan de bekende locaties zoals; Neude Janskerkhof, Mariaplaats, Nobelstraat, Nieuwegracht, Hoog Catharijne, Jaarbeurs, het vernieuwde Centraal Station en uiteraard de Domtoren. De Binnenstad zelf bestaat uit de volgende buurten: Vaartsebuurt, Hooch Boulandt en Oude Binnenstad.

Vergelijk de beste makelaar in het centrum van Utrecht

Wonen in het opkomende & snel groeiende Zuidwest

De wijk die bekend staat om de watertoren langs de Vaartsche Rijn en de Tuibrug over het Amsterdam-Rijnkanaal genaamd “Prins Clausbrug”. Het inwonersaantal in Zuidwest is ongeveer 39.0000, de verwachtingen zijn dat in 2040 het inwoneraantal 61.000 zal zijn, daarmee zal Zuidwest in 2040 de grootste wijk van Utrecht zijn. De toename de komende jaren komt door de ontwikkelingen in de Merwedekanaalzone, hier zullen grote bouwprojecten gerealiseerd worden. De WOZ-waarde is in Zuidwest de afgelopen vijf jaar met 42% gestegen. De volgende buurten maken onderdeel uit van Utrecht Zuidwest: Rivierenwijk, Transwijk en de Dichterswijk.

Wonen in het nieuwe centrum van Utrecht, Leidsche Rijn

Leidsche Rijn staat bekend als de nieuwbouwwijk met het tweede stadshart van Utrecht. Momenteel heeft de wijk rond de 40.000 inwoners en stijgt nog steeds fors door de vele nieuwbouw. De WOZ-waarde is in Leidsche Rijn de afgelopen vijf jaar met 36 procent gestegen. Leidsche Rijn bestaat uit de buurten: Het Zand, Parkwijk, Hoge Weide, Leidsche Rijn Centrum. Grauwaart, Leeuwesteyn, Langerak, Rijnvliet, Terwijde en Groenewoud.

Wonen in het groene Utrecht Zuid

De wijk Zuid telt rond de 30.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van bewoners in Utrecht Zuid is ongeveer 35 jaar. De WOZ-waarde is € 247.000,- dit is de afgelopen 5 jaar met maar liefst 42% gestegen. Utrecht Zuid kan opgesplitst worden in vijf buurten: Rotsoord, Bokkenbuurt, Tolsteeg, Lunetten en Hoograven.

Huis aangekocht of verkocht in Utrecht

Heeft de makelaar je goed geholpen met de aankoop of verkoop van je woning dan is het tijd om te verhuizen. Vergeet dan niet om je verhuizing door te geven via de website van de gemeente Utrecht. In Utrecht kun je een bestaande woning verbouwen. Hiervoor moet je in in de meeste gevallen een omgevingsvergunning aanvragen. Controleer dit via het stappenplan wat de gemeente Utrecht heeft gemaakt om je verbouwplannen te beoordelen.

Naast het verbouwen van een bestaande woning heeft de gemeente Utrecht ook verschillende zelfbouwprojecten. Spreekt dit je meer aan dan een bestaande woning kijk dan wat de mogelijkheden zijn om een vrije kavel te kopen in Utrecht Leidsche Rijn.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier