Makelaar Utrecht - Op zoek naar de beste makelaar in de Domstad? Vergelijk hier direct alle makelaars

Ontdek welke makelaar bij jou past. Vul je voorkeuren in, wij doen de rest.

Huizen vector Huizen vector

Waarom een makelaar Utrecht?

Samenwerken met een makelaar biedt meerdere voordelen. Doordat lokale makelaars de Utrechtse huizenmarkt en de lokale regelgeving goed kennen, wordt het verkoopproces vereenvoudigd. Hiernaast hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het papierwerk. Een makelaar neemt namelijk jouw administratiewerk over. Met een makelaar in zee gaan kost geld maar kan ook tevens geld besparen. Een makelaar zorgt er namelijk voor da de opbrengst van jouw huis geoptimaliseerd wordt en dat je niet te weinig voor jouw huis krijgt. Vind de beste makelaar die bij jou past in Utrecht via deze tool!

Makelaars in de populaire wijken van Utrecht

Utrecht kent tien verschillende wijken. In deze wijken zijn verschillende makelaars actief, waarbij de Utrechtse makelaar specifieke kwaliteiten hebben voor specifieke wijken in Utrecht. Dat komt mede doordat een makelaar meer woningen in de ene Utrechtse wijk aan-of verkoopt dan in de andere wijk in Utrecht. Zo kent de makelaar de wijk beter dan wanneer een makelaar de afgelopen periode geen huizen heeft aan-of verkocht in die buurt.  

Welke makelaar gaat mijn huis verkopen? 

Ben je van plan je huis te verkopen in Utrecht met de hulp van een geschikte makelaar? Goed plan, maar dan moet je eerst de geschikte makelaar vinden. Nu is de vraag: “Hoef vind ik een geschikte makelaar?” Als eerste zal Juiste Makelaar een voorselectie voor je maken van twee makelaars. Zo vergelijken wij de makelaars bij jou in de buurt en selecteren wij die het beste bij jou passen. Vervolgens vergelijk je de Utrecht makelaar zelf. Hieronder een aantal tips om deze twee Utrechtse makelaars te vergelijken: 

  • Kijk niet alleen naar de courtage maar ook naar de prijs. Een hogere courtage betekent vaak meer service en betere kwaliteit. Vaak werkt de makelaar ook op een basis van no cure no pay
  • Vergelijk de woningen die te koop staan bij de verschillende makelaars. Komt het segment overeen? Dat is al een stap de goede richting op.
  • Zijn het goede en professionele foto’s die de makelaar heeft gemaakt? Dit is tenslotte het eerste wat een potentiële koper ziet.
  • Hoe zet de verkoopmakelaar zijn promotiekanalen in? Controleer hoe actief de verschillende makelaars zijn. 

Liever toch meer informatie over het vergelijken van verkoopmakelaars? Klik dan hier.

Overzicht van de wijken in Utrecht

1. West; 2. Noordwest; 3. Overvecht; 4. Noordoost; 5. Oost; 6. Binnenstad; 7. Zuid; 8. Zuidwest; 9. Leidsche Rijn; 10. Vleuten-De Meern

Makelaar Utrecht: Huis kopen?

Wanneer je een huis wilt aankopen met een makelaar in een Utrechtse wijk is het eveneens een goed teken als de professional bekend is met de wijk. Op deze manier weet de hij of zij wat er speelt in de buurt, de type woningen en kent andere actieve collega’s in de buurt. Controleer daarom altijd de kennis van de makelaar over de wijken in Utrecht waar je een huis wilt kopen. 

Welke makelaar helpt mij kopen van je droomhuis? 

Om erachter te komen welke actieve makelaar Utrecht bij jou past, is het raadzaam om te vergelijken. Wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met vergelijken kan het ingewikkeld zijn. Dat is waarom Juiste Makelaar een vergelijkingstool  heeft ontwikkeld. Op basis van jouw voorkeuren worden er twee beste makelaars geselecteerd. Deze hebben ervaring in jouw zoekgebied in Utrecht. 

Als laatste stap moet je echter zelf nog wel deze twee vergelijken. Zo kun je op je gevoel af gaan en kijken welke het beste bij je past. Hieronder lees je nog een aantal punten hoe je de Utrechtse makelaars vergelijkt:

  • Hoeveel ervaring heeft de makelaar in de buurt waar je een huis wilt kopen? 
  • Hoe lang al actief in Utrecht? Zo weet je hoe het netwerk in de stad is.
  • Wat is de courtage? Vergelijk niet alleen de kosten, want een duurdere makelaar kan je ook je droomhuis bezorgen. Terwijl een “goedkopere” dat wellicht niet kan. 
  • Vergelijk de prijzen inclusief btw met elkaar, zo zorg je ervoor dat je geen appels met peren aan het vergelijken bent. 
  • Welke taken gaat de makelaar voor je uitvoeren? Is dit hetzelfde als bij andere collega’s?

Wil je meer weten over het vergelijken van aankoopmakelaars? Ga dan hier verder en leer nog meer tips & tricks!

Wonen in Utrecht, de Domstad

Utrecht, de stad die midden in het land ligt en ook wel de Domstad wordt genoemd. De stad Utrecht is namelijk gebouwd rondom de Domtoren. De toren is vanaf alle plekken in de stad te zien, als je even de weg kwijt bent in de binnenstad, kan je altijd de weg terugvinden. Daarbij is het gelijk de hoogste kerktoren van Nederland. Utrecht telt ongeveer 350.000 inwoners waarvan 45% jonger is dan 30 jaar, dit maakt Utrecht gelijk de jongste stad van Nederland.

Wonen in het levendige Utrecht West

De Utrechtse wijk West heeft rond de 30.000 inwoners en is de WOZ-waarde in West de afgelopen vijf jaar met 40% gestegen. De wijk zelf bestaat uit de buurten Welgelegen, Schepenbuurt, Oog in Al, Nieuw Engeland en Lombok.

Wijk West behoort tot een van de bijzonderste wijken van Utrecht. Veel mensen hier hebben een bijzonder verhaal, mede door de grote diversiteit in de wijk. Veel bewoners zetten zich dan ook in voor de wijk en andere bewoners, waardoor de wijk veiliger, levendiger en een fijne plek is om te wonen. In de zomer zijn veel Utrechters te vinden rond het water bij het Muntkwartier en het stadsstrand SOIA. Waar je in de zomer vele bewoners rond het water zal vinden, zal je gedurend het hele jaar de bewoners vinden in een van de 6 parken die de wijk telt, waarvan “Park Oog in Al” het bekendst is voor zowel jong als oud.

Wonen in het populaire Noordwest

Utrecht Noordwest telt rond meer dan 45.000 inwoners, hierdoor is deze wijk de twee na grootste wijk van de Domstad. De afgelopen vijf jaar is de WOZ-waarde in Noordwest met maar liefst 60% gestegen! De wijk is grotendeels gelegen rond de Amsterdamsestraatweg, de wijk is opgesplitst in drie buurten: Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd. In Noordwest is er altijd wat te doen, veel bewoners zetten zich in voor de wijk, zodat er steeds meer groen is. Ongeveer 40% van de woningen zijn koopwoningen, waarbij er veel alleenstaanden in de wijk wonen.

Groen en hoog wonen in Overvecht

Overvecht ”de groene hoogbouwwijk van Utrecht” met zo’n 35.000 inwoners. De wijk is 1954 toegekend aan Utrecht door een gemeentelijke herindeling. Tot 1960 was Overvecht één groot weiland, eind 1970 waren Overvecht-Noord en -Zuid gebouwd. De wijk Overvecht is opgesplitst in diverse buurten: Zamenhofdreef, Taagdreef, Donaudreef, Neckardreef, Zambesidreef en Tigrisdreef. De meerderheid van de inwoners van Overvecht hebben een multiculturele achtergrond, waardoor er een enorme rijke cultuur in de wijk is. Aan de rand van Overvecht liggen drie prachtige forten die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wonen in de Yuppenwijk Noordoost

De wijk Noordoost staat bekend om het prachtige Griftpark en de Voorveldse Polder. Noordoost bestaat uit de volgende buurten: Vogelenbuurt, Lauwerecht, Tuinwijk, Staatsliedenbuurt, Tuindorp, Tuindorp-Oost, Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt, Huizingabuurt. In deze populaire wijk wonen ongeveer 40.000 mensen en dat groeit ieder jaar structureel met 5%. De WOZ-waarde is hier in de afgelopen 5 jaar flink gestegen met 40 procent. De bewoners van Noordoost zijn over het algemeen hoog opgeleid, verantwoordelijk, zelfredzaam en erg betrokken bij het verduurzamen van de buurt en de woningen. Eén van de bekendste winkelstraten in de wijk is de Biltstraat.

Wonen in het ruim opgezette Vleuten-De Meern

Vleuten-De Meern is de wijk met het meeste aantal inwoners hier wonen 50.000 mensen. De wijk is qua oppervlakte de grootste van de gemeente Utrecht. Veel bewoners zijn erg betrokken bij de wijk. Ter illustratie; er worden bijvoorbeeld vaak evenementen georganiseerd voor sociale contacten en zijn de inwoners vaak te vinden bij het Maximapark. Net zoals andere wijken is ook de WOZ-waarde in Vleuten-De Meern de afgelopen vijf jaar met gestegen, namelijk 32%. De wijk bestaat uit leuke de buurten zoals: De Meer, de oude woonkernen, Rijnenburg, Oudenrijn, Haarzuilens, Veldhuizen en Vleuterweide.

Wonen in de jonge wijk Oost

In de Utrechtse wijk Oost is veel te vinden en te doen, zoals De Uithof, Stadion Galgenwaard waar FC Utrecht de thuiswedstrijden speelt, het Spoorwegmuseum en het Wilhelminapark. Bovendien wonen er in Oost ongeveer 32.000 mensen, dit aantal stijgt 4% per jaar. De WOZ-waarde is in de afgelopen vijf jaar met 35 procent gestegen. In Utrecht Oost wonen relatief veel studenten waarvan de meeste op de campus De Uithof wonen. Oost bestaat uit 15 buurten: Maarschalkerweerd, Galgenwaard, Rijnsweerd-Zuid, Rijnsweerd-Noord, Abstede, Oudwijk, Wilhelminapark, Schildersbuurt, Lodewijk Napoleonplantsoen, Rubenslaan, Sterrenwijk, Watervogelbuurt, Tolsteegsingel en Buiten Wittevrouwen. Iedere buurt heeft zijn eigen karakter. Ontdek zelf welke buurt het beste bij jou past.

Wonen in het hartje centrum van Utrecht, de Binnenstad

De wijk die qua inwonersaantal en oppervlakte het kleinste van alle wijken in Utrecht is, maar aan de andere kant is het wel het bruisende hart van de stad. De WOZ-waarde is in de afgelopen vijf jaar met 35 procent gestegen. In de binnenstad vind je dan de bekende locaties zoals; Neude Janskerkhof, Mariaplaats, Nobelstraat, Nieuwegracht, Hoog Catharijne, Jaarbeurs, het vernieuwde Centraal Station en uiteraard de Domtoren. De Binnenstad zelf bestaat uit de volgende buurten: Vaartsebuurt, Hooch Boulandt en Oude Binnenstad.

Vergelijk de beste makelaar in het centrum van Utrecht

Wonen in het opkomende & snel groeiende Zuidwest

De wijk die bekend staat om de watertoren langs de Vaartsche Rijn en de Tuibrug over het Amsterdam-Rijnkanaal genaamd “Prins Clausbrug”. Verder inwonersaantal in Zuidwest is ongeveer 39.0000, de verwachtingen zijn dat in 2040 het inwoneraantal 61.000 zal zijn, daarmee zal Zuidwest in 2040 de grootste wijk van Utrecht zijn. De toename de komende jaren komt door de ontwikkelingen in de Merwedekanaalzone, hier zullen grote bouwprojecten gerealiseerd worden. De WOZ-waarde is in Zuidwest de afgelopen vijf jaar met 42% gestegen. De volgende buurten maken onderdeel uit van Utrecht Zuidwest: Rivierenwijk, Transwijk en de Dichterswijk.

Wonen in het nieuwe centrum van Utrecht, Leidsche Rijn

Leidsche Rijn staat bekend als de nieuwbouwwijk met het tweede stadshart van Utrecht. Momenteel heeft de wijk rond de 40.000 inwoners en stijgt nog steeds fors door de vele nieuwbouw. De WOZ-waarde is in Leidsche Rijn de afgelopen vijf jaar met 36 procent gestegen. Leidsche Rijn bestaat uit de buurten: Het Zand, Parkwijk, Hoge Weide, Leidsche Rijn Centrum. Grauwaart, Leeuwesteyn, Langerak, Rijnvliet, Terwijde en Groenewoud.

Wonen in het groene Utrecht Zuid

De wijk Zuid telt rond de 30.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van bewoners in Utrecht Zuid is ongeveer 35 jaar. De WOZ-waarde is € 247.000,- dit is de afgelopen 5 jaar met maar liefst 42% gestegen. Utrecht Zuid kan opgesplitst worden in vijf buurten: Rotsoord, Bokkenbuurt, Tolsteeg, Lunetten en Hoograven.

Huis aangekocht of verkocht in Utrecht

Heeft de makelaar je goed geholpen met de aankoop of verkoop van je woning? Dan is het tijd om te verhuizen! Vergeet echter niet de verhuizing door te geven via de website van de gemeente Utrecht. In Utrecht kun je een bestaande woning verbouwen. Hiervoor moet je in in de meeste gevallen een omgevingsvergunning aanvragen. Controleer dit via het stappenplan wat de gemeente Utrecht heeft gemaakt om je verbouwplannen te beoordelen.

Naast het verbouwen van een bestaande woning heeft de gemeente Utrecht ook verschillende zelfbouwprojecten. Spreekt dit je meer aan dan een bestaande woning kijk dan wat de mogelijkheden zijn om een vrije kavel te kopen in Utrecht Leidsche Rijn.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL