De beste makelaar in Rotterdam vinden? Vergelijk nu alle makelaars in de buurt

Vul gratis je voorkeuren in en kom in contact met de meest geschikte makelaars!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Wat kost een makelaar in Rotterdam?

De huidige vraagprijs van een huis in Rotterdam ligt rond de € 431.000 euro. Makelaars maken  vaak gebruik van een courtage die rond de 1,38 %. Het courtage bedrag zou dus uitkomen op €5948 euro. Hiernaast vragen de meeste makelaar opstartkosten. Deze kosten zijn ongeveer €550 euro. Samenwerken met een makelaar zou dus ongeveer € 6500 kosten.

Het samenwerken met een makelaar kan alsnog kosten schelen. Het zorgt er namelijk voor dat de opbrengst van je huis hoger is. Hiernaast vergemakkelijkt het ook het proces. Doe hier de check om de beste makelaar te vinden die bij jou past in Rotterdam.

 

Wonen in Rotterdam

De stad Rotterdam is een diverse stad waar ieder type mens een plek kan vinden. Ongeacht welke leeftijd, culturele achtergrond of leefstijl je hebt. Rotterdam is enorm populair waardoor de stad snel groeit. Niet voor niets is Rotterdam in 2016 uitgeroepen door de Lonely Planet als één van de 10 topsteden om te bezoeken. Iedereen is bekend met de Euromast, maar er is zoveel meer te doen. Er zijn vele trendy bars en restaurants te vinden, zoals de nieuwe Markthal waar je kunt eten en drinken. Rotterdam is erg innovatief en vooruitstrevend, continu wordt er geïnvesteerd in nieuwe projecten en ideeën om het wonen in Rotterdam leuker en aantrekkelijker te maken.

Rotterdam: de havenstad transformeert naar een wereldstad

Wanneer je in Rotterdam woont kun je ook genieten van de rustige stukken in de stad. De vele parken, binnenwateren en de Noordzee op steenworp afstand zorgt voor de ideale plek om uit te rusten. Rotterdam is natuurlijk bekend om de Rotterdamse haven, maar naast het havenwerk ontpopt de stad zich steeds meer als zakelijke wereldstad. De haven geldt als een van de belangrijkste handelspoorten van Europa. Daarnaast vestigen vele multinationals en financiële dienstverleners zich in de havenstad. Het vestigingsklimaat is zeer aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven. Daarnaast is er veel talent te vinden in de metropoolregio Rotterdam Den Haag. De infrastructuur in Rotterdam is ideaal met een vliegveld om de hoek, goede bereikbaarheid met de auto, trein en zoals eerdergenoemd de boot.

Makelaars vergelijken in wijken in Rotterdam (kaart)

1. Centrum; 2. Charlois; 3. Delfshaven; 4. Feijenoord; 5. Hillegersberg-Schiebroek; 6. Hoek van Holland; 7. Hoogvliet; 8. Ijselmonde; 9. Kralingen-Crooswijk; 10. Noord; 11. Overschie; 12. Pernis; 13. Prins Alexander; 14. Rozenburg

(

Makelaars vergelijken in Rotterdam

Je wilt je huis verkopen, maar met welke makelaar en hoe kies je die? Zodra je via deze website je voorkeuren hebt ingevuld, ontvang je de meest geschikte makelaars voor jou. Hierbij geef je zelf aan met hoeveel makelaars je in contact wilt komen. Vervolgens kom je in contact met deze makelaars, maar de belangrijke vraag die dan beantwoord moet worden: Hoe ga je verschillende makelaars vergelijken? Allereerst doe je dit op basis van een aantal punten wanneer de verschillende makelaars langskomen, vervolgens kan je altijd gaan kijken naar de verschillen in prijs. Bereid dus goed voor wat je wilt weten van de verschillende makelaars. Hieronder een aantal belangrijke punten opgesomd:

 • Hoe gaat de makelaar je huis presenteren? Ben je het hiermee eens?
 • Op welke platforms is je huis te zien? Zo kan je een inschatting maken van de grootte van het publiek die je huis te zien krijgt.
 • Welke verkoopprijs schat de makelaar in en hoe is deze prijs onderbouwd?
 • Als laatste, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Op het moment dat je na de verschillende gesprekken met de makelaars er meteen uit bent, top! Soms kan het zijn dat je nog twijfelt. Wat je dan kunt doen is het vergelijken van de kosten. Maar hoe ga je dit doen? Hieronder een aantal punten waarop je moet letten als je de verschillende makelaars gaat vergelijken op basis van kosten:

 • Wat is de prijs of het verkooppercentage wat de makelaar vraagt?
 • Wat zit er in deze prijs? Zijn er bijkomende kosten zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertenties of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? En zijn er intrekkingskosten wanneer je het huis uit de verkoop haalt?
 • Is het bedrag exclusief of inclusief btw? Wees er zeker van dat je hetzelfde met elkaar vergelijkt.

Verschillende wijken in Rotterdam

De stad Rotterdam heeft verschillende delen, waardoor er voor ieder wat wils is. Iedere wijk heeft zijn eigen karakteristieken en identiteit. Meer interesse in de verschillende buurten? Klik dan op de wijk waar je meer op wilt weten:

)

(

De huizenprijs in Rotterdam

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen in heel Nederland behoorlijk gestegen. Het wonen is duurder geworden ook in Rotterdam. Waar de gemiddelde huizenprijs in Rotterdam in 2015 nog gemiddeld € 247.000,- was, is het in 2020 gestegen naar € 301.000,-. Dat is een stijging van meer dan 22 procent. Rotterdam is erg populair mede dankzij dat de prijzen van een gemiddeld huis lager ligt dan in een van de andere ‘grote vier steden’. Daarnaast wint de stad enorm aan populariteit onder expats die van Amsterdam naar Rotterdam verhuizen. Dit komt door het gunstige vestigingsklimaat waardoor er verschillende multinationals in de stad gevestigd zijn. Met name de prijzen aan de noordkant van Rotterdam zijn de afgelopen jaren erg hard gestegen. De gemiddelde stijging is lager doordat Rotterdam Zuid minder hard groeit.

Huis verkocht of aangekocht in Rotterdam

Heb je met hulp van de makelaar je huis verkocht of juist een nieuwe woning aangekocht in Rotterdam? Vergeet dan niet je verhuizing door te geven via de website van gemeente Rotterdam. Het is aan te raden om je adres te wijzigen voordat je gaat verhuizen.

Ben je van plan je nieuwe huis flink te verbouwen? Vergeet dan niet dat je een omgevingsvergunning moet hebben. Via de website van Rotterdam kun je zelf controleren of je een omgevingsvergunning (vervanging voor bouwvergunning) moet aanvragen voor de verbouwing van je nieuw aangekochte woning. Bekijk eerst welke Rotterdamse bouwregels er gelden. Vervolgens controleer je of er een omgevingsvergunning nodig is, waarna je deze kunt aanvragen.)

Wanneer heb je een een aankoopmakelaar in Rotterdam nodig?

Wonen in Rotterdam steeds populairder, waardoor het aantal huizen in de verkoop drastisch aan het afnemen is. Waar er in 2013 nog 2,5 procent van alle huizen in Rotterdam te koop stond. Staat er in 2020 slechts 0,5 procent van de huizen te koop. Zeker in populaire buurten als Blijdorp, Kralingen en Delfshaven is het steeds moeilijker om jouw droomhuis te kopen. Meer huizenzoekers zijn geïnteresseerd in date ene huis, doordat het huizenaanbod schaars is. In tijden van een oververhitte huizenmarkt is de aankoopmakelaar erg populair. Er wordt dan gebruik gemaakt van de aankoopmakelaar zodat deze je zal begeleiden in het aankooptraject van jouw droomhuis. De makelaar helpt je met een aantal belangrijke zaken waardoor jouw kans groter is om het huis waar je interesse in hebt ook daadwerkelijk te kopen. Diegene helpt je om een realistische waarde schatting te doen en vervolgens de onderhandeling te voeren met de verkoopmakelaar. Jouw aankoopmakelaar heeft dit al vaker gedaan en weet hoe je moet onderhandelen met de andere makelaar. Op deze manier maak je geen beginnersfouten tijdens deze onderhandeling. Gedurende het aankooptraject kan de aankoopmakelaar de volgende taken voor je uitvoeren:

 • Het zoeken van woningen
 • Mee gaan met bezichtigingen
 • Voert de onderhandelingen voor je met de verkoopmakelaar
 • Zoekt informatie over het desbetreffende huis zoals: vergunningen, bestemmingsplannen en de geschiedenis
 • Zorgt voor een bouwtechnische keuring
 • Indien nodig, kan je begeleiden met de zoektocht naar de geschikte hypotheekadviseur of geldverstrekker
 • Zorgt ervoor dat de kleine letters in de koopovereenkomst kloppen

Je bent vrij om andere dingen met de aankoopmakelaar af te spreken. Wanneer je graag de bezichtigingen alleen wilt doen, kan je dit van tevoren bespreken.)

(

Waar kun je fijn wonen in verschillende Rotterdamse buurten?

De stad is verdeeld in verschillende wijken. Waarbij iedere wijk zijn eigen unieke karakter heeft. Het stadscentrum is bekend van de Coolsingel, Blaak en De Meent. In dit deel van de stad kan je uitstekend winkelen, waarna je kan genieten van alle gezellige restaurants en bars. Ten westen van het Stadscentrum ligt de Delfshaven, deze wijk staat bekend om de historische Delfshaven. De wijk is ontzettend populair door de mix van het volkse in combinatie met nieuwe hippe bewoners. Overschie is de meest dunbevolkte wijk van Rotterdam. Het was eerst een zelfstandige gemeente, maar nu behoort Overschie bij Rotterdam. Naast deze buurt ligt het rustgevende natuurgebied Midden-Delfland. Hier wonen is perfect voor gezinnen. Rotterdam Noord staat bekend om de vooroorlogse woningbouw. Deze historische panden liggen naast de Diergaarde Blijdorp en het Vroesenpark. Naast dit vermaak kan je goed winkelen op de Bergweg en de Zwart Janstraat. Hillegersberg-Schiebroek is een nette buurt met ruime huizen. De buurt is omgeven met water en verschillende recreatiegebieden. Naast het vele groen zijn er ook leuke boetieks zoals op de Bergse Dorpsstraat. Iets verderop ligt de buurt Kralingen, dit is een populaire wijk onder studenten en starters. Er staan statige panden met zowel het Kralingse Bos en de Kralingse Plas om de hoek.

Of wil je toch liever aan de andere van de Maas wonen?

IJsselmonde ligt aan de zuidkant van de Nieuwe Maas. In dit deel van de stad ligt De Kuip en omgeven door een aantal parken. Er zijn goede verbindingen om naar het Centrum te gaan. Hoogvliet is een bekend om zijn groene omgeving en is ten Zuidwesten gelegen van IJsselmonde. In Hoogvliet is er een duidelijk onderscheidt tussen Noord en Zuid Hoogvliet. In het Zuiden wonen meer oudere mensen terwijl in het Noorden de jonge gezinnen wonen, voor ieder wat wils. Hoogvliet heeft een goede verbinding naar de stad terwijl het aan het recreatiegebied langs de Oude Maas ligt.

Aan het strand of tussen de Rotterdamse havens is ook een optie

Rozenburg is een deel wat verder van het centrum ligt tussen de Rotterdamse havens. Dit is een uniek stukje Rotterdam, waarbij je op het puntje van de landtong de Rotterdamse havens goed kan bekijken. Een deel van Rozenburg bestaat uit een natuurgebied waar beesten vrij rondlopen. Rozenburg behoort sinds 2010 bij de gemeente Rotterdam en zorgt voor een leuke woonomgeving met genoeg water en natuur om je heen. Daarnaast heeft Rotterdam zijn eigen strand: Hoek van Holland. Hier wonen vooral vijftigplussers, maar wanneer het lekker weer is wordt het overspoeld door strandgangers en wandelaars. Vanaf het strand zie je de grote schepen voorbij varen richting de Rotterdamse haven.)

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL