Op zoek naar de beste makelaar in Nijmegen? Maar nog geen succes?

Vergelijk direct makelaars in Nijmegen en bespaar veel tijd & geld!

Huizen vector Huizen vector

Wonen in Nijmegen, liever een huis kopen of juist verkopen? 

De stad Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De inwoners waarderen een groene en ruime omgeving. Om deze redenen is het daarom ook heel prettig wonen. Wanneer je in Nijmegen rondloopt merk je dat er veel studenten en starters in Nijmegen wonen. Hierdoor vind je hier veel winkels, gezellige kroegen, eetcafés en restaurants. 

Het meest bekende evenement in Nijmegen is de Nijmeegse Vierdaagse. Hier komen sport, ontspanning en de Nijmeegse gezelligheid samen. Naast dit prachtige evenement, is er de Zevenheuvelenloop en zijn er ieder jaar tal van concerten en festivals. 

Nijmegen is gelegen aan de Waal tussen alle heuvels en prachtige bossen. Daarnaast ligt Nijmegen naast de A15 en de A73, en heeft het maar liefst vier treinstations. 

Stadsdelen in Nijmegen

Nijmegen heeft 9 verschillende stadsdelen met elk een ander karakter. De verschillende stadsdelen zijn: Nijmegen Centrum, Nijmegen Midden, Nijmegen Oost, Nijmegen Zuid, Nijmegen Nieuw-West, Nijmegen Oud-West, Dukenburg en Lindenholt. In Nijmegen wonen in totaal 166.000 mensen, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde € 176.000,- is. 

Hieronder vind je meer informatie en statistieken over de diverse stadsdelen. 

Wonen in het gezellige stadshart: Nijmegen Centrum

Wonen in het hartje centrum van Nijmegen is voor veel studenten en starters ideaal. Je vind er alles wat je nodig hebt qua winkels, horecagelegenheden en andere evenementen. Daarnaast is er genoeg groen in de omgeving met levendige parken zoals het Valkhofpark en het Kronenburgerpark. Het centrum van Nijmegen ligt pal aan de Waal, waarbij de huizen vooral boven de vele winkels zijn. In de jaren 70 zijn veel oude panden gerestaureerd, waardoor het centrum er tip-top uitziet. 

In dit deel van de stad wonen ongeveer 12.000 mensen, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde op ongeveer € 220.000,- ligt. Dit is 22 procent hoger dan vijf jaar geleden. Er wonen vooral veel studenten en starters in het centrum. 

Wonen in Nijmegen Oost, ideaal voor starters

Wanneer je in Nijmegen Oost woont, woon je vlakbij de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarnaast kun je hier veel sporten beoefenen, ideaal voor studenten! Woningen zijn hier een stuk duurder dan in het centrum, de gemiddelde WOZ is € 318.000,-. Dit is een stijging van maar liefst 25 procent ten opzichte van vijf jaar geleden, waarbij er ongeveer 34.000 inwoners zijn. 

Wonen in het kindvriendelijke Nijmegen Oud-West

Wonen in Oud-West kan zeer verschillend zijn. De wijk Waterkwartier heeft veel inwoners die er geboren en getogen zijn, waardoor er vooral veel oudere in deze wijk wonen. Deze wijk staat bekend om de multiculturele samenleving. Ook in de andere wijk van Oud-West, Wolfskuil, wonen veel gezinnen waardoor er veel activiteiten zijn voor kinderen. Het voordeel van wonen in Oud-West is dat je iets buiten het centrum woont, waardoor het rustiger is dan in het Stadscentrum van Nijmegen.
In Oud-West wonen meer dan 15.000 mensen, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde € 219.000,- is. De waarde is met maar liefst 41 procent gestegen de afgelopen jaren. 

Wonen in Nijmegen Nieuw-West

Het stadsdeel Nieuw-West klinkt alsof de hele buurt nieuw is gebouwd, maar niets is minder waar. Wijken als Neerbosch-Oost, Heseveld en Hees zijn vooral in de jaren 50 en 60 van vorige eeuw gebouwd, maar in de afgelopen tientallen jaren is er ook nieuwbouw bijgekomen. Je vindt in dit stadsdeel mooie woningen voor een betaalbare prijs. De gemiddelde WOZ-waarde is € 204.000,- wat een stijging is van 27 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. Nijmegen Nieuw-West heeft bijna 17.000 inwoners, waarbij alle leeftijden voorkomen. Kortom voor ieder wat wils. 

Rustig wonen in Lindenholt

Inwoners van het centrum van Nijmegen zien het stadsdeel Lindenholt aan de overkant van het Maas-Waalkanaal liggen. Dit stadsdeel staat bekend als een rustig stukje van Nijmegen, waar je veel laagbouw hebt.
Het aantal inwoners is de afgelopen jaren licht gedaald waarbij er iets meer dan 14.000 mensen in Lindenholt wonen. De gemiddelde WOZ-waarde ligt op € 187.000,-. Waarbij er een stijging is van ongeveer 15 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

Wonen in het gemoedelijke Nijmegen Noord

Nijmegen Noord is een zeer kindvriendelijke buurt, waar het heerlijk wonen is voor een gezin. Het stadsdeel staat bekend om de gezellige en gemoedelijke sfeer. Er zijn genoeg sportverenigingen voor jong en oud, waardoor ook de sportieve Nijmegenaar zijn eigen gang kan gaan.
Het stadsdeel is de afgelopen jaar flink gegroeid, waarbij er op dit moment ongeveer 20.000 mensen wonen. De gemiddelde huizenprijs is daarnaast meegegroeid met 29 procent in de afgelopen vijf jaar, waarbij de huidige prijs ongeveer € 300.000,- is.

Wonen in Nijmegen Midden

De naam zegt het al, Nijmegen Midden is het hart van Nijmegen. Er wonen in totaal 19.000 mensen in het stadsdeel, wat de afgelopen jaren nauwelijks is gegroeid. De gemiddelde huizenprijs is de afgelopen vijf jaar wel met 20 procent gegroeid. De huizenbouw is een gemêleerde verzameling van diverse huisstijlen, omdat er sinds het begin van vorige eeuw de eerste huizen zijn gebouwd.

Huizenprijzen in Nijmegen Zuid

In Nijmegen Zuid wonen ongeveer 23.500 Nijmegenaren, waarbij ongeveer de helft van de bevolking tussen de 25 en 65 jaar oud is. De gemiddelde huizenprijs ligt op dit moment rond de € 200.000,- en is de afgelopen vijf jaar met 23 procent gestegen. 

Huizenprijzen in Dukenburg

In Dukenburg neemt het aantal inwoners de laatste jaren wat af, op dit moment wonen er ongeveer 22.000 mensen. Waarbij er vooral oudere mensen wonen. De huizenprijs is relatief laag te noemen € 165.000,-, maar is de afgelopen jaren wel licht gestegen. In dit stadsdeel staan veel woningen die dateren uit de jaren 60 en 70.

Makelaar vinden in Nijmegen? Hoe ga jij dat doen? Wij helpen je gratis op weg

Door de populariteit van de stad Nijmegen zijn er tientallen makelaars actief in deze regio. Dit maakt de zoektocht naar een geschikte makelaar een stuk ingewikkelder. Waar ga je op letten als je makelaars gaat vergelijken? Hoe weet je welke makelaar de beste deal voor je heeft? Wij begrijpen dat dit ingewikkeld is om uit te zoeken. Daarom hebben wij dit proces vereenvoudigd, door enkel jouw voorkeuren door te geven selecteren wij 1 of maximaal 2 makelaars voor je. Vervolgens brengen we je daarmee in contact en weet je zeker dat de makelaars bij je passen. Vul de tool in en wij helpen je graag!

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 11 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier