Op zoek naar de beste makelaar in Nijmegen? Vergelijk nu alle makelaars in Nijmegen

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Nijmegen

Huizen vector Huizen vector

Verkoopmakelaars actief in verschillende stadsdelen van Nijmegen

De afgelopen vijf jaar is Nijmegen enorm in trek, iedereen wilt in de stad wonen van jong tot oud. Hierdoor is het woningaanbod een stuk schaarser geworden. Veel mensen denken dat op zo’n moment iedereen je huis kan verkopen. Helaas is niets minder waar. Er zijn tientallen verkoopmakelaars actief in Nijmegen. Niet iedere verkoopmakelaar kent populaire wijken in stadsdelen Oost, Lent en de Hazenkamp zo goed als een makelaar die veel woning in de verkoop heeft in deze specifieke stadsdelen. Een verkoopmakelaar die veel woningen verkoopt in een bepaald stadsdeel heeft meer kennis van de wijk, kent de andere actieve makelaars en heeft vaak al een aantal geïnteresseerde partijen. De kans dat een geschikte verkoopmakelaar jouw huis voor de beste prijs kan verkopen verhoog je hiermee enorm! Kies dus niet zomaar een verkoopmakelaar, omdat je denkt dat iedere makelaar je huis kan verkopen. 

Verkoopmakelaars vergelijken in Nijmegen

Waar ga je op letten bij het vergelijken van verkoopmakelaars in Nijmegen? Hoe weet je welke verkoopmakelaar het beste resultaat gaat behalen voor jou in bijvoorbeeld Nijmegen Oost, Lent of het populaire Hazenkamp? Dit zijn moeilijke vragen om te beantwoorden zonder enige kennis over verkoopmakelaars. 

Daarom hebben wij van Juiste Makelaar dit proces vereenvoudigd, door enkel jouw voorkeuren door te geven selecteren wij de beste verkoopmakelaars voor jou. Vervolgens brengen we je in contact en weet je zeker dat de makelaars bij je passen. Als laatste stap is het aan jou om de twee overgebleven Nijmeegse verkoopmakelaars te vergelijken. Hieronder vind je een aantal handige punten waarop je de makelaars kunt vergelijken: 

  • Vergelijk de taken van de verkoopmakelaars met elkaar. Wat biedt de ene makelaar wel aan en de ander niet. 
  • Vergelijk de kosten in verhouding tot de taken van iedere verkoopmakelaar. Let op, zorg ervoor dat je beide prijzen inclusief btw berekend. 
  • Hoe gaan de makelaars je woning promoten? Welke verkoopkanalen worden er ingezet? 
  • Hoe presenteert de verkoopmakelaar de woning? 
  • Heeft makelaar veel verkoopervaring in jou buurt of stadsdeel in Nijmegen? 
  • En tot slot, heb je een goed gevoel bij de makelaar? 

Nog meer tips over het vergelijken van de actieve verkoopmakelaars in Nijmegen? Hier vind je meer informatie over het vergelijken van de makelaars, zo maak je de beste keuze! 

Aankoopmakelaars in verschillende stadsdelen van Nijmegen

Door de krappe woningmarkt in Nijmegen zijn er steeds meer mensen die bieden op een huis. De kans dat jij de bieding wint wordt op deze manier steeds kleiner. Hoe zorg je er dan voor dat jij de andere potentiële kopers in populaire stadsdelen als Lent en Oost een stapje voor bent? Met een Nijmeegse aankoopmakelaar! Een aankoopmakelaar met veel ervaring in Nijmegen weet precies wat er speelt in de buurt waar jij een huis wilt kopen, waardoor hij of zij veel beter kan inschatten wat de verwachte verkoopprijs is. Laat je daarom begeleiden door een aankoopmakelaar die actief is in Nijmegen en vergroot de kans! 

Aankoopmakelaars vergelijken in Nijmegen

Tijdens de zoektocht naar een geschikte aankoopmakelaar in Nijmegen kom je uiteraard veel aankoopmakelaars tegen. Wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met het aankopen van een huis is het lastig om aankoopmakelaars vergelijken. Daarom maken wij bij Juiste Makelaar een voorselectie van slechts twee aankoopmakelaars. Deze lokale aankoopmakelaars in Nijmegen zijn geselecteerd op basis van jouw opgegeven voorkeuren. Daarna is het aan jou om de twee beste aankoopmakelaars met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen op basis van een aantal tips die hieronder staan: 

  • Hoe actief is de aankoopmakelaar in de Nijmeegse wijk of stadsdeel waar je op zoek bent?
  • Wat zijn de taken die de makelaars uitvoeren tegenover de kosten die de aankoopmakelaar berekend? Vergelijk altijd de kosten inclusief btw met elkaar. 
  • Heeft de aankoopmakelaar een goed netwerk. Denk hierbij aan dat de makelaar wellicht goede informatie heeft over woningen die op de markt komen. 

Dit zijn slechts een aantal belangrijke punten hoe je verschillende aankoopmakelaars kunt vergelijken. Wil je meer weten over het vergelijken van aankoopmakelaars in Nijmegen? Lees dan hier verder. 

Wonen in Nijmegen, liever een huis kopen of juist verkopen? 

De stad Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De inwoners waarderen een groene en ruime omgeving. Om deze redenen is het daarom ook heel prettig wonen. Wanneer je in Nijmegen rondloopt merk je dat er veel studenten en starters in Nijmegen wonen. Hierdoor vind je hier veel winkels, gezellige kroegen, eetcafés en restaurants. 

Het meest bekende evenement in Nijmegen is de Nijmeegse Vierdaagse. Hier komen sport, ontspanning en de Nijmeegse gezelligheid samen. Naast dit prachtige evenement, is er de Zevenheuvelenloop en zijn er ieder jaar tal van concerten en festivals. 

Nijmegen is gelegen aan de Waal tussen alle heuvels en prachtige bossen. Daarnaast ligt Nijmegen naast de A15 en de A73, en heeft het maar liefst vier treinstations. 

Makelaars vergelijken in verschillende stadsdelen in Nijmegen

1. Centrum; 2. Oost; 3. Oud-West; 4. Nieuw-West; 5. Midden; 6. Zuid; 7. Dukenburg; 8. Lindenholt; 9. Noord

Stadsdelen in Nijmegen

Nijmegen heeft 9 verschillende stadsdelen met elk een ander karakter. In de map hiernaast zijn de verschillende stadsdelen goed te zien. De verschillende stadsdelen zijn opgesplitst in: Nijmegen Centrum, Nijmegen Oost, Nijmegen Oud-West, Nijmegen Nieuw-West, Nijmegen Midden, Nijmegen Zuid, Dukenburg, Lindenholt en Nijmegen Noord. In Nijmegen wonen in totaal 166.000 mensen, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde € 176.000,- is. 

Hieronder vind je meer informatie en statistieken over de diverse stadsdelen. 

Wonen in het gezellige stadshart: Nijmegen Centrum

Wonen in het hartje centrum van Nijmegen is voor veel studenten en starters ideaal. Je vind er alles wat je nodig hebt qua winkels, horecagelegenheden en andere evenementen. Daarnaast is er genoeg groen in de omgeving met levendige parken zoals het Valkhofpark en het Kronenburgerpark. Het centrum van Nijmegen ligt pal aan de Waal, waarbij de huizen vooral boven de vele winkels zijn. In de jaren 70 zijn veel oude panden gerestaureerd, waardoor het centrum er tip-top uitziet. 

In dit deel van de stad wonen ongeveer 12.000 mensen, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde op ongeveer € 220.000,- ligt. Dit is 22 procent hoger dan vijf jaar geleden. Er wonen vooral veel studenten en starters in het centrum. Wonen in Nijmegen Oost, ideaal voor starters.

Makelaars in Nijmegen maken gebruik van courtages. Bij een aankoopmakelaar is dat gemiddeld 0,75% van de aankoop en bij verkoopmakelaars gemiddeld 1,38%. Als we de WOZ-waarde aanhouden zou een aankoopmakelaar €1650,- kosten en een verkoopmakelaar ongeveer €3000,-.

Wanneer je in Nijmegen Oost woont, woon je vlakbij de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarnaast kun je hier veel sporten beoefenen, ideaal voor studenten! Woningen zijn hier een stuk duurder dan in het centrum, de gemiddelde WOZ is € 318.000,-. Dit is een stijging van maar liefst 25 procent ten opzichte van vijf jaar geleden, waarbij er ongeveer 34.000 inwoners zijn. 

Wonen in het kindvriendelijke Nijmegen Oud-West

Wonen in Oud-West kan zeer verschillend zijn. De wijk Waterkwartier heeft veel inwoners die er geboren en getogen zijn, waardoor er vooral veel oudere in deze wijk wonen. Deze wijk staat bekend om de multiculturele samenleving. Ook in de andere wijk van Oud-West, Wolfskuil, wonen veel gezinnen waardoor er veel activiteiten zijn voor kinderen. Het voordeel van wonen in Oud-West is dat je iets buiten het centrum woont, waardoor het rustiger is dan in het Stadscentrum van Nijmegen.
In Oud-West wonen meer dan 15.000 mensen, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde € 219.000,- is. De waarde is met maar liefst 41 procent gestegen de afgelopen jaren.  

Wonen in Nijmegen Nieuw-West

Het stadsdeel Nieuw-West klinkt alsof de hele buurt nieuw is gebouwd, maar niets is minder waar. Wijken als Neerbosch-Oost, Heseveld en Hees zijn vooral in de jaren 50 en 60 van vorige eeuw gebouwd, maar in de afgelopen tientallen jaren is er ook nieuwbouw bijgekomen. Je vindt in dit stadsdeel mooie woningen voor een betaalbare prijs. De gemiddelde WOZ-waarde is € 204.000,- wat een stijging is van 27 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. Nijmegen Nieuw-West heeft bijna 17.000 inwoners, waarbij alle leeftijden voorkomen. Kortom voor ieder wat wils. 

Wonen in Nijmegen Midden

De naam zegt het al, Nijmegen Midden is het hart van Nijmegen. Er wonen in totaal 19.000 mensen in het stadsdeel, wat de afgelopen jaren nauwelijks is gegroeid. De gemiddelde huizenprijs is de afgelopen vijf jaar wel met 20 procent gegroeid. De huizenbouw is een gemêleerde verzameling van diverse huisstijlen, omdat er sinds het begin van vorige eeuw de eerste huizen zijn gebouwd. Wanneer je je huis wil verkopen in Nijmegen, kan het een goede beslissing om een verkoopmakelaar in te schakelen. Er zijn veel voordelen verbonden aan een verkoopmakelaar in Nijmegen. Ze kennen de dynamiek en kennen de regels. Hierdoor haal je het optimale uit jouw huis.

Huizenprijzen in Nijmegen Zuid

In Nijmegen Zuid wonen ongeveer 23.500 Nijmegenaren, waarbij ongeveer de helft van de bevolking tussen de 25 en 65 jaar oud is. De gemiddelde huizenprijs ligt op dit moment rond de € 200.000,- en is de afgelopen vijf jaar met 23 procent gestegen. 

Huizenprijzen in Dukenburg

In Dukenburg neemt het aantal inwoners de laatste jaren wat af, op dit moment wonen er ongeveer 22.000 mensen. Waarbij er vooral oudere mensen wonen. De huizenprijs is relatief laag te noemen € 165.000,-, maar is de afgelopen jaren wel licht gestegen. In dit stadsdeel staan veel woningen die dateren uit de jaren 60 en 70.

Rustig wonen in Lindenholt

Inwoners van het centrum van Nijmegen zien het stadsdeel Lindenholt aan de overkant van het Maas-Waalkanaal liggen. Dit stadsdeel staat bekend als een rustig stukje van Nijmegen, waar je veel laagbouw hebt.
Het aantal inwoners is de afgelopen jaren licht gedaald waarbij er iets meer dan 14.000 mensen in Lindenholt wonen. De gemiddelde WOZ-waarde ligt op € 187.000,-. Waarbij er een stijging is van ongeveer 15 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

Vul je voorkeuren in in onze tool en vind de beste makelaar in Nijmegen.

Wonen in het gemoedelijke Nijmegen Noord

Nijmegen Noord is een zeer kindvriendelijke buurt, waar het heerlijk wonen is voor een gezin. Het stadsdeel staat bekend om de gezellige en gemoedelijke sfeer. Er zijn genoeg sportverenigingen voor jong en oud, waardoor ook de sportieve Nijmegenaar zijn eigen gang kan gaan.
Het stadsdeel is de afgelopen jaar flink gegroeid, waarbij er op dit moment ongeveer 20.000 mensen wonen. De gemiddelde huizenprijs is daarnaast meegegroeid met 29 procent in de afgelopen vijf jaar, waarbij de huidige prijs ongeveer € 300.000,- is.

Huis gekocht of verkocht in Nijmegen

Heb je een huis gekocht of verkocht in de gemeente Nijmegen? Dan verzoekt de gemeente je om je verhuizing door te geven via de website van Nijmegen. Zodra de adreswijziging is gedaan zijn vrijwel alle overheidsinstanties op de hoogte, zo mis je geen post. 

Ga je verbouwen in of rondom je nieuwe woning vergeet dan niet een omgevingsvergunning aan te vragen. Je kunt eenvoudig via het Omgevingsloket controleren of je een vergunning nodig hebt. Zodra je deze vergunning nodig hebt kun je dit direct aanvragen.
De gemeente Nijmegen biedt ook diverse verduurzaming subsidies. Controleer daarom welke subsidies er zijn voordat je de woning gaat verhuizen.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL