Makelaar in Nijmegen: Vergelijk & vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Nijmegen foto vanaf de Waal

Makelaars in Nijmegen

Gemiddeld koop je vier keer in je leven een woning, om precies te zijn 3.8 keer. Een actieve makelaar in Nijmegen koopt en verkoopt honderden woningen in zijn leven. Het is dus duidelijk dat de lokale makelaar veel ervaring hierin heeft. Tijdens het koop of verkoopproces kan een lokale makelaar in Nijmegen, je dus goed begeleiden met de ervaring die zij hebben, tijdens de vele transacties die zij hebben verricht. Maar hoe vind je de makelaar in Nijmegen die bij je past? Bij Juiste Makelaar hebben wij speciaal voor jou een vergelijkingstool ontwikkeld om dit proces makkelijker te maken. Je vult je voorkeuren in, onze makelaar specialist neemt contact met je op om nog extra wensen te bespreken. Vervolgens zullen wij twee makelaars voor je selecteren in Nijmegen. Vul onze tool in en wij helpen je graag verder.

Cijfers woningmarkt Nijmegen

Er zijn verschillende soorten cijfers van de woningmarkt in Nijmegen die aangeven hoe het ervoor staat. Hierbij gaat het om de gemiddelde huizenprijzen, het aantal woningtransacties en de stijging of daling van de prijzen en verkochte woningen. Wanneer de vraagprijzen in Nijmegen stijgen betekent dit dat er veel vraag is naar woningen in de stad en dat mensen bereid zijn om hogere prijzen te betalen. Aan de andere kant, als het aantal verkochte woningen in Nijmegen afneemt, kan dit wijzen op een afkoelende markt. Dit kan betekenen dat er minder vraag is naar woningen en dat mensen minder bereid zijn om hoge prijzen te betalen.

Aantal transacties

332

Verandering transacties

4.1%

Gemiddelde vraagprijs

€408.000

Verandering vraagprijs

5.2%

Top 10 makelaars Nijmegen

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
Kolmeijer makelaars 1 Nijmegen -1 3 1
Hans Janssen Garantiemakelaars 2 Nijmegen -3 4 1
Rob Disbergen Makelaars Nijmegen 3 Nijmegen -4 3 1
Driessen Makelaardij 4 Nijmegen -28 3 1
InBeeld Makelaardij 5 Nijmegen 6 3 1
Hestia makelaars & taxateurs 6 Nijmegen 6 4 1
Soeteman Makelaars 7 Nijmegen -1 4 1
Strijbosch Thunnissen Makelaars 8 Nijmegen 24 4 1
Hendriks Makelaardij 9 Nijmegen -20 4 1
Ooststede Makelaars 10 Nijmegen -8 3 1
Plaats

De beste makelaar, de meest verkopende of de makelaar die het snelst verkoopt? Bij Juiste makelaar hebben wij het voor je uitgezocht! In het onderstaande formulier zie je precies welke makelaar in de top 10 staan van Nijmegen. Waar Juiste makelaar de makelaars in Nijmegen op filtert:

 • Aantal woningen verkocht

De eerste filter is, hoeveel woningen de makelaar heeft verkocht. De nummer 1 van Nijmegen heeft dus de meeste woningen het afgelopen jaar verkocht.

 • Verkooptijd in sterren

Hoe snel verkoopt de makelaar een woning tegenover het gemiddelde in Nijmegen.

 • Boven of onder de gemiddelde vraagprijs

Doordat het gemiddelde in percentages is uitgedrukt weet je precies welke makelaar in Nijmegen gemiddeld boven of onder de vraagprijs verkoopt. Uiteraard zijn hier ook verklaringen voor zoals in welk segment de makelaar verkoopt.

Kosten van een makelaar in Nijmegen

De prijzen voor een makelaar in Nijmegen kunnen sterk variëren en hangen af van de verkoopprijs van het huis. Het is daarom moeilijk om vooraf de precieze kosten te bepalen. Toch willen we je graag een voorbeeld geven. Hoewel de schatting van deze totale kosten misschien hoog lijkt en een aanzienlijke investering vergt, kan een makelaar in Nijmegen vaak het maximale halen uit de verkoopprijs van je huis. Dit betekent dat de verkoop van je woning uiteindelijk meer oplevert

Vraagprijs woning in Nijmegen (voorbeeld) € 400.000
Gemiddelde courtage makelaar Nijmegen (incl. btw) 1,24 %
Kosten van makelaar € 4.96 0
Opstartkosten € 700
Totale kosten van makelaar Nijmegen € 5.660,-

Vergelijk makelaars in Nijmegen

Waar ga je opletten bij het vergelijken van makelaars in Nijmegen? Hoe weet je welke makelaar het beste resultaat gaat behalen voor jou?  Door de krappe woningmarkt in Nijmegen zijn steeds meer mensen die bij een huis gaan kijken en/of die gaan bieden op een huis. Dit kan het voor een koper erg lastig maken om het winnende bod te krijgen en bij een verkoper kan het weer essentieel zijn om het beste resultaat te realiseren uit de verkoop. Dit kan vaak met een makelaar. Hoe maak je uiteindelijk zelf het onderscheid tussen de twee geselecteerde makelaars.

Aankoopmakelaars vergelijken Nijmegen

Wanneer weinig tot geen ervaring hebt met het aankopen van een huis is het lastig om aankoopmakelaars te vergelijken. Na dat Juiste makelaar de selectie heeft gemaakt. Is het aan jou om de twee beste aankoopmakelaars met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen op basis van een aantal tips die hieronder staan:

 • Heeft de aankoopmakelaar een goede reputatie binnen de Nijmeegse?
 • Is de aankoopmakelaar bereikbaar en responsief? Hoe snel reageren ze op vragen of verzoeken?
 • Heeft de aankoopmakelaar een professioneel en uitgebreid aanbod van diensten, zoals zoekgebied opstellen, onderhandelingen met verkopers, en juridische ondersteuning?
 • Heeft de aankoopmakelaar een bewezen track record van succesvolle aankopen in Nijmeegse of een specifieke wijk?
 • Kan de aankoopmakelaar een lijst van referenties van tevreden klanten verstrekken?
 • Is de aankoopmakelaar een lid van een brancheverenigingen?
 • Biedt de aankoopmakelaar een duidelijke en transparante communicatie over de voortgang van de aankoop?
 • Heeft de aankoopmakelaar een goed begrip van de huidige marktomstandigheden en trends in Nijmegen?
 • Biedt de aankoopmakelaar eventuele garanties of verzekeringen voor het geval er problemen zijn met de aankoop?

> Lees hier meer over het vergelijken van aankoopmakelaars

Makelaars Nijmegen vergelijken

Om het beste resultaat te krijgen uit de verkoop van de woning, kan een lokale makelaar Nijmegen, vaak tot een goed resultaat komen. Nadat Juiste Makelaar je in contact heeft gebracht met de twee makelaars. Is het aan jou om te kijken, welke makelaar het beste bij je past. Hieronder staan een aantal tips hoe je deze makelaars uit Nijmegen kunt vergelijken:

 • Vergelijk de taken van iedere makelaar in Nijmegen met elkaar. Wat biedt de ene makelaar wel aan en de ander niet.
 • Vergelijk de kosten in verhouding tot de taken van iedere makelaar. Let op, zorg ervoor dat je beide prijzen inclusief btw berekend en of het no-cure no-pay is.
 • Hoe gaan de makelaars je woning promoten? Op welke woningplatforms plaatsen zij de woning en sturen ze ook een mailing uit naar de bestaande klanten?
 • Heeft makelaar veel verkoopervaring in jou buurt of stadsdeel in Nijmegen?
 • En tot slot, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

> Lees hier meer over het vergelijken van makelaars bij verkoop

Voordelen van een makelaar in Nijmegen

Het kan een van de grootste stappen in je leven zijn wanneer je een huis wilt kopen of verkopen. Het belangrijkste is dan ook dit zorgvuldig gebeurd. Een lokale makelaar in Nijmegen heeft vaak veel kennis over de lokale woningmarkt, ze weten vaak wat er recent verkocht is of te koop komt. Met een makelaar blijf je de rest dus vaak net een stap voor. Check dus ook altijd de marktkennis van je makelaar waar je een woning wil kopen of verkopen in Nijmegen. Een lokale makelaar kan een aantal voordelen hebben:

 • De lokale makelaar in Nijmegen kent vaak potentiële kopers of verkopers
 • Regio Nijmegen is een bekend en vertrouwd gebied voor de lokale makelaar
 • De lokale makelaar Nijmegen kent de markt en zijn collega’s
 • Een lokale makelaar weet wat er recent verkocht is en wat er op de markt gaat komen.

Uitgelichte makelaars in Nijmegen

In Nijmegen zijn jaarlijks tientallen makelaars actief. Dit zijn niet alleen grote makelaarskantoren, maar ook kantoren die actief zijn in een niche of éénpitters die een aantal woningen per jaar in de verkoop hebben. Bij Juiste Makelaar lichten wij een aantal makelaars uit Nijmegen uit die populair zijn en een goede naam hebben. Dit betekent niet dat een van deze makelaars niet in een top 10 makelaars lijst kan staan. Het is handige manier om de leuke kantoren in Nijmegen te belichten.Populaire steden rondom Nijmegen

Soeteman Makelaars

Het kantoor Soeteman makelaars is een prachtig makelaarskantoor in Nijmegen wat uit 3 enthousiaste medewerkers bestaat. Hierdoor weet je zeker dat de makelaars Bob en Hans een persoonlijke aanpak van de verkoop van je huis verzorgen. Het frisse kantoor wilt iedereen begeleiden om een zorgeloze koop of verkoop te hebben. Een huis kopen is tenslotte niet iets wat je iedere dag doet. Soeteman makelaars streeft er niet naar om jou huis zo snel mogelijk te verkopen, maar voor de juiste prijs en voorwaarden!

Berg en Dalseweg 71, Nijmegen  024 360 4090

Open Makelaars

Open Makelaars is actief in zowel actief in Nijmegen als in Arnhem. Dit zijn populaire steden dicht bij elkaar. Dit kantoor is niet de traditionele makelaar, waarbij transparantie van het aankoop en verkoopproces voorop staan. Open Makelaars Nijmegen staat dag en nacht voor je klaar om zo te zorgen dat jij je gestelde doelen kunt behalen. Op deze manier weet je zeker dat jij je huis voor de gewenste prijs zal verkopen.

St. Annastraat 185, Nijmegen  024 2040 400

Kolmeijer Makelaars

Kolmeijer Makelaars is een makelaar die in Malden te vinden is. Deze makelaar is actief in Nijmegen en de gehele omgeving. Dit dynamische kantoor zorgt ervoor dat er een klik is tussen jou en de makelaar. Zo merk je de betrokkenheid en de bereidheid om alles op alles te zetten om een huis aan te kopen of juist succesvol te verkopen. Bij Kolmeijer Makelaars Nijmegen heb je altijd een vaste makelaar waardoor het echt gaat om de klik.

Tooropstraat 11, Nijmegen  024 360 9552

Ooststede Makelaars

Ooststede Makelaars is een actieve makelaar in de regio Nijmegen. Dit kantoor is zeer gewaardeerd door haar klanten. Dit komt mede door de uitstekende prijs-kwaliteit van deze Nijmeegse makelaar. Het kantoor opereert in het laag en middensegment, waardoor het altijd een groot aanbod van woningen in de verkoop heeft. Hierdoor weten de makelaars precies wat er in Nijmegen speelt.

Van Peltlaan 151, Nijmegen  024 663 9677

Beaufort ERA Makelaars

Met ruim 35 jaar ervaring in de makelaardij is Beaufort ERA Makelaars een bekende makelaar in Nijmegen. Het kantoor is er voor iedereen of je nou je eerste huis gaat aankopen, je statige pand wilt verkopen of een beleggingsportefeuille wilt opbouwen. Het kan allemaal bij Beaufort Makelaars te Nijmegen. Het kantoor focust zich op zowel aankoop, verkoop, taxaties en de verhuur van woningen. Hierdoor weet je zeker dat je hier aan het juiste adres bent.

Oranjesingel 21, Nijmegen  024 360 6900

Hermsen Garantiemakelaars

Het makelaarskantoor Hermsen is aangesloten bij Garantiemakelaars. Deze franchiseformule is actief in heel Nederland en zorgt ervoor dat jij de beste service en marketing kunt verwachten om succesvol je huis te verkopen in Nijmegen. De makelaars, Marcel Hermsen, is zelf nog steeds actief bij het kantoor en is inmiddels 25 jaar makelaar in Nijmegen. Dit zorgt ervoor dat de makelaar stad op zijn duimpje ken ten precies weet wat er spelt. Het kantoor verzorgt niet alleen de verkoop of aankoop van een woning, maar ook taxaties, verhuren, nieuwbouwprojecten en verzekeringen.

Berg en Dalseweg 174a, Nijmegen  024 323 3200

Populaire steden rondom Nijmegen:

NVM makelaars in Nijmegen

Bij Juiste Makelaar werken we alleen samen met makelaars die zijn aangesloten bij een branchevereniging. De NVM is de grootste vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen in Nederland. Andere brancheverenigingen in Nederland, zoals VBO en VastgoedPro, zorgen ervoor dat makelaars aan bepaalde eisen en regels voldoen om de kwaliteit te waarborgen. Als je op zoek bent naar een professionele makelaar in Nijmegen, is het belangrijk om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging, zoals de NVM, om ervoor te zorgen dat je de beste diensten krijgt.

De makelaar vergelijken: Hoe werkt de tool?

Momenteel zijn er meer mensen op zoek naar een huis in Nijmegen dan dat mensen willen verkopen. Er is dan ook een groot woningtekort op de woningmarkt. Uiteindelijk wil je het maximale uit de verkoop van je woning halen en zo goed mogelijk een woning aankopen, helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Met behulp van een makelaar kan je dit vaak eenvoudiger bewerkstelligen. Via onze tool van Juiste Makelaar, is het mogelijk om een lokale makelaar Nijmegen te vinden die het best bij je past. Hoe werkt het:.

 1. Nadat je onze tool hebt gebruikt, zullen wij beginnen met het vergelijken van makelaars in Nijmegen.
 2. Onze expert neemt gratis en zonder verplichtingen contact op alles zorgvuldig te bespreken.
 3. Vervolgens ontvang je een e-mail met de geselecteerde makelaars en zullen de makelaars ook gratis en vrijblijvend contact met je opnemen.
 4. De uiteindelijke keuze om samen te werken met een bepaalde makelaar is aan jou. Als je op zoek bent naar een professionele makelaar in Nijmegen, biedt onze tool je de mogelijkheid om verschillende opties te vergelijken en de juiste keuze te maken.

Wonen in Nijmegen

De stad Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De inwoners waarderen een groene en ruime omgeving. Om deze redenen is het daarom ook heel prettig wonen. Wanneer je in Nijmegen rondloopt merk je dat er veel studenten en starters in Nijmegen wonen. Hierdoor vind je hier veel winkels, gezellige kroegen, eetcafés en restaurants.

Het meest bekende evenement in Nijmegen is de Nijmeegse Vierdaagse. Hier komen sport, ontspanning en de Nijmeegse gezelligheid samen. Naast dit prachtige evenement, is er de Zevenheuvelenloop en zijn er ieder jaar tal van concerten en festivals.

Nijmegen heeft 9 verschillende stadsdelen met elk een ander karakter. In de map hiernaast zijn de verschillende stadsdelen goed te zien. De verschillende stadsdelen zijn opgesplitst in: Nijmegen Centrum, Nijmegen Oost, Nijmegen Oud-West, Nijmegen Nieuw-West, Nijmegen Midden, Nijmegen Zuid, Dukenburg, Lindenholt en Nijmegen Noord. In Nijmegen wonen in totaal 177.000 mensen,

Makelaar Nijmegen

1. Centrum; 2. Oost; 3. Oud-West; 4. Nieuw-West; 5. Midden; 6. Zuid; 7. Dukenburg; 8. Lindenholt; 9. Noord

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Nijmegen?

Hoeveel kost een makelaar in Nijmegen?

+

In Nijmegen betaal je gemiddeld 1,24% de verkoopprijss  aan de makelaars. Niemand zit te wachten op een onnodige makelaarskosten, dus het is verstandig vooraf te informeren welke kosten je allemaal kwijt bent. De meeste makelaars hanteren no cure no pay: ze rekenen alleen de kosten als de woning daadwerkelijk verkocht wordt. Vraag dus altijd of er nog andere bijkomende kosten (zoals opstartkosten) in rekening gebracht worden.

Hoeveel makelaarskantoren zijn actief in Nijmegen?

+

Momenteel zijn er 70 makelaarskantoren actief in Nijmegen.

Kan ik alleen makelaars vergelijken in Nijmegen?

+

Nee, bij Juiste Makelaar willen wij iedereen in Nederland helpen aan een goede makelaar voor de ver-of aankoop van een woning.  Het maakt dus niet uit of je in Nijmegen of Amsterdam zoekt. Wij helpen graag!

Is dit echt gratis?

+

Bij Juiste Makelaar helpen we je volledig gratis en vrijblijvend, je bent ons niks verschuldigd! Wanneer je gaat samenwerken met een makelaar die wij aan je hebben gekoppeld, krijgen wij een kleine vergoeding van de makelaar. Dit zijn zij als marketingkosten.