Makelaar in Breda: Vergelijk & vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Makelaars in Breda

Makelaars in Breda kunnen je goed helpen bij het kopen of verkopen van een huis, is wat een gemiddelde huizenzoeker of verkoper niet niet elke dag doet en lokale makelaars in Breda wel. Zoeken naar een makelaar kan tijdrovend en ingewikkeld zijn, omdat er in Nederland ruim 9.000 makelaars actief zijn en in de stad Breda 73 makelaars actief. Om het selectieproces gemakkelijker te maken, hebben we een vergelijkingstool ontwikkeld. Hiermee kun je makelaars in Breda vergelijken voordat je er één kiest. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt en bespaar je jezelf een tijdrovende zoektocht. Als je op zoek bent naar de beste makelaar in Breda voor jou, vul dan de vergelijkingstool in en vind een makelaar die bij je past.

Aantal transacties

280

Verandering transacties

1.8%

Gemiddelde vraagprijs

€405.000

Verandering vraagprijs

-3.5%

Top 10 makelaars Breda

In heel Breda zijn 73 makelaarskantoren actief, doordat in Breda zoveel makelaars actief zijn, kan het lastig zijn om wel overwogen keuze te maken om een makelaar uit te kiezen. Bij Juiste Makelaar hebben wij de statistieken van de makelaars op een rij gezet op basis van drie verschillende onderdelen, mede hierdoor is het een stuk inzichtelijker:

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
Van der Sande Makelaars 1 Breda 6 4 1
DietvorstBorman Makelaars 2 Breda 8 3 1
Zagers makelaars-taxateurs o.z. 3 Breda -4 4 1
KIN Makelaars 4 Breda 2 3 1
MB Makelaars 5 Breda -8 3 1
ROGA Makelaars 6 Breda -12 3 1
Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij 6 Breda 7 4 1
Van Liessum Makelaars Breda 8 Breda -7 3 1
EHP Makelaardij 9 Breda -15 3 1
Storimans en Partners 9 Breda 46 4 1
Plaats
 1. Aantal verkopen: Het aantal woningen wat de makelaar verteld veel over hoe vaak het makelaarskantoor wordt ingeschakeld om de verkoop van woningen in Breda te begeleiden.
 2. Verkooptijd: Het aantal sterren geeft de verkooptijd aan van de makelaar. Aan het aantal sterren is precies te zien of de makelaar snel of langzaam een woning verkoopt.
 3. Vraagprijs: De vraagprijs is in percentages aangeduid, uit de percentages kun je gemakkelijk opmaken welke makelaar in Breda in welk segment woningen zit.

> Lees hier meer over huis verkopen in Breda

Kosten makelaar Breda

De kosten die een makelaar in Breda in rekening brengt, zijn afhankelijk van de verkoop- of aankoopprijs. Makelaars werken vaak met percentages of vastgelegde bedragen en soms ook op basis van “no cure no pay“. Dit betekent dat je de makelaar alleen betaalt als er daadwerkelijk iets is gekocht of verkocht. Hieronder lees je meer over de kosten van een aankoopmakelaar in Breda en de kosten van een verkoopmakelaar in Breda.

Kosten verkoopmakelaar Breda

Gemiddeld wordt er in Breda een courtage van 0,7% van de verkoopprijs in rekening gebracht. Naast deze courtagekosten kunnen er ook opstartkosten in rekening worden gebracht. Dit is afhankelijk van de courtage die je betaalt. Als voorbeeld: als de verkoopprijs van een woning in Breda €475.000 is, ligt de courtage die je betaalt tussen de €3.325,- en €4.750,- exclusief BTW.

Lees meer over de kosten van een verkoopmakelaar

Kosten aankoopmakelaar Breda

Als je van plan bent om een huis in Breda te kopen, is het verstandig om vooraf met de aankoopmakelaar te overleggen wat de kosten zullen zijn. Zo voorkom je dat je voor onverwachte uitgaven komt te staan. Er zijn enkele andere kosten waar je rekening mee moet houden als je een makelaar in Breda inschakelt, zoals:

 • Opstartkosten om een zoekprofiel aan te maken
 • Kosten voor het bezichtigen van het huis
 • Kosten voor het opstellen van een koopcontract

> Lees meer over de kosten van een aankoopmakelaar

Vergelijk makelaars in Breda

Uiteindelijk zul je zelf een keuze moeten maken voor een makelaar in Breda, wij delen enkel twee makelaars met jou waarvan wij denken dat die voldoen aan jouw voorkeuren. Om je te helpen bij het maken van een keuze hebben we aan aantal punten voor je op een rij gezet die jou helpen de Bredase makelaars te vergelijken.

Verkoopmakelaars vergelijken

Het vinden van een geschikte makelaar in Breda en omgeving kan een moeilijke zoektocht zijn. Want hoe weet je welke makelaar geschikt is? Dit is de reden waarom Juiste Makelaar al onderzoek heeft gedaan. Tijdens het vergelijken kun je letten op de volgende punten:

 • Vergelijk dezelfde kosten met elkaar
 • Hoe presenteert de makelaar de woningen?
 • Zijn de foto’s van hoge kwaliteit en vallen ze op?
 • Verkoopt de makelaar woningen in de buurt waar jij wilt verkopen?
 • Hoe promoot de makelaar de woningen?

> Meer lezen over verkoopmakelaars vergelijken

Aankoopmakelaars vergelijken

Wanneer je de zoektocht naar een geschikte aankoopmakelaar in Breda bent gestart, is de volgende stap het vergelijken van meerdere aankoopmakelaars. Bij Juiste Makelaar begrijpen wij dat het ingewikkeld is om zonder enige ervaring verschillende aankoopmakelaars te vergelijken. Want hoe weet je waar je op moet letten bij het maken van deze vergelijking? Hieronder lees je een aantal tips waar je op kunt letten tijdens het vergelijken van deze twee makelaars:

 • Welke taken gaan de verschillende aankoopmakelaars voor je uitvoeren?
 • Ga je alleen bezichtigen, gaat de makelaar altijd mee of pas bij een tweede bezichtiging?
 • Zijn de kosten inclusief btw en zijn de taken hetzelfde van beide aankoopmakelaars?
 • Heeft de aankoopmakelaar ervaring met het aankopen en verkopen van woningen in de Bredase wijk waar je op zoek bent?

> Meer lezen over aankoopmakelaars vergelijken

Voordelen van een makelaar in Breda

Het is een groot voordeel als je makelaar in Breda goed bekend is met de omgeving wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in de stad. Breda heeft verschillende wijken en elk gebied heeft zijn eigen makelaars, sommige hebben meer kennis van de plaatselijke huizenmarkt dan anderen. Dit kan komen doordat ze in bepaalde delen van Breda meer huizen kopen of verkopen dan in andere gebieden. Controleer daarom altijd de marktkennis van je makelaar voor de wijken in Breda waar je een huis wilt kopen of verkopen. De voordelen van het gebruik van een lokale makelaar in Breda zijn:

 • Lokale makelaars Makelaars in Breda die goed bekend zijn met de plaatselijke huizenmarkt kunnen een voordeel bieden tijdens het onderhandelingsproces, omdat ze weten voor welke prijzen vergelijkbare huizen in de omgeving eerder zijn verkocht.
 • Ze kennen vaal potentiële kopers of verkopers.
 • Lokale makelaars in Breda zijn vertrouwd met de lokale wetgeving en kennen ze ook hun collega’s in de buurt.

Uitgelichte makelaars Breda

De Huizenbemiddelaar Breda en Zundert

De Huizenbemiddelaar heeft in Nederland meerdere vestigingen en één daarvan is gevestigd in Breda, dit kantoor verkoopt huizen gemiddeld in 23 dagen. De twee makelaars van dit kantoor werken met veel lokale kennis en passie voor het verkopen en aankopen van woning in Breda en omstreken. Met de concurrerende verkoopprijzen die zij hanteren is de Huizenbemiddelaar een makelaar in Breda die mensen graag over de vloer hebben.

Vijfhagen 157, Breda  076 204 5005

Van der Sande Makelaars

Wil je een woning aan- of verkopen in Breda? Dan ben je bij Van der Sande Makelaars al sinds 1991 op het juiste adres. Met een bak aan ervaring binnen het kantoor, is dit een makelaarskantoor die alles onder één dak heeft. Of het nu gaat om woningen, bedrijfspanden of hypotheken ze helpen je hier graag verder met passie bij jou wens.

Vijverstraat 1, Breda  076 523 2555

ERA Content+ Makelaars

De woonwens staat bij ERA Content+ Makelaars centraal. Elke makelaar is bij dit kantoor een zelfstandige ondernemer, door het ondernemerschap definieert ERA Content Plus, dat elke makelaar net een stap verder gaat voor de klant bij aankoop of verkoop van een woning in Breda. Naast Breda helpt dit makelaarskantoor je ook graag op vele andere plekken in land.

Verlengde Poolseweg 18, Breda  076 520 4442

Van Liessum Makelaars

Met een gemiddeld verkoopresultaat van 7 % boven de gevraagde vraagprijs behoort Van Liessum Makelaars al jaren tot een van de bestverkopende makelaars van Breda. Bij aankoop en verkoop helpt dit makelaarskantoor de klanten van A tot Z of het doordeweeks is of in weekend, ze staan altijd voor je klaar.

Sophiastraat 36, 4811 EM Breda  076 763 1000

Zagers makelaars-taxateurs o.z.

Onder leiding van Ruud Zagers, is Zagers Makelaars sinds 2007 een gevestigde makelaar in de regio Breda. Zij zijn dan ook één van de meest verkopende makelaars in de Bredase woningmarkt. Naast dat dit kantoor goede woningen verkoopt in Breda helpen ze je graag verder bij taxaties en het aankopen woningen.

Academiesingel 24, Breda  076 303 3000

Korenhof Makelaardij

Maurice Korenhof is een gepassioneerde taxateur die meer dan 7 jaar actief is in Breda, als register makelaar taxateur. Korenhof Makelaardij werkt tegen over een scherp tarief en gaat altijd voor het maximaal haalbare. Maurice helpt je bij het taxeren van woningen in Breda en omstreken.

Cimburgalaan 27, Breda  

Van Langevelde Makelaardij

Bij Van Langevelde Makelaardij ben je niet bij de standaard makelaar die in een mooie auto komt aanrijden en die zijn promotie doet via social media. Zijn tijd besteed hij het liefst aan het aankopen en verkopen van woningen in Breda, met aandacht voor de klant. Tijd is kostbaar en de opdrachtgever staat hoog in het vaandel bij Langevelde Makelaardij.

 

 

Vincent van Goghstraat 23, Breda  

Kin Makelaars Breda

Kin Makelaars kom je tegen in heel Noord-Brabant, ze helpen je verder vanuit de zes grote plaatsen in de provincie. De succesformule van Kin Makelaars is ook te zien in Breda. In Breda behoort het makelaarskantoor tot één van de grootste spelers in de regio. Kin Makelaars verkoopt jaarlijks meer dan 350 woningen in de regio.

Korte Ploegstraat 19, Breda  076 522 1221

Populaire steden rondom Breda

NVM Makelaars in Breda

Juiste Makelaar werkt alleen samen met makelaars in Breda die lid zijn van een brancheorganisatie. Er zijn drie brancheorganisaties in Nederland: NVM, VBO en VastgoedPro. NVM is de grootste en meest bekende van deze organisaties. Door de eisen die deze brancheorganisaties stellen aan makelaars, heb je meer zekerheid over de kwaliteit van hun diensten.

> Lees hier meer over de verschillende brancheverenigingen

Hoe werkt het vergelijken?

Of je nu wil kopen of verkopen, in beide situaties zal een makelaar Breda van pas komen. Maar erachter komen welke makelaar jou het beste kan helpen met het zoeken, verkopen of aankopen van een huis is nog niet zo makkelijk. Er zijn vele makelaars actief op de woningmarkt. Juiste Makelaar maakt het vergelijken van makelaars eenvoudig. Dit doen wij op de volgende manier:

 • Als je onze gratis vergelijkingshulpmiddel hebt ingevuld (dit duurt slechts 30 seconden), zullen we een op jouw persoonlijke behoeften afgestemde vergelijking voor je maken.
 • Vervolgens selecteren we 2 makelaars uit jouw omgeving die het beste bij je passen.
 • Daarna sturen we je per e-mail de geselecteerde makelaars uit Breda, die vervolgens vrijblijvend contact met je opnemen.
 • Het vergelijken van makelaars in Breda is een belangrijk aspect.
 • Uiteindelijk kies je immers de makelaar uit Breda die het beste bij je past.

Verhuizen naar Breda

Ben je van plan om naar of in Breda te verhuizen en heb je een goede makelaar nodig om een geschikte woning te vinden? Dan kan Juiste Makelaar je helpen bij het vinden van een geschikte makelaar. Op basis van jouw wensen, zoals de gewenste wijk, koppelen we je aan één of twee makelaars. Een van deze makelaars zal je verder helpen met het zoeken naar je droomhuis in Breda.

Makelaar vergelijken in verschillende wijken in Breda

1. Centrum; 2. Breda Noord; 3. Breda Oost; 4. Breda Zuid Oost; 5. Breda Zuid; 6. Breda West; 7. Breda Noord West; 8. Bavel; 9. Ulvenhout; 10. Prinsenbeek; 11. Teteringen

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Breda.

 Hoeveel kost een makelaar in Breda?

+

Gemiddelde courtage ligt in Breda rond de 0,70% van de verkoopsom. De meerderheid van de makelaars hanteren “no cure no pay”, je betaalt dus pas wanneer iets is verkoopt of koopt.  De rest van de makelaars hanteert vaak een opstart tarief of soms intrekkingskosten.

Hoeveel makelaars zijn actief in Breda?

+

Op het moment zijn er 73 verschillende makelaarskantoren actief in Breda.

Kan ik alleen makelaars vergelijken in de stad Breda?

+

Bij Juiste Makelaar helpen wij iedereen in Nederland bij het vergelijken van makelaars! Als iemand opzoek is naar een makelaar in Breda of Den helder, bij ons ben je op het juiste adres.

Kan ik gratis makelaars vergelijken in Breda?

+

Ja! Het vergelijken van makelaars is volledig gratis en vrijblijvend, je bent nergens aan verbonden. Mocht je een samenwerking aangaan met de makelaar krijgen wij een kleine vergoeding van de makelaar.