Makelaar Amersfoort: Op zoek naar de beste makelaar? Kies er dan niet 1 uit, maar vergelijk eerst

Vergelijk gratis lokale makelaars in Amersfoort, kom vrijblijvend in contact & bepaal zelf!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Amersfoort: Wat doet een makelaar en waarom is dat nodig?

Het is een van de meest gezochte termen over Amersfoort: ‘beste makelaar Amersfoort’. Maar vind je dan precies wat je wilt vinden? Het antwoord is nee. Als eerste moet je weten wat een goede prijs is voor een makelaar. Daarnaast is het van belang dat je weet wat een makelaar in Amersfoort voor je kan doen en natuurlijk wat de meerwaarde is. 

Bij Juiste Makelaar weten wij wat de valkuilen zijn bij het zoeken van een geschikte makelaar. Het draait niet alleen om het courtage van de makelaar. Zeker bij de huidige verkoopprijzen in Amersfoort kan de expertise van de makelaar een flink bedrag extra opleveren. 

Hieronder lees je tips over hoe je makelaars met elkaar kunt vergelijken. Niet op prijs, maar juist op de onbekende aspecten waardoor je zeker weet dat jouw toekomstige makelaar het verschil kan maken! 

Makelaar Amersfoort: Wat zijn de kosten van een makelaar? 

Uiteraard begrijpen ook wij dat de kosten van een makelaar, waaronder in Amersfoort, van belang zijn. Want gaat een makelaar nou echt kosten? Op basis van onze makelaarsdata hebben we een berekening gemaakt wat in de huidige huizenmarkt een makelaar kost in Amersfoort. Let er wel op, het is een voorbeeld en de courtages kunnen nog steeds flink verschillen.

De huidige situatie: Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Amersfoort € 450.000,-. Een makelaar in Amersfoort vraagt ongeveer een courtage van 1,2%. Het courtage is het percentage van de verkoopsom van het huis. De gemiddelde prijs van een lokale makelaar in Amersfoort is in dit geval € 5.400,-. Hier komen echt nog wel een aantal vaste kosten bij van € 550,-. Wanneer je dus een gemiddelde woning verkoopt in Amersfoort ben je ongeveer € 6.000,- kwijt aan de makelaar en de gehele afwikkeling van de verkoop.

Makelaar Amersfoort: Hoe vergelijk je de makelaars voor de verkoop van een huis?

Waarop moet je de keuze voor een bepaalde makelaar maken. Uiteraard hangt dat er vanaf welke aspect je zelf het meest belangrijk vind. Als jij de goedkoopste makelaar qua courtage zoekt dan is het simpel. Maar wat als je het beste van alle vlakken wilt? Een goede ‘eerlijke’ prijs, een makelaar met ervaring, actief in de buurt waar wilt kopen of verkopen en nog proactief ook. Dit zijn eveneens aspecten waar Juiste Makelaar rekening mee houdt. Wanneer wij slechts twee makelaars in Amersfoort selecteren, zul je deze onderling nog moeten vergelijken. Hoe? Weeg dan de volgende punten mee: 

  • Vergelijk je dezelfde taken van de makelaars met elkaar? 
  • Zorg ervoor dat de prijzen inclusief btw zijn, dit gaat nog wel eens mis. 
  • Hoe gaat de makelaar de verkoop aanpakken? Op welke woningsites komt je huis te staan? En heeft de makelaar een goede onderbouwing voor de verkoopprijs?
  • Hoe presenteert de makelaar zichzelf, kun je je daarin vinden?
  • Luistert de makelaar naar je eigen wensen & ideeën? Dit is tenslotte vaak hoe goede samenwerkingen tot stand.

Makelaar Amersfoort: Gratis advies nodig met het vinden van een makelaar?

Of je nou je droomhuis wilt kopen of juist je huidige huis wilt verkopen, bij Juiste Makelaar weten wij exact welke makelaars er in Amersfoort passen bij jou wensen. Wanneer je jouw voorkeuren in het formulier invult nemen wij nog persoonlijk contact op. Zo weten wij precies wat je situatie is en hoe we jou verder kunnen helpen aan een makelaar.
Vervolgens ontvang je een e-mail met de twee geselecteerde makelaars, waarna deze contact opnemen om vrijblijvend een afspraak te maken. Zo maak je uiteindelijk zelf de beslissing met welke makelaar in Amersfoort je wilt samenwerken. Hiermee bespaar je veel tijd, geld en weet je zeker dat de makelaar het beste bij jouw voorkeuren past.

Heb je liever advies bij alle diensten tijdens het aankoopproces? Kijk dan eens op HuisAssist. Hier krijg je gratis advies & tips bij alle stappen tijdens het aankopen van een huis!

Wijken Amersfoort

1. Amersfoort Binnenstad; 2. Soesterkwartier; 3. De Koppel; 4. De Kruiskamp; 5. Liendert; 6. Rustenburg; 7. Schuilenburg; 8. Randenbroek; 9. Vermeerkwartier; 10. Leusderkwartier; 11. Schothorst; 12. Zielhorst; 13. Kattenbroek; 14. Hoogland; 15. Nieuwland; 16. Vathorst; 17. Hooglanderveen

Makelaar Amersfoort - Vergelijk & vind (kaart)

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 24 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL