Makelaar Amersfoort: Op zoek naar de beste makelaar?

Vergelijk gratis iedere lokale makelaar in Amersfoort

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Amersfoort: Wat doet een makelaar en waarom is dat nodig?

Het is een van de meest gezochte termen over Amersfoort: ‘beste makelaar Amersfoort’. Maar vind je dan precies wat je wilt vinden? Het antwoord is nee. Als eerste moet je weten wat een goede prijs is voor een makelaar. Daarnaast is het van belang dat je weet wat een makelaar in Amersfoort voor je kan doen en natuurlijk wat de meerwaarde is. 

Bij Juiste Makelaar weten wij wat de valkuilen zijn bij het zoeken van een geschikte makelaar. Het draait niet alleen om het courtage van de makelaar. Zeker bij de huidige verkoopprijzen in Amersfoort kan de expertise van de makelaar een flink bedrag extra opleveren. 

Hieronder lees je tips over hoe je makelaars met elkaar kunt vergelijken. Niet op prijs, maar juist op de onbekende aspecten waardoor je zeker weet dat jouw toekomstige makelaar het verschil kan maken! 

Makelaar Amersfoort: Wat zijn de kosten van een makelaar? 

Uiteraard begrijpen ook wij dat de kosten van een makelaar, waaronder in Amersfoort, van belang zijn. Want gaat een makelaar nou echt kosten? Op basis van onze makelaarsdata hebben we een berekening gemaakt wat in de huidige huizenmarkt een makelaar kost in Amersfoort. Let er wel op, het is een voorbeeld en de courtages kunnen nog steeds flink verschillen.

De huidige situatie: Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Amersfoort € 450.000,-. Een makelaar in Amersfoort vraagt ongeveer een courtage van 1,2%. Het courtage is het percentage van de verkoopsom van het huis. De gemiddelde prijs van een lokale makelaar in Amersfoort is in dit geval € 5.400,-. Hier komen echt nog wel een aantal vaste kosten bij van € 550,-. Wanneer je dus een gemiddelde woning verkoopt in Amersfoort ben je ongeveer € 6.000,- kwijt aan de makelaar en de gehele afwikkeling van de verkoop.

Makelaar Amersfoort: Hoe vergelijk je de makelaars voor de verkoop van een huis?

Waarop moet je de keuze voor een bepaalde makelaar maken. Uiteraard hangt dat er vanaf welke aspect je zelf het meest belangrijk vind. Als jij de goedkoopste makelaar qua courtage zoekt dan is het simpel. Maar wat als je het beste van alle vlakken wilt? Een goede ‘eerlijke’ prijs, een makelaar met ervaring, actief in de buurt waar wilt kopen of verkopen en nog proactief ook. Dit zijn eveneens aspecten waar Juiste Makelaar rekening mee houdt. Wanneer wij slechts twee makelaars in Amersfoort selecteren, zul je deze onderling nog moeten vergelijken. Hoe? Weeg dan de volgende punten mee: 

 • Vergelijk je dezelfde taken van de makelaars met elkaar? 
 • Zorg ervoor dat de prijzen inclusief btw zijn, dit gaat nog wel eens mis. 
 • Hoe gaat de makelaar de verkoop aanpakken? Op welke woningsites komt je huis te staan? En heeft de makelaar een goede onderbouwing voor de verkoopprijs?
 • Hoe presenteert de makelaar zichzelf, kun je je daarin vinden?
 • Luistert de makelaar naar je eigen wensen & ideeën? Dit is tenslotte vaak hoe goede samenwerkingen tot stand.

Makelaar Amersfoort: Gratis advies nodig met het vinden van een makelaar?

Of je nou je droomhuis wilt kopen of juist je huidige huis wilt verkopen, bij Juiste Makelaar weten wij exact welke makelaars er in Amersfoort passen bij jou wensen. Wanneer je jouw voorkeuren in het formulier invult nemen wij nog persoonlijk contact op. Zo weten wij precies wat je situatie is en hoe we jou verder kunnen helpen aan een makelaar.
Vervolgens ontvang je een e-mail met de twee geselecteerde makelaars, waarna deze contact opnemen om vrijblijvend een afspraak te maken. Zo maak je uiteindelijk zelf de beslissing met welke makelaar in Amersfoort je wilt samenwerken. Hiermee bespaar je veel tijd, geld en weet je zeker dat de makelaar het beste bij jouw voorkeuren past.

Heb je liever advies bij alle diensten tijdens het aankoopproces? Kijk dan eens op HuisAssist. Hier krijg je gratis advies & tips bij alle stappen tijdens het aankopen van een huis!

Wijken Amersfoort

1. Amersfoort Binnenstad; 2. Soesterkwartier; 3. De Koppel; 4. De Kruiskamp; 5. Liendert; 6. Rustenburg; 7. Schuilenburg; 8. Randenbroek; 9. Vermeerkwartier; 10. Leusderkwartier; 11. Schothorst; 12. Zielhorst; 13. Kattenbroek; 14. Hoogland; 15. Nieuwland; 16. Vathorst; 17. Hooglanderveen

Makelaar Amersfoort - Vergelijk & vind (kaart)

 

Populaire steden rondom Amersfoort:

Utrecht
Almere
Amsterdam
Leiden
Zwolle

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 25 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Lees hier meer informatie over veelgestelde vragen over de makelaars die actief zijn in Amersfoort.

+

Wat kost een makelaar in Amersfoort?

Bij de verkoop van je huis kost een makelaar in Amersfoort tussen de 0,85% en 1,05% van de verkoopsom. Dit betekent dat een makelaar in Amersfoort tussen de € 4.100 en € 5.100 kost.

+

Wat kost een huis gemiddeld in Amersfoort?

Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Amersfoort € 488.000. Het werkelijke bedrag ligt nog iets hoger rekening houdend met het overbieden.

+

Wat kost een aankoopmakelaar in Amersfoort?

Een aankoopmakelaar in Amersfoort is erg populair. De gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar liggen tussen de 0,6% en de 0,7%. Echter rekenen de meeste aankoopmakelaars wel een vast bedrag. 

+

Wat zijn de top 10 beste makelaars in Amersfoort?

In Amersfoort zijn verschillende makelaars actief. De top 10 makelaars die het meeste woningen op dit moment verkopen zijn:

 1. Makelaardij de Parel
 2. Drenth Makelaars
 3. Visie Makelaardij
 4. Anne Fem nvm makelaardij
 5. Buijs Regiomakelaars | Amersfoort
 6. Hendriks Makelaardij Amersfoort
 7. Govaert Makelaardij Verhuur & Beheer
 8. Woonvast Makelaars
 9. Kiers Vastgoed – Uw makelaar in Amersfoort
 10. Telman & Van Leeuwen Makelaars

+

Hoeveel makelaars zijn er actief in Amersfoort?

Op dit moment zijn er 73 makelaars actief in heel Amersfoort. Echter zijn niet alle makelaars even actief.

Vergelijk hier