Makelaar in Amersfoort: Vergelijk & vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Koppelpoort Amersfoort

Makelaar in Amersfoort

Het is een van de meest gezochte termen over Amersfoort: ‘beste makelaar Amersfoort’. Maar vind je dan precies wat je wilt vinden? Het antwoord is nee. Als eerste moet je weten wat een goede prijs is voor een makelaar. Daarnaast is het van belang dat je weet wat een makelaar in Amersfoort voor je kan doen en natuurlijk wat de meerwaarde is. 

Bij Juiste Makelaar weten wij wat de valkuilen zijn bij het zoeken van een geschikte makelaar. Het draait niet alleen om het courtage van de makelaar. Zeker bij de huidige verkoopprijzen in Amersfoort kan de expertise van de makelaar een flink bedrag extra opleveren. 

Hieronder lees je tips over hoe je makelaars met elkaar kunt vergelijken. Niet op prijs, maar juist op de onbekende aspecten waardoor je zeker weet dat jouw toekomstige makelaar het verschil kan maken! 

Cijfers woningmarkt Amersfoort

Aantal transacties

334

Verandering transacties

7.7%

Gemiddelde vraagprijs

€462.000

Verandering vraagprijs

-0.6%

 Top 10 makelaars Amersfoort

Wat is de huidige top 10 beste makelaars in Amersfoort? Dat is een vraag die Juiste Makelaar vaak krijgt. De top 10 makelaars bij Juiste Makelaar laat goed zien op wat voor een verschillende manieren top 10 makelaars gemaakt kunnen worden. Bij het vergelijken van makelaars in Amersfoort houden wij rekening met verschillende statistieken, maar ook met de resultaten die makelaars boeken. Hieronder zie je de statistieken waarop de top 10 makelaars Amersfoort gefilterd kunnen worden. Onder de top 10 makelaars zie je de andere variabele waar Juiste Makelaar rekening mee houdt.

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Amersfoort Makelaardij de Parel 9 4 1
2 Amersfoort Anne Fem nvm makelaardij -3 3 1
3 Amersfoort Drenth Makelaars -7 3 1
4 Amersfoort Visie Makelaardij -7 4 1
5 Amersfoort Hendriks Makelaardij -14 3 1
6 Amersfoort Telman & Van Leeuwen Makelaars 7 3 1
7 Amersfoort Govaert Makelaardij Verhuur & Beheer 6 4 1
8 Amersfoort Beumer Woonvast 8 3 1
9 Amersfoort De Ruiter Makelaarshuis BV 2 4 1
10 Amersfoort Eerenbeemt Makelaardij -8 4 1
Plaats
 • Top 10 aantal woningen verkocht

De eerste top 10 makelaars is ingesteld op het aantal verkochte woningen. Op deze manier zie je de makelaar die de meeste woningen verkoopt in de plaats Amersfoort. Dit gaat om het aantal verkopen van de afgelopen 12 maanden.

 • Verkooptijd van 1 tot 5 sterren

Benieuwd welke makelaar het snelste haar woningen verkoopt in Amersfoort? Filter dan de top 10 makelaars op basis van het aantal sterren. Op deze manier weet je zeker dat je samenwerkt met een makelaar die snel jou woning op de markt zet en direct verkoopt.

 • Top 10 makelaars hoogste vraagprijs

Een makelaar die een hoog, groen percentage heeft, daar weet je van dat deze makelaar woningen verkoopt die hoger dan de gemiddelde vraagprijs in Amersfoort. Op deze manier kun je zelf een goede inschatting maken of de makelaar binnen jouw woningsegment past.

> Meer lezen over huis verkopen in Amersfoort

Kosten makelaar in Amersfoort

De kosten die een makelaar in Amersfoort in rekening brengt, kunnen variëren afhankelijk van de diensten die zij aanbieden. Het is daarom verstandig om van tevoren in kaart te brengen welke kosten je kunt verwachten. Bovendien is het belangrijk om te weten dat de kosten die een makelaar in rekening brengt kunnen verschillen wanneer je een woning in Amersfoort verkoopt of juist een woning aankoopt. Het is daarom goed om deze factoren mee te nemen in je overwegingen als je een makelaar kiest..

Kosten verkoopmakelaar in Amersfoort

Uiteraard begrijpen ook wij dat de kosten van een makelaar, waaronder in Amersfoort, van belang zijn. Want gaat een makelaar nou echt kosten? Op basis van van data van verschillende makelaars hebben we een berekening gemaakt wat in de huidige huizenmarkt een makelaar kost in Amersfoort. Let er wel op, het is een voorbeeld en de courtages kunnen nog steeds flink verschillen. De kosten voor een aankoopmakelaar kunnen hier van af wijken.

Voorbeeld kosten van een makelaar Kosten
Vraagprijs woning in Amersfoort € 450.000
Gemiddelde courtage makelaar Amersfoort 0.95 %
Kosten van makelaar € 4.275 
Opstartkosten € 550
Totale kosten makelaar Amersfoort € 4.775

> Lees meer over de kosten van een verkoopmakelaar

Kosten aankoopmakelaar Amersfoort

Net als bij een verkoopmakelaar kunnen de kosten voor een aankoopmakelaar in Amersfoort sterk verschillen. De meeste aankoopmakelaars in Amersfoort baseren hun kosten op courtage, wat een percentage van de aankoopprijs is. Sommige makelaars in Amersfoort maken ook gebruik van het no-cure, no-pay-systeem, wat betekent dat ze geen kosten in rekening brengen als je je zoekopdracht intrekt. Andere mogelijke kosten die een aankoopmakelaar in Amersfoort kan in rekening brengen zijn opstartkosten, intrekkingskosten, kosten voor het opstellen van een koopovereenkomst en kosten voor bezichtigingen.

> Lees meer over de kosten van een aankoopmakelaar

Makelaars in Amersfoort vergelijken

Waarop moet je de keuze voor een bepaalde makelaar maken. Uiteraard hangt dat er vanaf welke aspect je zelf het meest belangrijk vindt. Als jij de goedkoopste makelaar qua courtage zoekt dan is het simpel. Maar wat als je het beste van alle vlakken wilt? Een goede ‘eerlijke’ prijs, een makelaar met ervaring, actief in de buurt waar je wilt kopen of verkopen en ook nog eens proactief. Dit zijn eveneens aspecten waar Juiste Makelaar rekening mee houdt. Wanneer wij slechts twee makelaars in Amersfoort selecteren, zal je deze onderling nog moeten vergelijken. Hoe? Weeg dan de volgende punten mee:

 • Vergelijk je dezelfde taken van de makelaars met elkaar?
 • Zorg ervoor dat de prijzen inclusief btw zijn, dit gaat nog wel eens mis.
 • Hoe gaat de makelaar de verkoop aanpakken? Op welke woningsites komt je huis te staan? En heeft de makelaar een goede onderbouwing voor de verkoopprijs?
 • Hoe presenteert de makelaar zichzelf, kun je je daarin vinden?
 • Luistert de makelaar naar je eigen wensen & ideeën? Dit is tenslotte vaak hoe goede samenwerkingen tot stand.

> Lees hier meer over makelaars vergelijken

Voordelen lokale makelaar in Amersfoort

Het verschilt van tijd tot tijd dat er een discussie ontstaat of het verkopen met een makelaar slim is of juist niet. Zeker in een stad als Amersfoort waar de prijzen erg kunnen verschillen. Echter zorgt de makelaar er niet alleen voor dat je woning verkocht zal worden. De makelaar zorgt ook voor een aantal andere voordelen. Een paar belangrijke voordelen zijn:

 • De makelaar in Amersfoort heeft een bestand van potentiële kopers, dit zorgt voor een snellere verkoop.
 • Je hebt minder stress, omdat de makelaar alle taken uit handen neemt.
 • De makelaar realiseert de hoogste verkoopprijs van je huis, aangezien de makelaar het spelletje kent.
 • Alle details worden gecontroleerd en je hebt een professionele afhandeling van de verkoop.

Uitgelichte makelaars Amersfoort

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte makelaar in Amersfoort komen er tientallen namen voorbij. Naast een top 10 lijst van makelaars in Amersfoort lichten wij een aantal goede makelaars uit. Deze makelaars leveren een goede service en hebben een hoge beoordeling. Op deze manier weet je zeker welke makelaar een goede dienstverlening nastreeft.

Nijland Makelaars

Voorheen heette dit makelaarskantoor Anne Fem NVM Makelaardij en is nu samengegaan met Nijland makelaars. Hierdoor is dit inmiddels de zesde vestiging van Nijland Makelaars. Dit kantoor staat bekend als een zeer professioneel kantoor, waarbij vernieuwing erg belangrijk is. Veel mensen trekken vanuit een grotere stad naar Amersfoort en daar speelt Nijland Amersfoort goed op in. Het kantoor heeft de voordelen van een groot kantoor, waardoor je tijdens de aan- of verkoop van alle gemakken wordt voorzien.

Leusderweg 26, Amersfoort  033 209 1100

Ditters Makelaars

Ditters makelaars in Amersfoort zorgt ervoor dat je alles onder 1 dak kunt regelen. Op deze manier probeert dit kantoor met 6 vestigingen jou te ontzorgen en altijd de beste deals te bieden. Het kantoor wilt dat jij als klant volledig ontzorgt wordt door middel van je vaste contactpersoon. Op deze manier heb je altijd hetzelfde aanspreekpunt. Dit kantoor helpt bij de aan- en verkoop van een (nieuwbouw) huis, advies bij verbouwing, taxatie, projectontwikkeling en zelfs bij het afsluiten van een verzekering of hypotheek.

Daltonstraat 38, Amersfoort  033 – 30 12 605

Eerenbeemt Makelaardij

Eerenbeemt Makelaardij bestaat uit twee kantoren, een in Amersfoort en de ander in Woudenberg. Met deze twee kantoren helpen de enthousiaste medewerkers zoekers en verkopers in de gehele regio rondom Amersfoort. Het kantoor streeft naar een goede samenwerking en zal je helpen tot aan opruimtips en stylingtips aan toe.

Het Masker 234, Amersfoort  033 286 5511

Vlaming Makelaardij

Vlaming Makelaardij is een kwaliteit makelaarskantoor in Amersfoort. Het kantoor streeft perfectie na en gaat voor een zo goed mogelijk resultaat. Dit doet het kantoor voor zowel de aankoop als de verkoop klanten. Vlaming Makelaardij in Amersfoort werkt met een verfrissende aanpak met korte lijntjes en de beste marketingtools die er zijn. Zo ben je zelf geen tijd kwijt aan de details waar je niet mee bezig wilt zijn.

Utrechtseweg 40, Amersfoort  033 285 0476

Makelaarschap Amersfoort

Makelaarschap Amersfoort is een nieuwe makelaar in de regio Amersfoort. Het kantoor staat bekend om het innovatieve karakter wat dit NVM-makelaarskantoor heeft. Het kantoor in Amersfoort kan je ondersteunen bij zowel verkoop, aankoop of taxeren. Het kantoor hecht zich aan twee belangrijke kernwaarden: innovatie en oplossingsgericht meedenken. Hierdoor streeft het kantoor naar het beste resultaat op een slimme manier.

Van Asch van Wijckstraat 2, Amersfoort  033 331 0007

Visie Makelaardij

Sinds 2015 is Visie Makelaardij niet meer weg te denken uit Amersfoort! Deskundig, vol passie en met een dosis vakkennis en creativiteit doet Visie Makelaardij er alles aan om de aan- of verkoop van jouw woning in Amersfoort tot een succes te maken! Ook voor een taxatie ben je bij Visie aan het juiste adres. Het kantoor vind je in een van de mooiste panden van de Amersfoortse binnenstad. Daar staat het team van Visie, Ard, Jasper, Mirjam, Annelie en Wendy, voor je klaar!

Stadsring 252, Amersfoort  033 204 8535

Populaire steden rondom Amerfsoort

NVM makelaars in Amersfoort

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland. Twee andere bekende brancheverenigingen zijn het VBO (Vereniging van Bedrijfsmakelaars) en VastgoedPro. Deze brancheverenigingen zorgen ervoor dat makelaars zich aan gestelde eisen en regels houden om de kwaliteit van hun dienstverlening te waarborgen. Als je via Juiste Makelaar in contact komt met een makelaars in Amersfoort, weet je zeker dat deze is aangesloten bij één van de drie brancheverenigingen.

> Meer weten wat het verschil is tussen de drie brancheverenigingen

Makelaar Amersfoort: Gratis advies nodig met het vinden van een makelaar?

Of je nou je droomhuis wilt kopen of juist je huidige huis wilt verkopen, bij Juiste Makelaar weten wij exact welke makelaars er in Amersfoort passen bij jou wensen. Wanneer je jouw voorkeuren in het formulier invult nemen wij nog persoonlijk contact op. Zo weten wij precies wat je situatie is en hoe we jou verder kunnen helpen aan een makelaar.

Daarna ontvang je een e-mail met de contactgegevens van de twee gekozen makelaars. Zij zullen contact met je opnemen om vrijblijvend een afspraak te maken. Zo kun je zelf bepalen met welke makelaar in Amersfoort je wilt samenwerken. Dit kan veel tijd, geld en moeite besparen en zorgt ervoor dat je zeker weet dat de makelaar aansluit bij je voorkeuren.

Heb je liever advies bij alle diensten tijdens het aankoopproces? Kijk dan eens op HuisAssist. Hier krijg je gratis advies & tips bij alle stappen tijdens het aankopen van een huis!

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer informatie over veelgestelde vragen over de makelaars die actief zijn in Amersfoort.

Wat kost een makelaar in Amersfoort?

+

Bij de verkoop van je huis kost een makelaar in Amersfoort tussen de 0,85% en 1,05% van de verkoopsom. Dit betekent dat een makelaar in Amersfoort tussen de € 4.100 en € 5.100 kost.

Wat kost een huis gemiddeld in Amersfoort?

+

Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Amersfoort € 488.000. Het werkelijke bedrag ligt nog iets hoger rekening houdend met het overbieden.

Wat kost een aankoopmakelaar in Amersfoort?

+

Een aankoopmakelaar in Amersfoort is erg populair. De gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar liggen tussen de 0,6% en de 0,7%. Echter rekenen de meeste aankoopmakelaars wel een vast bedrag. 

Hoeveel makelaars zijn er actief in Amersfoort?

+

Op dit moment zijn er 73 makelaars actief in heel Amersfoort. Echter zijn niet alle makelaars even actief.