Makelaar Amersfoort: Op zoek naar de beste makelaar?

Vergelijk gratis iedere lokale makelaar in Amersfoort

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Amersfoort: Wat doet een makelaar en waarom is dat nodig?

Het is een van de meest gezochte termen over Amersfoort: ‘beste makelaar Amersfoort’. Maar vind je dan precies wat je wilt vinden? Het antwoord is nee. Als eerste moet je weten wat een goede prijs is voor een makelaar. Daarnaast is het van belang dat je weet wat een makelaar in Amersfoort voor je kan doen en natuurlijk wat de meerwaarde is. 

.
Aantal verkopen

272

.
Verkooptijd

22 dagen

.
Gemiddelde vraagprijs

€ 465.000

.
Verandering vraagprijs

+ 4,0 %

Bij Juiste Makelaar weten wij wat de valkuilen zijn bij het zoeken van een geschikte makelaar. Het draait niet alleen om het courtage van de makelaar. Zeker bij de huidige verkoopprijzen in Amersfoort kan de expertise van de makelaar een flink bedrag extra opleveren. 

Hieronder lees je tips over hoe je makelaars met elkaar kunt vergelijken. Niet op prijs, maar juist op de onbekende aspecten waardoor je zeker weet dat jouw toekomstige makelaar het verschil kan maken! 

 Top 10 makelaars Amersfoort

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Top 10 makelaars Amersfoort

Wat is de huidige top 10 beste makelaars in Amersfoort? Dat is een vraag die Juiste Makelaar vaak krijgt. De top 10 makelaars bij Juiste Makelaar laat goed zien op wat voor een verschillende manieren top 10 makelaars gemaakt kunnen worden. Bij het vergelijken van makelaars in Amersfoort houden wij rekening met verschillende statistieken, maar ook met de resultaten die makelaars boeken. Hieronder zie je de statistieken waarop de top 10 makelaars Amersfoort gefilterd kunnen worden. Onder de top 10 makelaars zie je de andere variabele waar Juiste Makelaar rekening mee houdt.

  • Top 10 aantal woningen verkocht

De eerste top 10 makelaars is ingesteld op het aantal verkochte woningen. Op deze manier zie je de makelaar die de meeste woningen verkoopt in de plaats Amersfoort. Dit gaat om het aantal verkopen van de afgelopen 12 maanden.

  • Verkooptijd van 1 tot 5 sterren

Benieuwd welke makelaar het snelste haar woningen verkoopt in Amersfoort? Filter dan de top 10 makelaars op basis van het aantal sterren. Op deze manier weet je zeker dat je samenwerkt met een makelaar die snel jou woning op de markt zet en direct verkoopt.

  • Top 10 makelaars hoogste vraagprijs

Een makelaar die een hoog, groen percentage heeft, daar weet je van dat deze makelaar woningen verkoopt die hoger dan de gemiddelde vraagprijs in Amersfoort. Op deze manier kun je zelf een goede inschatting maken of de makelaar binnen jouw woningsegment past.

Makelaar Amersfoort: Wat zijn de kosten van een makelaar? 

Uiteraard begrijpen ook wij dat de kosten van een makelaar, waaronder in Amersfoort, van belang zijn. Want gaat een makelaar nou echt kosten? Op basis van onze makelaarsdata hebben we een berekening gemaakt wat in de huidige huizenmarkt een makelaar kost in Amersfoort. Let er wel op, het is een voorbeeld en de courtages kunnen nog steeds flink verschillen.

De huidige situatie: Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Amersfoort € 450.000,-. Een makelaar in Amersfoort vraagt ongeveer een courtage van 1,2%. Het courtage is het percentage van de verkoopsom van het huis. De gemiddelde prijs van een lokale makelaar in Amersfoort is in dit geval € 5.400,-. Hier komen echt nog wel een aantal vaste kosten bij van € 550,-. Wanneer je dus een gemiddelde woning verkoopt in Amersfoort ben je ongeveer € 6.000,- kwijt aan de makelaar en de gehele afwikkeling van de verkoop.

Makelaar Amersfoort: Hoe vergelijk je de makelaars voor de verkoop van een huis?

Waarop moet je de keuze voor een bepaalde makelaar maken. Uiteraard hangt dat er vanaf welke aspect je zelf het meest belangrijk vind. Als jij de goedkoopste makelaar qua courtage zoekt dan is het simpel. Maar wat als je het beste van alle vlakken wilt? Een goede ‘eerlijke’ prijs, een makelaar met ervaring, actief in de buurt waar wilt kopen of verkopen en nog proactief ook. Dit zijn eveneens aspecten waar Juiste Makelaar rekening mee houdt. Wanneer wij slechts twee makelaars in Amersfoort selecteren, zul je deze onderling nog moeten vergelijken. Hoe? Weeg dan de volgende punten mee: 

  • Vergelijk je dezelfde taken van de makelaars met elkaar? 
  • Zorg ervoor dat de prijzen inclusief btw zijn, dit gaat nog wel eens mis. 
  • Hoe gaat de makelaar de verkoop aanpakken? Op welke woningsites komt je huis te staan? En heeft de makelaar een goede onderbouwing voor de verkoopprijs?
  • Hoe presenteert de makelaar zichzelf, kun je je daarin vinden?
  • Luistert de makelaar naar je eigen wensen & ideeën? Dit is tenslotte vaak hoe goede samenwerkingen tot stand.

Uitgelichte makelaars Amersfoort

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte makelaar in Amersfoort komen er tientallen namen voorbij. Naast een top 10 lijst van makelaars in Amersfoort lichten wij een aantal goede makelaars uit. Deze makelaars leveren een goede service en hebben een hoge beoordeling. Op deze manier weet je zeker welke makelaar een goede dienstverlening nastreeft.

Visie Makelaardij

Sinds 2015 is Visie Makelaardij niet meer weg te denken uit Amersfoort! Deskundig, vol passie en met een dosis vakkennis en creativiteit doet Visie Makelaardij er alles aan om de aan- of verkoop van jouw woning in Amersfoort tot een succes te maken! Ook voor een taxatie ben je bij Visie aan het juiste adres. Het kantoor vind je in een van de mooiste panden van de Amersfoortse binnenstad. Daar staat het team van Visie, Ard, Jasper, Mirjam, Annelie en Wendy, voor je klaar!

🏡 Stadsring 252, Amersfoort
☎️ 033 204 8535
_

Makelaarschap

Makelaarschap Amersfoort

Makelaarschap Amersfoort is een nieuwe makelaar in de regio Amersfoort. Het kantoor staat bekend om het innovatieve karakter wat dit NVM-makelaarskantoor heeft. Het kantoor in Amersfoort kan je ondersteunen bij zowel verkoop, aankoop of taxeren. Het kantoor hecht zich aan twee belangrijke kernwaarden: innovatie en oplossingsgericht meedenken. Hierdoor streeft het kantoor naar het beste resultaat op een slimme manier.

🏡 Van Asch van Wijckstraat 2, Amersfoort
☎️ 033 331 0007
_

Vlaming Makelaardij

Vlaming Makelaardij

Vlaming Makelaardij is een kwaliteit makelaarskantoor in Amersfoort. Het kantoor streeft perfectie na en gaat voor een zo goed mogelijk resultaat. Dit doet het kantoor voor zowel de aankoop als de verkoop klanten. Vlaming Makelaardij in Amersfoort werkt met een verfrissende aanpak met korte lijntjes en de beste marketingtools die er zijn. Zo ben je zelf geen tijd kwijt aan de details waar je niet mee bezig wilt zijn.

🏡 Utrechtseweg 40, Amersfoort
☎️ 033 285 0476
_

Eerenbeemt Makelaardij

Eerenbeemt Makelaardij

Eerenbeemt Makelaardij bestaat uit twee kantoren, een in Amersfoort en de ander in Woudenberg. Met deze twee kantoren helpen de enthousiaste medewerkers zoekers en verkopers in de gehele regio rondom Amersfoort. Het kantoor streeft naar een goede samenwerking en zal je helpen tot aan opruimtips en stylingtips aan toe.

🏡 Het Masker 234, Amersfoort
☎️ 033 286 5511
_

Nijland Woonmakelaars

Nijland Makelaars

Voorheen heette dit makelaarskantoor Anne Fem NVM Makelaardij en is nu samengegaan met Nijland makelaars. Hierdoor is dit inmiddels de zesde vestiging van Nijland Makelaars. Dit kantoor staat bekend als een zeer professioneel kantoor, waarbij vernieuwing erg belangrijk is. Veel mensen trekken vanuit een grotere stad naar Amersfoort en daar speelt Nijland Amersfoort goed op in. Het kantoor heeft de voordelen van een groot kantoor, waardoor je tijdens de aan- of verkoop van alle gemakken wordt voorzien.

🏡 Leusderweg 26, Amersfoort
☎️ 033 209 1100
_

Ditters.Amersfoort

Ditters Makelaars

Ditters makelaars in Amersfoort zorgt ervoor dat je alles onder 1 dak kunt regelen. Op deze manier probeert dit kantoor met 6 vestigingen jou te ontzorgen en altijd de beste deals te bieden. Het kantoor wilt dat jij als klant volledig ontzorgt wordt door middel van je vaste contactpersoon. Op deze manier heb je altijd hetzelfde aanspreekpunt. Dit kantoor helpt bij de aan- en verkoop van een (nieuwbouw) huis, advies bij verbouwing, taxatie, projectontwikkeling en zelfs bij het afsluiten van een verzekering of hypotheek.

🏡 Daltonstraat 38, Amersfoort
☎️ 033 – 30 12 605

Makelaar Amersfoort: Gratis advies nodig met het vinden van een makelaar?

Of je nou je droomhuis wilt kopen of juist je huidige huis wilt verkopen, bij Juiste Makelaar weten wij exact welke makelaars er in Amersfoort passen bij jou wensen. Wanneer je jouw voorkeuren in het formulier invult nemen wij nog persoonlijk contact op. Zo weten wij precies wat je situatie is en hoe we jou verder kunnen helpen aan een makelaar.
Vervolgens ontvang je een e-mail met de twee geselecteerde makelaars, waarna deze contact opnemen om vrijblijvend een afspraak te maken. Zo maak je uiteindelijk zelf de beslissing met welke makelaar in Amersfoort je wilt samenwerken. Hiermee bespaar je veel tijd, geld en weet je zeker dat de makelaar het beste bij jouw voorkeuren past.

Heb je liever advies bij alle diensten tijdens het aankoopproces? Kijk dan eens op HuisAssist. Hier krijg je gratis advies & tips bij alle stappen tijdens het aankopen van een huis!

Wijken Amersfoort

1. Amersfoort Binnenstad; 2. Soesterkwartier; 3. De Koppel; 4. De Kruiskamp; 5. Liendert; 6. Rustenburg; 7. Schuilenburg; 8. Randenbroek; 9. Vermeerkwartier; 10. Leusderkwartier; 11. Schothorst; 12. Zielhorst; 13. Kattenbroek; 14. Hoogland; 15. Nieuwland; 16. Vathorst; 17. Hooglanderveen

Makelaar Amersfoort - Vergelijk & vind (kaart)

 

Populaire steden rondom Amersfoort:

Utrecht

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer informatie over veelgestelde vragen over de makelaars die actief zijn in Amersfoort.

+

Wat kost een makelaar in Amersfoort?

Bij de verkoop van je huis kost een makelaar in Amersfoort tussen de 0,85% en 1,05% van de verkoopsom. Dit betekent dat een makelaar in Amersfoort tussen de € 4.100 en € 5.100 kost.

+

Wat kost een huis gemiddeld in Amersfoort?

Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Amersfoort € 488.000. Het werkelijke bedrag ligt nog iets hoger rekening houdend met het overbieden.

+

Wat kost een aankoopmakelaar in Amersfoort?

Een aankoopmakelaar in Amersfoort is erg populair. De gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar liggen tussen de 0,6% en de 0,7%. Echter rekenen de meeste aankoopmakelaars wel een vast bedrag. 

+

Hoeveel makelaars zijn er actief in Amersfoort?

Op dit moment zijn er 73 makelaars actief in heel Amersfoort. Echter zijn niet alle makelaars even actief.

Vergelijk hier