Makelaar Apeldoorn - Op zoek naar de beste makelaar in Apeldoorn?

Vul in, vergelijk & kies de beste makelaar voor jou in Apeldoorn

Makelaars in Apeldoorn

Als je op zoek bent naar een makelaar in Apeldoorn heb je veel keuze. Juiste Makelaar helpt je in het maken van de keuze door alle makelaar te vergelijken. Via de vergelijkingstool kijken wij precies op basis van jouw voorkeuren welke makelaar in Apeldoorn bij jou past.

Nadat je de tool hebt ingevuld en wij weten wat jouw voorkeuren zijn gaan we op zoek naar de 2 makelaars die de grootste kans hebben op een succesvolle samenwerking. De makelaars nemen vrijblijvend contact op om uit te leggen hoe zij je het beste kunnen helpen waarna jij zelf bepaalt of je een vervolgafspraak wilt inplannen.

Cijfers woningmarkt Apeldoorn

Aantal transacties

321

Verandering transacties

1.6%

Gemiddelde vraagprijs

€394.000

Verandering vraagprijs

1.0%

Top 10 makelaar Apeldoorn

In Apeldoorn zijn 55 actieve makelaars, uiteraard wil je weten welke makelaar hiervan het beste bij je past. Bij Juiste Makelaar hebben we alle actieve makelaars in Apeldoorn onder een vergrootglas gelegd en er een top 10 van gemaakt. De top 10 makelaars lijst, gaat verder dan alleen 10 makelaars. Er zitten verschillende filters op de tool om precies te kijken welke makelaar het meest is geschikt voor jou!

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Apeldoorn Rodenburg Makelaars 14 4 1
2 Apeldoorn Goos Makelaardij 4 3 1
3 Apeldoorn Hendriks Makelaardij -6 3 1
4 Apeldoorn Buurman Makelaardij 1 3 1
5 Apeldoorn Reinders Huizen & Hypotheken -15 3 1
6 Apeldoorn Hunink en Holtrigter 23 4 1
7 Apeldoorn Koningsstede Makelaardij -9 3 1
8 Apeldoorn Boers Makelaars -12 3 1
9 Apeldoorn RSH Makelaars & Financieel Adviseurs -13 3 1
10 Apeldoorn Mulderij Makelaardij & Taxateur O.Z. 5 4 1
Plaats
  • Aantal woningverkopen in Apeldoorn

  De makelaar die het meest verkoopt in Apeldoorn, staat in de lijst op nummer 1. Dit kan betekenen dat dit makelaarskantoor het meest wordt ingeschakeld om de verkoop van woningen te begeleiden.

  • Verkoopsnelheid van de makelaar

  De verkoopsnelheid van een makelaar zegt meer dan, hoeveel woningen een makelaar verkoopt. De snelheid van de verkoop wordt vaak beïnvloed of de woning een lager of hoog segment wordt verkocht. Over het algemeen is de verkoopsnelheid van woningen in een lager segment sneller, dan in hoog segment. Uiteraard heeft de staat van de woning ook een factor in de verkoopsnelheid. In de lijst is de verkoopsnelheid van de makelaar in Apeldoorn aangeduid in sterren.

  • Gemiddelde vraagprijs Apeldoornse woningen

  De gemiddelde vraagprijs van de benoemde makelaar is hierboven uitgedrukt in percentages. Je ziet dat sommige gemiddelde vraagprijzen van makelaars in Apeldoorn stijgen of dalen. Dat is gemeten in vergelijking met vorig kwartaal.

Kosten van een makelaar in Apeldoorn

De kosten van de makelaars in Apeldoorn zijn allemaal verschillend. Elke makelaar bepaalt zelf wat hij kost en hoe die kosten zijn opgebouwd. Hieronder hebben we uitgelegd wat je kan verwachten qua kosten van de makelaars in Apeldoorn.

Gemiddelde kosten bij verkoop

De kosten van de verkoopmakelaars in Apeldoorn worden zijn allemaal verschillend. De ene makelaar is goedkoper dan de ander maar dat zal dan ook wel te maken hebben van de kwaliteit van de makelaar. Vaak werken verkoopmakelaars met een courtage. Dat is een percentage van het uiteindelijke verkoopbedrag van de woning. Hoe hoger de verkoopwaarde, hoe hoger de kosten van de makelaar. Althans, mocht de hoogte van de vergoeding zodanig hoog worden kan het percentage altijd verlaagd worden, dat is bespreekbaar.

In Apeldoorn liggen de courtages tussen de 1,1% en de 1,35%. Een woning kost ongeveer € 350.000 waardoor je uit komt op een bedrag tussen de € 3850 en de € 4725 inclusief BTW. Deze kosten betaal je pas als alles notarieel is vastgelegd. Zorg ervoor dat je altijd controleert of de kosten van de makelaar inclusief of exclusief BTW worden gecommuniceerd.

> Meer lezen over kosten verkoopmakelaar

Gemiddelde kosten bij aankoop

De gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar zit weer anders in elkaar. De makelaars werken hier vaker met een vast tarief. Hoe hoog dit tarief is bepaalt de makelaar wel zelf maar het is ook afhankelijk van de hoeveelheid diensten die je afneemt bij de makelaar. Gemiddeld kost een makelaar in Apeldoorn zo’n €3900.

De aankoopmakelaars in Apeldoorn hanteren soms ook een no cure, no pay systeem waarbij je pas betaalt als je iets succesvol hebt aangekocht. Soms werken makelaars ook wel met opstartkosten. Dit zijn de kosten die je op voorhand maakt voor je de zoektocht start.

> Meer lezen over kosten aankoopmakelaar

Vergelijk makelaars in Apeldoorn

De laatste stap in het traject van ons is het vergelijken van de overgebleven makelaars die uit de vergelijkingstool zijn gekomen. Uiteraard kun je op je eigen gevoel af gaan en één van de makelaars kiezen. Maar om een onderbouwde keuze te maken hebben wij nog een aantal belangrijke punten waarmee je de Apeldoornse makelaar kunt beoordelen:

Makelaar vergelijken bij verkoop in Apeldoorn

 • Uit welke takenpakket bestaat die dienstverlening van de makelaar? Vergelijk je dezelfde pakketten met elkaar?
 • Werkt de makelaar op basis van ‘no-cure, no-pay’? Zo ben je alleen bij een succesvolle verkoop in Apeldoorn kosten verschuldigd aan de makelaar.
 • Zijn alle prijzen inclusief BTW? Dit is namelijk wat je daadwerkelijk moet betalen.
 • Hoe is presenteert de makelaar zichzelf en de woningen? Sluit dit bij je eigen kijk op de verkoop aan?
 • Heeft de makelaar een goede onderbouwing voor de verkoopprijs en de verwachtte opbrengst?

> Lees hier meer over het vergelijken van makelaars

 • Heeft de makelaar expertise met het aankopen van een huis in de wijk waar jij wilt kopen?
 • Hoe veel jaar is de makelaar al actief in Apeldoorn?
 • Werkt de aankoopmakelaar op basis van ‘no-cure, no-pay’ en zijn er eventuele intrekkingskosten wanneer je de opdracht annuleert?
 • Gaat de makelaar mee bij iedere bezichtiging of juist alleen wanneer je echt geïnteresseerd bent in een woning?
 • Wat valt er binnen het takenpakket? Maakt de makelaar bijvoorbeeld een zoekopdracht aan? Op deze manier ben je altijd eerder dan de gebruikelijke woning platforms.

Hulp nodig van A tot Z bij aankoop? Ga naar HuisAssist.nl

Voordelen van een makelaar in Apeldoorn

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen is het een groot voordeel als de makelaar bekend de Apeldoornse wijk goed kent. De gemeente Apeldoorn is ingedeeld in 16 wijken, waardoor de verschillen tussen wijken erg uiteen kan lopen. Zo verschillen de prijsklasse en de bouwstijl in verschillende wijken alleen al. Daarnaast heeft een makelaar meer kennis van een wijk of buurt wanneer diegene er meer koopt en verkoopt. Wees er daarom zeker van dat de makelaar genoeg kennis heeft over waar jij graag wilt kopen of verkopen in Apeldoorn.

Hieronder een aantal redenen waarom een lokale makelaars een groot voordeel is:

 • Lokale makelaars in Apeldoorn weten wat er speelt in de wijk
 • Makelaars weten de lokale termijn plannen en bestemmingsplannen van Apeldoorn
 • Makelaars in Apeldoorn kennen elkaar
 • Makelaars kopen en verkopen dagelijks woningen in Apeldoorn
 • Lokale makelaars in Apeldoorn weten welke woningen eerder op de markt komen

Uitgelichte makelaars Apeldoorn

Apeldoorn heeft een aantal uitgelichte makelaars. Hieronder hebben we deze makelaars voor je op een rijtje gezet. Deze makelaars uit Apeldoorn zijn tussen dit rijtje geplaatst omdat ze ervaren worden als erkend, betrouwbaar en vakkundig. Juiste Makelaar houdt bij welke klanten deze positieve ervaring gehad hebben en dit wordt meegenomen in de ranking van de makelaars.

van ’t Erve Wonen

Makelaarskoppel Ron en Jolanda van ’t Erve staat aan het roer bij dit makelaarskantoor. Woonachtig in Apeldoorn, zorgt voor een brede kennis en groot netwerk binnen de stad. Een huis is emotie en bij deze keuze staat Van ’t Erve Wonen je graag bij.

Schuttersweg 97, Apeldoorn  055 3017188

Tijmen Kroes Makelaardij

De leven-wonen-ondernemen adviseurs van Apeldoorn, dat is Tijmen Kroes Makelaardij. Een gevestigde naam met een groot kantoor in Gelderland. Met ruim 30 specialisten wordt er alles uit de kast gehaald om de samenwerking zo aangenaam mogelijk te maken. Naast begeleiding bij de aan- en verkoop van woningen in Apeldoorn, kan je hier ook terecht voor financieel advies.

Kayersdijk 149, Apeldoorn  055 5212155

OpenDeur Apeldoorn

OpenDeur koppelt een team van moderne makelaars aan slimme technologie. Het resultaat hiervan is een soepele verkoop, waarmee de wensen van de klant altijd worden vervuld. Een A tot Z service is wat jij kan verwachten bij OpenDeur Apeldoorn.

Wapenrustlaan 11, Apeldoorn  085 3034863

Goos Makelaardij

Bij Goos Makelaardij kan je ten allen tijden rekenen op de ervaring en kennis van de makelaarswereld in Apeldoorn. Met een no nonsense mentaliteit staat dit makelaarskantoor dag en nacht voor je klaar. Goos Makelaardij is niet alleen gericht op de aan- en verkoop van woningen in Apeldoorn, maar het kantoor houdt zich ook bezig met financieel advies, taxaties en de verkoop van bedrijfspanden. Kortom hier kan je service bij een full service makelaar verwachten.

Deventerstraat 67, Apeldoorn  055 5222277

Langenberg Makelaardij

Langeberg Makelaardij wordt gerund door Ralph Langeberg, die al sinds 1996 als zelfstandig makelaar actief is. Als zelfstandig makelaar heeft hij intensief contact met klanten en wordt er veel aandacht besteed aan de aan- en verkoop van de woning. Kortom, een ervaren makelaar in Apeldoorn met verstand van zaken die zijn werkgebied ‘op zijn duimpje’ kent!

Emmalaan 16, Apeldoorn  055 5766576

IQ Makelaars Apeldoorn

IQ Makelaars is dé moderne makelaar in Apeldoorn, de nieuwe marketingtechnieken worden ingezet om de verkoop van jouw huis te optimaliseren. Onderdeel van de IQ Makelaars Franchise brengt veel voordelen met zich mee, zodat de beste deal gerealiseerd kan worden!

Hoofdstraat 206B, Apeldoorn  055 7601777

Buurman Makelaardij

Buurman Makelaardij is een dynamisch en professioneel makelaarskantoor. Een echt familiebedrijf dat zich al meer dan 50 jaar lang onderscheid door hun originele aanpak en dynamische samenstelling. Een echte ‘Wow’ is wat je ervaart bij Buurman Makelaardij in Apeldoorn!

Arnhemseweg 117, Apeldoorn  055 5332915

Boers Makelaars

Boers makelaars geeft je je zekerheid en garanties bij de aan- en verkoop van je woning in Apeldoorn en omgeving. Aangesloten bij Garantiemakelaars geeft je toegang tot het exclusieve netwerk en vele andere voordelen. Bij Broekx Makelaardij ben je niet alleen op de juiste plek voor het kopen en verkopen van woningen in Eindhoven, ze helpen je ook graag verder bij hypotheken en verzekeringen.

Regentesselaan 1, Apeldoorn  055 5212613

Populaire steden rondom Utrecht:

NVM makelaars Apeldoorn

Bij Juiste Makelaar vergelijken we alle aansloten makelaars in Apeldoorn, de meeste aangesloten makelaars bij Juiste Makelaar zijn aangesloten bij een branchevereniging zoals NVM, VBO-makelaar en VastgoedPRO. De bekendste hiervan is de NVM, alle NVM makelaars in Apeldoorn voldoen aan de opleidingseisen die NVM stelt om hiervan lid te worden. Doordat de NVM deze eisen heeft, kunnen ze te allen tijde de kwaliteit blijven garanderen.

Meer lezen over wat een makelaar doet >

 

Wijken Apeldoorn

Makelaars vergelijken in verschillende wijken in Apeldoorn (kaart)

 

 1. Centrum
 2. West
 3. Zuidwest
 4. Zuid
 5. Zuidoost
 6. Oost
 7. Noordoost
 8. Noord
 9. Uddel
 10. Hoog Soeren en Radio Kootwijk
 11. Hoenderloo
 12. Loenen
 13. Beekbergen
 14. Lieren
 15. Klarenbeek
 16. Wenum Wiesel Beemte

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen over de makelaar in Apeldoorn

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat kost een makelaar in Apeldoorn?

+

Een makelaar in Apeldoorn vraagt een courtage van 1,1% en de 1,35% van de verkoopsom. Deze kosten zijn inclusief btw en andere bijkomende kosten zoals foto’s en de woning online plaatsen.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Apeldoorn?

+

Een aankoopmakelaar in Apeldoorn rekent vaak de kosten op basis van no-cure, no-pay. Zo betaal je alleen bij een succesvolle aankoop. De kosten van de aankoopmakelaar liggen tussen 2.400 euro en 4.800 euro.

Hoeveel makelaars zijn er actief in Apeldoorn?

+

In Apeldoorn zijn 55 actieve makelaars. Deze makelaars hebben op dit moment een woning in Apeldoorn in de verkoop.