Makelaar Den Bosch: Vergelijk en vind de beste makelaar in Den Bosch

Wil je weten welke makelaar in Den Bosch het beste bij jou past? Start dan direct hieronder!

Den Bosch Drakenfontein

Makelaar in Den Bosch

Ben je op zoek naar een makelaar in Den Bosch voor het aankopen of het verkopen van een woning? Dan ben je bij Juiste Makelaar op het “Juiste” adres. Doordat erin Den Bosch meer dan 53 makelaars actief zijn, kan de keuze voor een makelaar niet eenvoudig zijn. Bij Juiste Makelaar hebben we jaren ervaring in het vergelijken van makelaars. Wij weten precies welke makelaar bij jou past! Wij verzamelen feedback van gebruikers en makelaars over het hoe het proces is gegaan. Het bijna of je aan duizenden vrienden vraagt welke makelaar je moeten nemen dat is Juiste Makelaar. Vul simpel hierboven je je eigen voorkeuren in, waarna het vergelijkingssysteem uitzoekt welke 2 makelaars in Den Bosch het beste bij je passen. Pas bij de laatste stap moet je zelf de makelaars vergelijken. 

Woningmarkt cijfers in Den Bosch

Top 10 makelaars Den Bosch

Voordat je een definitieve keuze maakt voor een makelaar, is het handig om de statistieken van de makelaars naast elkaar te leggen. Bij Juiste Makelaar hebben we een speciale top 10 makelaars Den Bosch gemaakt, om de keuze voor de makelaar een stuk makkelijker te maken. Dit is gebaseerd op verkoopdata en wordt ieder kwartaal geüpdatet, zodat de statistieken blijven kloppen.

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
Boumij Makelaars 1 Den Bosch 5 3 1
Viermakelaars 2 Den Bosch -1 3 1
VDH Wonen Makelaardij 3 Den Bosch -7 3 1
Staete 4 Den Bosch -9 4 1
Raadhuys Makelaars 5 Den Bosch 8 3 1
AMB Makelaars 6 Den Bosch -9 4 1
Het Waare Huis 7 Den Bosch -20 3 1
Woonaccent Makelaars de Meierij bv 8 Den Bosch -20 3 1
De Koster Makelaars 9 Den Bosch 70 4 1
NL WONEN 9 Den Bosch 9 3 1
Plaats
 • Aantal verkopen: De makelaar die het meest verkoopt in Den Bosch, staat uiteraard op nummer 1. De nummer 1 van de lijst heeft de meeste woningen het afgelopen jaar verkocht in Den Bosch en is op het moment de populairste makelaar van de stad.
 • Gemiddelde vraagprijs: Een vraagprijs hanteren kan iedereen, alleen het is belangrijk dat je wel de juiste vraagprijs hanteert. Onderaan in de lijst zijn de gemiddelde vraagprijzen van de makelaars te herkennen, aan het aantal percentages. Als een makelaar een hoog percentage in het groen heeft, dan verkoop de makelaar gemiddeld boven de vraagprijs.
 • Verkoopsnelheid: De verkoopsnelheid van iedere makelaar is aangegeven in sterren. Wanneer een makelaar vijf sterren heeft, dan verkoop een makelaar sneller dan gemiddeld.

Kosten makelaars Den Bosch

De makelaars in Den Bosch hanteren allemaal verschillende tarieven. Daarnaast wordt er ook nog verschil gemaakt in de aankoopmakelaar of verkoopmakelaar qua kosten. Bij aan- of verkoop zijn er verschillende kostenconstructies die we hieronder kort uitleggen zodat jij weet wat de makelaars in den Bosch kosten.

Kosten verkoopmakelaar Den Bosch

Een verkoopmakelaar in Den Bosch kost tussen de 1% en de 1,21% van het uiteindelijk verkoopbedrag. De kosten zijn dus vaak gebaseerd op basis van het behaalde resultaat door de makelaar. Hierdoor liggen de kosten van een verkoopmakelaar hoger dan bij een aankoopmakelaar. Wel krijg je vaak bij een verkoopmakelaar te maken met opstartkosten. Dit zijn die kosten die je van te voren betaalt zodat alles in gang gezet kan worden met betrekking tot foto’s maken, het inmeten van de woning etc.

Een woning in Den Bosch kost gemiddeld €400.000. Een verkoopmakelaar in Den Bosch kost tussen de € 4000,-  en de € 4840,- inclusief BTW mocht je een woning tegen die prijs verkopen.

> Meer lezen over kosten verkoopmakelaar

Kosten aankoopmakelaar Den Bosch

Als je wilt weten wat een aankoopmakelaar kost in Den Bosch moet je naar verschillende zaken kijken. De meeste makelaars werken met een vast tarief per dienst. Vaak bieden ze een all-in pakket aan maar je kan er vaak ook voor kiezen om losse diensten zoals de onderhandelingen uit te besteden aan de makelaar. Sommige makelaars werken ook volgens een no cure, no pay systeem waarbij je pas de makelaar betaalt bij een succesvolle aankoop.

Een aankoopmakelaar in Den Bosch kost gemiddeld  € 4000,- inclusief BTW. Ben je nou op zoek naar een dure makelaar met een hoger succespercentage? Of een wat goedkopere? Of een makelaar die werkt met een no cure, no pay constructie? Vergelijk makkelijk en snel via Juiste Makelaar.

> Meer lezen over kosten aankoopmakelaar

Makelaars vergelijken in Den Bosch

Een goede makelaar kan een enorm verschil maken bij de verkoop van je huis in Den Bosch. Een verschil van duizenden euro’s is al snel gemaakt. Zo heb jij de voorkeur voor een bepaald type huis, zo heeft de makelaar ook zijn voorkeur en specialiteit voor bepaalde type woningen.

Wanneer een makelaar veel huizen verkoopt in de binnenstad van Den Bosch is diegene daar beter in dan een makelaar die veel actief is in Vliert. Alleen deze specifieke kan je al duizenden euro’s extra opleveren, waardoor het belang duidelijk is.

Makelaars vergelijken in Den Bosch

 • Verkoopt de makelaar vaker in de wijk in Den Bosch waar jij wilt verkopen?
 • Heeft de makelaar een professionele houding en uitstraling? Dit zie je al gauw terug in de communicatie en de foto’s van eerdere woningen
 • Ben je het eens met de verkoopstrategie om een zo hoog mogelijk opbrengst te behalen?
 • Via welke kanalen gaat je woning in de verkoop? Over het algemeen is het, hoe groter het bereik, hoe meer geïnteresseerde
 • Weet de makelaar al andere geïnteresseerden omdat ze recent een soortgelijke woning hebben verkocht.

> Meer lezen over makelaars vergelijken bij verkoop

Aankoopmakelaars vergelijk in Den Bosch

Heb je inmiddels besloten dat je wilt een huis wilt kopen, kom je al gauw tot de conclusie dat een makelaar in Den Bosch noodzakelijk is. Zodra je nog twee makelaars uit de vergelijking hebt ontvangen, moet je zelf een keuze maken. Hieronder lees jij hoe je de aankoopmakelaar in Den Bosch kan vergelijken:

 1. Welke taken gaat de makelaar voor je uitvoeren? Vergelijk je dezelfde dienstverlening met elkaar? Zo weet je zeker dat je geen appels met peren aan het vergelijken bent
 2. Zijn er opstart- of intrekkingskosten?
 3. Wanneer gaat een makelaar mee naar een bezichtiging of gaat deze nooit mee?
 4. Hoe recent heeft de makelaar een huis aan- of verkocht in de Bossche wijk waar je graag wilt wonen?
 5. En mogelijk het belangrijkste, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

> Meer lezen over aankoopmakelaars vergelijken

Voordelen van een makelaar in Den Bosch

Den Bosch is opgesplitst in verschillende buurten en wijken met ieder een eigen karakter en verschillende prijsklasse. Dit bepaald een deel van de zoektocht naar een lokale makelaar in Den Bosch. De ene makelaar koopt of verkoopt meer woningen in een bepaalde buurt, waardoor de makelaar meer ervaring heeft in deze buurt.

Dit is een van de redenen waarom het belangrijk is om met een lokale makelaar in Den Bosch samen te werken. Zo ben je de concurrentie net een stapje voor. Hieronder nog meer voordelen van een makelaar Den Bosch:

 • Lokale makelaars kennen de Bossche woningmarkt als geen ander
 • Makelaars in Den Bosch weten wie potentiële kopers zijn
 • Makelaars in Den Bosch kennen bouw- en vergunningsplannen in de buurt
 • Lokale makelaars hebben veel contact met andere lokale makelaars

Uitgelichte makelaars in Den Bosch

Woonhub Makelaars

Woonhub Makelaars staat bekend om de lage vergoeding die je betaalt, maar uitstekende service die je ontvangt. Als jong bedrijf streeft dit kantoor naar vernieuwing en snelheid. Onder leiding van Maarten Muskens en Alex Huygen staat Woonhub dag en nacht voor je klaar!

Bruistensingel 110, Den Bosch  073 7820251

Boumij Makelaars

Betrouwbaar, betrokken en transparant. Dat is waar Boumij Makelaars voor staat. Boumij Makelaars is een all-in makelaar in Den Bosch, waarbij je van A tot Z geholpen wordt gedurende het hele aan- en verkooptraject. Het is niet alleen maar ja knikken bij Boumij; er wordt kritisch, nuchter en eerlijk gekeken naar de wensen van de klant. Zo wordt er naar het beste resultaat gestreefd.

Hekellaan 6, Den Bosch  073 6122344

Buro t'Sas makelaardij

Buro t’Sas makelaardij wordt gerund door vader, Gerald en zoon, Robert-Jan t’Sas. Bij dit kantoor gaat er een wereld voor je open als je op zoek bent naar een woning of een woning te koop wilt aanbieden in Den Bosch, Vught en omstreken; Buro t’Sas staat voor een persoonlijke begeleiding, een huis aankopen is immers niet iets wat je elke dag doet.

Dorpsstraat 27, Vught  073 6562649

Het Waare Huis

Niet pandgericht, maar klantgericht werken. Met de persoonlijke aandacht die je bij Het Waare Huis krijgt, wordt je deel van een trouw kantoor. De verkoopsnelheid van woningen in Den Bosch is gemiddeld maar 18 dagen, wat betekent dat je huis zo verkocht is! Het kantoor staat in Rosmalen, maar Het Waare Huis is werkzaam door heel Brabant. 

Burg. Nieuwenhuijzenstraat 2, Rosmalen  073 2120628

Viermakelaars

Viermakelaars is een karakteristiek kantoor met 3 vestigingen in- en rondom Den Bosch. Het is een relatief klein team van enthousiaste medewerkers. Zo merk je de betrokkenheid en de bereidheid om alles op alles te zetten. Iedereen van dit kantoor woont zelf ook daadwerkelijk in Den Bosch, wat terug te zien is in de kennis die ze hebben van het gebied!

Walter Breedveldplein 2, Den Bosch  073 6215656

VDH Wonen Makelaardij

Het team van VDH Wonen is met drie man sterk, wat gezien wordt als hun kracht. Door dicht bij de klant te staan, wordt het beste resultaat behaald door Julian, Dennis en Dorenda. Daarom doet dit kantoor het net iets anders dan de rest. VDH Wonen gaat met de tijd mee en onderscheiden zich door een unieke werkwijze, waarbij de klant centraal staat. 

Maaslandstraat 21A, Den Bosch  073 6909874

AMB Makelaars

AMB Makelaars is een kantoor met een ambitieus en hoogopgeleid team. Dit kantoor geeft je zekerheid en garanties bij de aan- of verkoop van je woning. Het zorgeloze proces wat onder de dienstverlening valt van AMB Makelaars, resulteert in een indrukwekkende verkoopgemiddelde van een 9,4.

Onderswijsboulevard 500, Den Bosch  073 7113700

Hendriks Makelaardij 's-Hertogenbosch

In deze oververhitte huizenmarkt zoek je een makelaar in Den Bosch die ontzorgt en garandeert. Dit is Hendriks Makelaardij. Met een team van 4 zorgt dit kantoor voor een snelle en persoonlijke relatie. Naast de aan- en verkoop van je woning, doet Hendriks ook aan hypotheken, verzekeringen en taxaties.

Orthenseweg 22, Den Bosch  073 6876543

Populaire steden rondom Den Bosch

NVM Makelaars in Den Bosch

Onze makelaars in Den Bosch zijn aangesloten bij één van de drie makelaars brancheverenigingen: NVM Makelaars, VastgoedPro en VBO Makelaars. Makelaars  die lid zijn van deze brancheverenigingen moeten voldoen aan specifieke eisen op het gebied van wetgeving, service en vakbekwaamheid. Daarom ben je via Juiste Makelaar zeker van ervaren en kundige makelaars. Van de drie branchevereniging is NVM de grootste en de bekendste in Den Bosch.

 

Makelaars vergelijken in dorpen in Den Bosch (kaart)

1. Binnenstad; 2. Zuidoost; 3. Vliert; 4. Muntel; 5. Rosmalen Zuid; 6. Rosmalen Noord; 7. De Groote Wielen; 8. Empel; 9. Noord; 10. Maaspoort; 11. West; 12. Engelen; 13. Nuland; 14. Vinkel

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat kost een makelaar in Den Bosch?

+

Een makelaar kost in Den Bosch tussen de 1,00% en de 1,21% van de verkoopsom van de woning.

Dit betekent bij de verkoop van een huis van 400.000 euro zijn de kosten van de makelaar tussen de 4.000 euro en 4.480 euro.

Hoeveel kost een aankoopmakelaar in Den Bosch?

+

Een aankoopmakelaar is over het algemeen goedkoper dan een makelaar. In Den Bosch werken de meeste aankoopmakelaars op basis van no-cure, no-pay en kost de aankoopmakelaar ongeveer 2.700 euro.

Hoeveel makelaars zijn er actief in Den Bosch?

+

Op dit moment zijn er 53 makelaars actief in Den Bosch. Deze makelaars kopen en verkopen momenteel huizen.