Makelaar Leiden - Vergelijk nu alle makelaars in Leiden

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor de Juiste Makelaar

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Leiden

Wil jij een huis kopen of juist verkopen in Leiden? Dan ben je bij Juiste Makelaar op het juiste adres. In deze huidige woningmarkt, is het erg belangrijk om voor het beste resultaat te gaan bij aankoop en verkoop van een woning. Een makelaar kan hier in alle tijden bij helpen. Maar weet je niet hoe je de beste makelaar voor jou gaat vinden? Dan hebben wij bij Juiste Makelaar dé oplossing. Door middel van de voorkeuren die je invult, kunnen wij de beste twee beste makelaars in Leiden voor jou selecteren. Kom in contact en bepaal zelf welke makelaar het beste bij jou past. Zo bespaar je veel tijd en geld. Nog geen idee welke van deze Leidse wijken bij jou past? Geen probleem, de makelaar helpt je graag verder met deze zoektocht naar de meest geschikte buurt. Vul je voorkeuren in en kom in contact met de beste makelaar.  

Hoe werkt de makelaar vergelijkingstool?

Je ziet de bomen door het bos niet meer, er zijn wel tientallen makelaars in Leiden, iedereen kent wel een makelaar die goed is. Hoe kies je uiteindelijk de makelaar die bij je past? Daarom helpen wij bij Juiste Makelaar graag met het vinden naar een makelaar die echt bij je past, hier kan je tot wel 40 mee besparen. Hoe doen we dat?

 • Nadat alle gegevens zijn ingevuld in onze gratis vergelijkingstool, zullen wij een gepersonaliseerde en persoonlijke vergelijking doen.
 • Vervolgens matchen wij 2 makelaars in Leiden speciaal aan jou.
 • Daarna ontvangen je een mail met de geselecteerde makelaars en de makelaars ontvangen ook een mail, waarna deze gratis en vrijblijvend contact met je opnemen om eventueel afspraak te maken.
 • Tot slot kies je zelf de makelaar die het beste bij je past.

De voordelen van een makelaar in Leiden

Er zijn vele voordelen om lokale makelaars in Leiden te gebruiken, vaak heeft de makelaar veel kennis van de lokale woningmarkt, zo weten ze precies wat er te koop komt en wat er recent verkocht is. Met een makelaar haal je vaak kennis binnen en blijf je de rest een stapje voor. Controleer dus altijd de marktkennis van de makelaar. Hieronder nog extra voordelen:

 • De lokale makelaar Leiden weet welk huis te koop komt en verkocht is.
 • De lokale makelaar Leiden kent de stad beter dan wie dan ook.
 • De lokale makelaar Leiden kent aankomende kopers en verkopers.

Makelaar inschakelen in Leiden

Het kiezen van een makelaar in leiden, kan een lastige beslissing zijn. Dan kan komen omdat er vele makelaars in de stad zijn en dat vele mensen wel een makelaar kennen, die ook wel geschikt zouden zijn. Waarna je een afspraak heb gemaakt met een makelaar Is het belangrijk om de geselecteerde makelaars met elkaar te vergelijken, er zijn een aantal belangrijke punten waarop je moet letten zowel bij verkoopmakelaars en aankoopmakelaars in Leiden.

Aankoopmakelaars vergelijken Leiden

In deze oververhitte huizenmarkt, is het erg lastig om een geschikte woning te vinden. Met een lokale aankoopmakelaar in Leiden, kan dit het proces versoepelen met de zoektocht tot het bieden op een woning. Voordat je een definitieve keuze gaat maken, met welke aankoopmakelaar je wil samenwerken kan het handig zijn op met de volgende punten rekening te houden:

 • Maakt de aankoopmakelaar een zoekprofiel aan? Met een zoekprofiel kan je het woningaanbod in sommige gevallen eerder krijgen dan dat online beschikbaar is.
 • Gaat de makelaar mee naar bezichtigingen? Sommige makelaars gaan niet altijd mee of gaan pas bij de tweede bezichtiging mee.
 • Heeft de aankoopmakelaar kennis van Leiden en alle buurten?
 • Heeft de aankoopmakelaar Leiden bouwkundige kennis? Basiskennis van de aankoopmakelaar is altijd mooi meegenomen. Mocht dit niet van toepassing zijn, is het altijd raadzaam om een keuring te laten uitvoeren. Dit kan je boeken via: HuisAssist
 • Welke courtage wordt gehanteerd en is dit no cure no pay? Vaak wordt prijs gebaseerd op een percentage van de aankoop, het is vaak ook mogelijk een vast tarief af te spreken. *Courtage is het tarief wat een makelaar hanteert als vergoeding, voor de verrichten werkzaamheden.

Verkoopmakelaars vergelijken Leiden

Bij de verkoop van je woning is het essentieel om het beste en hoogst mogelijke resultaat uit je woning te halen. Uiteindelijk is jouw woning mooier dan die van de buren en ken je alle schoonheden van jouw huis. Het is daarom ook belangrijk dat je een makelaar vindt die daar net zo overdenkt. Voordat je een gratis waardedaling laat doen en wanneer je een keuze maakt, met welke makelaar in Leiden je wilt gaan verder werken, kan het handig zijn om met de volgende punten rekening te houden:

 • Welke marketingkanalen gebruikt de makelaar om de woning te promoten? Dit kan via verschillende woningplatforms, bladen en brochures
 • Hoe presenteert de makelaar zijn eigen woningaanbod? Het is belangrijk om naar andere woningen te kijken die makelaar verkoopt, zo zie je precies hoe foto’s worden gemaakt en hoe de schrijfstijl is.
 • Heeft de makelaar Leiden hier eerder woningen verkocht?
 • Welke courtage hanteert de makelaar en is dit op basis van no cure no pay? Het meest voorkomende tarief wat makelaars hanteren is een percentage van de verkoopprijs, het kan ook gebeuren dat makelaars een fixed fee of een staffel hanteren. * Courtage is het tarief wat een makelaar hanteert als vergoeding, voor de verrichten werkzaamheden

Wonen in Leiden

Naast dat de stad veel Leidse makelaars heeft, staat Leiden meer bekend om de prachtige historie, gezellige binnenstad en vele activiteiten om te ondernemen voor zowel jong als oud. Het centrum van Leiden bestaat uit veel leuke straatjes en de mooie gracht het Rapenburg. Deze gracht werd destijds gegraven om de stad te kunnen verdedigen.

Naast de rijke Leidse historie staat de stad bekend om het Leidens Ontzet. Hierbij wordt gevierd dat de belegering van de Spanjaarden op 3 oktober 1574 ten einde kwam. Dit feest kan wel als het evenement van het jaar worden gezien. Naast de verschillende evenementen in Leiden vind je veel groen en water. Je kunt heerlijk varen door het oude deel van de stad. Heb je genoeg van het varen? Dan zijn er nog de talloze eet- en drinkgelegenheden. Van een knus koffietentje tot een sjiek restaurant, Leiden heeft het allemaal.

Wijken Leiden

Makelaars vergelijken in wijken in Leiden (kaart)

 

 

 1. Binnenstad-Zuid;
 2. Binnenstad-Noord;
 3. Stationsdistrict;
 4. Leiden-Noord;
 5. Roodenburgerdistrict;
 6. Bos- en Gasthuisdistrict;
 7. Morsdistrict;
 8. Boerhaavedistrict;
 9. Merenwijkdistrict;
 10. Stevenshofdistrict

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL