Makelaar in Leiden: Vergelijk en vind de beste makelaar in Leiden

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor de Juiste Makelaar

Gracht Leiden

Makelaars in Leiden

Wil je een huis kopen of juist verkopen in Leiden zonder of met makelaar in Leiden? Dan ben je bij Juiste Makelaar op het juiste adres. In deze huidige woningmarkt, is het erg belangrijk om voor het beste resultaat te gaan bij aankoop en verkoop van een woning. Een makelaar kan hier in alle tijden bij helpen. Maar weet je niet hoe je de beste makelaar voor jou gaat vinden? Dan hebben we bij Juiste Makelaar dé oplossing.

Door middel van de voorkeuren die je invult, kunnen wij de beste twee beste makelaars in Leiden voor jou vergelijken. Kom in contact en bepaal zelf welke makelaar het beste bij jou past. Zo bespaar je veel tijd en geld. Nog geen idee welke van deze Leidse wijken bij jou past? Geen probleem, de makelaar helpt je graag verder met deze zoektocht naar de meest geschikte buurt. Vul je voorkeuren in en kom in contact met de beste makelaar.

Woningmarkt cijfers in Leiden

Top 10 makelaars in Leiden

Om je een beeld te geven van de makelaars in Leiden hebben we hieronder wat statistieken op een rijtje gezet. We hebben gekeken naar statistieken zoals de volume van de verkochte woningen, de verkoopsnelheid van de makelaars, de gemiddelde vraagprijs van de woningen in Leiden en de verandering daarvan vergeleken met vorig kwartaal.

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Leiden RE/MAX Makelaarsgilde Leiden 3 4 1
2 Leiden De Leeuw Makelaardij -11 3 1
3 Leiden Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen 12 4 1
4 Leiden De Wekker Makelaardij -7 3 1
5 Leiden Werk Makelaardij B.V. -10 3 1
6 Leiden Fides makelaars (ERA) 10 3 1
7 Leiden Kerkvliet Makelaars 10 4 1
8 Leiden Van Beukering Makelaars BV -16 4 1
9 Leiden Geurts Makelaars -7 4 1
10 Leiden Apollo Makelaardij -20 3 1
Plaats
 • Aantal verkopen in Leiden

Bij de eerste filter is te zien, hoeveel woningen de makelaar in Leiden heeft verkocht. De nummer 1 in Leiden heeft dus de meeste woningen de afgelopen 12 maanden verkocht.

 • Verkoopsnelheid makelaar

De verkoopsnelheid van een makelaar heeft vaak aantal facturen zoals; skills van de makelaar, marketingtools en in welk segment de makelaar verkoopt. Een makelaar die over het algemeen in een hoger segment verkoopt, doet gemiddeld langer of de verkoop dan in lager segment. In de top 10 is de verkoopsnelheid aangeduid in het aantal sterren van één tot vijf sterren.

 • Gemiddelde vraagprijs

De gemiddelde vraagprijs van een makelaar, verklapt gelijk in welk segment de makelaar werkzaam is. Doordat onderaan de gemiddelde vraagprijs is uitgedrukt in percentages weet je precies welke makelaar boven of onder de gemiddelde vraagprijs in Leiden verkoopt.

Kosten van een makelaar in Leiden

De kosten van makelaars in Leiden hebben verschillende constructies en verschillen ook als het gaat om aankoop/verkoop. Hieronder hebben we voor je uiteen gezet wat je kan verwachten qua kosten van de makelaars in Leiden.

Gemiddelde kosten verkoopmakelaar

De gemiddelde courtage van een makelaar in Leiden bij verkoop ligt tussen de 1,03% en de 1,25%. Bij verkoop van een woning van bijvoorbeeld € 400.000 zal je dan uitkomen op kosten tussen de € 4120 en de € 5000 inclusief BTW. Mocht het zo zijn dat de waarde van de woning heel hoog ligt? Dan kan het zo zijn dat de makelaar het percentage verlaagt.

TIP: Zorg er altijd voor dat je controleert of de kosten van de verkoopmakelaar inclusief of exclusief BTW zijn.

> Lees meer over de kosten van een makelaar bij de verkoop van je huis in Leiden

Gemiddelde kosten aankoopmakelaar

De gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar in Leiden hebben verschillende constructies. Meestal hanteren makelaars uit Leiden een vast tarief om te helpen bij De aankoop van een woning. Het kan ook zomaar zo zijn dat een makelaar werkt met een zogenaamde no cure, no pay. Hierbij betaal je niks aan de makelaar als er geen succesvolle aankoop is geweest, maar meestal krijg je te maken met een vast tarief. Een makelaar uit Leiden kost gemiddeld €3500 – €4000 inclusief BTW.

> Lees hier meer over de kosten van een aankoopmakelaar in Leiden

Vergelijk makelaars in Leiden

Aankoopmakelaars vergelijken Leiden

In deze oververhitte huizenmarkt, is het erg lastig om een geschikte woning te vinden. Met een lokale aankoopmakelaar in Leiden, kan dit het proces versoepelen met de zoektocht tot het bieden op een woning. Het kan dan ook makkelijk zijn, om de makelaars in Leidens te vergelijken, voordat je een definitieve keuze gaat maken, met welke aankoopmakelaar je wil samenwerken. Houd vooral rekening met de volgende punten, bij het kiezen voor een aankoopmakelaar in Leiden:

 • Maakt de aankoopmakelaar een zoekprofiel aan? Met een zoekprofiel kan je het woningaanbod in sommige gevallen eerder krijgen dan dat online beschikbaar is.
 • Gaat de makelaar mee naar bezichtigingen? Sommige makelaars gaan niet altijd mee of gaan pas bij de tweede bezichtiging mee.
 • Heeft de aankoopmakelaar kennis van Leiden en alle buurten?
 • Heeft de aankoopmakelaar in Leiden bouwkundige kennis? Basiskennis van de aankoopmakelaar is altijd mooi meegenomen. Mocht dit niet van toepassing zijn, is het altijd raadzaam om een keuring te laten uitvoeren. Dit kan je boeken via: HuisAssist
 • Welke courtage wordt gehanteerd en is dit no cure no pay? Vaak wordt prijs gebaseerd op een percentage van de aankoop, het is vaak ook mogelijk een vast tarief af te spreken. *Courtage is het tarief wat een makelaar hanteert als vergoeding, voor de verrichten werkzaamheden.

Makelaars vergelijken Leiden bij verkoop

Bij de verkoop van je woning is het essentieel om het beste en hoogst mogelijke resultaat uit je woning te halen. Uiteindelijk is jouw woning mooier dan die van de buren en ken je alle schoonheden van jouw huis. Het is daarom ook belangrijk dat je een makelaar vindt die daar net zo overdenkt. Voordat je een gratis waardedaling laat doen, is het handig om eerste de makelaars in Leiden met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet met welke makelaar je verder wilt gaan werken. Het kan het handig zijn om met de volgende punten rekening te houden:

 • Welke marketingkanalen gebruikt de makelaar om de woning te promoten? Dit kan via verschillende woningplatforms, bladen en brochures
 • Hoe presenteert de makelaar zijn eigen woningaanbod? Het is belangrijk om naar andere woningen te kijken die makelaar verkoopt, zo zie je precies hoe foto’s worden gemaakt en hoe de schrijfstijl is.
 • Heeft de makelaar hier eerder woningen verkocht?
 • Welke courtage hanteert de makelaar en is dit op basis van no cure no pay? Het meest voorkomende tarief wat makelaars hanteren is een percentage van de verkoopprijs, het kan ook gebeuren dat makelaars een fixed fee of een staffel hanteren. * Courtage is het tarief wat een makelaar hanteert als vergoeding, voor de verrichten werkzaamheden

De voordelen van een makelaar in Leiden

Er zijn vele voordelen om lokale makelaars in Leiden te gebruiken, vaak heeft de makelaar veel kennis van de lokale woningmarkt, zo weten ze precies wat er te koop komt en wat er recent verkocht is. Met een makelaar haal je vaak kennis binnen en blijf je de rest een stapje voor. Controleer dus altijd de marktkennis van de makelaar. Hieronder nog extra voordelen:

 • Makelaars in Leiden weten welk huis te koop komt en welke onlangs verkocht is.
 • Wie kent de stad beter dan een makelaar in Leiden? Makelaars kennen elke woning in de stad.
 • Makelaars verkopen en kopen woning in Leiden dagelijks, zij weten hoe het werkt.

Uitgelichte makelaars in Leiden

Juiste Makelaar heeft een aantal uitgelichte makelaars uit Leiden voor je op een rijtje gezet. Deze makelaars zijn allemaal erkend en worden al voor een langere periode gezien als de fijnere makelaars om mee samen te werken volgens onze voormalige klanten. Juiste Makelaar houdt altijd bij welke makelaars een positieve of negatieve indruk heeft achtergelaten en op basis daarvan worden makelaars ook vergeleken.

Doen Makelaars Leiden

Doen Makelaars Leiden is een begrip in de regio Leiden, Den Haag en Voorburg. Met drie vestigingen en meer dan twintig werknemers is Doen Makelaars in Leiden één van de marktleiders. Een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, transparantie en doeltreffendheid, dat zijn de drie pijlers waar Doen Makelaars voor staat.

Kennedylaan 9e, Leiden  071-251 0000

De Wekker Makelaardij

De Wekker Makelaardij is een dynamisch makelaarskantoor in Leiden met een frisse blik op de woningmarkt. Bij dit kantoor geld de regel; “No cure, no pay”. Dit Betekent dat de serviceverlening van De Wekker Makelaardij altijd aan de hoogste eisen voldoen, waar jij je vruchten van zult plukken.

Meijestraat 1, Leiden  071-589 6193

RE/MAX Makelaarsgilde

Als onderdeel van RE/MAX, profiteer je van alle voordelen die de franchise met zich meeneemt. Met meer dan 15 zelfstandige makelaars in Leiden, is dit één van de grotere kantoren. Hierdoor wordt een unieke service aangeboden waarbij je als klant centraal staat. Dit kantoor verzorgt niet alleen de aan- en verkoop van woningen, maar ook taxaties, verhuur en verzekeringen. 

Levendaal 73-75, Leiden  071-516 2370

Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen

Bij Hypodomus in Leiden, hebben ze een passie voor de huizenmarkt. Het kantoor bestaat sinds 2007 en sinds 2022 heeft Martijn den Eelsen zich als partner toegevoegd bij het kantoor. Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen, helpt je graag verder bij het aan-en verkopen van woningen in Leiden en omgeving, dit kantoor heeft jarenlange evering en kennis van de woningmarkt en willen niets liever dan goed verkopen en scherp aankopen.

Haarlemmerstraat 268, Leiden  071-820 0011

De Leeuw Makelaardij

De Leeuw Makelaardij in Leiden is sinds 1951 een vertrouwde naam binnen de makelaarswereld in Leiden en Den Haag. Het kantoor begeleidt mensen van A tot Z, waarbij al het werk uit handen wordt genomen. Hierbij gaat het om de verkoop, aankoop, taxatie en de verhuur. Met een team van bijna 60 man, zal het aan- of verkoopproces geoptimaliseerd worden!

Schipholweg 55-75, Leiden  071-207 3765

Fides makelaars

Bij Fides makelaars wordt er echt waarde gehecht aan kwaliteit en continuïteit. Dankzij de uitgekiende marketingformule van ERA, weet Fides op aansprekende wijze woningen onder de aandacht van haar klanten te brengen. Een full-service makelaar is wat je bij dit kantoor vind!

Lammenschansweg 76, Leiden  071-515 8080

Hoekstra en van Eck Makelaars Leiden

Hoekstra en van Eck is onderdeel van de Vivantus groep, binnen de groep zijn meer dan 24 kantoren actief in 25 steden. Dit maakt de Vivantus groep gelijk één van de grootste makelaars van Nederland. Hoekstra en van Eck Makelaars in Leiden is onder leiding van Mark van den Broek. Het team werkt met veel enthousiasme bij de aan- of verkoop van woningen in Leiden en begeleiden het maar al te graag!

Schipholweg 55-75, Leiden  071-207 3765

Populaire steden rondom Leiden

NVM makelaars in Leiden

Bij Juiste Makelaar vergelijken we alleen makelaars in Leiden, die zijn aangesloten bij één van de drie brancheverenigingen: VastgoedPRO, VBO-makelaar en NVM. Hiervan is de bekendste en grootste brancheveringen de NVM, vaak zijn NVM makelaars ook net iets duurder dan makelaars van andere brancheverenigingen of makelaars die niet zijn aangesloten bij de NVM, VastgoedPRO of VBO-makelaar.

Wonen in Leiden

Naast dat de stad veel Leidse makelaars heeft, staat Leiden meer bekend om de prachtige historie, gezellige binnenstad en vele activiteiten om te ondernemen voor zowel jong als oud. Het centrum van Leiden bestaat uit veel leuke straatjes en de mooie gracht het Rapenburg. Deze gracht werd destijds gegraven om de stad te kunnen verdedigen.
Naast de rijke Leidse historie staat de stad bekend om het Leidens Ontzet. Hierbij wordt gevierd dat de belegering van de Spanjaarden op 3 oktober 1574 ten einde kwam. Dit feest kan wel als het evenement van het jaar worden gezien. Naast de verschillende evenementen in Leiden vind je veel groen en water. Je kunt heerlijk varen door het oude deel van de stad. Heb je genoeg van het varen? Dan zijn er nog de talloze eet- en drinkgelegenheden. Van een knus koffietentje tot een sjiek restaurant, Leiden heeft het allemaal.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen over makelaars in Leiden

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat kost een makelaar in Leiden?

+

Gemiddeld kost een makelaar in Leiden tussen de 1,03% en 1,25% van de verkoopsom.

Bijvoorbeeld: je verkoopt je huis voor  500.000 euro, dan kost de makelaar tussen de 5.150 euro en de 6.125 euro.

Wat kost een aankoopmakelaar in Leiden?

+

Een aankoopmakelaar rekent vaak vast kosten voor de aankoopdienst. Deze kosten van een aankoopmakelaar in Leiden liggen tussen de 2.500 euro en de 5.225 euro.

Hoeveel makelaars zijn er actief in Leiden?

+

Momenteel zijn er 55 makelaars actief in Leiden. Deze makelaars hebben op dit moment woningen te koop in Leiden.