Makelaar Maastricht - Vergelijk nu alle makelaars voordat je er één kiest!

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars in Maastricht

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Maastricht: Heb ik een makelaar nodig?

Met de aankoop en/of verkoop van een huis kan het in deze oververhitte woningmarkt, van belang zijn om een makelaar te gebruiken. Daarbij is het van essentieel om een geschikte makelaar Maastricht te kiezen. Die bij aankoop jou kan ondersteunen bij het vinden van je droomhuis of juist bij het verkopen de beste prijs kan realiseren. Dan is het zoeken naar de beste makelaar voor jou in Maastricht een belangrijke stap. Er zijn tientallen makelaars actief in Maastricht. Wij van Juiste Makelaar begrijpen dat dit ingewikkeld is om te vergelijken. Zeker als je geen of weinig ervaring hebt met makelaars. Dat is waarom wij je direct kunnen helpen aan de beste makelaar op basis van jouw voorkeuren. Zodra de aanvraag is gedaan ontvang je de geselecteerde makelaars, welke daarna met jou contact op zullen nemen. Kies daarna zelf welke van de twee makelaars het beste bij jou past. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

De voordelen van een lokale makelaar in Maastricht

In Nederland kan je online, landelijk of lokale makelaars vinden, hierin is geen goed of fout. Uiteindelijk blijft dit een persoonlijke keuze. Over het algemeen is de courtage voor een lokale makelaar, net wat hoger dan een alternatief. Waarom zou je dan voor een lokale makelaar kiezen?

 • De lokale makelaar Maastricht kent de huizenmarkt in Maastricht als geen ander.
 • De lokale makelaar Maastricht kent vaak potentiële koper of verkopers.
 • De lokale makelaar Maastricht weet welke woningen op de markt gaan komen en welke recent verkocht zijn.

Makelaar inschakelen Maastricht

Wanneer Juiste Makelaar je in contact heeft gebracht met de twee geselecteerde makelaars, moet uiteindelijk nog de keuze gemaakt worden voor één makelaar. Uiteindelijk is de klik die je met een makelaar erg belangrijk en kennis ook. Natuurlijk zijn er meer punten om een keuze te maken tussen de makelaars.

Aankoopmakelaars vergelijken Maastricht

Wanneer je een woning wil kopen, is dit een flinke stap, vooral omdat je dit niet om de haverklap doet. Een aankoopmakelaar Maastricht doet het dagelijks, het dus handig om er één te gebruiken. Wanneer je verschillende aankoopmakelaars met elkaar gaat vergelijken om een definitieve keuze te maken met wie je gaat samenwerken, kan het handig zijn rekening te houden met de volgende punten:

 • Welke taken voert de aankoopmakelaar uit? Gaat die mee naar bezichtiging of helpt die met bieden en wat doen ze allemaal nog meer voor je?
 • Heeft de aankoopmakelaar bouwkundig kennis?  De makelaar is geen bouwkundige, deze kennis is dan ook een pre. (Bij aankoop van een woning is het altijd handig om een bouwkundige keuring via HuisAssist te laten uitvoeren)
 • Kent de aankoopmakelaar alle wijken en buurten van Maastricht waar je wilt gaan wonen?
 • Welke kosten rekent de aankoopmakelaar? Aankoopmakelaars hanteren vaak een courtage of een fixed fee als vergoeding, controleer altijd of dit op basis is van no cure no pay.

Verkoopmakelaars vergelijken Maastricht

Mijn woning verkoop zich vanzelf wel… Jouw woning is de mooiste van allemaal en die is zo verkocht. Dat weten wij bij Juiste Makelaar wel zeker! Alleen ondanks dat jouw woning zich vanzelf verkoopt en dat die binnen aanzienlijk snelle tijd is verkocht, is het wel van belang om beste en het hoogst mogelijke resultaat hieruit te halen. Een lokale makelaar Maastricht kan je hierbij bij helpen, zij kennen tenslotte de markt als geen ander. Voordat je er één kiest en de vergelijking bij hebt gedaan, is het handig om op de volgende punten te letten:

 • Kijk naar het woningaanbod van de makelaars op de website. Hier kun je zien hoe de makelaars andere woningen presenteert zo kan je letten op: advertentietekst en foto’s
 • Welke kanalen gebruikt de makelaar om de woning te promoten? Dit kan van woningplatforms tot buurtmailing zijn.
 • Heeft de makelaar Maastricht ervaring in de buurt?
 • Welk tarief hanteert de makelaar? Verkoopmakelaars hanteren diverse tarieven bij verkoop dit variëren van courtage, fixed fee tot aan een staffel. Daarbij kan het handig zijn of dit ook no cure no pay is?
 • Rekent de makelaar opstartkosten? Verkoopmakelaars rekenen vaak opstartkosten om bijvoorbeeld foto’s te laten maken de woning online te plaatsen.
 • Tot slot, bij welke makelaar heb je het beste gevoel?

Op zoek naar nog meer tips voor het vergelijken van makelaars in Maastricht? Hier vind je meer informatie over het vergelijken van de makelaar Maastricht, zo maak je de beste keuze!

Wonen in Maastricht

Naast de vele Maastrichtse Makelaars, Is het natuurlijk een prachtige stade met veel charme en charisma. Wanneer je door de stad loopt ontdek je direct de charme. Je voelt hier de Bourgondische sfeer. Er zijn dan ook uitstekende restaurants, waar je perfect een avond kunt genieten van al het lekkers wat de stad te bieden heeft. Typisch Maastrichts zijn de mooie winkelstraten, speciaalzaken, cultuur, historische gebouwen, prachtige parken en de zonnige terrassen. De bekendste plek van Maastricht is met stipt het Vrijthof, waar ook jaarlijks André Rieu zijn concerten geeft.
In Maastricht wonen er meer dan 120.000 inwoners. De stad Maastricht is dan ook opgesplitst in vijf verschillende wijken.

Overzicht van de wijken in Maastricht

1. Centrum; 2. Zuidwest; 3. West; 4. Noordwest; 5. Oost; 6. Noordoost; 7. Zuidoost

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 24 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL