Makelaar in Maastricht: Op zoek naar de beste makelaar bij jou in de buurt?

Vergelijk direct makelaars in Maastricht en kies zelf de beste makelaar voor jou

Uitzicht Maastricht

Makelaars in Maastricht

Met de aankoop en/of verkoop van je huis kan het in deze oververhitte woningmarkt handig zijn om een makelaar te gebruiken. Daarbij is het van belang om een geschikte makelaar in Maastricht te kiezen. Die kan jou bij de aankoop ondersteunen bij het zoektocht naar je droomhuis. Terwijl bij de verkoop van je huis kan de makelaar in Maastricht de beste prijs realiseren. Dan is het zoeken naar de beste makelaar in Maastricht een belangrijke stap.

Allereerst zijn er tientallen makelaars actief in Maastricht. Juiste Makelaar begrijpt dat het ingewikkeld is om de verschillen tussen iedere makelaar te ontdekken. Zeker wanneer je geen of weinig ervaring hebt met het werken met een makelaar. Dat is waarom wij je direct kunnen matchen aan de beste makelaar op basis van jouw voorkeuren en de beschikbare makelaarsdata. Zodra je een aanvraag hebt gedaan, ontvang je de geselecteerde makelaars. De twee makelaars zullen vrijblijvend contact opnemen om zo uit te leggen hoe ze kunnen helpen. Vervolgens kies je zelf welke Maastrichtse makelaar het beste bij je past. Twijfel je over een makelaar in Maastricht? Laat je dan vooral adviseren door Juiste Makelaar. Dagelijks helpen wij tientallen mensen in heel Nederland aan een makelaar, zo ook in Maastricht.

Woningmarkt statistieken Maastricht

Aantal transacties

183

Verandering transacties

-12.4%

Gemiddelde vraagprijs

€354.000

Verandering vraagprijs

3.0%

Top 10 makelaars Maastricht

Bij juiste Makelaar hebben we voor het gemak, een top 10 makelaars gemaakt. Hierin kun je eenvoudig alle filters gebruiken, om te kijken welke makelaar a.d.h.v. statistieken het beste bij je past.

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
Damen Makelaardij 1 Maastricht 3 4 1
Pooters Makelaardij 2 Maastricht -22 3 1
Tijs & Cyril Makelaardij 3 Maastricht 34 3 1
Vesta Vastgoed 4 Maastricht -11 3 1
AMH Makelaars 5 Maastricht 32 4 1
Ben Mordang Makelaardij 6 Maastricht -17 3 1
TIM Vastgoed 7 Maastricht -6 4 1
Dave Crolla Makelaardij 8 Maastricht -21 3 1
Hypodomus 9 Maastricht -16 3 1
Fidus Makelaardij 10 Maastricht -20 4 1
Plaats

·       Aantal verkopen

Aan het aantal verkopen van de makelaar is te zien, wat de populariteit van het makelaarskantoor is in Maastricht. De makelaar die in de lijst op nummer 1 staat, verkoopt het meest aantal woningen in Maastricht.

·       Verkoopsnelheid

De makelaar die in Maastricht het snelt of het minst snel verkoopt, is te herkennen aan het aantal sterren. De verkoopsnelheid van de makelaar heet uiteraard meerdere factoren zoals; in welk segment de makelaar verkoopt in Maastricht en/of de makelaar wel de juiste vraagprijs hanteert bij de verkoop.

·       Vraagprijs

Bij de keuze van een makelaar, is het belangrijk dat de makelaar ervaring heeft in het segment van de aangeboden woning. De makelaar heeft vaak een groter netwerk en ervaring in een bepaald segment waarin ze verkopen, hierdoor kan een makelaar vaker een betere vraagprijs voor een woning vaststellen. In de top 10 makelaars Maastricht lijst, is het segment van de makelaar te herkennen aan het aantal percentages (gedrukt in rood en groen). Mocht een makelaar in een hoger segment werkzaam zijn, dan zal het percentage hoger zijn, dan bij een makelaar in een lager segment.

Kosten makelaars Maastricht

Wat kost een makelaar in Maastricht? Daar valt niet 1,2,3, antwoord op te geven. De makelaarskosten verschillen allereerst al als je kijkt naar of het gaat om een verkoop of aankoop van een woning. Daarnaast zijn er nog andere constructies bedacht over de totstandkoming van de kosten van de makelaars in Maastricht.

Gemiddelde kosten verkoopmakelaar Maastricht

In Maastricht betaal je een verkoopmakelaar tussen de 1,15% en de 1,39% van het uiteindelijke verkoopbedrag. Vaak zul je ook zien dat de kosten voor een verkoopmakelaar hoger ligt dan bij een aankoopmakelaar omdat de kosten gebaseerd zijn op het resultaat. Dit heet ook wel een courtage en is een beloning voor de makelaar aangezien zijn vergoeding hoger is als de verkoopmakelaar meer uit de verkoop haalt. Bij een verkoopmakelaar zal je wel vaak vooraf een bepaald bedrag moeten betalen, de opstartkosten.

In Maastricht kost een gemiddelde woning rond de € 350.000, -. Als je rekening houdt met de bovengenoemde percentages, kost de gemiddelde verkoopmakelaar in Maastricht dus tussen de € 4025,- en de € 4865,- inclusief BTW.

> Meer lezen over kosten verkoopmakelaar

Gemiddelde kosten aankoopmakelaar Maastricht

De gemiddelde kosten van een makelaar in Maastricht worden anders opgebouwd. De meeste makelaars in Maastricht zijn gebaseerd op een vast tarief waarbij je aan kan geven bij welke diensten je graag hulp zou willen. Sommige makelaars werken nog met een no cure, no pay regeling maar dat zijn er niet veel.

De makelaars in Maastricht bepalen dus zelf wat ze kosten en dus is het lastig te zeggen wat de makelaars exact kosten. Wel weten we dat de gemiddelde kosten van een makelaar in Maastricht rond de €3500 liggen inclusief BTW. Wil je exact weten wat een makelaar in Maastricht kost? Vergelijk dan gratis & vrijblijvend via Juiste Makelaar.

> Meer lezen over kosten aankoopmakelaar

Vergelijk makelaars in Maastricht

Wanneer Juiste Makelaar je in contact heeft gebracht met de twee geselecteerde makelaars, moet uiteindelijk nog de keuze gemaakt worden voor één makelaar. Uiteindelijk is de klik die je met een makelaar erg belangrijk en kennis ook. Natuurlijk zijn er meer punten om een keuze te maken tussen de makelaars.

Aankoopmakelaars vergelijken

Wanneer je een woning wil kopen, is dit een flinke stap, vooral omdat je dit niet om de haverklap doet. Een aankoopmakelaar in Maastricht doet het dagelijks, het dus handig om er één te gebruiken. Wanneer je verschillende aankoopmakelaars met elkaar gaat vergelijken om een definitieve keuze te maken met wie je gaat samenwerken, kan het handig zijn rekening te houden met de volgende punten:

 • Welke taken voert de aankoopmakelaar uit? Gaat die mee naar bezichtiging of helpt die met bieden en wat doen ze allemaal nog meer voor je?
 • Heeft de aankoopmakelaar bouwkundig kennis?  De makelaar is geen bouwkundige, deze kennis is dan ook een pre. (Bij aankoop van een woning is het altijd handig om een bouwkundige keuring via HuisAssist te laten uitvoeren)
 • Kent de aankoopmakelaar alle wijken en buurten van Maastricht waar je wilt gaan wonen?
 • Welke kosten rekent de aankoopmakelaar? Aankoopmakelaars hanteren vaak een courtage of een fixed fee als vergoeding, controleer altijd of dit op basis is van no cure no pay.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars vergelijken

Verkoopmakelaars vergelijken

Mijn woning verkoopt zich vanzelf wel… Jouw woning is de mooiste van allemaal en die is zo verkocht. Dat weten wij bij Juiste Makelaar natuurlijk wel zeker! Alleen ondanks dat jouw woning zich vanzelf verkoopt en dat die binnen aanzienlijk snelle tijd is verkocht, is het wel van belang om beste en het hoogst mogelijke resultaat hieruit te halen. Een lokale makelaar in Maastricht kan je hierbij bij helpen, zij kennen tenslotte de markt als geen ander. Voordat je er één kiest en de vergelijking bij hebt gedaan, is het handig om op de volgende punten te letten:

 • Kijk naar het woningaanbod op de website van iedere makelaar. Hier kun je zien hoe de makelaar andere woningen presenteert in Maastricht. Zo kan je letten op de advertentieteksten en hoe de foto’s gemaakt zijn.
 • Welke promotiekanalen gebruikt de makelaar om de woning te koop te zetten? Dit kan van woningplatforms tot buurtmailing zijn.
 • Heeft de makelaar in Maastricht ervaring in de buurt waar jij je huis wilt verkopen?
 • Welk tarief hanteert iedere makelaar? Iedere verkoopmakelaar hanteert diverse tarieven bij de verkoop dit kan variëren van courtage, een vaste prijs tot aan een staffel. Daarbij kan het handig zijn of dit ook no-cure, no-pay is. Kortom, alles is bespreekbaar bij de makelaar zolang je het benoemt.
 • Rekent de makelaar opstartkosten? Verkoopmakelaars rekenen vaak opstartkosten om bijvoorbeeld foto’s te laten maken de woning online te plaatsen.
 • Tot slot, bij welke makelaar heb je het beste gevoel?

> Lees hier meer over makelaars vergelijken bij verkoop

De voordelen van een lokale makelaar in Maastricht

In Nederland zijn er makelaars die focussen op online, landelijk of lokaal, hierin is geen goed of fout. Uiteindelijk blijft dit een persoonlijke keuze. Over het algemeen is de makelaarscourtage voor een lokale makelaar, net wat hoger dan een alternatief. Waarom zou je dan voor een lokale makelaar kiezen?

 • Lokale makelaars kennen de huizenmarkt in Maastricht als geen ander.
 • Makelaars in Maastricht kennen veel potentiële koper of verkopers.
 • Makelaars in Maastricht weten welke woningen op de markt gaan komen en welke recent verkocht zijn.
 • Ze geven extra service, wat leidt tot meer tevreden klanten.

Het grootste nadeel van een lokale makelaar is dat je over het algemeen hogere makelaarskosten kwijt bent. Echter zorgt de makelaar in Maastricht wel voor betere service, snellere dienstverlening aangezien de makelaar om de hoek werkt en diegene kent andere makelaars uit de buurt. Zo heb je het voordeel dat je via-via nog eens wat hoort. Dit zal je vrijwel nooit meemaken met een online of landelijke makelaar.

Uitgelichte makelaars Maastricht

Hypodomus Maastricht

Hypodomus is NVM-makelaar en erkend hypotheekadviseur in één. Zo heeft Hypodomus extra middelen voor de verkoop en doet het net even anders dan een traditionele makelaar. Je zal je verbazen over de mogelijkheden die dit kantoor en de hypotheekadviseur jou samen bieden.

Maagdendries 131, Maastricht  043 8200020

Pooters Makelaardij

Pooters Makelaardij is een familiebedrijf dat sinds 2007, onder leiding van broers Gyvan en Bermon Pooters, actief is in de vastgoedwereld. Persoonlijk, professioneel en betrouwbaar is waar Pooters voor staat. Het team van Pooters bestaat uit 15 medewerkers en focust zich vooral op Maastricht en Heuvelland.

Akersteenweg 15, Maastricht  043 3030698

Lassoo Makelaars & Taxateurs Maastricht

Lassoo Makelaars is bekend door heel Limburg. Met maar liefst 6 filialen verspreid over de provincie, is Lassoo Makelaars een van de grootste makelaars in Limburg. Het bereik is hierdoor groot en ze kennen de markt als geen ander! Op deze manier kunnen woningen door Lassoo Makelaars het scherpst aangekocht worden!

Wilhelminasingel 70, Maastricht  085 0207777

Vesta Vastgoed

Vesta Vastgoed bestaat uit 2 medewerkers, Senly Vos en Stanley Heckers. De kleinschaligheid van het kantoor in combinatie met de persoonlijke benadering, zorgt ervoor dat Vesta Vastgoed je aan -of verkoopopdracht in Maastricht optimaal kunt behartigen. Ze proberen altijd te innoveren, door middel van nieuwe technieken, onorthodoxe verkoopstrategieën en moderne software.

Titanenhof 31, Maastricht  043 3440168

REMAX Mosa

REMAX Mosa is geen onbekende makelaar in de provincie Limburg. Bij dit kantoor werken verschillende zzp’ers in dienst. Als onderdeel van de REMAX-franchise wordt er gebruik gemaakt van het netwerk en het bereik. Roel Schrijen staat aan het hoofd van deze REMAX-vestiging. Hij zorgt voor een professionele maar toch ook persoonlijke werkhouding.

Akersteenweg 39, Maastricht  043 2073479

SmartProperty Makelaardij

Het duo Ruud en Sjoukje Potten runnen dit karakteristieke makelaarskantoor in Maastricht. SmartProperty staat voor het geloven in een meer duurzamere wereld en passen dit dan ook toe op hun gang van zaken. Naast het helpen bij de aan- en verkoop van jouw woning, zijn Ruud en Sjoukje ook actief in de projectontwikkeling. Je hoeft niet bang te zijn dat je na 17.00 geen contact meer kunt krijgen, want SmartProperty staat 24/7 voor je klaar!

Wilhelminasingel 118, Maastricht  043 8516188

TOP Makelaars

Een makelaar die meedenkt, dat is TOP Makelaars. Dit makelaarskantoor maakt gebruikt van hun zogeheten ‘Unieke Garantie Systeem”. Hierdoor zal de verkoop van jouw huis aanzienlijk sneller gaan! Deze Maastrichtse makelaar is een all-in makelaar, waarbij je van A tot Z geholpen wordt gedurende het hele aan- en verkooptraject in Maastricht.

Sibemaweg 44, Maastricht  043 3526677

Populaire steden rondom Maastricht

Wonen in Maastricht

Naast de vele Maastrichtse Makelaars, Is het natuurlijk een prachtige stade met veel charme en charisma. Wanneer je door de stad loopt ontdek je direct de charme. Je voelt hier de Bourgondische sfeer. Er zijn dan ook uitstekende restaurants, waar je perfect een avond kunt genieten van al het lekkers wat de stad te bieden heeft. Typisch Maastrichts zijn de mooie winkelstraten, speciaalzaken, cultuur, historische gebouwen, prachtige parken en de zonnige terrassen. De bekendste plek van Maastricht is met stipt het Vrijthof, waar ook jaarlijks André Rieu zijn concerten geeft.
In Maastricht wonen er meer dan 120.000 inwoners. De stad Maastricht is dan ook opgesplitst in vijf verschillende wijken.

Wijken

 1. Centrum;
 2. Zuidwest;
 3. West;
 4. Noordwest;
 5. Oost;
 6. Noordoost;
 7. Zuidoost

Overzicht van de wijken in Maastricht

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat kost een makelaar in Maastricht?

+

Een makelaar in Maastricht rekent vaak een percentage op basis van de verkoopsom van een huis. De kosten hiervan zijn gemiddeld tussen de 1,15% en de 1,39% van de verkoopprijs.

Hoeveel actieve makelaars zijn er in Maastricht?

+

Er zijn 49 makelaars die momenteel woningen verkopen in Maastricht. Het aantal aankoopmakelaars is ongeveer hetzelfde.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Maastricht?

+

Een aankoopmakelaar kost gemiddeld 3.300 euro in Maastricht. De kosten van de makelaar zijn vooral op basis van no-cure, no-pay. Zo betaal je alleen bij een succesvolle aankoop.