Makelaar Maastricht: Vergelijk eerst de makelaar voordat je één kiest!

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars in Maastricht

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Maastricht: Is een makelaar nodig?

Met de aankoop en/of verkoop van je huis kan het in deze oververhitte woningmarkt handig zijn om een makelaar te gebruiken. Daarbij is het van belang om een geschikte makelaar in Maastricht te kiezen. Die kan jou bij de aankoop ondersteunen bij het zoektocht naar je droomhuis. Terwijl bij de verkoop van je huis kan de makelaar in Maastricht de beste prijs realiseren. Dan is het zoeken naar de beste makelaar in Maastricht een belangrijke stap.

Allereerst zijn er tientallen makelaars actief in Maastricht. Juiste Makelaar begrijpt dat het ingewikkeld is om de verschillen tussen iedere makelaar te ontdekken. Zeker wanneer je geen of weinig ervaring hebt met het werken met een makelaar. Dat is waarom wij je direct kunnen matchen aan de beste makelaar op basis van jouw voorkeuren en de beschikbare makelaarsdata. Zodra je een aanvraag hebt gedaan, ontvang je de geselecteerde makelaars. De twee makelaars zullen vrijblijvend contact opnemen om zo uit te leggen hoe ze kunnen helpen. Vervolgens kies je zelf welke Maastrichtse makelaar het beste bij je past. Twijfel je over een makelaar in Maastricht? Laat je dan vooral adviseren door Juiste Makelaar. Dagelijks helpen wij tientallen mensen in heel Nederland aan een makelaar, zo ook in Maastricht.

De voordelen van een lokale makelaar in Maastricht

In Nederland zijn er makelaars die focussen op online, landelijk of lokaal, hierin is geen goed of fout. Uiteindelijk blijft dit een persoonlijke keuze. Over het algemeen is de makelaarscourtage voor een lokale makelaar, net wat hoger dan een alternatief. Waarom zou je dan voor een lokale makelaar kiezen? 

 • De lokale makelaar Maastricht kent de huizenmarkt in Maastricht als geen ander.
 • De lokale makelaar Maastricht kent vaak potentiële koper of verkopers.
 • De lokale makelaar Maastricht weet welke woningen op de markt gaan komen en welke recent verkocht zijn.
 • De lokale makelaar Maastricht geeft extra service, wat leidt tot meer tevreden klanten.

Het grootste nadeel van een lokale makelaar is dat je over het algemeen hogere makelaarskosten kwijt bent. Echter zorgt de makelaar in Maastricht wel voor betere service, snellere dienstverlening aangezien de makelaar om de hoek werkt en diegene kent andere makelaars uit de buurt. Zo heb je het voordeel dat je via-via nog eens wat hoort. Dit zal je vrijwel nooit meemaken met een online of landelijke makelaar.

Makelaar inschakelen in Maastricht

Wanneer Juiste Makelaar je in contact heeft gebracht met de twee geselecteerde makelaars, moet uiteindelijk nog de keuze gemaakt worden voor één makelaar. Uiteindelijk is de klik die je met een makelaar erg belangrijk en kennis ook. Natuurlijk zijn er meer punten om een keuze te maken tussen de makelaars.

Aankoopmakelaars vergelijken Maastricht

Wanneer je een woning wil kopen, is dit een flinke stap, vooral omdat je dit niet om de haverklap doet. Een aankoopmakelaar Maastricht doet het dagelijks, het dus handig om er één te gebruiken. Wanneer je verschillende aankoopmakelaars met elkaar gaat vergelijken om een definitieve keuze te maken met wie je gaat samenwerken, kan het handig zijn rekening te houden met de volgende punten:

 • Welke taken voert de aankoopmakelaar uit? Gaat die mee naar bezichtiging of helpt die met bieden en wat doen ze allemaal nog meer voor je?
 • Heeft de aankoopmakelaar bouwkundig kennis?  De makelaar is geen bouwkundige, deze kennis is dan ook een pre. (Bij aankoop van een woning is het altijd handig om een bouwkundige keuring via HuisAssist te laten uitvoeren)
 • Kent de aankoopmakelaar alle wijken en buurten van Maastricht waar je wilt gaan wonen?
 • Welke kosten rekent de aankoopmakelaar? Aankoopmakelaars hanteren vaak een courtage of een fixed fee als vergoeding, controleer altijd of dit op basis is van no cure no pay.

Verkoopmakelaars vergelijken Maastricht

Mijn woning verkoopt zich vanzelf wel… Jouw woning is de mooiste van allemaal en die is zo verkocht. Dat weten wij bij Juiste Makelaar natuurlijk wel zeker! Alleen ondanks dat jouw woning zich vanzelf verkoopt en dat die binnen aanzienlijk snelle tijd is verkocht, is het wel van belang om beste en het hoogst mogelijke resultaat hieruit te halen. Een lokale makelaar Maastricht kan je hierbij bij helpen, zij kennen tenslotte de markt als geen ander. Voordat je er één kiest en de vergelijking bij hebt gedaan, is het handig om op de volgende punten te letten:

 • Kijk naar het woningaanbod op de website van iedere makelaar. Hier kun je zien hoe de makelaar andere woningen presenteert in Maastricht. Zo kan je letten op de advertentieteksten en hoe de foto’s gemaakt zijn.
 • Welke promotiekanalen gebruikt de makelaar om de woning te koop te zetten? Dit kan van woningplatforms tot buurtmailing zijn.
 • Heeft de makelaar in Maastricht ervaring in de buurt waar jij je huis wilt verkopen?
 • Welk tarief hanteert iedere makelaar? Iedere verkoopmakelaar hanteert diverse tarieven bij de verkoop dit kan variëren van courtage, een vaste prijs tot aan een staffel. Daarbij kan het handig zijn of dit ook no-cure, no-pay is. Kortom, alles is bespreekbaar bij de makelaar zolang je het benoemt. 
 • Rekent de makelaar opstartkosten? Verkoopmakelaars rekenen vaak opstartkosten om bijvoorbeeld foto’s te laten maken de woning online te plaatsen.
 • Tot slot, bij welke makelaar heb je het beste gevoel?

Op zoek naar nog meer tips voor het vergelijken van makelaars in Maastricht? Hier kun je meer informatie over het vergelijken van de makelaar in Maastricht vinden, zo maak je de beste keuze!

Wonen in Maastricht

Naast de vele Maastrichtse Makelaars, Is het natuurlijk een prachtige stade met veel charme en charisma. Wanneer je door de stad loopt ontdek je direct de charme. Je voelt hier de Bourgondische sfeer. Er zijn dan ook uitstekende restaurants, waar je perfect een avond kunt genieten van al het lekkers wat de stad te bieden heeft. Typisch Maastrichts zijn de mooie winkelstraten, speciaalzaken, cultuur, historische gebouwen, prachtige parken en de zonnige terrassen. De bekendste plek van Maastricht is met stipt het Vrijthof, waar ook jaarlijks André Rieu zijn concerten geeft.
In Maastricht wonen er meer dan 120.000 inwoners. De stad Maastricht is dan ook opgesplitst in vijf verschillende wijken.

Overzicht van de wijken in Maastricht

1. Centrum; 2. Zuidwest; 3. West; 4. Noordwest; 5. Oost; 6. Noordoost; 7. Zuidoost

Populaire steden rondom Maastricht:

Eindhoven
Den Bosch
Tilburg
Breda

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 25 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat kost een makelaar in Maastricht?

Een makelaar in Maastricht rekent vaak een percentage op basis van de verkoopsom van een huis. De kosten hiervan zijn gemiddeld tussen de 1,15% en de 1,39% van de verkoopprijs.

+

Hoeveel actieve makelaars zijn er in Maastricht?

Er zijn 49 makelaars die momenteel woningen verkopen in Maastricht. Het aantal aankoopmakelaars is ongeveer hetzelfde.

+

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Maastricht?

Een aankoopmakelaar kost gemiddeld 3.300 euro in Maastricht. De kosten van de makelaar zijn vooral op basis van no-cure, no-pay. Zo betaal je alleen bij een succesvolle aankoop.

Vergelijk hier