Makelaar Enschede: Op zoek naar een makelaar in Enschede?

Vergelijk lokale makelaars in Enschede en vind de beste makelaar bij jouw wensen!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Waarom heb je een makelaar in Enschede nodig?

Gemiddeld koop of verkoop je eens in de 15 jaar een huis. Oftewel, niet bepaald een dagelijkse bezigheid. Daarentegen doet een makelaar die tientallen keren per maand. Zeker in een drukke stad als Enschede kan de hulp van een makelaar je veel voordelen opleveren. Alleen is de vraag hoe je een makelaar in Enschede gaat vinden tussen de ruim 75 actieve makelaars. 

Met onze vergelijkingstool kun je eenvoudig je voorkeuren invullen, waarna alle makelaars vergeleken worden voordat je er één kiest. Ben je dus niet zeker welke makelaar in Enschede jij zoekt? Wacht dan niet en vind hier direct de beste makelaar in Enschede. 

Hoe werkt een aanvraag bij Juiste Makelaar? 

Maandelijks zoeken ruim 2500 mensen naar ‘makelaar Enschede’. Natuurlijk ben je dan nog niet heel veel verder dan je wat daarvoor was, want waar moet je überhaupt op letten bij het zoeken? Daarom hebben wij bij Juiste Makelaar zoveel mogelijk informatie verzamelt over alle makelaars, om zo de beste makelaar in Enschede voor jou te vinden. Dit bestaat uit de volgende stappen: 

 1. Nadat je gratis je voorkeuren hebt ingevuld via de tool, zal er een persoonlijke makelaars vergelijking plaats vinden; 
 2. Hieruit zullen de een of twee beste makelaars in Enschede geselecteerd worden;
 3. Vervolgens ontvang je een mail met de geselecteerde makelaars, waarna deze geheel vrijblijvend contact opnemen;
 4. Natuurlijk kies je als laatste met welke van de twee makelaars je wilt samenwerken.

Wil je liever toch meer informatie over het vergelijken van aankoopmakelaars in Enschede? Lees dan hier verder.

Alle voordelen van een actieve makelaar in Enschede

Tegenwoordig is het steeds moeilijker om een huis te kopen. Het is daarom fijn dat op het moment je een woning wilt kopen, dat de makelaar in Enschede bekend is in de wijk waar je zoekt. Enschede bestaat namelijk uit 9 verschillende wijken, die allemaal verschillend zijn. In iedere wijk zijn andere makelaars actief, waardoor zelfs een lokale Enschedese makelaar zijn eigen specifieke wijken als niche hebben. Dit kan mede komen doordat de makelaar vaker woningen aan- en verkoopt in bijvoorbeeld Enschede Noord dan in het Binnensingelgebied. Wees er zeker van dat je samenwerkt met een lokale makelaar omdat: 

 • De lokale makelaar Enschede heeft de kennis en ervaring in de wijk waar jij wilt kopen of verkopen
 • De lokale makelaar Enschede kent meer potentiële kopers voor het huis wat je wilt verkopen
 • De lokale makelaar Enschede weet wat er speelt in verschillende wijken, waardoor je behoed kan worden voor een foute keuze
 • De lokale makelaar Enschede kent alle andere actieve makelaars wat kan helpen gedurende de aankoop of verkoop

Makelaar Enschede kiezen: waar let je op?

Wanneer er uit de vergelijkingstool twee makelaars zijn gekomen, moet je echter zelf nog deze makelaars vergelijken. Een veel voorkomende reden is natuurlijk afgaan op je gevoel. Hieronder gaan we echter wat dieper in op de verschillende keuzes die je kunt maken bij een makelaar in Enschede voor zowel kopen als verkopen: 

Aankoopmakelaars vergelijken in Enschede:

 • Heeft de makelaar ervaring met aankopen in de wijk waar je graag wilt wonen?
 • Hoe lang werkt de aankoopmakelaar al in Enschede? Zo kun je een inschatting van de kenniskring maken;
 • Wat zijn de kosten van de makelaar? Rekent deze vaste prijs? En is het no-cure, no-pay zodat je alleen betaalt wanneer je een woning aankoopt? 
 • Zorg dat je alle prijzen inclusief met elkaar vergelijkt;
 • Welke taken zullen de makelaars voor je uitvoeren? Zo kun je een goede vergelijking maken van de kosten versus de taken;
 • Liever hulp bij iedere dienst in het aankooptraject? Kijk dan ook eens bij HuisAssist, hier wordt je begeleid van A tot Z.

Verkoopmakelaars vergelijken in Enschede: 

 • Let vooral niet alleen op de courtage die de makelaar in rekening brengt, maar controleer de service en de kwaliteit, zoals de woningpresentatie. Werkt de makelaar ook met ‘no-cure, no-pay’?
 • Bekijk eerder verkochte objecten van iedere makelaar in de Enschedese buurt waar jij wilt verkopen. Komen deze overeen met jouw huis? Top, +1 voor de makelaar. 
 • Hoe is je indruk van de makelaar? Zijn de foto’s van de woningen goed, en is de algemene presentatie goed. Dit is het eerste wat potentiële kopers zien. 
 • Hoe gaat je woning in de markt gezet worden? Welke promotiekanalen worden er gebruikt?

Wijken Enschede

Makelaar Enschede

 1. Binnensingelgebied
 2. Hogeland Velve;
 3. Boswinkel Stadsveld;
 4. Twekkelerveld;
 5. Enschede Noord;
 6. Ribbelt Stokhorst;
 7. Enschede Zuid;
 8. Enschede West;
 9. Glanerbrug

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 24 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL