Vergelijk & vind jouw makelaar in Enschede

Vergelijk lokale makelaars in Enschede en vind de beste makelaar bij jouw wensen!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Waarom heb je een makelaar in Enschede nodig?

Gemiddeld koop of verkoop je eens in de 15 jaar een huis. Oftewel, niet bepaald een dagelijkse bezigheid. Daarentegen doet een makelaar die tientallen keren per maand. Zeker in een drukke stad als Enschede kan de hulp van een makelaar je veel voordelen opleveren. Alleen is de vraag hoe je een makelaar in Enschede gaat vinden tussen de ruim 75 actieve makelaars. 

Met onze vergelijkingstool kun je eenvoudig je voorkeuren invullen, waarna alle makelaars vergeleken worden voordat je er één kiest. Ben je dus niet zeker welke makelaar in Enschede jij zoekt? Wacht dan niet en vind hier direct de beste makelaar in Enschede. 

Hoe werkt een aanvraag bij Juiste Makelaar? 

Maandelijks zoeken ruim 2500 mensen naar ‘makelaar Enschede’. Natuurlijk ben je dan nog niet heel veel verder dan je wat daarvoor was, want waar moet je überhaupt op letten bij het zoeken? Daarom hebben wij bij Juiste Makelaar zoveel mogelijk informatie verzamelt over alle makelaars, om zo de beste makelaar in Enschede voor jou te vinden en te vergelijken. Dit bestaat uit de volgende stappen: 

 1. Nadat je gratis je voorkeuren hebt ingevuld via de tool, zal er een persoonlijke makelaars vergelijking plaats vinden; 
 2. Hieruit zullen de een of twee beste makelaars in Enschede geselecteerd worden;
 3. Vervolgens ontvang je een mail met de geselecteerde makelaars, waarna deze geheel vrijblijvend contact opnemen;
 4. Natuurlijk kies je als laatste met welke van de twee makelaars je wilt samenwerken.

Wil je liever toch meer informatie over het vergelijken van aankoopmakelaars in Enschede? Lees dan hier verder.

Alle voordelen van een actieve makelaar in Enschede

Tegenwoordig is het steeds moeilijker om een huis te kopen. Het is daarom fijn dat op het moment je een woning wilt kopen, dat de makelaar in Enschede bekend is in de wijk waar je zoekt. Enschede bestaat namelijk uit 9 verschillende wijken, die allemaal verschillend zijn. In iedere wijk zijn andere makelaars actief, waardoor zelfs een lokale Enschedese makelaar zijn eigen specifieke wijken als niche hebben. Dit kan mede komen doordat de makelaar vaker woningen aan- en verkoopt in bijvoorbeeld Enschede Noord dan in het Binnensingelgebied. Wees er zeker van dat je samenwerkt met een lokale makelaar omdat: 

 • De lokale makelaar Enschede heeft de kennis en ervaring in de wijk waar jij wilt kopen of verkopen
 • De lokale makelaar Enschede kent meer potentiële kopers voor het huis wat je wilt verkopen
 • De lokale makelaar Enschede weet wat er speelt in verschillende wijken, waardoor je behoed kan worden voor een foute keuze
 • De lokale makelaar Enschede kent alle andere actieve makelaars wat kan helpen gedurende de aankoop of verkoop

Makelaar Enschede kiezen: waar let je op?

Wanneer er uit de vergelijkingstool twee makelaars zijn gekomen, moet je echter zelf nog deze makelaars vergelijken. Een veel voorkomende reden is natuurlijk afgaan op je gevoel. Hieronder gaan we echter wat dieper in op de verschillende keuzes die je kunt maken bij een makelaar in Enschede voor zowel kopen als verkopen: 

Aankoopmakelaars vergelijken in Enschede:

 • Heeft de makelaar ervaring met aankopen in de wijk waar je graag wilt wonen?
 • Hoe lang werkt de aankoopmakelaar al in Enschede? Zo kun je een inschatting van de kenniskring maken;
 • Wat zijn de kosten van de makelaar? Rekent deze vaste prijs? En is het no-cure, no-pay zodat je alleen betaalt wanneer je een woning aankoopt? 
 • Zorg dat je alle prijzen inclusief met elkaar vergelijkt;
 • Welke taken zullen de makelaars voor je uitvoeren? Zo kun je een goede vergelijking maken van de kosten versus de taken;
 • Liever hulp bij iedere dienst in het aankooptraject? Kijk dan ook eens bij HuisAssist, hier wordt je begeleid van A tot Z.

Verkoopmakelaars vergelijken in Enschede: 

 • Let vooral niet alleen op de courtage die de makelaar in rekening brengt, maar controleer de service en de kwaliteit, zoals de woningpresentatie. Werkt de makelaar ook met ‘no-cure, no-pay’?
 • Bekijk eerder verkochte objecten van iedere makelaar in de Enschedese buurt waar jij wilt verkopen. Komen deze overeen met jouw huis? Top! +1 voor de makelaar. 
 • Hoe is je indruk van de makelaar? Zijn de foto’s van de woningen goed, en is de algemene presentatie goed. Dit is het eerste wat potentiële kopers zien. 
 • Hoe gaat je woning in de markt gezet worden? Welke promotiekanalen worden er gebruikt?

Uitgelichte makelaars in Enschede

 

De Huizenbemiddelaar

De Huizenbemiddelaar Twente

De Huizenbemiddelaar is een landelijke organisatie dat al sinds 2004 bestaat! Met meer dan 40 vestigen over het hele land is het moeilijk om het niet te kennen. In Enschede staat Marc Oppers voor jou klaar, een uitstekende makelaar die net dat extra stapje voor de klant zet.

🏡 Lipperkerkstraat 53, 7511CV Enschede
☎️ 053 4850360

Snelder Zijlstra Makelaars

Snelder Zijlstra Makelaars 

Met 9 vestigingen in het Twentse gebied, is Snelder Zijlstra Makelaars een gevestigde naam. Piet Wybren Zijlstra startte het kantoor in 1890(!), wat toen nog een bemiddelingsbureau was in onroerend goed. Inmiddels zijn we een goede 130 jaar verder en wordt er door Snelder Zijlstra nu ook virtuele bezichtigingen aangeboden door middel van een virtualrealitybril. Ben je op zoek naar de plaatselijke specialist, dan is Snelder Zijlstra wellicht de perfecte match.

🏡 Hoedemakerplein 1, 7511JR Enschede
☎️ 053 4852222

Prisma ERA Makelaars Enschede

Prisma ERA Makelaars Enschede

ERA Makelaars kom je door het hele land tegen, dat is ook niet gek met haar 121 kantoren. In Twente is dit Prisma, dat 4 vestigingen heeft in- en rondom Enschede. De vestiging in Enschede is in 2018 gestart door Stefan van den Aker en Rob Wennik, bij dit kantoor vind je een schat aan ervaring en kennis. Ondanks het grote bedrijf, helpen ze je bij Prisma ERA Makelaars altijd persoonlijk en direct.

🏡 Mooienhof 8a, 7512EB Enschede
☎️ 053 8200888

Brok Makelaars

Brok Makelaars

Binnenkomen bij een makelaarsfamilie, dat doe je bij Brok Makelaars. Het team bestaat uit vader Ben en zoon Ruud Brok, die het makelaarsvak echt in hun bloed hebben zitten. Al meer dan 35 jaar helpt Brok Makelaars hun trouwe klanten in de regio Twente. Naast normale aankoop en verkoop, worden ook taxatie en nieuwbouw wensen behandeld!

🏡 Twentepoort Oost 3a, 7609RG Almelo
☎️ 0546 816573

Thoma Post Makelaars

Thoma Post Makelaars 

Een van de grootste, zoniet de grootste makelaar in Overijssel, Thoma Post. Sinds 2021 heeft dit kantoor al meer dan 1.100 huizen verkocht! Bij Thoma Post werken bijna 90 mensen verdeeld over 10 makelaarskantoren, 6 bedrijfsmakelaars en 3 hypotheekpartners. Kwaliteit staat vooraan en dat wordt al tientallen jaren bewezen.

🏡 Koningsplein 11, 7512KZ Enschede
☎️ 053 4340038

Blik Makelaars 

Blik Makelaars 

Blik makelaars werkt snel en effectief. Zo zijn de afgelopen 12 maanden al meer dan 125 woningen verkocht, met een doorlooptijd van nog geen maand lang. Onder leiding van Florian Esse floreert dit makelaarskantoor in Hengelo en Enschede. Schroom niet om een gratis waardebepaling aan te vragen bij deze exceptionele makelaar.

🏡 Zuiderval 94-6, 7543EZ Enschede
☎️ 053 2005656

Homi Makelaars

Homi Makelaars  

Met 83% van de verkochte woningen boven de vraagprijs zitten, dat maakt Homi makelaars uniek. Ervoor zorgen dat de klant de beste prijs mogelijk krijgt is topprioriteit voor dit kantoor. Met drie man sterk zorgt Homi ervoor dat het contact met de klanten professioneel en persoonlijk is. Met nog 6 andere vestigingen kan je overal terecht!

🏡 Steenweg 9, 7531BS Enschede

Top 10 makelaars Enschede

De makelaars top 10 in Enschede. Wie is er niet benieuwd naar wanneer je je huis gaat verkopen? Alleen hoe ga je de makelaars ranken in een top 10? Bij Juiste Makelaar hebben wij de makelaarsstatistieken van alle woningen in Enschede van de afgelopen 12 maanden op een rij gezet. Zo is het direct mogelijk een goed inzicht te krijgen van de makelaars die actief zijn in Enschede. Wil je liever dat Juiste Makelaar de makelaars voor je gaat vergelijken in Enschede? Dat kan ook start dan nu de tool en laat je gegevens achter. Wij pakken nog net wat meer gegevens over de makelaars erbij!

 • Top 10 aantal woningtransacties

Welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Enschede in de afgelopen 12 maanden zegt veel over de kwaliteit van een makelaar en natuurlijk de populariteit. De top 10 die direct zichtbaar is hieronder, is de top 10 aantal woningtransacties van de actieve makelaars in Enschede.

 • Snelheid in aantal dagen

Een snelle makelaar is niet direct een makelaar die strak in pak aankomt. Bij Juiste Makelaar is een snelle makelaar, een makelaar die 5 sterren heeft met de verkoopsnelheid. Deze tijd is gebaseerd op de gemiddelde verkooptijd van de makelaars in Enschede. Een gemiddelde snelheid van de makelaars in Enschede is 3 sterren.  Het daadwerkelijke aantal dagen voordat de woning is verkocht is is niet beschikbaar.

 • Gemiddelde vraagprijs

Bij de verkoop van je huis is het van belang dat de makelaar bekend is met de buurt en het prijssegment. Op deze manier weet je zeker dat de makelaar potentiële kopers kent die interesse hebben in jouw woning. Het percentage van de vraagprijs geeft aan of de makelaar woningen verkoopt boven of onder de gemiddelde vraagprijs in Enschede.

Makelaars top 10 Enschede

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Wijken Enschede

Makelaar Enschede

 1. Binnensingelgebied
 2. Hogeland Velve;
 3. Boswinkel Stadsveld;
 4. Twekkelerveld;
 5. Enschede Noord;
 6. Ribbelt Stokhorst;
 7. Enschede Zuid;
 8. Enschede West;
 9. Glanerbrug

Populaire steden rondom Enschede:

Zwolle
Apeldoorn
Den Bosch
Nijmegen
Arnhem

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Ontdek hieronder de meest gestelde vragen over de makelaars in Enschede. Wil je graag meer weten? Laat het ons weten

+

Wat kost een makelaar in Enschede?

Een makelaar in Enschede kost gemiddeld tussen de 1,05% en de 1,23% van de verkoopsom.

De kosten van de makelaar zijn inclusief btw en alle bijkomende kosten voor de verkoop van het huis.

+

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Enschede?

Een aankoopmakelaar in Enschede is goedkoper dan een verkoopmakelaar. De kosten voor een aankoopmakelaar liggen tussen de 2.100 en 2.750 euro.

+

Hoeveel makelaars zijn er op dit moment actief in Enschede?

Er zijn nu 52 makelaars actief in Enschede. Dit zijn alle makelaars dit momenteel een woning in de verkoop hebben.

Vergelijk hier