Makelaar in Enschede: Vergelijk & vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Enschede centrum

Makelaar in Enschede

In een drukke stad als Enschede kan het behulpzaam zijn om een makelaar in te schakelen om het verkopen of aankopen van een woning te vergemakkelijken. Makelaars in Enschede hebben goede kennis van de huizenmarkt en de lokale regelgeving, wat het proces van aankoop of verkoop vereenvoudigt. De vraag is echter hoe je de juiste makelaar in Enschede vindt tussen de meer dan 75 actieve makelaars.

Met onze vergelijkings-tool kun je gemakkelijk je voorkeuren invullen en alle makelaars in Enschede vergelijken voordat je een keuze maakt. Ben je dus niet zeker welke makelaar in Enschede het beste bij je past? “Juiste Makelaar” helpt je bij het vergelijken en vinden van een professionele makelaar in de regio Enschede. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken en de juiste keuze maken voor jouw specifieke behoeften.

Woningmarkt statistieken Enschede

Aantal transacties

262

Verandering transacties

1.9%

Gemiddelde vraagprijs

€332.000

Verandering vraagprijs

-0.5%

Top 10 makelaars Enschede

De makelaars top 10 in Enschede. Wie is er niet benieuwd naar wanneer je je huis gaat verkopen? Alleen hoe ga je de makelaars ranken in een top 10? Bij Juiste Makelaar hebben wij de makelaars statistieken van alle woningen in Enschede van de afgelopen 12 maanden op een rij gezet. Zo is het direct mogelijk een goed inzicht te krijgen van de makelaars die actief zijn in Enschede. Wil je liever dat Juiste Makelaar de makelaars voor je gaat vergelijken in Enschede? Dat kan ook start dan nu de tool en laat je gegevens achter. Wij pakken nog net wat meer gegevens over de makelaars erbij!

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
Snelder Zijlstra Makelaars 1 Enschede 12 3 1
Thoma Post Makelaars 2 Enschede 9 4 1
EXTRA Makelaars 3 Enschede -4 4 1
Vera Welker Makelaars 4 Enschede 11 3 1
Prisma Era Makelaars 5 Enschede -7 4 1
Euverman & Nuyts 6 Enschede -6 3 1
Marcel Kon Makelaardij 7 Enschede -20 3 1
Keuter Horstman makelaars 8 Enschede 9 3 1
ten Hag Makelaarsgroep 9 Enschede -16 4 1
Keuter Makelaars 10 Enschede -6 2 1
Plaats
 • Top 10 aantal woningtransacties

Welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Enschede in de afgelopen 12 maanden zegt veel over de kwaliteit van een makelaar en natuurlijk de populariteit. De top 10 die direct zichtbaar is hieronder, is de top 10 aantal woningtransacties van de actieve makelaars in Enschede.

 • Snelheid in aantal dagen

Een snelle makelaar is niet direct een makelaar die strak in pak aankomt. Bij Juiste Makelaar is een snelle makelaar, een makelaar die 5 sterren heeft met de verkoopsnelheid. Deze tijd is gebaseerd op de gemiddelde verkooptijd van de makelaars in Enschede. Een gemiddelde snelheid van de makelaars in Enschede is 3 sterren.  Het daadwerkelijke aantal dagen voordat de woning is verkocht is is niet beschikbaar.

 • Gemiddelde vraagprijs

Bij de verkoop van je huis is het van belang dat de makelaar bekend is met de buurt en het prijssegment. Op deze manier weet je zeker dat de makelaar potentiële kopers kent die interesse hebben in jouw woning. Het percentage van de vraagprijs geeft aan of de makelaar woningen verkoopt boven of onder de gemiddelde vraagprijs in Enschede.

Kosten makelaar in Enschede

Aangezien de kosten voor het gebruik van een makelaar in Enschede afhangen van welke soorten kosten de makelaar in rekening brengt, is het verstandig om van tevoren te bepalen wat deze kosten zijn. Houd er ook rekening mee dat er verschillen kunnen zijn in de kosten voor aankoopmakelaars en verkoopmakelaars in Enschede

Kosten verkoopmakelaar in Enschede

De makelaarskosten die je betaalt aan een makelaar in Enschede worden ook wel makelaarscourtage genoemd, dit is vaak een percentage van de verkoopprijs. Omdat het een percentage is, ontvangt de makelaar een hoger bedrag bij de verkoop van een duurdere woning. De kosten voor makelaarscourtage kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de ervaring van de makelaar, het type woning, de prijsklasse en het type makelaarskantoor in Enschede. Op dit moment rekenen makelaars in Enschede gemiddeld tussen de 1,0% en 1,3% (inclusief btw) voor courtage. Naast courtagekosten betaal je meestal ook een bedrag dat bekend staat als opstartkosten. In de onderstaande tabel is een voorbeeld gegeven voor het berekenen van de kosten voor een makelaar in Enschede.

Vraagprijs woning in Enschede (voorbeeld) € 333.000
Gemiddelde courtage makelaar Enschede 1.2 %
Kosten van makelaar € 3.996,- 
Opstartkosten € 550,-
Totale kosten makelaar Enschede € 4.546,-

> Lees meer over de kosten van een verkoopmakelaar

Kosten aankoopmakelaar Enschede

Het is cruciaal om op de hoogte te zijn van de verschillende prijzen die er zijn voor een aankoopmakelaar in Enschede. De meeste makelaars baseren hun tarieven op courtage, wat betekent dat ze een bepaald percentage van de aankoopprijs in rekening brengen. Er zijn ook aankoopmakelaars in Enschede die gebruik maken van no-cure, no-pay. Dit houdt in dat er geen courtage wordt berekend als je de zoekopdracht bij een makelaar in Enschede intrekt. Andere mogelijke kosten voor een aankoopmakelaar in Enschede kunnen zijn:

 • Opstartkosten
 • Kosten voor bezichtigingen
 • Intrekkingskosten
 • Kosten voor het opstellen van een koopovereenkomst

> Lees meer over de kosten van een aankoopmakelaar

Makelaars in Enschede vergelijken

Wanneer er uit de vergelijkingstool twee makelaars zijn gekomen, moet je echter zelf nog deze makelaars vergelijken. Een veel voorkomende reden is natuurlijk afgaan op je gevoel. Hieronder gaan we echter wat dieper in op de verschillende keuzes die je kunt maken bij een makelaar in Enschede voor zowel kopen als verkopen: 

Aankoopmakelaars vergelijken in Enschede:

 • Heeft de makelaar ervaring met aankopen in de wijk waar je graag wilt wonen?
 • Hoe lang werkt de aankoopmakelaar al in Enschede? Zo kun je een inschatting van de kenniskring maken;
 • Wat zijn de kosten van de makelaar? Rekent deze vaste prijs? En is het no-cure, no-pay zodat je alleen betaalt wanneer je een woning aankoopt?
 • Zorg dat je alle prijzen inclusief met elkaar vergelijkt;
 • Welke taken zullen de makelaars voor je uitvoeren? Zo kun je een goede vergelijking maken van de kosten versus de taken;
 • Liever hulp bij iedere dienst in het aankooptraject? Kijk dan ook eens bij HuisAssist, hier word je begeleid van A tot Z.

Verkoopmakelaars vergelijken in Enschede:

 • Let vooral niet alleen op de courtage die de makelaar in rekening brengt, maar controleer de service en de kwaliteit, zoals de woningpresentatie. Werkt de makelaar ook met ‘no-cure, no-pay’?
 • Bekijk eerder verkochte objecten van iedere makelaar in de Enschedese buurt waar jij wilt verkopen. Komen deze overeen met jouw huis? Top! +1 voor de makelaar.
 • Hoe is je indruk van de makelaar? Zijn de foto’s van de woningen goed, en is de algemene presentatie goed. Dit is het eerste wat potentiële kopers zien.
 • Hoe gaat je woning in de markt gezet worden? Welke promotiekanalen worden er gebruikt?

Voordelen van een makelaar in Enschede

Tegenwoordig is het steeds moeilijker om een huis te kopen. Het is daarom fijn dat op het moment je een woning wilt kopen, dat de makelaar in Enschede bekend is in de wijk waar je zoekt. Enschede bestaat namelijk uit 9 verschillende wijken, die allemaal verschillend zijn. In iedere wijk zijn andere makelaars actief, waardoor zelfs een lokale Enschedese makelaar zijn eigen specifieke wijken als niche hebben. Dit kan mede komen doordat de makelaar vaker woningen aan- en verkoopt in bijvoorbeeld Enschede Noord dan in het Binnensingel-gebied. Wees er zeker van dat je samenwerkt met een lokale makelaar omdat:

 • Een lokale makelaar in Enschede heeft de kennis en ervaring in de wijk waar jij wilt kopen of verkopen
 • De makelaar kent wellicht al potentiële kopers voor het huis in Enschede wat je wilt verkopen
 • De makelaar in regio Enschede weet wat er speelt in verschillende wijken, waardoor je behoed kan worden voor een foute keuze
 • De lokale makelaar Enschede kent alle andere actieve makelaars wat kan helpen gedurende de aankoop of verkoop

Uitgelichte makelaars in Enschede

De Huizenbemiddelaar Twente

De Huizenbemiddelaar is een landelijke organisatie dat al sinds 2004 bestaat! Met meer dan 40 vestigen over het hele land is het moeilijk om het niet te kennen. In Enschede staat Marc Oppers voor jou klaar, een uitstekende makelaar die net dat extra stapje voor de klant zet.

Lipperkerkstraat 53, Enschede  053 4850360

Snelder Zijlstra Makelaars

Met 9 vestigingen in het Twentse gebied, is Snelder Zijlstra Makelaars een gevestigde naam. Piet Wybren Zijlstra startte het kantoor in 1890(!), wat toen nog een bemiddelingsbureau was in onroerend goed. Inmiddels zijn we een goede 130 jaar verder en wordt er door Snelder Zijlstra nu ook virtuele bezichtigingen aangeboden door middel van een virtualrealitybril. Ben je op zoek naar de plaatselijke specialist, dan is Snelder Zijlstra wellicht de perfecte match.

Hoedemakerplein 1, Enschede  053 4852222

Prisma ERA Makelaars Enschede

ERA Makelaars kom je door het hele land tegen, dat is ook niet gek met haar 121 kantoren. In Twente is dit Prisma, dat 4 vestigingen heeft in- en rondom Enschede. De vestiging in Enschede is in 2018 gestart door Stefan van den Aker en Rob Wennik, bij dit kantoor vind je een schat aan ervaring en kennis. Ondanks het grote bedrijf, helpen ze je bij Prisma ERA Makelaars altijd persoonlijk en direct.

Mooienhof 8a, Enschede  053 8200888

Brok Makelaars

Binnenkomen bij een makelaarsfamilie, dat doe je bij Brok Makelaars. Het team bestaat uit vader Ben en zoon Ruud Brok, die het makelaar vak echt in hun bloed hebben zitten. Al meer dan 35 jaar helpt Brok Makelaars hun trouwe klanten in de regio Twente. Naast normale aankoop en verkoop, worden ook taxatie en nieuwbouw wensen behandeld!

Twentepoort Oost 3a, Almelo  0546 816573

Thoma Post Makelaars

Eén van de grootste, zo niet de grootste makelaar in Overijssel, is Thoma Post Makelaars. Sinds 2021 heeft dit kantoor al meer dan 1.100 huizen verkocht! Bij Thoma Post werken bijna 90 mensen verdeeld over 10 makelaarskantoren, 6 bedrijfsmakelaars en 3 hypotheekpartners. Kwaliteit staat vooraan en dat wordt al tientallen jaren bewezen.

Koningsplein 11, Enschede  053 4340038

Blik Makelaars

Blik makelaars werkt snel en effectief. Zo zijn de afgelopen 12 maanden al meer dan 125 woningen verkocht, met een doorlooptijd van nog geen maand lang. Onder leiding van Florian Esse floreert dit makelaarskantoor in Hengelo en Enschede. Schroom niet om een gratis waardebepaling aan te vragen bij deze exceptionele makelaar.

Zuiderval 94-6, Enschede  053 2005656

Homi Makelaars

Met 83% van de verkochte woningen boven de vraagprijs zitten, dat maakt Homi makelaars uniek. Ervoor zorgen dat de klant de beste prijs mogelijk krijgt is topprioriteit voor dit kantoor. Met drie man sterk zorgt Homi ervoor dat het contact met de klanten professioneel en persoonlijk is. Met nog 6 andere vestigingen kan je overal terecht!

Steenweg 9, Enschede  

NVM makelaars in Enschede

Er zijn drie brancheverenigingen in Nederland waarbij veel makelaars in Enschede zijn aangesloten bij: NVM, VBO of VastgoedPro. Juiste Makelaar werkt alleen samen met makelaars die zijn aangesloten bij één van deze brancheverenigingen. Dit betekent dat deze makelaars een opleiding hebben gevolgd en zich houden aan de gedragscodes van de branchevereniging. Als consument kun je altijd beroep doen op de branchevereniging waarbij de makelaar is aangesloten voor extra zekerheid en kwaliteit van de makelaar in Enschede. Zoek altijd betrouwbare makelaar in Enschede die aangesloten is bij één van deze brancheverenigingen.

> Meer weten wat het verschil is tussen de drie brancheverenigingen

Populaire steden rondom Enschede

Wijken Enschede

Makelaars vergelijken in verschillende wijken in Enschede (kaart)
 1. Binnensingelgebied
 2. Hogeland Velve;
 3. Boswinkel Stadsveld;
 4. Twekkelerveld;
 5. Enschede Noord;
 6. Ribbelt Stokhorst;
 7. Enschede Zuid;
 8. Enschede West;
 9. Glanerbrug

Hoe werkt een aanvraag bij Juiste Makelaar?

Maandelijks zoeken ruim 2500 mensen naar ‘makelaar Enschede’. Natuurlijk ben je dan nog niet heel veel verder dan je wat daarvoor was, want waar moet je überhaupt op letten bij het zoeken? Daarom hebben wij bij Juiste Makelaar zoveel mogelijk informatie verzamelt over alle makelaars, om zo de beste makelaar in Enschede voor jou te vinden en te vergelijken. Dit bestaat uit de volgende stappen:

 1. Nadat je gratis je voorkeuren hebt ingevuld via de tool, zal er een persoonlijke makelaars vergelijking plaatsvinden;
 2. Hieruit zullen de een of twee beste makelaars in Enschede geselecteerd worden;
 3. Vervolgens ontvang je een mail met de geselecteerde makelaars, waarna deze geheel vrijblijvend contact opnemen;
 4. Natuurlijk kies je als laatste met welke van de twee makelaars je wilt samenwerken.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Ontdek hieronder de meest gestelde vragen over de makelaars in Enschede. Wil je graag meer weten? Laat het ons weten

Wat kost een makelaar in Enschede?

+

Een makelaar in Enschede kost gemiddeld tussen de 1,05% en de 1,23% van de verkoopsom.

De kosten van de makelaar zijn inclusief btw en alle bijkomende kosten voor de verkoop van het huis.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Enschede?

+

Een aankoopmakelaar in Enschede is goedkoper dan een verkoopmakelaar. De kosten voor een aankoopmakelaar liggen tussen de 2.100 en 2.750 euro.

Hoeveel makelaars zijn er op dit moment actief in Enschede?

+

Er zijn nu 52 makelaars actief in Enschede. Dit zijn alle makelaars dit momenteel een woning in de verkoop hebben.