Selecteer jouw voorkeuren
Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.
Een maisonnette woning is een typische woning en bestaat uit twee verdiepingen. Dit zorgt ervoor dat de maisonnette woning meer ruimte heeft dan een standaard appartement, dat slechts uit één etage bestaat. De term Maisonnette komt uit het Frans en staat voor ‘klein huisje’, want een maisonnette woning is feitelijk een compacte woning.
De maisonnette woning is in Nederland populair in steden. Dit omdat de ruimte hier vaak beperkt is. Typische maisonnette woningen zijn woningen die gebouwd zijn in oude fabrieken, schoolgebouwen of pakhuizen. Hierbij wordt handig gebruik gemaakt van de hoogte van de eerdere bestemming om daar twee verdiepingen in te bouwen.
Over het algemeen heeft een maisonnette woning een eigen entree op de begane grond. Hierbij heb je een trap die naar de bovenverdieping gaat. Hierdoor heb je natuurlijk snel het gevoel dat je in een echt huis bent in plaats van een appartement. Je hebt je eigen ingang en vaak beschikt de woning ook nog over een tuin. Daarbij heb je vaak op de eerste verdieping nog een balkon.
Doorgaans heeft een maisonnette woning een krappe gang, waardoor het moeilijk kan zijn grote meubels in het huis te krijgen. Omdat het vaak gaat om wat oudere bouw is de bovenverdieping erg gehorig. Echter bestaat de woning vaak over meerdere slaapkamers, wat ervoor zorgt dat dit een ideale woning is voor gezinnen in grotere steden.
Maisonnette woningen worden tegenwoordig ook bij nieuwbouwprojecten gebouwd. Hierbij gaat het wel vaak om oude fabriekshallen of pakhuizen. Deze gebouwen worden omgetoverd tot hippe woningen, waar meerdere maisonnette woningen gebouwd worden.
Deze woningen worden vaak erg efficiënt en slim ingedeeld. Dit zorgt ervoor dat dit soort woningen van alle gemakken worden voorzien. Zou worden er slimme opbergruimtes gecreëerd en wordt er handig gebruik gemaakt van lichte ruimtes.
In Nederland worden in veel verschillende steden fabriekshallen omgetovert tot hippe maisonnette woningen. Daarnaast verschilt de bouw ook per type, zo heb je historische gebouwen en hippe nieuwbouw. Hieronder enkele voorbeelden van maisonnette woningen in Nederland:
Als u op zoek bent naar een maisonnette woning op Funda, kunt u de volgende stappen volgen:
Op deze manier kun je expliciet op zoek naar maisonnette woningen bij jou in de buurt. Heb je liever hulp nodig van een aankoopmakelaar in de regio? Juiste Makelaar helpt met het vergelijken van makelaars, om jou te helpen met de beste keuzes.
Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.
Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.
De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.
Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!
12 september 2023
Snel geholpen.
Duidelijke uitleg wat ik kon verwachten.
Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.
Wat doet Juiste Makelaar?
+
Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.
Hoe vergelijken jullie makelaars?
+
In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.
+
Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?
+
Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.
Wat is een normale courtage van een makelaar?
+
De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.
Wat kost een aankoopmakelaar?
+
De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.
Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?
+
Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.
Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?
+
Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.
Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?
+
Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.