Makelaars in Franeker

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Franeker, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 23 makelaars actief geweest in Franeker. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Franeker helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Franeker Binnenstad.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Franeker zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Franeker afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 283.000
 • Gemiddelde verkooptijd 57
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -33.000
 • Aantal transacties 93
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Franeker
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Franeker

In Franeker is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 264.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -33.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Franeker.

Bij de verkoop van een huis in Franeker is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 110 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 264.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 2400. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Franeker. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Franeker weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 283.000.

Het meest voorkomende energielabel in Franeker is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Franeker. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Franeker

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Franeker? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Franeker. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat De Franeker Makelaardij de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Franeker, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Franeker.

Populaire buurten in Franeker

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Franeker? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Franeker. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Franeker Binnenstad

  Verkooptijd
  70 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 236.000
  Woningen verkocht
  18
 • 2. Franeker Bloemketerp en Watertorenbuurt

  Verkooptijd
  72 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 307.000
  Woningen verkocht
  14
 • 3. Franeker Professorenbuurt

  Verkooptijd
  27 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 196.000
  Woningen verkocht
  11
 • 4. Franeker Sexbierumerplan

  Verkooptijd
  55 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 279.000
  Woningen verkocht
  8
 • 5. Franeker Vliet Tuinen en Frisia

  Verkooptijd
  51 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 198.000
  Woningen verkocht
  8

Top 5 woningen verkocht in Franeker

In Franeker zijn de afgelopen maand 93 woningen verkocht. Makelaar De Franeker Makelaardij verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Franeker.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Voorstraat 67 van Dalen Makelaardij € 595.000
Kie 7 Van der Wal makelaars € 595.000
De Rie 10 De Vos Makelaardij € 569.000
Watersnater 9 Scheenstra Makelaars € 525.000
Leeuwarderweg 12 B Van der Wal makelaars € 499.500

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Franeker

Hoeveel makelaars zijn er actief in Franeker?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 23 makelaars actief geweest in Franeker. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Franeker.

Wat kost een makelaar in Franeker?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Franeker is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Franeker van € 2.800 tot € 3.400.

Wat kost een aankoopmakelaar in Franeker?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Franeker zijn € 1.400 a € 2.100. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Franeker?

+

De meest verkopende makelaar van Franeker is De Franeker Makelaardij. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Franeker zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Franeker?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Franeker aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Franeker.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!