Een spoed taxatie aanvragen voor je woning

Hoe kun je het snelste een spoed taxatie vinden?

Wat is een spoed taxatie?

Een spoed taxatie, zoals de naam al aangeeft, is een woningtaxatie uitgevoerd met een verhoogde urgentie. Tegenwoordig kan een standaard taxatie binnen enkele dagen tot aantal weken in beslag nemen. Dit terwijl je bij een spoed taxatie vaak al binnen 1 a 2 dagen geholpen kan worden. Op dat moment komt de taxateur dezelfde of volgende dag langs en kun je het taxatierapport ook met spoed ontvangen. Dit is dan vaak een dag later, omdat het taxatierapport ook door het NWWI goedgekeurd dient te worden.

Wanneer is een spoed taxatie nodig?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom iemand kiest voor een spoed taxatie:

  1. Onverwachte hypotheekaanvraag: Bij een plotselinge kans om een huis te kopen, kan er druk ontstaan om snel de financiering rond te krijgen. In dit geval is bijvoorbeeld de aanbieding van de hypotheek beperkt geldig. In zo’n situatie heb je de taxatie met spoed nodig.
  2. Verkoop onder tijdsdruk: Wanneer je door persoonlijke of financiële omstandigheden gedwongen bent om snel je woning te verkopen, is een spoedige waardebepaling essentieel.
  3. Juridische of financiële noodzaak: In situaties zoals een echtscheiding, een erfenis of andere wettelijke procedures kan het nodig zijn om snel de waarde van vastgoed vast te stellen.
  4. Vergeten de taxatie aan te vragen: Het kan natuurlijk gebeuren dat je alles op tijd hebt aangevraagd, maar dat het inschakelen van een taxateur vergeten is. In dit geval kan het noodzakelijk zijn om een spoed taxatie aan te vragen, omdat je anders in de problemen komt met de bank.

> Ontdek hier alles over een taxatie bij jou in de buurt

Een taxateur vinden die Spoed taxaties uitvoert

Wanneer je haast hebt is het vinden van een taxateur die spoed taxaties uitvoert essentieel. Hier zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen:

  1. Online zoeken: Ga naar Google om een spoed taxatie te vinden. Je kunt verschillende aanbieders vergelijken.
  2. Raadpleeg je netwerk: Vraag vrienden, familie of collega’s of zij ervaring hebben met taxateurs die in staat zijn om snel te handelen. Dit kan soms wat langer duren, omdat niet iedereen dagelijks met taxateurs in contact komt.
  3. Directe communicatie: Eenmaal een lijstje met potentiële taxateurs samengesteld, bel ze op. Leg de urgentie van je situatie uit en vraag naar hun beschikbaarheid en het verwachte tijdsbestek voor de taxatie.
  4. Juiste Makelaar: Doe direct een offerte aanvraag en Juiste makelaar zal je direct helpen met het vinden van de taxateur die de taxatie met spoed kan uitvoeren. Wij zullen de goedkoopste taxateurs voor je afbellen om te kijken wie er plek heeft.

Kosten van een Spoed Taxatie

Los van de het haast heeft zijn de kosten van de taxatie alsnog belangrijk. Voor een gigantisch bedrag zal iedere taxateur alles afzeggen. Weet wel dat over het algemeen een spoed taxatie duurder is vanwege het schuiven in de agenda. Vraag vooral vooraf wat de totale kosten zijn inclusief het spoedtarief. Bij Juiste Makelaar helpen wij je met de zoektocht naar de goedkoopst maar de snelste taxateur beschikbaar. Uit ons netwerk zullen wij voor je op zoek gaan naar een taxateur die met spoed kan helpen.

> Ben je toch op zoek naar een goedkope taxateur? Ontdek dan wat de goedkoopste taxateurs kosten

Kwaliteitsgarantie van een spoed taxatie

Natuurlijk moet het taxatierapport ook bij een spoed taxatie voldoen aan de gestelde kwaliteitsgarantie. In veel gevallen is het aanvragen van een taxatie een gevalideerde NWWI taxatie. Hierbij garandeert de taxateur ook direct dat het een gevalideerd rapport is. Dit rapport zal gecontroleerd worden door het NWWI waardoor het aan de standaard kwaliteitsgarantie zal voldoen.

Het proces van spoed taxatie

Bij een spoed taxatie is de werkwijze in grote lijnen vergelijkbaar met een reguliere taxatie, maar alles gebeurt in een stuk sneller dan normaal:

  1. Eerste contact: Na je eerste contact en het overeenkomen van de kosten en voorwaarden, zal de taxateur zo snel mogelijk een afspraak inplannen.
  2. Bezichtiging: Binnen 1 of 2 dagen zal de taxateur langskomen om de woning te inspecteren.
  3. Marktonderzoek: Daarna zal ee taxateur zal vergelijkbare woningen in de omgeving onderzoeken om een accurate marktwaarde te bepalen.
  4. Rapportage: Na de taxatie stelt de taxateur het taxatierapport op. Bij een spoed taxatie wordt dit rapport vaak digitaal en binnen de afgesproken termijn naar je verzonden.

Aandachtspunten bij een spoed taxatierapport

Wanneer je het taxatierapport ontvangt, is het cruciaal om het grondig door te nemen. Controleer op nauwkeurigheid, zorg ervoor dat alle details van de woning correct zijn opgenomen, en let op eventuele opmerkingen of kanttekeningen van de taxateur.

Waarom snel een taxatie uitvoeren?

Met de dynamiek van de hedendaagse huizenmarkt kan de behoefte aan een snelle taxatie steeds vaker voorkomen. Het begrijpen van het proces, de kosten en de voordelen van een spoed taxatie kan je helpen in situaties waarin tijd essentieel is. Terwijl de snelheid een voordeel is, blijft de nauwkeurigheid en kwaliteit van het rapport van het grootste belang. Daarom is het essentieel om te kiezen voor een ervaren en betrouwbare taxateur die zowel snelheid als kwaliteit kan leveren.

Vraag taxatie offertes aan

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over taxateurs

Wat kost een gevalideerd taxatierapport?

+

De kosten van een taxateur variëren enorm, afhankelijk van de plaats, omvang van het eigendom en de lokale marktomstandigheden. In het algemeen betaal je tussen de 300 en 750 euro voor een taxatie

Wanneer heb je een taxatie nodig?

+

  • Bij het aanvragen van een hypotheek om de marktwaarde van een woning aan te tonen
  • Bij het oversluiten van een hypotheek
  • Om een verbouwing te financieren
  • Bij een scheiding om de waarde van de woning te bepalen
  • Bij het afsluiten van een verzekering om het te verzekeren bedrag te bepalen
  • Bij het indienen van een WOZ-bezwaar

Waar let een taxateur op bij een taxatie?

+

  • Grootte van de woning
  • Kwaliteit en onderhoudsstaat van de woning
  • Afwerking van de woning
  • Vergelijkbare referenties van woningen die recentelijk verkocht zijn
  • Bestemmingplan
  • Buurt waarin de woning zich bevindt
  • Nabijheid van voorzieningen zoals winkels en scholen
  • Eventuele bijzondere omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de waarde, zoals erfpacht of recht van overpad
  • Ontwikkelingen op de huizenmarkt, zoals vraag en aanbod en de economische situatie.