Hoe een goedkope taxatie vinden bij jou in de buurt?

Vraag de goedkoopste taxateur offertes aan en kies de goedkoopste

Waarom is een goedkope taxatie een goede keuze?

Bij de aanschaf, verbouwing of herfinanciering van een woning is een taxatie een belangrijke en verplichte stap. Het taxatierapport zorgt voor kosten die onontkomelijk zijn. Echter kun je wel kiezen tussen verschillende taxateurs bij jou in de buurt. Hierbij kun je op zoek gaan naar de goedkoopste taxateur in de buurt. Hoe ga je deze goedkope taxatie vinden? Deze handleiding biedt een overzicht om je aan de goedkoopste taxateur in de buurt te helpen.

Een goedkoop NWWI Taxatierapport

Allereerst is het van belang om te weten wat een gevalideerd taxatierapport is. Dit is namelijk wat alle hypotheekverstrekkers en banken eisen wanneer je een taxatierapport aanlevert bij hen. Hierbij gaat het om een NWWI taxatierapport. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) garandeert objectieve en betrouwbare woningtaxaties door een uniform en gevalideerd taxatieproces. Dit rapport geeft niet alleen jou, maar ook hypotheekverstrekkers zekerheid over de daadwerklijke waarde van de woning, in plaats van wat er geboden is. Een NWWI taxatierapport moet dus voldoen aan bepaalde eisen, alle taxateurs die hieraan voldoen mogen zelf hun taxatieprijzen bepalen. De prijs van een dusdanig taxatierapport kunnen dus enorm verschillen. Bij Juiste Makelaar helpen wij altijd met offertes voor een NWWI taxatierapport.

Hoe een goedkope lokale taxateur vinden?

Het vinden van een goedkope taxateur kan het beste via verschillende online manieren. Wanneer je namelijk lokale taxateurs gaat bellen zullen deze vaak hogere prijzen noemen omdat je direct als consument bij hen komt. Hieronder hebben we een aantal tips hoe je het snelste een goedkope taxatie kunt vinden:

 1. Online bedrijfsgidsen: Veel plaatsen en regio’s hebben een online bedrijvengids waar de lokale taxateurs in staan. Hierbij heb je dan direct inzicht in welke taxateur er actief is in jouw woonplaats. Het nadeel hiervan is dat je niet weet of dit de voordeligste taxateur in de regio is.
 2. Zoekmachine: Zoeken naar de ‘goedkoopste taxateur in ..’ of ‘lage prijs taxatie’ kunnen je helpen met het vinden van de goedkoopste taxateur in de regio. Probeer hierbij wel verschillende taxateurs te vergelijken.
 3. Vergelijkingsplatforms: Een website als Taxateuroffertes.nl helpt je met de zoektocht naar goedkope offertes van taxateurs in de buurt. Zij kijken naar prijzen van de taxateurs, regio en de beoordelingen.
 4. Juiste Makelaar: Bij Juiste Makelaar helpen wij gratis en vrijblijvend mensen aan een goedkope taxateur. Dit doen wij door direct de taxateur offertes bij jou in de buurt te vergelijken. Je kunt direct een afspraak inplannen met de taxateur.

Meerdere taxatie offertes aanvragen

Om de beste deal te vinden voor een gevalideerde taxatie is het van belang meerdere offertes te verzamelen. Op deze manier kun je een goed inzicht krijgen van:

 • Laagste kosten voor taxatierapport: Ge gemiddelde kosten van een NWWI taxatierapport liggen tussen de €500 en € 800. Echter variëren deze prijzen erg per regio, omdat er in iedere regio wel goedkopere taxateurs actief zijn.
 • Details van de offerte: Het is van belang dat je weet wat je krijgt, en zeker waarvoor de taxatie nodig hebt. Wanneer zijn er extra kosten en komen er bepaalde toeslagen bij?
 • Maximale afstand: Niet iedere taxateur mag zomaar je woning taxeren overal in Nederland zijn er verschillende afstanden waar binnen de taxateur mag taxeren. Laat je hierdoor goed informeren.

> Ben je op zoek naar een spoed taxatie? Lees dan hier meer over de spoed

Keurmerken en Certificeringen bij taxaties

Natuurlijk moet je samenwerken met een taxateur die goed werk levert. Dit is waarom er bepaalde kwaliteitscertificeringen zijn waar je op moet letten.

 • Lidmaatschap van brancheorganisaties: Een lidmaatschap bij VBO, NVM of VastgoedPRO kan wijzen op professionaliteit en betrouwbaarheid. Echter zijn dit brancheorganisaties die vooral gefocust zijn op makelaars. Veel makelaars zijn ook taxateur, dus het geeft wel iets aan echter niet alles bij een taxateur.
 • NWWI-erkenning: Voor een geldig NWWI taxatierapport moet de taxateur ook daadwerkelijk erkend zijn door het NWWI. Dit geeft aan dat de taxateur voldoet aan de eisen van het NWWI en dat het een erkend taxatiebedrijf is.

Waarde van lokale kennis

De beste prijs ga je vrijwel alleen online vinden, zeker omdat er in iedere plaats wel 120 taxateurs zijn die je woning mogen taxeren. Echter zijn er natuurlijk ook manieren om zelf een lokale taxateur te vinden:

 • Vraag om ervaringen: Familieleden, vrienden, collega’s of zelfs buren kunnen je helpen met het vinden van een taxateur die zij eerder hebben gebruikt.
 • Sociale Media en Buurtapps: Lokale Facebook-groepen, buurtapps zoals Nextdoor of gemeenschapsforums kunnen een bron zijn van authentieke aanbevelingen.
 • Vraag een vergelijking aan: Via Juiste Makelaar kun je gratis een vergelijking aanvragen waarbij wij de goedkoopste taxateur offertes vinden. Op basis van eerdere ervaringen kunnen wij je direct helpen aan de goedkoopste in de buurt.

> Alles weten over taxateurs? Ontdek het hier

 

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over taxateurs

Wat kost een gevalideerd taxatierapport?

+

De kosten van een taxateur variëren enorm, afhankelijk van de plaats, omvang van het eigendom en de lokale marktomstandigheden. In het algemeen betaal je tussen de 300 en 750 euro voor een taxatie

Wanneer heb je een taxatie nodig?

+

 • Bij het aanvragen van een hypotheek om de marktwaarde van een woning aan te tonen
 • Bij het oversluiten van een hypotheek
 • Om een verbouwing te financieren
 • Bij een scheiding om de waarde van de woning te bepalen
 • Bij het afsluiten van een verzekering om het te verzekeren bedrag te bepalen
 • Bij het indienen van een WOZ-bezwaar

Waar let een taxateur op bij een taxatie?

+

 • Grootte van de woning
 • Kwaliteit en onderhoudsstaat van de woning
 • Afwerking van de woning
 • Vergelijkbare referenties van woningen die recentelijk verkocht zijn
 • Bestemmingplan
 • Buurt waarin de woning zich bevindt
 • Nabijheid van voorzieningen zoals winkels en scholen
 • Eventuele bijzondere omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de waarde, zoals erfpacht of recht van overpad
 • Ontwikkelingen op de huizenmarkt, zoals vraag en aanbod en de economische situatie.