Makelaars in Edam

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Edam, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 7 makelaars actief geweest in Edam. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Edam helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Edam-Oude kom.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Edam zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Edam afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 478.000
 • Gemiddelde verkooptijd 70
 • Prijsverschil afgelopen jaar € 13.000
 • Aantal transacties 46
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Edam
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Edam

In Edam is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 356.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een stijging van € 13.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Edam.

Bij de verkoop van een huis in Edam is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 132 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 356.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 2700. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Edam. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Edam weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 478.000.

Het meest voorkomende energielabel in Edam is A. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Edam. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Edam

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Edam? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Edam. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Van Overbeek Makelaars o.g. de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Edam, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Edam.

 • Verkooptijd
  41 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 437.000
  Woningen verkocht
  12
 • Verkooptijd
  89 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 555.000
  Woningen verkocht
  8
 • Verkooptijd
  199 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 515.000
  Woningen verkocht
  5
 • Verkooptijd
  17 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 400.000
  Woningen verkocht
  1

Populaire buurten in Edam

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Edam? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Edam. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Edam-Oude kom

  Verkooptijd
  70 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 581.000
  Woningen verkocht
  18
 • 2. Edam-Singelwijk

  Verkooptijd
  49 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 324.000
  Woningen verkocht
  14
 • 3. Edam-Zuid

  Verkooptijd
  48 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 482.000
  Woningen verkocht
  8
 • 4. Edam-Molenbuurt

  Verkooptijd
  176 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 525.000
  Woningen verkocht
  5
 • 5. Edam-Industriegebied

  Verkooptijd
  16 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 499.000
  Woningen verkocht
  1

Top 5 woningen verkocht in Edam

In Edam zijn de afgelopen maand 46 woningen verkocht. Makelaar Van Overbeek Makelaars o.g. verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Edam.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Oorgat 3 Steur Makelaars € 1.450.000
Oorgat 3 D nemassdeboer € 1.195.000
Nieuwehaven 5 Van Overbeek Makelaars o.g. € 845.000
Keetzijde 16 B RC Makelaars € 795.000
Lingerzijde 15 Van Overbeek Makelaars o.g. € 675.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Edam

Hoeveel makelaars zijn er actief in Edam?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 7 makelaars actief geweest in Edam. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Edam.

Wat kost een makelaar in Edam?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Edam is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Edam van € 4.800 tot € 5.800.

Wat kost een aankoopmakelaar in Edam?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Edam zijn € 2.400 a € 3.600. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Edam?

+

De meest verkopende makelaar van Edam is Van Overbeek Makelaars o.g.. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Edam zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Edam?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Edam aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Edam.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!