Makelaars in Castricum

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Castricum, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 32 makelaars actief geweest in Castricum. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Castricum helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Molendijk.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Castricum zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Castricum afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 501.000
 • Gemiddelde verkooptijd 42
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -59.000
 • Aantal transacties 205
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Castricum
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Castricum

In Castricum is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 486.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -59.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat meer woningen in de verkoop gegaan zijn in Castricum.

Bij de verkoop van een huis in Castricum is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 110 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 486.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 4400. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Castricum. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Castricum weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 501.000.

Het meest voorkomende energielabel in Castricum is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Castricum. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Castricum

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Castricum? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Castricum. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Hopman Makelaars de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Castricum, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Castricum.

Populaire buurten in Castricum

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Castricum? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Castricum. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Molendijk

  Verkooptijd
  37 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 396.000
  Woningen verkocht
  60
 • 2. Oranjebuurt

  Verkooptijd
  42 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 460.000
  Woningen verkocht
  25
 • 3. Centrum-Noord

  Verkooptijd
  51 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 547.000
  Woningen verkocht
  24
 • 4. Centrum-Zuid

  Verkooptijd
  37 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 509.000
  Woningen verkocht
  24
 • 5. Kooiweg

  Verkooptijd
  47 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 464.000
  Woningen verkocht
  21

Top 5 woningen verkocht in Castricum

In Castricum zijn de afgelopen maand 205 woningen verkocht. Makelaar Hopman Makelaars verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Castricum.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Breedeweg 72 Hopman Makelaars € 2.500.000
Heereweg 64 A Klaver Makelaardij Wonen B.V. € 1.375.000
Hogeduin 7 Teer Makelaars € 1.200.000
Bizetstraat 3 Stefan de Vries Makelaar € 1.200.000
Grutto 2 Teer Makelaars € 1.175.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Castricum

Hoeveel makelaars zijn er actief in Castricum?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 32 makelaars actief geweest in Castricum. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Castricum.

Wat kost een makelaar in Castricum?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Castricum is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Castricum van € 5.000 tot € 6.100.

Wat kost een aankoopmakelaar in Castricum?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Castricum zijn € 2.500 a € 3.800. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Castricum?

+

De meest verkopende makelaar van Castricum is Hopman Makelaars. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Castricum zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Castricum?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Castricum aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Castricum.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!