Op zoek naar de beste makelaar in Utrecht?

Vul je voorkeuren in en vind de juiste makelaar voor de verkoop van je woning in Utrecht

Wat komt er bij de verkoop kijken?

Het verkopen van een huis heeft veel bewegende delen – het is niet zo eenvoudig als gewoon een “te koop” bord ophangen en wachten tot mensen langskomen en een bod doen. Er zijn een heleboel stappen die moeten worden genomen om uw huis te verkopen. Denk aan de woningwaarde, foto’s en plattegronden, op Funda, Huispedia of andere woningplatforms plaatsen, bezichtigen, onderhandelen, koopovereenkomst etc. Een heel proces dus waarbij professionele begeleiding van pas komt en zeker als het niet je dagelijkse werkzaamheden zijn.

Voor hoeveel verkoop ik mijn huis?

Jij bepaalt de vraagprijs als eigenaar, maar wees voorzichtig! Het bepalen van de vraagprijs van je huis is een belangrijke beslissing waar je voorzichtig mee moet zijn. De waarde van een huis is gebaseerd op vele factoren, waaronder de grootte, de locatie, de staat, en nog veel meer. Wij kunnen je helpen bepalen hoeveel je huis waard is, zodat u een redelijke vraagprijs kunt vaststellen. Dit doen wij door twee makelaars te selecteren, die gratis en vrijblijvend contact opnemen om een afspraak te maken voor een gratis waardedaling, zo weet je precies wat jouw woningwaarde is.

Met of zonder makelaar verkopen in Utrecht?

Een huis verkopen zonder makelaar lijkt misschien geld te besparen, maar dat is vaak niet zo. Het hebben van professionele ondersteuning zal ook voorkomen dat er fouten worden gemaakt. De verantwoordelijkheid voor fouten die gemaakt worden tijdens de verkoop ligt voor een groot deel bij de verkoper zelf. Het verkopen van een huis kost ook veel tijd, zoals het maken van foto’s, inmeten, het schrijven van teksten, het houden van bezichtigingen, het onderhandelen en het tekenen van het koopcontract en vergeet ook niet dat makelaar een waarde afgeeft voor de woning. Wij merken dat veel huizenverkopers vaak zelf een woning willen verkopen, omdat de woning zich vanzelf wel verkoopt. De ervaring leert tocht, dat ze daardoor niet het uiterste uit de woning/verkoophalen. Uiteindelijk zal een makelaar je vaak genoeg ook geld besparen.

Overige kosten bij verkoop woning

De kosten voor het verkopen van een huis in Utrecht verschillen per situatie en zijn afhankelijk van verschillende factoren, dat verschilt ook tussen Kosten koper (k.k.) of vrij op naam (v.o.n.). De makkelijkste manier om die kosten te berekenen is door te kijken naar de afzonderlijke onderdelen. Dit zijn:

  1. De aanschafwaarde van de woning waarover eerder hypotheekrenteaftrek is geclaimd
  2. Het belastbare bedrag van de eventuele winst. Deze winst wordt bepaald door de aankoopprijs (gecorrigeerd voor inflatie), renovatiekosten en andere aftrekbare bedragen af te trekken van de huidige verkoopprijs
  3. Makelaarscourtage (in het geval er geen makelaar is ingeschakeld)
  4. Overige kosten zoals notaris- en registratiekosten

> Lees hier hier meer over de kosten van verkoopmakelaar

Courtage van makelaar in Utrecht

Makelaarskosten ofwel de courtage wat wordt gerekend na de verkoop van je woning. Dit bedrag is vaak in de vorm van een percentage, afgesproken bedrag of zelfs een bonusstructuur. De gemiddelde courtages van makelaars in Utrecht lopen ver uiteen van 0,75% tot 2% over de verkoopsom. Meestal is de courtage met de makelaar bespreekbaar.

Bij Juiste Makelaar hebben wij dan ook veel informatie over makelaars in Utrecht, vaak hebben wij bijzondere inzichten in courtages en ervaringen van de vele eerdere gebruikers.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.