Makelaar Hillegersberg: Vergelijk eerst makelaars in de buurt

Vul gratis je voorkeuren in en kom in contact met de meest geschikte makelaars voor jou!

Wonen in Hillegersberg

Hillegersberg is een mooie wijk in Rotterdam waar je veel water en groen vindt. De buurt heeft een dorps karakter waar veel historische panden, ruime huizen en lage appartementencomplexen staan. Heb jij een boot en hou je ervan om lekker te varen? Dat kan! Je vaart zo vanuit een van de havens in Hillegersberg de Rotte op richting de stad of naar de Rottemeren. In de omgeving zijn veel sportaccommodaties. Ga je toch liever shoppen? Ga dan naar de Bergse Dorpsstraat, hier vind je leuke boetieks. Hillegersberg is een rustige buurt waar je heerlijk kan wonen terwijl de drukke stad om de hoek ligt.

Huis snel verkopen? Check dan eerst deze punten!

Wanneer je je huis gaat verkopen wil je natuurlijk de hoogste verkoopprijs ontvangen. Ga daarom de onderstaande punten langs, zo ben je goed voorbereid wanneer er verschillende makelaars komen kijken. Je huis ziet er beter uit en het verkoopproces gaat sneller! Een makelaar zal ook met simpele tips komen. Denk alvast na over de volgende punten:

 • Zijn er noodzakelijke reparaties nodig?
 • Kan je kleine, optische mankementen oplossen?
 • Ziet de tuin er onderhouden uit?
 • Wat denk je zelf wat een redelijke vraagprijs is? Heb je een ondergrens vastgesteld?
 • Vraag een definitief energielabel aan via HuisAsssist.nl
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Kijk of je plattegronden en/of bouwtekeningen van je huis hebt.

Makelaar zoeken in Rotterdam Hillegersberg

Een makelaar zoeken om een huis te kopen of juist te verkopen is een belangrijke keuze. Je betaalt veel geld en daarnaast is het een belangrijke stap in je leven. Maar hoe kies je de juiste makelaar voor jou? Om deze vraag te beantwoorden helpen wij je met een aantal aspecten om de verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Verkoopmakelaars vergelijken in Hillegersberg

Allereerst een aantal tips waarop te letten wanneer je gesprekken hebt met verschillende makelaars. Hierbij gaat het erom wat je zelf van de diverse makelaars vindt. Bereid goed voor wat je wilt weten om zo de beste vergelijking te maken. Vraag hoe de makelaar het huis gaat presenteren en via welk platform. Zo kom je erachter wat voor een netwerk de makelaar gebruikt en hoe groot dit netwerk is. Op welke vraagprijs schat de makelaar het huis in en is hier een goede onderbouwing voor? En als laatste punt, heb je een goede klik met de makelaar? Je gevoel is het belangrijkste punt, wanneer je geen goed gevoel hebt valt die makelaar af.

Kosten vergelijken van makelaars in Hillegersberg

Op het moment dat je niet zeker weet met welke makelaar in Hillegersberg je wilt samenwerken ga je uiteraard de kosten vergelijken. Hieronder aan aantal punten hoe je zo goed mogelijk de verschillende aanbiedingen kan vergelijken:

 • Wat is het verkooppercentage of het bedrag wat de makelaar vraagt in Hillegersberg? Is dit inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen.
 • Wat zit er bij de prijs inbegrepen? Controleer welke bijkomende kosten er zijn er zoals voor een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Op welk moment moet je betalen? Dit is per makelaar verschillend. Daarnaast ga na of er kosten verbonden zijn aan het intrekken van je opdracht.

Heb jij een aankoopmakelaar nodig in Hillegersberg?

Het wonen in Rotterdam en omgeving zit in de lift dit is te merken aan de huizenprijs ook in Hillegersberg. In sommige tijden komt de aankoopmakelaar meer van pas dan in andere. Een aankoopmakelaar is met name handig in een markt waar de huizen schaars zijn. Maar ook in tijden van schaarste komt vaak de vraag naar voren wat het nut is van de aankoopmakelaar. Hieronder staan een aantal taken die de aankoopmakelaar voor je kan oppakken. Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg te bepalen wat je zelf wilt doen en wat de aankoopmakelaar doet.

 • Helpt met de zoektocht naar een huis
 • Gaat mee naar de bezichtigingen, kan meteen de eerste keer maar kan ook pas als je echt interesse hebt
 • Zoekt alle informatie over het huis waar je interesse in hebt, zoals vergunningen, bestemmingsplannen en de geschiedenis van het huis
 • Regelt de bouwtechnische keuring
 • Regelt een geschikte hypotheekadviseur
 • Doet de onderhandelingen met de verkopende partij, de makelaar heeft hier jarenlange ervaring mee en weet dus hoe het spel werkt
 • Zorgt dat de koopovereenkomst klopt en dat er geen addertjes onder het gras zitten

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.