Makelaar Haarlem: Op zoek naar de beste makelaar in Haarlem?

Vergelijk hier makelaars in Haarlem. Wij vergelijken, jij kiest

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Geschikte makelaar vinden in Haarlem

De Haarlemse woningmarkt is al jaren ‘booming’. Het al lastig genoeg om aan een woning te komen of het maximale uit de verkoop van je woning te halen. Met de hulp van een geschikte makelaar in Haarlem is dit een stuk eenvoudiger. Zij doen dit tenslotte voor de dagelijkse kost. Hebben zij de kennis en expertise van huidige en lokale woningmarkt. Maar hoe kom je bij de makelaar die jou daarbij kan helpen? Juiste Makelaar heeft een vergelijkingstool ontwikkeld om zo de twee beste makelaars voor jou te vinden in Haarlem. Het is alsof je aan duizend vrienden vraagt welke makelaar je moet kiezen. Alleen hebben wij die al voor je gedaan. Dit maakt het zoeken naar een makelaar een stuk sneller en makkelijker. Allereerst vul je bij ons je voorkeuren in, wij nemen contact op en bespreken je voorkeuren. Vervolgens ontvang je een mail met de geselecteerde makelaars. Vervolgens nemen de makelaars contact op om een afspraak met je maken. Op deze manier kan je de rest persoonlijk afstemmen met de juiste makelaar.

Hoe moet je makelaars vergelijken in Haarlem? 

Het vergelijken van makelaars in Haarlem kan een lastige opgave zijn of je nou wil kopen of verkopen, het kan altijd van pas komen. Het aankopen of verkopen blijkt uit ervaring lastiger te zijn dan gedacht. Daarom heeft Juiste Makelaar een eenvoudige tool ontwikkeld om de twee makelaars voor jou te kunnen vinden. Hoe werkt het makelaar Haarlem:

 • Vul je voorkeuren in de vergelijkingstool.
 • De makelaarsexpert van Juiste Makelaar neemt gratis contact met je op om de vervolgstappen en extra wensen te bespreken.
 • Daarna ontvang je een mail met de twee Haarlemse makelaars, die aan jouw wensen voldoen.
 • De makelaars zullen zelf contact opnemen om kennis te maken.
 • Als laatst maak je de keuze welke makelaar in Haarlem bij je past en kan gaan begeleiden. 

Voordelen van een makelaar in Haarlem

Als je de stap wil maken om te kopen of verkopen. Dan kan het in deze gevallen handig zijn om een professional in de schakelen, die lokaal in Haarlem bekend is en die alle hoeken van de straat kent. Overal in de stad zitten andere makelaars, vaak verkopen of kopen zij ook meer in een bepaalde wijk waar zij actief zijn. Met de kennis van de lokale makelaar kan dit ook het proces versoepelen. Daarom is het ook altijd belangrijk om bij de makelaar te checken hoe goed zij Haarlem kennen? De voordelen van een makelaar in Haarlem:

 • De lokale makelaar Haarlem kent de regionale huizenmarkt als geen ander
 • De lokale makelaar Haarlem kent vaak potentiële kopers of verkopers 
 • De lokale makelaar Haarlem is lokaal bekend met bestemmingen en regelgeving
 • De lokale makelaar Haarlem weet wat in de stad gebeurt
 • De lokale makelaar Haarlem kent Haarlem beter dan wie dan ook, weet wat er recent verkocht en wat er op de markt gaat komen. 

Uitgelichte makelaars in Haarlem

In Haarlem zijn er tientallen makelaars actief. Dit maakt het lastig te bepalen wat goede makelaars zijn. Bij Juiste Makelaar hebben wij een aantal makelaars uitgelicht. Deze makelaars hebben net dat beetje extra. Dit betekent niet direct dat deze makelaars veel woningen verkopen of een woning snel verkopen. Het gaat bij uitgelichte makelaars echt om de service en die net die extra stap doen voor de klant.

Noort Makelaars Haarlem

Noort Makelaars

Het team van Noort Makelaars bestaat uit 1 makelaar, Olav, en 4 makelaar assistentes. Dit Haarlemse kantoor staat voor een moderne full-service aanpak maar met scherpe tarieven. Het kantoor begeleidt mensen graag bij zowel de aan- en verkoop van een woning. Het kantoor heeft bijna 20 jaar ervaring in de makelaardij. Hierdoor is het een van de best beoordeelde makelaars van Haarlem!

🏡 Lodewijk van Deijssellaan 170, Zwolle
☎️ 023 535 3177

Hamer & Ran Garantiemakelaars Haarlem

Hamer & Ran Garantiemakelaars

Het kantoor Hamer & Ran is een Garantiemakelaars. Hierdoor heb je marketing voordelen van de franchiseformule. Dit zorgt ervoor dat Hamer & Ran een grote backoffice heeft, waardoor jij altijd goed geholpen kan worden. Dit kantoor heeft inmiddels meer dan 40 jaar ervaring in Haarlem. Hierdoor heb jij het voordeel van de kennis van Haarlemse woningmarkt, maar ook de nieuwbouw en wat de huidige overheidsregels zijn. Gemiddeld verkoopt Hamer & Ran Garantiemakelaars een woning in 28 dagen, waarbij er een resultaat van 14% boven de vraagprijs is gerealiseerd.

🏡 Raamsingel 32, Haarlem
☎️ 023 531 9440

Zuiver Makelaars

Zuiver Makelaars

Zuiver Makelaars is van Jasper van Otterlo. Hij zet zich echt in voor jou als koper of verkoper. Met een frisse blik kijkt hij naar de lastige woningmarkt. Daarbij is dit kantoor tevens gespecialiseerd in het begeleiden van Expats die actief zijn op de Haarlemse woningmarkt. Naast het kopen en verkopen is het kantoor actief op de huurmarkt. Denk je er dus aan om je huis te verkopen, dan kijkt Jasper graag mee om te kijken of dit de beste oplossing is voor jou situatie.

🏡 Hendrik Figeeweg 3F, Haarlem
☎️ 023 205 2171

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars is wellicht de bekendste makelaar uit Haarlem en omgeving. Dit kantoor heeft meerdere vestigingen in de omgeving. Dit kantoor werkt met een aankooptool Copaan, waardoor jij zelf de regie hebt over de woningzoektocht. Daarbij begeleidt Mooijekind Vleut altijd verschillende nieuwbouwprojecten. Wanneer je een woning wilt kopen, is het daarom verstandig je altijd goed te laten informeren voordat je de keuze maakt.

🏡 Gedempte Oude Gracht 124, Haarlem
☎️ 023 542 0244

Leef! Makelaars

Leef! Makelaars

Wie is niet bekend met de zoektocht naar een jaren 30 woning? Leef! Makelaars heeft zichzelf onderscheiden door zichzelf hierin te specialiseren. Zo kopen en verkopen zij maar wat graag een karakteristiek jaren 30 huis. Leef! Makelaars zet zich in om zo transparant mogelijk voor jou aan de slag te gaan, zo weet je altijd wat er speelt. Het kantoor is daarnaast meerdere keren beoordeelt door Wieisdebestemakelaar.nl als Exceptionele makelaar.

🏡 Staten Bolwerk 2A, Haarlem
☎️ 023 551 9006

Maarten van Vliet Makelaars

Maarten van Vliet Makelaars

Maarten van Vliet makelaars houdt ervan om een woning opvallend in de markt te zetten. Dit kantoor is actief in het hogere segment. Maarten van Vliet heeft kennis in wijken in Haarlem, Heemstede en Aerdenhout. Zo is het kantoor actief als aan- en verkoopmakelaar. Het team bestaat uit 6 mensen, waaronder Maarten van Vliet zelf.

🏡 Leidsevaartweg 99, Heemstede
☎️ 023 808 0555

Top 10 makelaars Haarlem

De top 10 makelaars in Haarlem wisselt continu. Daarnaast is de top 10 makelaars verschillend doordat je verschillende statistieken gebruikt voor de top 10. Allereerst kijken wij bij Juiste Makelaar naar de makelaars die de meeste transacties doen. Als tweede kun je klikken op de +/-. Hierbij zie je direct welke makelaars de hoogste en laagste gemiddelde vraagprijs hebben. Als laatste kun je kijken welke makelaar het snelste haar woningen verkoopt. Bekijk de makelaar top 10 hieronder.

Makelaars top 10 Haarlem

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Makelaar in Haarlem inschakelen: Waar moet ik op op letten?

Als je een samenwerking wilt aangaan met de makelaar en je staat op het punt om de opdracht tot dienstverlening met de makelaar te tekenen. Kunnen een aantal punten handig zijn ter voorbereiding. Wij hebben een aantal punten neergezet waarop je kan letten bij de Haarlemse makelaar:

Aankoopmakelaars vergelijken

 • Is de makelaar aangesloten bij een branchevereniging? Dit kan de NVM, VBO of VastgoedPro zijn. 
 • Biedt de makelaar full service of deeldiensten aan? Bij full service helpen de aankoopmakelaar bij alles, dit kan veel tijd schelen. 
 • Bieden de aankoopmakelaars HuisAssist aan? Hier kan je alle diensten vinden die bij de aankoop komen kijken en helpen je van A tot Z daarbij.  
 • Gaan ze met je mee naar alle bezichtigingen? Sommige makelaars gaan niet altijd mee naar alle bezichtigingen. 
 • Maakt de makelaar een zoekprofiel voor je aan? Met een zoekprofiel kan je soms het woningaanbod wel een paar dagen eerder krijgen dan sommige woningplatforms. 
 • Vergelijk de courtages. Werken ze met een fixed fee of een percentage en is dit inclusief btw? 

Makelaars in Haarlem vergelijken voor verkoop

 • Kijk naar het woningaanbod van de makelaars, hierin kan je al vaak zien of de makelaar actief is en of ie ook veel in jouw segment verkoopt. 
 • Welke marketingkanalen gebruikt de makelaar? Plaats die de woning op meerdere woningplatforms en maakt die ook mooie brochures? 
 • Hoe actief is de makelaar in jou buurt? 
 • Welke courtages rekenen de makelaars? Makelaars kunnen met percentages, staffels of een fixed fee werken. Hoe er ook rekening mee of dit op no cure no pay is. 

Wonen in Haarlem

In Haarlem wonen ruim 163.000 mensen, dit maakt Haarlem de op twee na grootste stad van de provincie Noord-Holland. Haarlem is een eeuwenoude stad uit 1245. Een bekende & centrale plek in de stad is het oude treinstation, wat een van de eerste treinstations van Nederland was. De gemeente Haarlem telt ongeveer 230.000 inwoners, hierin vallen de dorpen Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

 

Makelaars vergelijken in verschillende wijken in Haarlem (kaart)

1. Oude Stad; 2. Spoorbaan Leiden; 3. Haarlem-Oost; 4. Haarlemmerhoutkwartier; 5. Westoever Noord; 6. Ter Kleef en Te Zaanen; 7. Oud Sholten en Spaarndam; 8. Duinwijk; 9. Schalkwijk

Populaire steden rondom Haarlem

Amsterdam
Den Haag
Alkmaar
Zaandam
Utrecht

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over de makelaars die actief zijn in Haarlem. We zochten een aantal statistieken over de makelaars en de kosten in Haarlem voor je uit.

+

Hoeveel makelaars zijn er actief in Haarlem?

Momenteel zijn er 117 makelaars actief in Haarlem. Er verkopen 54 makelaars meer dan 1 woning, dit zijn de meest actieve makelaars.

+

Wat kost een makelaar om je huis te verkopen in Haarlem?

In Haarlem is de makelaarscourtage gemiddeld tussen  1,02% en 1,23%. De vraagprijs is momenteel gemiddeld € 560.000.

Dat betekent dat een makelaar in Haarlem tussen de € 5.700 en € 6.900 kost.

+

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Haarlem?

Een aankoopmakelaar in Haarlem rekenen vaak een vaste prijs. Dit is tussen € 4.000 en € 5.500.

Vergelijk hier