Makelaar in Haarlem: Op zoek naar de beste makelaar in Haarlem?

Vergelijk direct makelaars in Haarlem en kies zelf de beste makelaar voor jou

Lucht foto Haarlem

Makelaar vinden in Haarlem

De Haarlemse woningmarkt is al jaren ‘booming’. Het is al lastig genoeg om aan een woning te komen of het maximale uit de verkoop van je woning te halen. Met de hulp van een goede makelaar in Haarlem is dit een stuk eenvoudiger. Zij doen dit tenslotte voor de dagelijkse kost. Zij hebben de kennis en expertise van huidige en lokale Haarlemse woningmarkt. Juiste Makelaar helpt met het vinden van de beste makelaar in Haarlem voor jou specifieke situatie. Op basis van ons vergelijkingssysteem kom jij in contact met 2 geschikte en gespecialiseerde makelaars in Haarlem. 

Woningmarkt statistieken in Haarlem

Om een goed beeld te geven van de huidige situatie op de woningmarkt in Haarlem staan hieronder de laatste woningmarkt cijfers op een rij. Het aantal transacties geeft aan hoeveel transacties er afgelopen kwartaal in Haarlem plaats hebben gevonden. Zo weet je precies hoe druk het is op de Haarlemse woningmarkt. De verandering ten opzichte van een kwartaal eerder laat zien of de andere consumenten druk zijn op de markt. De gemiddelde vraagprijs geeft een beeld van de markt en wat je kwijt bent voor een gemiddeld huis in Haarlem. De prijsverandering laat zien of er een verandering is ten opzichte van vorig kwartaal.

Aantal transacties

383

Verandering transacties

6.4%

Gemiddelde vraagprijs

€504.000

Verandering vraagprijs

-7.0%

Top 10 makelaars Haarlem

De top 10 makelaars in Haarlem wisselt continu. Daarnaast is de top 10 makelaars verschillend doordat je verschillende statistieken gebruikt voor de top 10. Allereerst kijken wij bij Juiste Makelaar naar de makelaars die de meeste transacties doen. Als tweede kun je klikken op de +/-. Hierbij zie je direct welke makelaars de hoogste en laagste gemiddelde vraagprijs hebben. Als laatste kun je kijken welke makelaar het snelste haar woningen verkoopt. Bekijk de makelaar top 10 hieronder.

[wpdatatable id=3 table_view=regular var1=haarlem]

Kosten makelaar in Haarlem

De meeste makelaars in Haarlem maken voor het berekenen van de kosten gebruik van een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs en ligt vaak tussen de 1,0% en 1,3%. Bijkomende kosten zijn vaak opstartkosten, deze kosten worden berekend aan de hand van de courtage en is vaak rond de 80% hiervan. Hieronder is een voorbeeld gegeven voor de berekening van kosten voor een makelaar in Haarlem.

Voorbeeld kosten makelaar Kosten
Vraagprijs woning in Haarlem (gemiddeld) € 542.000
Gemiddelde courtage makelaar Haarlem 1,25 %
Kosten van makelaar € 6.775 
Opstartkosten € 550
Totale kosten van makelaar Haarlem € 7.325

Is een makelaar in Haarlem de kosten waard? Doordat er veel makelaars die een hogere verkoopsom kunnen realiseren, krijg je veel waar voor je geld. Wees er daarom zeker van dat je een geschikte makelaar hebt. Vergelijk daarom eerst altijd een aantal makelaars in Haarlem voordat je er mee in zee gaat.

> Lees meer over hoe de kosten van een makelaar opgebouwd zijn

Makelaars vergelijken in Haarlem

Het vergelijken van makelaars in Haarlem kan een lastige opgave zijn of je nou wil kopen of verkopen. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen is het van belang

Het aankopen of verkopen blijkt uit ervaring lastiger te zijn dan gedacht. Daarom heeft Juiste Makelaar een eenvoudige tool ontwikkeld om de twee makelaars voor jou te kunnen vinden. Hoe werkt het makelaar Haarlem:

 • Vul je voorkeuren in de vergelijkingstool.
 • De makelaarsexpert van Juiste Makelaar neemt gratis contact met je op om de vervolgstappen en extra wensen te bespreken.
 • Daarna ontvang je een mail met de twee Haarlemse makelaars, die aan jouw wensen voldoen.
 • De makelaars zullen zelf contact opnemen om kennis te maken.
 • Als laatst maak je de keuze welke makelaar in Haarlem bij je past en kan gaan begeleiden.

Makelaars vergelijken voor verkoop

 • Kijk naar het woningaanbod van de makelaars, hierin kan je al vaak zien of de makelaar actief is en of ie ook veel in jouw segment verkoopt.
 • Welke marketingkanalen gebruikt de makelaar? Plaats die de woning op meerdere woningplatforms en maakt die ook mooie brochures?
 • Hoe actief is de makelaar in jou buurt?
 • Welke courtages rekenen de makelaars? Makelaars kunnen met percentages, staffels of een fixed fee werken. Hoe er ook rekening mee of dit op no cure no pay is

Makelaars vergelijken voor aankoop

 • Is de makelaar aangesloten bij een branchevereniging? Dit kan de NVM, VBO of VastgoedPro zijn.
 • Biedt de makelaar full service of deeldiensten aan? Bij full service helpen de aankoopmakelaar bij alles, dit kan veel tijd schelen.
 • Bieden de aankoopmakelaars HuisAssist aan? Hier kan je alle diensten vinden die bij de aankoop komen kijken en helpen je van A tot Z daarbij.
 • Gaan ze met je mee naar alle bezichtigingen? Sommige makelaars gaan niet altijd mee naar alle bezichtigingen.
 • Maakt de makelaar een zoekprofiel voor je aan? Met een zoekprofiel kan je soms het woningaanbod wel een paar dagen eerder krijgen dan sommige woningplatforms.
 • Vergelijk de courtages. Werken ze met een fixed fee of een percentage en is dit inclusief btw?

> Lees meer over het vergelijken van makelaars en waar je op moet letten

Voordelen van een makelaar in Haarlem

Als je de stap wil maken om te kopen of verkopen. Dan kan het in deze gevallen handig zijn om een professional in de schakelen, die lokaal in Haarlem bekend is en die alle hoeken van de straat kent. Overal in de stad zitten andere makelaars, vaak verkopen of kopen zij ook meer in een bepaalde wijk waar zij actief zijn. Met de kennis van de lokale makelaar kan dit ook het proces versoepelen. Daarom is het ook altijd belangrijk om bij de makelaar te checken hoe goed zij Haarlem kennen? De voordelen van een makelaar in Haarlem:

 • Uiteraard kent een makelaar die uit Haarlem komt, de huizenmarkt in de regio als geen ander. Dit zorgt ervoor dat je voordeel hebt bij het verkoopproces. De makelaar weet precies hoe hij een huis in jouw buurt moet verkopen.
 • Omdat een lokale makelaar altijd actief is in de buurt kent deze makelaar vaak potentiële kopers of verkopers.
 • Een makelaar in Haarlem is lokaal bekend met bestemmingsplannen en wat er speelt in de buurt. Dit zorgt ervoor dat je kunt inspelen op de behoefte van potentiële kopers.
 • Een makelaar die Haarlem goed kent, kent ook de andere makelaars goed. Dit zorgt ervoor dat je altijd een betere onderhandelingspositie hebt wanneer een andere makelaar jou woning wilt aankopen. Een Haarlemse makelaar weet precies waar hij op in moet haken.

Uitgelichte makelaars in Haarlem

In Haarlem zijn er tientallen makelaars actief. Dit maakt het lastig te bepalen wat goede makelaars zijn. Bij Juiste Makelaar hebben wij een aantal makelaars uitgelicht. Deze makelaars hebben net dat beetje extra. Dit betekent niet direct dat deze makelaars veel woningen verkopen of een woning snel verkopen. Het gaat bij uitgelichte makelaars echt om de service en die net die extra stap doen voor de klant.

Noort Makelaars

Het team van Noort Makelaars bestaat uit 1 makelaar, Olav, en 4 makelaar assistentes. Dit Haarlemse kantoor staat voor een moderne full-service aanpak maar met scherpe tarieven. Het kantoor begeleidt mensen graag bij zowel de aan- en verkoop van een woning. Het kantoor heeft bijna 20 jaar ervaring in de makelaardij. Hierdoor is het een van de best beoordeelde makelaars van Haarlem!

Lodewijk van Deijssellaan 170, Zwolle  023-535 3177

Hamer & Ran Garantiemakelaars

Het kantoor Hamer & Ran is een Garantiemakelaars. Hierdoor heb je marketing voordelen van de franchiseformule. Dit zorgt ervoor dat Hamer & Ran een grote backoffice heeft, waardoor jij altijd goed geholpen kan worden. Dit kantoor heeft inmiddels meer dan 40 jaar ervaring in Haarlem. Hierdoor heb jij het voordeel van de kennis van Haarlemse woningmarkt, maar ook de nieuwbouw en wat de huidige overheidsregels zijn. Gemiddeld verkoopt Hamer & Ran Garantiemakelaars een woning in 28 dagen, waarbij er een resultaat van 14% boven de vraagprijs is gerealiseerd.

Raamsingel 32, Haarlem  023-531 9440

Zuiver Makelaars

Zuiver Makelaars is van Jasper van Otterlo. Hij zet zich echt in voor jou als koper of verkoper. Met een frisse blik kijkt hij naar de lastige woningmarkt. Daarbij is dit kantoor tevens gespecialiseerd in het begeleiden van Expats die actief zijn op de Haarlemse woningmarkt. Naast het kopen en verkopen is het kantoor actief op de huurmarkt. Denk je er dus aan om je huis te verkopen, dan kijkt Jasper graag mee om te kijken of dit de beste oplossing is voor jou situatie.

Hendrik Figeeweg 3F, Haarlem  023-205 2171

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars is wellicht de bekendste makelaar uit Haarlem en omgeving. Dit kantoor heeft meerdere vestigingen in de omgeving. Dit kantoor werkt met een aankooptool Copaan, waardoor jij zelf de regie hebt over de woningzoektocht. Daarbij begeleidt Mooijekind Vleut altijd verschillende nieuwbouwprojecten. Wanneer je een woning wilt kopen, is het daarom verstandig je altijd goed te laten informeren voordat je de keuze maakt.

Gedempte Oude Gracht 124, Haarlem  023-542 0244

Leef! Makelaars

Wie is niet bekend met de zoektocht naar een jaren 30 woning? Leef! Makelaars heeft zichzelf onderscheiden door zichzelf hierin te specialiseren. Zo kopen en verkopen zij maar wat graag een karakteristiek jaren 30 huis. Leef! Makelaars zet zich in om zo transparant mogelijk voor jou aan de slag te gaan, zo weet je altijd wat er speelt. Het kantoor is daarnaast meerdere keren beoordeelt door Wieisdebestemakelaar.nl als Exceptionele makelaar.

Staten Bolwerk 2A, Haarlem  023-551 9006

Maarten van Vliet Makelaars

Maarten van Vliet makelaars houdt ervan om een woning opvallend in de markt te zetten. Dit kantoor is actief in het hogere segment. Maarten van Vliet heeft kennis in wijken in Haarlem, Heemstede en Aerdenhout. Zo is het kantoor actief als aan- en verkoopmakelaar. Het team bestaat uit 6 mensen, waaronder Maarten van Vliet zelf.

Leidsevaartweg 99, Heemstede  023-808 0555

NVM makelaars in Haarlem

Wanneer je via Juiste Makelaar op zoek gaat naar een makelaar in Haarlem, wordt je uitsluitend in contact gebracht met makelaars die zijn aangesloten bij een branchevereniging. In Nederland zijn er drie brancheverenigingen actief in de makelaardij dit zijn NVM, VBO of VastgoedPro. De NVM is van deze drie brancheverenigingen de grootste en meest bekende. Een branchevereniging zorgt ervoor dat jij als consument beschermd wordt bij zaken die misgaan tijdens de aan- en verkoop van een woning. Op dat moment kan je bij de branchevereniging waarbij de desbetreffende makelaar is aangesloten een klacht indienen. Dit is dan ook de reden dat Juiste Makelaar alleen met makelaars samenwerkt die zijn aangesloten bij een brancheverenging. Heb je voorkeur voor een specifieke branchevereniging, dat is geen probleem. Laat het dan weten wanneer je makelaars gaat vergelijken in Haarlem.

> Lees hier alles over de NVM en hoe dit jou kan helpen?

Wonen in Haarlem

In Haarlem wonen ruim 163.000 mensen, dit maakt Haarlem de op twee na grootste stad van de provincie Noord-Holland. Haarlem is een eeuwenoude stad uit 1245. Een bekende & centrale plek in de stad is het oude treinstation, wat een van de eerste treinstations van Nederland was. De gemeente Haarlem telt ongeveer 230.000 inwoners, hierin vallen de dorpen Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

Makelaars vergelijken in verschillende wijken in Haarlem (kaart)

1. Oude Stad; 2. Spoorbaan Leiden; 3. Haarlem-Oost; 4. Haarlemmerhoutkwartier; 5. Westoever Noord; 6. Ter Kleef en Te Zaanen; 7. Oud Sholten en Spaarndam; 8. Duinwijk; 9. Schalkwijk

Populaire steden rondom Haarlem

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over de makelaars die actief zijn in Haarlem. We zochten een aantal statistieken over de makelaars en de kosten in Haarlem voor je uit.

Hoeveel makelaars zijn er actief in Haarlem?

+

Momenteel zijn er 117 makelaars actief in Haarlem. Er verkopen 54 makelaars meer dan 1 woning, dit zijn de meest actieve makelaars.

Wat kost een makelaar om je huis te verkopen in Haarlem?

+

In Haarlem is de makelaarscourtage gemiddeld tussen  1,02% en 1,23%. De vraagprijs is momenteel gemiddeld € 560.000.

Dat betekent dat een makelaar in Haarlem tussen de € 5.700 en € 6.900 kost.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Haarlem?

+

Een aankoopmakelaar in Haarlem rekenen vaak een vaste prijs. Dit is tussen € 4.000 en € 5.500.