Wat weet je over makelaars?

Regelmatig wordt makelaars een imago van ‘het snelle (lees: onbetrouwbare) type’ toegedicht. Hierdoor wordt het algehele vertrouwen in makelaars geschaad. Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren je komt in contact met een makelaar. Bij de Juiste Makelaar hebben wij een andere visie op het vak van makelaars. Om deze reden willen wij je helpen met de zoektocht naar de meest geschikte en betrouwbare makelaar op basis van jouw voorkeuren. Op basis hiervan geven wij een advies welke verschillende makelaars geschikt zijn voor jou.

Je wilt je huis verkopen, wat doet een makelaar voor je?

De makelaar kan de verkoop begeleiden van A tot Z. Hierbij wordt je als huiseigenaar ‘ontzorgd’ en hoef je vrijwel niks te doen. Het is ook mogelijk om bepaalde verrichtingen zelf te doen. Dit kan je van tevoren bespreken met de makelaar, waarbij je overeenkomt wat de makelaar voor je moet doen en wat je zelf wilt doen. Hieronder staan de taken die de makelaar meestal oppakt:

 • De makelaar stelt de vraagprijs vast
 • Er wordt een verkoopstrategie voorgelegd
 • Het makelaarskantoor zoekt actief naar potentiële kopers
 • Bezichtigingen worden verzorgd
 • Voert onderhandelingen met de aankopende partij
 • Stelt het verkoopcontract op
 • Regelt notariële zaken en eventuele juridische bijkomstigheden

Hoe kies je de juiste makelaar?

Een huis kopen of verkopen is een zeer belangrijke beslissing: je doet het meestal één of hooguit een paar keer in je leven. Het is daarom belangrijk om de juiste makelaar te kiezen. Een aantal afwegingen adviseren wij je bij die keuze mee te nemen:

 • Heb ik een goed gevoel bij deze makelaar?
 • Geeft de makelaar blijk van kennis van zaken?
 • Heeft de makelaar een erkende opleiding in de richting van makelaardij genoten?
 • Hoe en waar presenteert hij/zij de woning?
 • Hoe actief is de makelaar?

Wil je meer tips hoe je de meest geschikte makelaar kiest. Kijk dan onderaan bij de buurt waar je een huis wilt kopen of verkopen. Op deze manier kan je een hoop geld besparen en weet je waar je rekening mee moet houden als je met een makelaar in zee gaat.

Makelaars vergelijken is een belangrijk punt bij het kiezen van een makelaar

Bij Juiste Makelaar werken wij met makelaars aangesloten bij een branchevereniging

Wij vinden het erg belangrijk dat wanneer je een huis koopt of verkoopt je een betrouwbare makelaar inschakelt. Omdat wij alleen met makelaars werken die zijn aangesloten bij een branchevereniging kunnen wij de kwaliteit van de makelaar garanderen. In Nederland zijn er drie brancheverenigingen voor makelaars. Alle drie controleren zij de bij hen aangesloten makelaars op deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.

Over NVM

De NVM is de grootste brancheorganisatie voor makelaars van Nederland. De NVM ondersteunt zowel de makelaar als de consument. Daarnaast kan de NVM zich als organisatie sterk maken voor belangenbehartiging van de makelaars in Nederland, bijvoorbeeld waar het wet- en regelgeving betreft. De NVM heeft verschillende afdelingen waardoor de NVM opgedeeld is in verschillende regio’s. Een voorbeeld hiervan is de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) in Amsterdam. Iedere afdeling binnen de NVM moet zich houden aan de regels die zijn gesteld door de NVM. Sommige afdelingen maken onderscheidt door gebruik te maken van kwaliteitslabels zoals “Nieuwbouw Specialist” of “Erfpacht Deskundige”.

Over VBO Makelaar

De Vereniging Bemiddeling Onroerend (VBO) goed richt zich niet alleen op makelaars maar ook op de consument. Op de website van de VBO wordt het aanbod van alle VBO Makelaars getoond. De kerntaak van de VBO echter, blijft het behartigen van de belangen van bij hen aangesloten makelaars. VBO heeft de reputatie van een innovatieve en klantgerichte organisatie met heldere adviezen. De volgende vijf kernwaarden staan centraal voor de VBO Makelaar: deskundigheid, open houding, integriteit, initiatief bij aanpak van actuele vraagstukken en innovatieve oplossingen in de vastgoedmarkt.   

Over VastgoedPro 

VastgoedPro is een beroepsvereniging die niet rechtstreeks communiceert met de consument. Deze branchevereniging is er specifiek ter ondersteuning en begeleiding van verschillende beroepsgroepen in de vastgoedsector. VastgoedPro is ontstaan uit een fusie in 2009 om de kwaliteit te bewaken, de belangen te behartigen en deskundigheid bevorderen. De fusie is ontstaan vanuit de Landelijke Makelaars Verenging (LMV) en Register van Vastgoed Taxateur (RVT). Ondanks dat VastgoedPro relatief jong bestaat, heeft de vereniging meer dan 25 jaar ervaring vanuit de eerdere twee beroepsverenigingen.

Hoe werkt het?

1
Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2
2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

3
De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

4
Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Vergelijk hier