Voorkom veel kosten bij aanvraag energielabel

Ben je een huiseigenaar en wil je een energielabel aanvragen? Dan kun je voor 1 januari 2021 veel geld besparen. Op dit moment kost een aanvraag voor het energielabel € 7,50,-. Het label is 10 jaar geldig ook wanneer de nieuwe regelgeving wordt ingevoerd.

Energielabel duurder 2021 in heel nederland

190 Euro voor nieuwe energielabel

Het nieuwe, dure energielabel zal per 1 januari 2021 maar liefst € 190,-. Waarbij het verschil tussen het oude en nieuwe label vooral is dat er een energie-expert bij de woning moet komen kijken. Op dat moment wordt het energielabel bepaalt. Vereniging Eigen Huis heeft zich hier al over uit gelaten: “Het nieuwe energielabel jaagt mensen alleen op kosten en biedt geen extra perspectief voor het verduurzamen van je huis.” Vooralsnog is de overheid nog steeds van plan om het nieuwe energielabel per 1 januari in te stellen.

Wil je nu nog goedkoop een definitief energielabel aanvragen? Ga dan naar HuisAssist regel het direct en bespaar bijna € 200,- en zoek de keuring

Wat is een energielabel?

Het is in Nederland verplicht om een energielabel aan te vragen als een huis in de verkoop of verhuur gaat. Op deze manier weten geïnteresseerden hoe goed het huis geïsoleerd is. Op deze manier is de koper of huurder zich bewust van de energiezuinigheid van de woning. Ook kan dit helpen bij de opties om het huis te verduurzamen. Verduurzaming is een steeds belangrijk wordende factor bij het kopen van een huis.

Upload: 17-06-2020; Bron: Vereniging Eigen Huis