Huis verkopen met een makelaar in Amsterdam

Is een makelaar nodig bij de verkoop van je huis in Amsterdam?

Huizen vector Huizen vector

Huis verkopen met makelaar in Amsterdam

In het onderstaande artikel lees je hoe een makelaar in Amsterdam je kan helpen met de verkoop van je woning. Veel mensen besteden te weinig aandacht aan de zoektocht naar een goede makelaar. Een erg groot nadeel wanneer de makelaar niet goed presteert, is dat je een lagere verkoopprijs krijgt bij de verkoop. Terwijl het verschil in een makelaar slechts honderden euro’s is, zal het verschil bij een slechte verkoop duizenden euro’s schelen.  Een goede makelaar in Amsterdam kan helpen om je huis goed te verkopen en het beste bod te realiseren.

Huis verkopen of verhuren?

Verkopen of verhuren het is veel voorkomende vraag. Voor de meeste mensen is dat een moeilijke beslissing. Vooral in Amsterdam lijkt het lastig om het juiste advies te ontvangen. Echter kan een makelaar jou goed adviseren bij dit traject. Zo weet je waar je aan toe bent en of dit het juiste financiële moment is om je huis te verkopen in Amsterdam. De makelaar heeft de ervaring en kan op basis van jouw toekomstige plannen een inschatting maken wat financieel haalbaar is.

Alle taken tijdens de verkoop

Een makelaar in Amsterdam helpt je tijdens de drukke periode alle taken op te vangen om de verkoop van je huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Via Juiste Makelaar kun je een goede makelaar vinden bij jou in de buurt. Een goede makelaar in Amsterdam streeft ernaar om goede communicatie te verzorgen, de beste service en uiteraard een zo hoog mogelijke verkoopprijs van de woning. Zorg er daarom voor wanneer je plannen hebt om je huis te verkopen, je de makelaar in Amsterdam vergelijkt. Alleen zo weet je wie bij jou in de buurt het beste presteert.

Ervaring van een Amsterdamse makelaar

Je huis goed verkopen met hulp van een goede makelaar in Amsterdam. Uiteindelijk is dit het resultaat wat iedereen probeert te realiseren. Echter is de keuze voor een goede makelaar lastiger dan je in eerste instantie denkt. Ga je voor een makelaar die veel huizen verkoopt? Van jouw prijsklasse? Of de goedkoopste? Natuurlijk zal je altijd iemand vinden, maar dit betekent niet altijd direct de beste keuze.

Vind de beste makelaar in Amsterdam

Bij Juiste Makelaar willen wij ervoor zorgen dat jij het beste van alles hebt om je huis zo goed mogelijk te verkopen. Door de jarenlange ervaring van het vergelijken van makelaar in Amsterdam, ontvang je de beste makelaars voor jou. Zo houden we rekening met verkoopmakelaars in de buurt, de verkoopsnelheid, de beoordelingen van eerdere consumenten, het aantal huizen die verkocht zijn, en meer datapunten. Benieuwd? Start direct jouw vergelijking! Tips om snel je huis te verkopen? Klik hier!

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier