Beste makelaars in Amsterdam-Centrum gratis vergelijken

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Makelaar in Amsterdam-Centrum

Het centrum van Amsterdam is één van de populairste plekken van de stad, met de prachtige grachtenpanden en smalle gevelhuizen. Mede door de populariteit is het hier ook moeilijker geworden om aan geschikte woning te komen in Amsterdam-Centrum. Een lokale makelaar in het Centrum van Amsterdam kent de buurten en weet wat daar speelt op de woningmarkt.

Het vinden van een geschikte makelaar in het Centrum kan een flinke uitdaging zijn. Dit gezien de hoge vraag naar een goed huis, maar het schaarse aanbod van woningen. Daarnaast wil je als verkoper natuurlijk altijd de hoogste prijs voor je huis krijgen. Niet iedere makelaar is geschikt om mee samen te werken in het centrum van Amsterdam. De makelaar moet voldoende ervaring hebben met het type woning, het prijssegment en met je persoonlijke behoeftes. Bij Juiste Makelaar worden de beste makelaars in de buurt vergeleken om ervoor te zorgen dat de meest geschikte makelaars uiteindelijk overblijven.

Top 10 verkopende makelaars Amsterdam-Centrum

Op het moment dat je een goeie makelaar zoekt in Amsterdam-Centrum dan is het logisch dat je twijfelt welke je moet kiezen. Een woning kopen doe je niet vaak en daarom is het ook niet gek dat je onderzoek doet naar de makelaars in Amsterdam. Juiste Makelaar doet dit dagelijks en helpt je op weg met wat statistieken van de top 10 makelaars in Amsterdam-Centrum. Zo krijg je niet alleen inzicht in de makelaars van Amsterdam-Centrum maar ook wat hun specialiteiten zijn die je kunt herleiden uit de statistieken.

Hieronder een overzicht met de top 10 verkopende makelaars in Amsterdam:

Snelste Makelaar
Amsterdam-Centrum


Ranking aantal
woningen verkocht


Verkoop snelheid [1-5]


+/- Gemiddelde verkoopprijs


PUUR* Makelaars


8+ 6%


Amstelland Makelaars


9


⭐⭐


+ 39%


CSV Makelaars


13+ 109%


Ouwehand v/d Meijden Makelaars


14+ 63%


Yourhome Makelaars


18– 2%


Recourt Makelaars


19+ 89%


Hallie & Van Klooster Makelaardij


21+ 2%


Ameo Makelaars & Taxateurs


24+ 7%


Dames van Vermeer


25+ 57%


Finsens Makelaardij


26+ 67%


> Lees hier meer over makelaars in heel Amsterdam 

Verkoopsnelheid makelaar: Sommige makelaars zijn uitstekend in het snelle verkopen of aankopen en sommige klanten die willen ook snel verkopen. Hierboven hebben we weergegeven hoe snel elke makelaar in het Amsterdamse centrum dat doet.

Gemiddelde vraagprijs makelaar: Elke makelaar heeft zijn eigen werkgebied waarin zijn expertise ligt, zo geldt dat ook voor het prijssegment waarin hij actief is. Hierboven hebben we aangegeven wat de gemiddelde vraagprijs van een makelaar is zodat jij weet of de makelaar wel ervaring heeft met het verkopen van een woning met jouw woningwaarde.

Aantal woningen verkocht: Hierboven kun je zien hoeveel woningen de Amsterdamse makelaars het afgelopen kwartaal verkocht hebben. Hieruit kun je herleiden hoe groot, hoe populair en wat de prijs/kwaliteit verhouding van de makelaars in Amsterdam-Centrum zijn.

> Meer weten over het verkopen van een huis in Amsterdam

Wat kost een makelaar in Amsterdam-Centrum?

Makelaars werken vaak met verschillende kosten en/of courtages. Hierdoor kan het tarief flink variëren. De makelaars in Amsterdam-Centrum rekenen bij verkoop vaak een percentage van 0,75% tot 1,3% van de transactieprijs. Bij verkoop wordt vaak met een courtage (percentage) gewerkt aangezien de makelaar dan echt tot het uiterste wordt gedreven om het maximale uit de verkoop te halen. Aangezien woningen in Amsterdam-Centrum vaak een hoge vraagprijs hebben kan het zo zijn dat de courtage leidt tot een buiten proportioneel bedrag. In dit geval kan er altijd nog gepraat worden over een vast bedrag. Andersom is het ook zo dat de courtage omhoog gegooid wordt bij een verkoop met een lager bedrag.

Bij een aankoopmakelaar is het vaak 0,5% tot 1% van de transactieprijs. De tarieven zijn vaak op basis van no cure no pay, daarbij kan er vaak ook een fixed fee of een prestatiebonus gerekend worden.

Makelaars vergelijken in Amsterdam-Centrum

Op het moment dat je een huis wilt kopen of verkopen ben je op zoek naar de juiste makelaar in Amsterdam-Centrum. Aangezien hier op elke hoek van de straat wel een makelaar zit, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij je keuze voor een makelaar. Bij Juiste Makelaar vergelijken wij makelaars op basis van jouw voorkeuren. Vervolgens kies jij of je met één of twee makelaars in contact wilt komen. De selectie voor de beste actuele makelaar in Amsterdam-Centrum gebeurt op basis van de voorkeuren die jij invult. Daarna nemen wij gratis en vrijblijvend contact op om de eventuele wensen verder te bespreken. Tot slot zullen de makelaars contact opnemen om een afspraak te maken.

Hieronder een aantal factoren waar wij op letten bij de selectie:

  • Behoefte: Het is belangrijk voor ons om een goed beeld te krijgen van jou persoonlijke behoeftes. Onze expert neemt bij het invullen van je voorkeuren snel contact op om dit met je te doorlopen.
  • Snelheid: De huidige reactiesnelheid van de makelaars. Bij Juiste Makelaar zorgen we dat er proactieve makelaars geselecteerd worden die tijdig contact opnemen met de klant.
  • Bekend: De geselecteerde makelaars moeten bekend zijn met het verkopen van woningen in Amsterdam Centrum. Dit is waarom wij letten op de hoeveelheid verkochte woningen in Amsterdam Centrum.
  • Beoordelingen: Klanten beoordelingen van eerder geholpen klanten. Juiste Makelaar let op reviews van andere sites en houdt zelf ook zijn eigen reviews bij om te controleren of de samenwerking met de makelaars uit Amsterdam-Centrum succesvol waren en natuurlijk wat de consument van de service van de makelaar vond.
  • Kosten: Er wordt rekening gehouden met hoeveel je wil uitgeven aan een makelaar.
  • Woningtype en segment: Het is van belang dat de makelaars ervaring hebben met het type woning en prijssegment in het Centrum van Amsterdam. Op deze manier heeft de makelaar een netwerk van geïnteresseerden opgebouwd en is het verkoopproces eenvoudiger.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars in Amsterdam

Voordelen van een makelaar in Amsterdam Centrum

Tegenwoordig is het op de Amsterdamse woningmarkt  lastig  om een geschikte woning te vinden of om het beste resultaat uit de verkoop te halen bij de verkoop. Wanneer je een makelaar inschakelt die het Centrum van Amsterdam goed kent en die hier vaker transacties uitvoert, zal het proces een stuk soepeler en sneller gaan:

  • Alle taken: Omdat de makelaar (alle) taken op zich neemt zorgt hij ervoor dat jij minder stress hebt en meer tijd aan andere dingen kan besteden.
  • Potentiële kopers: De lokale makelaar uit Amsterdam-Centrum heeft waarschijnlijk een flinke portfolio aan potentiële kopers.
  • Administratie: De verkoop wordt stap voor stap begeleid en de makelaar zal zorgen voor een professionele afronding van de verkoop.
  • Onderhandelingen: De makelaar is dagelijks bezig met onderhandelen, en zal hij er dus voor zorgen dat je een hoger bedrag haalt uit de verkoop.

Uitgelichte makelaars Amsterdam-Centrum

Er zijn ook een aantal makelaars die naar voren geschoven worden als we het hebben over de uitgelichte makelaars in specifiek Amsterdam-Centrum. De reden dat deze makelaars in het zonnetje gezet worden hebben ze te danken aan positieve klantbeoordelingen van onze voormalige klanten en voldoen aan verdere kwaliteitseisen.

Vlieg Makelaars Amsterdam

Vlieg Makelaars zit in het Centrum van Amsterdam op de Valkenburgerstraat, meer hartje Centrum van Amsterdam ga je niet krijgen. Dit kantoor is professioneel en garandeert deze kwaliteitseisen door hun goed opgeleide en ervaren makelaars. Leuk feitje! Vlieg Makelaars is ook open op zaterdag en staan dus zelfs in het weekend klaar om jou ervaring op de woningmarkt zo positief mogelijk te laten verlopen.

Valkenburgerstraat 223, Amsterdam-Centrum  020 524 7430

Nieuw Amsterdams Huys

Makelaarskantoor Nieuw Amsterdams Huys zet zich in om jou op een proactieve en persoonlijke manier te begeleiden om je woning te verkopen. Aan het einde van de dag verkoop jij JOUW huis en wordt het natuurlijk al een stuk persoonlijker allemaal. Doordat ze zich flexibel en servicegericht opstellen zorgen ze dat jij met gemak en op jouw tempo je woning voor het juiste bedrag kunnen verkopen.

Oudezijds Achterburgwal 193, Amsterdam  020 237 4768

Amsterdam At Home Makelaars

Amsterdam at Home Makelaars zijn trots op hoe ze net een stapje verder gaan dan andere makelaars zogezegd. Naast dat zij natuurlijk elke klant op een persoonlijke manier willen helpen beschikken ze ook over hun eigen datamodel waardoor ze inzicht hebben in de recentelijk verkochte woningen met de bijbehorende bedragen. Dat zijn initiatieven die ervoor zorgen dat jij straks je woning voor het maximaal haalbare bedrag verkoopt.

Weteringschans 143 H, Amsterdam-Centrum  020 210 2066

Keizerskroon Makelaars

Keizerskroon Makelaars gelegen in hartje Amsterdam-Centrum is in staat met zijn team om jou ervaring met de makelaar professioneel en op een fijne manier te laten verlopen. Deze makelaar prioriteert kwaliteit boven kwantiteit qua team om ervoor te zorgen dat ook jouw woning zorgvuldig, professioneel maar bovenal voor het maximaal haalbare bedrag wordt verkocht.

Raadhuisstraat 54  020 420 2222

Emanuels Makelaardij

Emanuels Makelaardij is zich bewust van het feit dat iemand die in Amsterdam-Centrum een woning gaat verkopen erg druk is. Dat betekent dat jij als klant je graag bij de makelaar wilt ontzorgen en daar stapt Emanuels Makelaardij in om dit zo goed mogelijk te begeleiden. Ze willen graag kijken wat ze naast een groot netwerk hebben kunnen doen om te helpen. Daarnaast zijn ze aangesloten bij wel 6 organisaties die de kwaliteit van makelaars controleren.

Muiderstraat 11, Amsterdam  020 330 3624

Andere stadsdelen van Amsterdam

Makelaars vergelijken in verschillende stadsdelen in Amsterdam (kaart)

1. Centrum; 2. Zuid; 3. West; 4. Nieuw-West; 5. Westpoort; 6. Noord; 7. Oost; 8. Zuidoost

NVM makelaars in Amsterdam-Centrum

De meeste makelaars in Amsterdam-Centrum zijn aangesloten bij een branchevereniging. De meest gerenommeerde brancheverenigingen in Nederland zijn de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars), VastgoedPro en VBO. Er is ook een branchevereniging speciaal voor de Makelaars in Amsterdam genaamd MVA wat staat voor MVA (Makelaars Vereniging Amsterdam). Deze extra branchevereniging is opgericht om zo extra kwaliteitseisen te stellen aan de makelaars.

> Meer weten over de brancheverenigingen

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.