Aankoopmakelaar Amsterdam

Vul je voorkeuren in en vind de juiste aankoopmakelaar in Amsterdam

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Aankoopmakelaar in Amsterdam

Niet iedereen maakt gebruik van een aankoopmakelaar in Amsterdam, met de hedendaagse krapte op de huizenmarkt wordt de aankoopmakelaar steeds vaker ingeschakeld. Zij helpen je met de zoektocht naar jouw droomhuis en begeleid je met de aankoop hiervan. Momenteel is het in Amsterdam dan ook steeds moeilijker om als woningzoekende zonder aankoopmakelaar een huis te kopen met een realistisch bod. Door de grote interesse in het schaarse huizenaanbod is het ‘normaal’ geworden dat de biedingen de vraagprijs overschrijden. Wanneer je dit zelf doet is de kans groot dat je te laag of te hoog bied, nog steeds gebruikt de meerderheid ook nog geen aankoopmakelaar waardoor ze helaas vaak genoeg naast het net vissen.

Wat doet aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar kan de zoektocht in naar een mooie Amsterdamse woning, een stuk gemakkelijker maken. Zij zijn iedere dag te bekennen in de hoofdstad, zij willen niets liever dan dat jij een geschikte woning vindt en willen niets liever dan dat de koper een woning vindt. Daarom zullen zij je bestaan tijdens het gehele aankooptraject. Dit traject bestaat dan uit een aantal verschillende stappen:

  • De aankoopmakelaar Amsterdam zal je helpen met het zoeken naar je droomhuis, zij zullen als eerst een zoekprofiel aanmaken in het uitwisselingssysteem of je een gratis zoekprofiel aanbieden. Hierdoor kan je soms wel een paar dagen eerder beschikbare woningen ontvangen, dan wat online staat.
  • Uiteraard gaat de aankoopmakelaar ook met je mee naar bezichtigingen.
  • Voordat bezichtigingen beginnen of voordat een bod geplaatst moet worden op jouw droomhuis in Amsterdam, zal de aankoopmakelaar vooronderzoek doen naar de woning.
  • Het voorbereiden van het bod en onderhandelingen uitvoeren met de verkoopmakelaar
  • Als een bod is geaccepteerd zal je de aankoopmakelaar je bijstaan tijdens de notariële afwikkeling van de woning, zoals met de koopakte en de akte van levering. In Amsterdam vindt dit dan ook plaats bij de notaris volgends ring model Amsterdam

Ben je benieuwd naar een volledig stappenplan om een huis te kopen? Ga dan naar HuisAssist op hulp te krijgen bij elke stap bij het aankopen van je woning.

Wat kost een aankoopmakelaar in Amsterdam?

De prijs die wordt gevraagd bij het begeleiden gedurende de aankoop van een huis is de courtage genoemd. Een huis kopen in een oververhitte markt, zoals die van Amsterdam, is moeilijker dan wanneer er genoeg huizen beschikbaar zijn. Vooral in een oververhitte markt wordt veel gebruik gemaakt van de aankoopmakelaar.

Wanneer je de vergoeding met een aankoopmakelaar bespreekt, vraag dan om de prijzen inclusief btw. Op deze manier is het makkelijker om verschillende aankoopmakelaars te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om te informeren wat je hier allemaal voor krijgt en welke overige kosten je kan verwachten. Spreek vooral af dat wanneer er extra kosten bijkomen je daar toestemming voor moet geven. Op deze manier sta je niet voor onverwachte kosten.

Op het moment dat je je zoekopdracht bij de aankoopmakelaar intrekt, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. De aankoopmakelaar is tenslotte al bezig geweest om jouw perfecte huis te vinden. Informeer daarom bij de makelaar wat de Intrekkingskosten zijn.

Aankoopmakelaars in Amsterdam vergelijken

Wanneer je je aankoopmakelaars in Amsterdam of daarbuiten gaat vergelijken via Juiste Makelaar, kan je simpel de tool invullen, vervolgens zullen wij gratis en vrijblijvend contact met je opnemen om alles te verifiëren en eventuele wensen met je te bespreken. Als volgt ontvang je van ons de twee geselecteerde lokale aankoopmakelaars. Alle geselecteerde aankoopmakelaar bij Juiste Makelaar hebben ervaring met het aankopen van huizen in jouw gewenste buurt van Amsterdam Zuid tot Noord of andere stadsdelen/buurten. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door ons team om zo een dusdanige kwaliteit te kunnen bieden, daarnaast moet elke makelaar zijn aangesloten bij één van de drie branchevereniging.

Vervolgens maak jezelf de keuze met wie je gaat samenwerken, het is dan ook verstandig om op basis van de volgende punten:

  • Wat gaat de aankoopmakelaar allemaal voor je doen?
  • Wat kosten de verschillende aankoopmakelaars?
  • Zijn er overige kosten waar je rekening mee moet houden?
  • Wat gebeurt er wanneer je stopt zonder een aankoop gedaan te hebben?

Meer lezen over makelaars in Amsterdam? Lees hier verder

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 24 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL