Heb je een makelaar nodig om je huis te verkopen? Vind hier alle taken van een verkoopmakelaar

Of liever direct de verkoopmakelaars vergelijken bij jou in de buurt? Vul dan nu je voorkeuren in

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Wat zijn de taken van een makelaar?

Een verkoopmakelaar wilt je zo goed mogelijk van dienst zijn. Maar welke taken horen bij de makelaar zijn of haar takenpakket? Je betaald tenslotte veel geld, dus je mag daar ook goede service voor verwachten. Lees hieronder wat de taken van de makelaar zijn en hoe de makelaar je het beste kunt helpen. De makelaar kan uiteraard alle taken voor je uit handen nemen. Wil je liever zelf ook een aantal taken uitvoeren? Bespreek dit met de makelaar, op deze manier kun je ook makelaarskosten besparen.

Taak 1.Vooronderzoek 

Op het moment dat je wilt dat een verkoopmakelaar je huis gaat verkopen begint het proces. Nog voordat de makelaar bij je thuis komt om de woning te bekijken zal de makelaar een vooronderzoek doen. Hierbij zal er online extra informatie over het huis gezocht worden.

Dit gebeurd op basis van een marktanalyse. Hoe ligt de woning in de markt? Wat zijn vergelijkbare recent verkochte woningen in de buurt? En hoe lang duurde het voordat deze woningen verkocht waren? Deze zaken zoekt de makelaar uit voordat hij of zij langskomt voor een kennismakingsgesprek. Verder zal het huidige verkoopaanbod in de omgeving bekeken worden en de marktontwikkelingen geanalyseerd.

Taak 2. Vraagprijs vaststellen & verkoopstrategie bedenken

De volgende taak van een verkoopmakelaar is de vraagprijs vaststellen inclusief een verkoopstrategie bedenken. De verkoopstrategie en vraagprijs gaan hand in hand. Het kan een strategie zijn om het huis voor minder dan de gewenste verkoopsom te koop te zetten. Op deze manier zal je je op een grotere doelgroep focussen waardoor er meer interesse is en waarschijnlijk meer overboden zal worden.

De makelaar zal de vraagprijs met je bespreken en wat de verwachtingen zijn. Zo kun je zelf bepalen of je het eens bent met de vraagprijs en de bijbehorende verkoopstrategie. De makelaar zal de vraagprijs baseren op een aantal punten zoals de buurt, verkoophistorie in de buurt, vraag en aanbod in de buurt of plaats en het marktsentiment. Dit heeft allemaal invloed op de prijs maar ook zeker op de strategie. 

Taak 3. Promotie van het huis

Nadat je het eens bent geworden over het courtage van de makelaar, de vraagprijs en de verkoopstrategie is het tijd om het huis in de verkoop te zetten. Allereerst moeten er goede foto’s (en wellicht video’s) gemaakt worden van het huis. De makelaar zal iemand langs sturen die dit uitvoert. Daarnaast wordt er een strakke brochure gemaakt en plaatst de makelaar een makelaarsbord in de tuin. 

Tegenwoordig is het belangrijk dat de verkoopmakelaar je woning online goed zichtbaar neerzet. Dit kan op verschillende manieren, zoals de woning op een huizen platform plaatsen en gebruik maken van de eigen makelaar social media kanalen. 

Taak 4. De bezichtigingen

Als de promotie van het huis heeft gewerkt zullen er geïnteresseerden zijn die de woning willen bezichtigen. De makelaar zal alle bezichtigingen inplannen en deze organiseren. Voordat er bezichtigingen zijn kan het zijn dat de makelaar nog vraagt om een aantal dingen in het huis in orde te maken om het huis er zo goed mogelijk uit te laten zien. Zorg ervoor dat het huis netjes is. Tijdens het bezichtigen zal de verkoopmakelaar de geïnteresseerden rondleiden en je huis zo goed mogelijk verkopen. 

 

Taak 5. Biedingen ontvangen en onderhandelingen voeren met aankopende partij

Na de bezichtigingen zijn er de geïnteresseerden overgebleven die een bod uit zullen brengen. Je spreekt met de makelaar een aantal scenario’s door en wat de minimum vraagprijs is. Daarnaast kun je tijdens de biedingen nog richtlijnen doorgeven aan de makelaar.
Tijdens de biedingen zal de verkoopmakelaar je updaten over de voortgang. Vervolgens zal je met de makelaar de biedingen doornemen en onder welke voorwaarden de aanbiedingen zijn gedaan. Tot slot kun je nog onderhandelen over verschillende voorwaarden of over een hogere vraagprijs. Op het moment dat je akkoord bent met het bod zal de makelaar de aankopende partij op de hoogte stellen dat ze de gelukkigen zijn. 

Taak 6. Koopovereenkomst opstellen

Na het akkoord met een koper zal de verkoopmakelaar een koopcontract opstellen. Na het tekenen van dit koopcontract is er een wettelijke bedenktijd van 3 werkdagen. Dit betekent dat een van de partijen zonder opgaaf van reden de koop mag ontbinden. Dan begin je weer opnieuw met de bezichtigingen. Daarnaast worden er in het koopcontract zaken opgenomen als Voorbehoud van Financiering. Binnen een gestelde periode mag de koper afzien van de koop door het niet verkrijgen van een hypotheek. 

 

De koper zal een taxateur door het huis laten gaan om de hypotheekaanvraag te kunnen doen. Daarnaast moeten er nog een aantal zaken geregeld worden. Dit moeten jij, de koper en de notaris in orde maken. Uiteraard zal de verkoopmakelaar je hierbij helpen om dit zo eenvoudige mogelijk te maken.

Taak 7. De overdracht van de woning

Nadat de hypotheekaanvraag van de koper is geaccepteerd kunnen jullie naar de notaris voor de overdracht. Daarvoor is het gebruikelijk om de woning nog te bezoeken met de kopende partij. Zo zal er gecontroleerd worden of het huis volgens afspraak is achtergelaten. Als dit allemaal akkoord is zal bij de notaris de leveringsakte getekend worden en de financiële afrekening plaatsvinden. Hierbij zal ook de verrekening plaatsvinden van je verkoopmakelaar.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier