Hoe ga je een aankoopmakelaar vergelijken? Ontdek of je wel of niet een aankoopmakelaar nodig hebt

Juiste Makelaar maakt het vergelijken van makelaars eenvoudig, wij maken een voorselectie van aankoopmakelaars speciaal voor jou

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Aankoopmakelaar vergelijken

Niet iedereen maakt gebruik van een aankoopmakelaar, maar met de huidige krappe huizenmarkt worden er in steden steeds vaker aankoopmakelaars ingeschakeld. Een aankoopmakelaar helpt je met de zoektocht naar jouw droomhuis en begeleid je met het aankoopproces. In veel steden in Nederland is het steeds moeilijker om als particulier zonder aankoopmakelaar een huis te kopen met een realistisch bod. Door de grote interesse in het schaarse huizenaanbod is het ‘normaal’ dat biedingen hoger zijn dan de vraagprijs. Lees hieronder verder hoe wij jou het beste kunnen helpen met het vergelijken van de aankoopmakelaar. Juiste Makelaar maakt het vergelijken makkelijk voor jou!

Waar moet je op letten met het vergelijken van aankoopmakelaars?

Wanneer je je voorkeuren invult tijdens de check op de website selecteert Juiste Makelaar de beste aankoopmakelaars speciaal voor jou. De geselecteerde makelaars hebben ervaring met het aankopen van huizen in de gewenste buurt, dorp of stad. Nadat je je voorkeuren hebt ingevuld en deze geverifieerd zijn, ontvang je een overzicht met de geselecteerde aankoopmakelaars. 

Veel mensen kiezen ervoor om in contact te komen met twee aankoopmakelaars. Op basis van de bekende gegevens zijn alle geselecteerde makelaars passend bij jouw wensen. Nog steeds moet je de twee aankoopmakelaars vergelijken om de beste te kiezen. Hieronder vind je een aantal punten waarop je de aankoopmakelaars met elkaar kunt vergelijken: 

  • Welke taken gaat de aankoopmakelaar voor je uitvoeren?

Iedere aankoopmakelaar heeft net een andere aanpak. Grotendeels zijn deze taken hetzelfde, maar in sommige details kan het verschillen. Bijvoorbeeld, gaat de aankoopmakelaar altijd mee naar een bezichtiging of doet diegene dat pas als je een tweede keer gaat kijken bij een huis?

Lees meer informatie over verschillende taken van een aankoopmakelaar.

  • Wat kosten de aankoopmakelaars?

Iedere makelaar heeft zijn eigen aanpak. Dus controleer of je overeenkomende makelaarskosten vergelijkt. Is het inclusief btw? En welke taken voert de aankoopmakelaar uit? Dit zijn allemaal aspecten die kunnen verschillen per makelaar. 

WIl je meer weten over kosten van een aankoopmakelaar, lees dan hier verder.

  • Zijn er overige kosten waar je rekening mee moet houden?

Vraagt de aankoopmakelaar intrekkingskosten of opstartkosten? Dit kan meespelen in de keuze voor een makelaar. Vooral als het nog onzeker is waar je wilt wonen. Misschien wil je toch in een andere stad wonen, dan is dit zeker een belangrijk punt om de makelaars op te vergelijken.

  • Bij welke aankoopmakelaar heb je het beste gevoel?

Uiteraard moeten de randzaken van de twee makelaars goed zijn, maar een belangrijke factor bij het vergelijken van aankoopmakelaars is je gevoel. In welke makelaar heb jij het vertrouwen dat diegene alles voor je gaat regelen met het maximale resultaat? Dit gevoel is een belangrijk punt om je beslissing op te baseren. Ga niet alleen voor de goedkoopste makelaar waar je ook nog eens weinig vertrouwen in hebt! 

Verschillende voordelen van type aankoopmakelaars

Bij Juiste Makelaar willen wij jou zo goed mogelijk helpen met het vergelijken van de aankoopmakelaars. Daarom kun je bij ons je voorkeuren aangeven wat voor een type makelaar je zoekt. Op basis van je voorkeur vergelijken wij de verschillende type aankoopmakelaars speciaal voor jou. De verschillende voorkeuren hebben allemaal verschillende voordelen. Ook zijn er een aantal punten waar je goed over moet nadenken voordat je de beslissing voor een aankoopmakelaar maakt. 

1. Aankoopmakelaar met goede aankoop ervaringen

Wanneer je de voorkeur hebt voor een makelaar met goede aankoop ervaringen. Geef je aan dat dit het belangrijkste is waar de makelaar aan moet voldoen. Goede eigenschappen van een aankoopmakelaar kunnen hierbij opgesplitst worden in een aantal punten. De aankoopmakelaar is communicatief goed bereikbaar en staat altijd voor je klaar. Daarnaast heeft de makelaar veel kennis van het aankoopproces, de buurt en is bekend met diverse andere makelaars. Verder is de aankoopmakelaar goed in het onderhandelen en erg doelgericht. Tot slot, is de prijs-kwaliteit verhouding van de makelaar goed. 

2. Aankoopmakelaar met veel buurt kennis

Wanneer je het belangrijk vindt dat de makelaar veel kennis van de buurt heeft, selecteer dan deze optie. De aankoopmakelaar heeft veel ervaring met het aankopen in deze buurt of het specifieke dorp. Zo is de aankoopmakelaar altijd goed op de hoogte van wat er in de buurt speelt en welke huizen er in de verkoop komen.

3. Courtage van de aankoopmakelaar 

Vind je de kosten van een aankoopmakelaar het belangrijkste? Dan kun je het beste de voorkeur voor de kosten van de aankoopmakelaar selecteren. Hierbij wordt er rekening gehouden dat de kosten van de aankoopmakelaar laag zijn. Uiteraard is de kwaliteit van de makelaar nog steeds van goed, maar verwacht niet dat je dezelfde service als bij een makelaar met veel goede aankoop ervaringen. 

Een belangrijke vraag die je daarnaast moet afvragen is of de aankoopmakelaar met een lage courtage hetzelfde resultaat kan behalen als een makelaar met meer ervaring en kennis? Een makelaar die een hoger courtage vraagt, vraagt dit vaak niet voor niets. De aankoopmakelaar haalt bijvoorbeeld betere resultaten voor de klant of heeft een goed netwerk waardoor diegene regelmatig woningen heeft die nog niet op de markt te koop staan. 

4. Alle drie voorkeuren even belangrijk 

Liever het beste van alles? Dat kan natuurlijk. Dan gaan wij op zoek naar de een aankoopmakelaar die het beste van alles heeft. Een redelijk courtage, in de buurt en goede ervaringen. Het kan zijn dat een van de voorkeuren het ander overstijgt, maar dat maakt het dan toch de beste makelaar voor jou! Benieuwd? Ontdek het nu! 

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier