Selecteer jouw voorkeuren
Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.
Het verkopen kan je huis kan heel snel gaan, maar iedereen kent verhalen dat de verkoop van een woning lang duurt. Om lange verkoopperiode te voorkomen zijn er een aantal acties die je van te voren kunt ondernemen. Op deze manier is het mogelijk om je huis zo ‘verkoopklaar’ te maken als mogelijk!
Niet alleen zal het de verkooptijd versnellen, maar wellicht kun je door wat slimme trucs een hogere verkoopwaarde realiseren. Dus bespaar veel tijd en krijg meer geld voor je woning!
Om de kopers een goede indruk te geven is het belangrijk dat reparaties gedaan zijn. Dit gaat natuurlijk om de zichtbare reparaties, maar ook de reparaties die je minder snel ontdekt. Vergeet ook de kleine mankementen in je huis niet, zoals piepende deuren. De kijkers moeten zich niet gaan ergeren aan kleine dingen. Zo hou je meer geïnteresseerden over.
Mocht je huis al ouder zijn, laat dan een bouwtechnische keuring uitvoeren. De koper zal dit in de meeste gevallen ook doen. Op het moment dat een koper geborgen gebreken ontdekt, zal dit ten nadele komen voor jou tijdens de onderhandelingen. Dit kan van je verkoopsom afgaan, terwijl als je dit van te voren vermeld weet de koper ook waar diegene aan toe is. Punten die onder de verborgen gebreken vallen zijn:
Een goed onderhouden tuin is essentieel in het beeld wat je wilt schetsen van je huis. Wanneer de tuin er top uitziet zijn veel kijkers enthousiaster. Wanneer de tuin er slecht onderhouden uitziet, kan niet iedereen hier doorheen kijken. Zo raak je potentiële kopers kwijt. Terwijl het een kleine moeite is om de tuin er goed onderhouden uit te laten zien. Je kunt bij het onderhouden van de tuin denken aan: tuinset schoonmaken, aangroei wegknippen, gras maaien, heg snoeien, onkruid wieden, laaghangende takken wegknippen en aanslag op tegels verwijderen.
Een frisse en lichte uitstraling binnen zorgt ervoor dat de ruimtes groter lijken. Veel mensen houden van een licht huis met veel lichtinval. Wanneer je alleen maar donkere muren hebt is dit niet goed zichtbaar voor geïnteresseerden. Heb je alleen maar donkere muren? Probeer dan in ieder geval een aantal muren te verven. Heb je een verouderde keuken? Dan kun je tegenwoordig eenvoudig zelf de kastjes schilderen waardoor de keuken er fris uitziet. Dit ziet er meteen aantrekkelijker uit.
Heb je nog geen vraagprijs in gedachten? Dan kun je voordat je met een verkoopmakelaar gaat praten alvast onderzoek doen. Kijk naar de huidige woningen die bij jou in de buurt te koop staan. Daarnaast kun je kijken welke woningen er recent verkocht zijn. Hierbij is het mogelijk om de verkoopsom te bekijken via het Kadaster. Op deze manier heb je alvast een idee van de vraagprijs. Kijk niet alleen op één huizensite, maar doe goed onderzoek. Zo ontdek je meer woningen die te koop staan of al verkocht zijn.
Een definitief energielabel is tegenwoordig verplicht om bij de verkoop van een huis aan te vragen. Vraag dit daarom op tijd aan. Voor het aanvragen van het definitieve energielabel kun je bij wijzigingen of verbeteringen aan je huis het bewijs toevoegen. Vervolgens kies je een erkend energielabel adviseur die alles met je in orde zal maken. Direct een Energielabel aanvragen, vraag dat aan via deze site.
Het eerste wat mensen online zien van je woning zijn de foto’s. Het is daarom erg belangrijk om goede professionele foto’s te hebben. Ga daarom niet zelf aan de slag met het maken van foto’s. Schakel een professionele fotograaf in om deze foto’s te maken.
Zorg ervoor dat het huis opgeruimd is en zet een aantal leuke details neer, zoals mooie bloemen. Mooie foto’s vergroot de interesse online, waardoor je uiteindelijk meer bezichtigingen hebt. Onderschat dit niet!
Verzamel alle bouwtekeningen en plattegronden die je nog hebt van het huis. Dit is handig om aan de kopende partij te geven. Daarnaast kan er bij de foto’s van je woning een plattegrond toegevoegd worden.
Op het moment dat je geen definitief energielabel hebt bij de verkoop van de woning, riskeer je een boete van € 170,-.
Staan er bezichtigingen gepland? Ruim je huis dan zo goed mogelijk op. Mensen komen om te kijken naar de woning en niet hoeven niet te weten hoeveel jassen er hangen. Ruim zoveel mogelijk spullen netjes op. Pas daarna kun je een aantal leuke sfeervolle dingen neerzetten in het huis. Denk hierbij aan een mooi bloemenboeket of een opgevouwen deken op een stoel of bank.
Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.
Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.
De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.
Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!
7 januari 2021
Snel en goed geholpen
Ik ben snel door 1 makelaar gebeld – zelfde dag nog. De 2 wou niet en de 3e makelaar was heel traag met enige reacties. De Juiste Makelaar hebt echt geholpen dat wij dat wij een goede makelaar gevonden had.
8 december 2020
Top service, snel geholpen
Ik werd snel aan een aankoopmakelaar geholpen. Er werd fijn meegedacht dus ik raad het zeker aan!
4 december 2020
Ideale service. Ik had geen idee waar ik op moest letten bij het kiezen van een makelaar. Bart heeft mij heel vriendelijk aan een goede makelaar geholpen die mijn huis verkocht heeft.
Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.
+
Wat doet Juiste Makelaar?
Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.
+
Hoe vergelijken jullie makelaars?
In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.
+
Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?
Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.
+
+
Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?
Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.
+
Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?
De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.
Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder
+
Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.
Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder
+
Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?
Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar.
+
Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?
Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.