Op zoek naar de beste makelaar in Westerkwartier? Vergelijk alle makelaars in Westerkwartier

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Westerkwartier

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Verkoopmakelaars actief in Westerkwartier

Bij de verkoop van je woning ben je natuurlijk op zoek naar de meest geschikte makelaar voor jou. Inmiddels is het geen geheim dat er in een groeiende stad als Westerkwartier tientallen verkoopmakelaars actief zijn. Daarom is het van belang dat je bij het vinden van jouw makelaar moet opletten welke je voorkeur heeft. Juiste Makelaar assisteert je met het eenvoudiger maken van deze beslissing. In iedere buurt en wijk in Westerkwartier vergelijken wij verkoopmakelaars en zoeken wij de beste verkoopmakelaar voor jou.

De verkoopmakelaar die wij voor jou zoeken, sluit aan bij jouw verwachtingen en assisteert je om de verkoop zo optimaal mogelijk te laten lopen. De verkoopmakelaar heeft ervaring in jouw buurt en streeft naar de hoogste opbrengst. Wij vergelijken enkel de lokale Westerkwartierse verkoopmakelaars. Later kun je zelf de twee ontvangenmakelaars met elkaar vergelijken en kijken met welke verkoopstrategie jij het eens bent.

Vandaag nog je voorkeuren invullen? Ga dan nu direct naar de makelaar vergelijker.

De makelaar vergelijken in Westerkwartier

Zodra je meerdere verkoopmakelaars in Westerkwartier op het oog hebt is het zaak om deze te vergelijken. Wij weten uit ervaring dat het zoeken naar de beste lokale makelaar een moeilijk traject is. Want waar ga je op letten en hoe weet je op dat moment de beste makelaar hebt gevonden? Enkel op deze manier kun je de beste keuze maken om de beste verkoopmakelaar te kiezen. Op het moment dat de verkoopmakelaar bij je Westerkwartiersewoning langskomt, moet je van te voren weten welke vragen je moet stellen aan de makelaar.

Hieronder staan een aantal belangrijke punten waarop je de verschillende Westerkwartierse verkoopmakelaars kunt vergelijken:

 • Vraag aan de verkoopmakelaar hoe diegene het woning gaat aanbieden. De vraag hierbij is of je het daarmee eens bent.
 • Daarnaast, vraag op welke huizenwebsites het huis te koop aangeboden wordt. Zo kom je erachter hoe groot de groep met beoogde kopers is dat je huis te zien krijgt.
 • Nadat de verkoopmakelaar je woning heeft gecontroleerd zal de makelaar een schatting maken van de verkoopprijs. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou?
 • Bekijk waar de makelaar huizen verkoopt in Westerkwartier.
 • En dan het allerbelangrijkste punt, wat is je gevoel bij de verkoopmakelaar?

Wil je hier meer over weten over makelaars vergelijken? Ga dan hier verder.

Kosten van verkoopmakelaars vergelijken

De kosten van verschillende verkoopmakelaars lopen sterk uiteen. Maar op welke punten moet je letten bij het vergelijken van verkoopmakelaars in Westerkwartier? Hier benoemen wij een aantal punten waarmee je de vergoedingen van verschillende verkoopmakelaars met elkaar kan vergelijken:

 • Als eerste, wat is de courtage wat de makelaar vraagt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Ga na of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Op welk moment moet je het courtage betalen? Het verschilt per verkoopmakelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een gedeelte moet betalen. Ga nawat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond en wanneer het niet lukt.
 • Is de provisie inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per verkoopmakelaar. Wees dus zeker dat je zoeken naar.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Meer tips over het vergelijken van de kosten van een makelaar? Lees dan hier verder.

Voordat de verkoopmakelaar langskomt

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om je woning het beste in de markt te zetten. Het slimste is dat je dit doet voordat een verkoopmakelaar langskomt voor een kennismakingsgesprek. Dit voorkomt de nodige teleurstellingen achteraf. De volgende punten zijn vlug te controleren en daarna goed op te lossen:

 • Fix de noodzakelijke punten in je woning
 • Repareer kleine mankementen in huis
 • Zorg ervoor dat de tuin strak en netjes is
 • Bekijk wat een goede verkoopprijs is en wat de ondergrens is
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen
 • Zoek de huidige WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis

Informatie over Westerkwartier

Westerkwartier is met 63.031 inwoners een middelgrote gemeente in de provincie Groningen. De gemiddelde WOZ-waarde in 2020 was per 1 januari € 220.000,-. De WOZ-waarde is met  gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

De gemiddelde leeftijd in Westerkwartier is 42,2 jaar, dit maakt Westerkwartier een relatief gemiddelde gemeente qua leeftijd. Het modale inkomen van een huishouden in Westerkwartier is € 29.400,-, dit is iets minder dan een modaal huishouden in Nederland. Populaire dorpen in de gemeente Westerkwartier zijn Zuidhorn, Marum en Rodenburg en omgeving. Ben je op zoek naar leuke activiteiten in Westerkwartier.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Icons/login Created with Sketch.
Lize, Arnhem

7 januari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snel en goed geholpen

Ik ben snel door 1 makelaar gebeld – dezelfde dag nog. De tweede wou niet en de derde makelaar was heel traag met een reactie. De Juiste Makelaar heeft echt geholpen waardoor wij dat wij een goede makelaar gevonden hebben.

Icons/login Created with Sketch.
Sam, Amsterdam

8 december 2020

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Top service, snel geholpen

Ik werd snel aan een aankoopmakelaar geholpen. Er werd fijn meegedacht dus ik raad het zeker aan!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL