Makelaar vinden in Venlo? Vergelijk eerst voordat je kiest!

Doe gratis de vergelijking en kom in contact met de beste makelaars in Venlo

Huizen vector Huizen vector

Wonen in Venlo

Al eeuwen geleden heeft Venlo haar stadsrechten verkregen, maar ook daarvoor had Venlo al veel bewoners. Over de locatie van het dorp was destijds al goed over nagedacht. Pal naast de Maas, omdat water ten alle tijden een belangrijke rol speelt. Sinds jaar en dag is er veel verkeer via zowel het water als het land. Dit maakt het daarom ook een zeer aantrekkelijke plek om te wonen of werken. 

Na de tweede wereldoorlog was de wederopbouw van Venlo in een razend tempo. Dit leverde uiteindelijk gemengde resultaten op, zo is er een deel van deze wederopbouw alweer tegen de vlakte gegaan. Dit was het resultaat van te gehaaste en slechte woningbouw. Maar er zijn destijds ook succesvolle bouwprojecten geweest, een voorbeeld hiervan is het Brugplan waar ook het station deel van uitmaakt.  

Wonen in de Stad Venlo

De stad Venlo wordt getypeerd door een fijn en gezellige binnenstad. Ieder stadsdeel binnen Venlo heeft zijn eigen stijl en karakter. Hierdoor is het wonen in Venlo erg divers en is er voor iedereen de woning van zijn dromen te vinden. Naast de stad Venlo bestaat de gemeente ook uit een aantal gezellige dorpen met interessante bezienswaardigheden en prachtige natuur. 

Zoals iedere stad heeft ook Venlo een markt, welke ‘De Markt’ genoemd. Hieraan gelegen ligt het authentieke stadhuis. Dit centrale plein ligt midden in het centrum waar je vele cafés, restaurants en veel leuke winkels kunt vinden. 

Iets verderop vind je het nieuwe stuk van het centrum, de Maasboulevard. In dit deel van het centrum zijn de bekendere kledingmerken en ketens te vinden. Een populair gedeelte is de Stadshaven, hier vind je veel terrassen waar je in de zomer heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Ben je met de boot? Geen probleem, je kunt hier gewoon aanleggen! 

Groen en waterrijk wonen in Venlo

Wonen in Venlo heeft alleen maar voordelen. Zo heeft de omgeving van Venlo veel te bieden. Er is een enorme hoeveelheid groen in de omgeving. Zo ligt er aan de noordkant van de stad het Nationaal Park de Maasduinen. Aan de oostkant van Venlo is er nog een enorm natuurgebied met een enorme diversiteit aan wilde dieren en groen. Naast het genieten van al het groen kun je natuurlijk ook genieten van de rivieren de Maas en de Peel.

Q4: wonen in de bruisende stadswijk

Ooit was de buurt Q4 een achterstandswijk met veel rumoer en criminaliteit. De gemeente heeft in verschillende leegstaande panden een aantal creatieve mensen gezet. Daarnaast zijn er meerdere architecten aan de slag gegaan om het imago van dit deel van de stad op te krikken. Het resultaat is dan ook een hippe ‘urban’ wijk, ideaal om te wonen en werken.

In Q4 wonen bijna 1.000 mensen. Waarbij de gemiddelde WOZ-waarde op dit moment ongeveer €139.00,- is. Dit is een stijging van ongeveer 15 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

De beste makelaar in Venlo vinden

In een populaire stad als Venlo zijn veel makelaars actief. Er zijn alleen al meer dan 10 makelaars actief die zijn aangesloten bij een branchevereniging. Maar hoe ga jij dan de meest geschikte makelaar vinden? Wij helpen je hier graag mee! Of je nou je huis wil verkopen of juist een prachtige woning aankopen, we helpen je altijd met de zoektocht naar de beste makelaar voor jou. Vul je voorkeuren in op deze website, wij vergelijken de diverse makelaars actief bij jou in de buurt. Vervolgens brengen we jou in contact met 1 of 2 van de geselecteerde makelaars. Op basis van je voorkeuren en gegevens selecteert ons systeem de geschikte makelaar. Vul direct je gegevens en kom snel in contact met de juiste makelaar voor jou. Heb je nog andere vragen over makelaars bij jou in de buurt? Laat het dan voor weten!

Huis verkocht of gekocht in Venlo

Heb je samen met je makelaar succesvol je huis verkocht en een nieuw huis gekocht of gehuurd? Geef dan je nieuwe adres op wanneer je gaat verhuizen. Dit doe je bij de gemeente Venlo. Op deze manier worden alle overheidsinstanties direct op de hoogte gesteld van je nieuwe adres.

Ben je van plan je nieuw aangekochte woning te verbouwen? Controleer dan bij het Omgevingsloket of je verplicht bent een omgevingsvergunning aan te vragen. Bij kleinere verbouwingen is dit niet nodig. Bij grotere verbouwingen is dit verplicht. Wil je tijdens het verbouwen meteen het huis verduurzamen? Dan kun je via de website van de gemeente controleren of je in aanmerking komt voor een subsidie. De gemeente Venlo en de provincie Limburg hebben verschillende subsidies beschikbaar gesteld om je huis te verduurzamen.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier