Makelaar vinden in Venlo? Vergelijk eerst voordat je kiest!

Doe gratis de vergelijking en kom in contact met de beste makelaars in Venlo

Huizen vector Huizen vector

 

De beste makelaar in Venlo vinden

In een populaire stad als Venlo zijn veel makelaars actief. Er zijn alleen al meer dan 10 makelaars actief die zijn aangesloten bij een branchevereniging. Maar hoe ga jij dan de meest geschikte makelaar vinden? Wij helpen je hier graag mee! Of je nou je huis wil verkopen of juist een prachtige woning aankopen, we helpen je altijd met de zoektocht naar de beste makelaar voor jou. Vul je voorkeuren in via de tool op onze website website, wij vergelijken de diverse makelaars actief bij jou in de buurt. Vervolgens brengen we jou in contact met 1 of 2 van de geselecteerde makelaars. Op basis van je voorkeuren en gegevens selecteert ons systeem de geschikte makelaar. Vul direct je gegevens en kom snel in contact met de juiste makelaar voor jou. Heb je nog andere vragen over makelaars bij jou in de buurt? Laat het dan voor weten!

Wonen in Venlo

Al eeuwen geleden heeft Venlo haar stadsrechten verkregen, maar ook daarvoor had Venlo al veel bewoners. Over de locatie van het dorp was destijds al goed over nagedacht. Pal naast de Maas, omdat water ten alle tijden een belangrijke rol speelt. Sinds jaar en dag is er veel verkeer via zowel het water als het land. Dit maakt het daarom ook een zeer aantrekkelijke plek om te wonen of werken.

Na de tweede wereldoorlog was de wederopbouw van Venlo in een razend tempo. Dit leverde uiteindelijk gemengde resultaten op, zo is er een deel van deze wederopbouw alweer tegen de vlakte gegaan. Dit was het resultaat van te gehaaste en slechte woningbouw. Maar er zijn destijds ook succesvolle bouwprojecten geweest, een voorbeeld hiervan is het Brugplan waar ook het station deel van uitmaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makelaars vergelijken in wijken in Venlo (kaart)

1. Venlo-stad; 2. Blerick-stad; 3. Tegelen; 4. Geloo-Belfeld; 5. Arcen-Lomm; 6. Velden

Wonen in de Stad Venlo

De stad Venlo wordt getypeerd door een fijn en gezellige binnenstad. Ieder stadsdeel binnen Venlo heeft zijn eigen stijl en karakter. Hierdoor is het wonen in Venlo erg divers en is er voor iedereen de woning van zijn dromen te vinden. Naast de stad Venlo bestaat de gemeente ook uit een aantal gezellige dorpen met interessante bezienswaardigheden en prachtige natuur. 

Zoals iedere stad heeft ook Venlo een markt, welke ‘De Markt’ genoemd. Hieraan gelegen ligt het authentieke stadhuis. Dit centrale plein ligt midden in het centrum waar je vele cafés, restaurants en veel leuke winkels kunt vinden. 

Iets verderop vind je het nieuwe stuk van het centrum, de Maasboulevard. In dit deel van het centrum zijn de bekendere kledingmerken en ketens te vinden. Een populair gedeelte is de Stadshaven, hier vind je veel terrassen waar je in de zomer heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Ben je met de boot? Geen probleem, je kunt hier gewoon aanleggen! 

Groen en waterrijk wonen in Venlo

Wonen in Venlo heeft alleen maar voordelen. Zo heeft de omgeving van Venlo veel te bieden. Er is een enorme hoeveelheid groen in de omgeving. Zo ligt er aan de noordkant van de stad het Nationaal Park de Maasduinen. Aan de oostkant van Venlo is er nog een enorm natuurgebied met een enorme diversiteit aan wilde dieren en groen. Naast het genieten van al het groen kun je natuurlijk ook genieten van de rivieren de Maas en de Peel.

Q4: wonen in de bruisende stadswijk

Ooit was de buurt Q4 een achterstandswijk met veel rumoer en criminaliteit. De gemeente heeft in verschillende leegstaande panden een aantal creatieve mensen gezet. Daarnaast zijn er meerdere architecten aan de slag gegaan om het imago van dit deel van de stad op te krikken. Het resultaat is dan ook een hippe ‘urban’ wijk, ideaal om te wonen en werken.

In Q4 wonen bijna 1.000 mensen. Waarbij de gemiddelde WOZ-waarde op dit moment ongeveer €139.00,- is. Dit is een stijging van ongeveer 15 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

 

Huis verkocht of gekocht in Venlo

Heb je samen met je makelaar succesvol je huis verkocht en een nieuw huis gekocht of gehuurd? Geef dan je nieuwe adres op wanneer je gaat verhuizen. Dit doe je bij de gemeente Venlo. Op deze manier worden alle overheidsinstanties direct op de hoogte gesteld van je nieuwe adres.

Ben je van plan je nieuw aangekochte woning te verbouwen? Controleer dan bij het Omgevingsloket of je verplicht bent een omgevingsvergunning aan te vragen. Bij kleinere verbouwingen is dit niet nodig. Bij grotere verbouwingen is dit verplicht. Wil je tijdens het verbouwen meteen het huis verduurzamen? Dan kun je via de website van de gemeente controleren of je in aanmerking komt voor een subsidie. De gemeente Venlo en de provincie Limburg hebben verschillende subsidies beschikbaar gesteld om je huis te verduurzamen.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL