Op zoek naar de beste makelaar in Tilburg? Vergelijk alle aankoop- en verkoopmakelaars in Tilburg

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Tilburg

Huizen vector Huizen vector

Vind de beste makelaar in Tilburg

Samenwerken met een makelaar kost geld. Echter scheelt het je veel papierwerk en kan het tevens geld opleveren. Een makelaar is namelijk bekend met de huizenmarkt in Tilburg en zorgt er voor dat je jouw huis verkoopt met de meeste opbrengt. Hiernaast zorgt een makelaar er ook voor dat je via hun netwerk veel makkelijker in contact komt met een potentiële koper! Gebruik onze tool om de beste makelaar die bij jou past in Tilburg te vinden.

Verkoopmakelaars in verschillende wijken van Tilburg

Iedere verkoopmakelaar heeft zijn eigen kwaliteiten. Een van deze kwaliteiten is enorme kennis van de wijk waar de verkoopmakelaar actief is in Tilburg. Wanneer een verkoopmakelaar veel woningen verkoopt in een wijk heeft de makelaar meer kennis over de wijk. Dit is een groot voordeel voor jou als deze verkoopmakelaar je bijstaat. Zo kent de verkoopmakelaar andere actieve makelaars in de Tilburgse wijk en kan diegene goed inschatten wat voor een verkoopstrategie handig is. 

Benieuwd welke taken een verkoopmakelaar in Tilburg voor je uit handen kan nemen? Lees hier verder!

Makelaars vergelijken in Tilburg

Wat is het verschil tussen de ene Tilburgse verkoopmakelaar en de andere? Veel mensen zullen als eerste het courtage zeggen. Echter is het verstandig om op meerdere punten van de verkoopmakelaars te vergelijken. Wanneer je een vergelijking maakt via Juiste Makelaar, zullen wij een voorselectie van twee verkoopmakelaars maken. Deze verkoopmakelaars sluiten aan bij je voorkeuren en hebben ervaring met het verkopen in Tilburg. 

Vervolgens is het aan jou de taak hoe je deze makelaars gaat vergelijken. Hieronder een aantal belangrijke punten waar op te letten bij het vergelijken: 

  • Kijk niet alleen naar het courtage of de prijs die de verkoopmakelaar vraagt. Een iets duurdere makelaar kan een betere deal voor elkaar boksen. Op deze manier bespaar je meer geld dan je aan courtage extra kwijt bent. 
  • Bekijk de verschillende strategieën van de verkoopmakelaars. Welke strategie past bij jou en waar heb je het meeste vertrouwen in? 
  • Hoe presenteert de makelaar woningen en worden de woningen goed weergegeven? Dit is tenslotte het eerste wat een geïnteresseerde koper ziet. 
  • En tot slot, wat is je gevoel bij de makelaar?

Meer weten over het vergelijken van verkoopmakelaars in Tilburg? Wij hebben hier meer informatie over het vergelijken van makelaars, zodat jij de beste keuze maakt. 

Overzicht van de wijken in Tilburg

1. Centrum; 2. Oud Zuid; 3. Oud Noord; 4. West; 5. Noord; 6. Oost; 7. Zuid; 8. Berkel-Enschot; 9. Reeshof; 10. Udenhout

Aankoopmakelaars actief in de geliefde wijken van Tilburg

Iedereen die de de afgelopen jaren actief op zoek is geweest in een populaire wijk van Tilburg, zoals De Reeshof weet dat het druk is op de huizenmarkt. Dat maakt het direct ook een van de redenen waarom tegenwoordig steeds meer mensen in Tilburg samenwerken met een aankoopmakelaar. Op deze manier maak je meer kans op het aankopen van je droomwoning in een populaire Tilburgse buurt. Een aankoopmakelaar zoekt niet alleen mee naar geschikte woningen, ook heeft de aankoopmakelaar ervaring in de diverse buurten waardoor hij alle ins en outs kent. Daarnaast bespaart het je veel stress gedurende het hele proces. 

Tilburgse aankoopmakelaars vergelijken

Voordat je samen gaat werken met een aankoopmakelaar in Tilburg is het verstandig om de aankoopmakelaars te vergelijken. Je wilt natuurlijk wel dat een aankoopmakelaar voldoet aan jouw eisen. Bij Juiste Makelaar hebben wij de diverse actieve aankoopmakelaars al voor jou vergeleken. Op basis van jouw voorkeuren worden er twee makelaars geselecteerd. 

Vervolgens kom je met deze aankoopmakelaars in contact, om zelf te beslissen wie bij jou past. Daarom vind je hier een aantal belangrijke punten waarop je de verschillende aankoopmakelaars met elkaar kunt vergelijken: 

  • Wat gaat de aankoopmakelaar allemaal voor je doen? Vergelijk je geen appels met peren.
  • Wat kosten de twee aankoopmakelaars inclusief btw en krijg je er hetzelfde voor? 
  • Hoeveel aankopen heet de aankoopmakelaar recent gedaan in Tilburg? 
  • Heeft de aankoopmakelaar veel kennis van de wijk waar jij graag een huis wilt kopen in Tilburg? 
  • Hoe hoog zijn de opstartkosten om een zoekprofiel in te stellen?

Wonen in het bruisende Tilburg

Hoe kan je het beste een Tilburger omschrijven? Levendig, sociaal, eigenwijs en veel humor! Tilburg is van oudsher een echte industriestad, waarbij het vooral bekend is om de textielindustrie. De inwoners zijn altijd bezig om nieuwe dingen op te zetten, waarbij iedereen echt voor elkaar klaar staat. Er wonen ongeveer 220.000 mensen in Tilburg, waarbij de meeste Tilburgers in de wijken Reeshof en Oud-Zuid wonen, ruim 42.000 per wijk. Het minste aantal inwoners heeft het stadsdeel Noord-West, dit komt voornamelijk omdat er veel industrie in dit deel van de stad gevestigd is. De gemiddelde WOZ-waarde in Tilburg ligt rond de € 210.000,- en is de afgelopen 5 jaar ongeveer 15 procent gestegen.

Wonen in het hartje centrum

Het winkelgebied bevindt zich in het centrum van de stad, waar je niet alleen tijdens Carnaval de Tilburgse gezelligheid kunt ontdekken. Hier vind je de echte Brabantse gezelligheid met de horecapleinen, de Spoorzone en het eigenzinnige Veemarktkwartier. Daarnaast is er maar liefst op zes plekken in de stad een markt te vinden. Wil je de stad vanaf het water ontdekken? Dat kan, je stapt zo aan boord op een van de boottochten of huur zelf een boot.

Gezellige buurten en bekende plekken in Tilburg 

Tilburg staat bekend om de jaarlijks terugkerende Tilburgse Kermis, de grootste kermis van Nederland! Daarnaast vind je er de voetbalclub Willem II, maar dat is Tilburg niet alleen. De stad staat daarnaast bekend als jonge studentenstad, waarbij er veel studenten uit heel de wereld naar de stad toekomen. Tilburg is verdeeld is acht verschillende stadsdelen: de Binnenstad, Oud-Noord, Noord, Oud-Zuid, Zuid, Oost, West en Reeshof. 

Populair wonen in Tilburg

Het wonen in de binnenstad is erg populair, maar het aantal woningen is schaars. Er wonen dan ook relatief weinig mensen in dit stadsdeel, ongeveer 8.000. De huizenprijs ligt dan ook hoger dan de gemiddelde woningwaarde in Tilburg. In het hartje centrum vind je Stadspark de Oude Dijk en je bent in 1 minuut bij het station. Kortom, alle voorzieningen binnen handbereik.

In Zuid Tilburg vind je de wijk De Blaak, waarbij het boeren verleden nog steeds goed zichtbaar is. Door de jaren heen zijn hier prachtige wijken neergezet waarbij de focus lag op de meer welvarende mensen. Veel groen met maar liefst 28 vijvers typeren dit stuk van de stad. 

Huis aangekocht of verkocht in Tilburg, en nu?

Heeft de makelaar jou geholpen met het aankopen of verkopen van je woning in Tilburg? Vergeet dan niet binnen een aantal dagen je verhuizing door te geven bij de gemeente Tilburg. Bij vrijwel alle overheidsinstanties zijn dan je nieuwe gegevens bekend en zal de post naar het nieuwe adres verstuurd worden. 

Ben je direct van plan je nieuwe huis te verbouwen? Tegenwoordig hoef je slechts één omgevingsvergunning aan te vragen, dit is de vervanger voor alle verschillende vergunningen. Vraag deze vergunning aan via de website van de gemeente. Voor kleinere verbouwingen of klusjes is niet altijd een vergunning nodig. Het Omgevingsloket helpt je met een tool om te controleren of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Twijfel je, vul de tool in.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL