Op zoek naar de beste makelaar in Tilburg? Vergelijk alle aankoop- en verkoopmakelaars in Tilburg

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Tilburg

Huizen vector Huizen vector

Verkoopmakelaars in verschillende wijken van Tilburg

Iedere verkoopmakelaar heeft zijn eigen kwaliteiten. Een van deze kwaliteiten is enorme kennis van de wijk waar de verkoopmakelaar actief is in Tilburg. Wanneer een verkoopmakelaar veel woningen verkoopt in een wijk heeft de makelaar meer kennis over de wijk. Dit is een groot voordeel voor jou als deze verkoopmakelaar je bijstaat. Zo kent de verkoopmakelaar andere actieve makelaars in de Tilburgse wijk en kan diegene goed inschatten wat voor een verkoopstrategie handig is. 

Benieuwd welke taken een verkoopmakelaar in Tilburg voor je uit handen kan nemen? Lees hier verder!

Makelaars vergelijken in Tilburg

Wat is het verschil tussen de ene Tilburgse verkoopmakelaar en de andere? Veel mensen zullen als eerste het courtage zeggen. Echter is het verstandig om op meerdere punten van de verkoopmakelaars te vergelijken. Wanneer je een vergelijking maakt via Juiste Makelaar, zullen wij een voorselectie van twee verkoopmakelaars maken. Deze verkoopmakelaars sluiten aan bij je voorkeuren en hebben ervaring met het verkopen in Tilburg. 

Vervolgens is het aan jou de taak hoe je deze makelaars gaat vergelijken. Hieronder een aantal belangrijke punten waar op te letten bij het vergelijken: 

 • Kijk niet alleen naar het courtage of de prijs die de verkoopmakelaar vraagt. Een iets duurdere makelaar kan een betere deal voor elkaar boksen. Op deze manier bespaar je meer geld dan je aan courtage extra kwijt bent. 
 • Bekijk de verschillende strategieën van de verkoopmakelaars. Welke strategie past bij jou en waar heb je het meeste vertrouwen in? 
 • Hoe presenteert de makelaar woningen en worden de woningen goed weergegeven? Dit is tenslotte het eerste wat een geïnteresseerde koper ziet. 
 • En tot slot, wat is je gevoel bij de makelaar?

Meer weten over het vergelijken van verkoopmakelaars in Tilburg? Wij hebben hier meer informatie over het vergelijken van makelaars, zodat jij de beste keuze maakt. 

Overzicht van de wijken in Tilburg

1. Centrum; 2. Oud Zuid; 3. Oud Noord; 4. West; 5. Noord; 6. Oost; 7. Zuid; 8. Berkel-Enschot; 9. Reeshof; 10. Udenhout

Aankoopmakelaars actief in de geliefde wijken van Tilburg

Iedereen die de de afgelopen jaren actief op zoek is geweest in een populaire wijk van Tilburg, zoals De Reeshof weet dat het druk is op de huizenmarkt. Dat maakt het direct ook een van de redenen waarom tegenwoordig steeds meer mensen in Tilburg samenwerken met een aankoopmakelaar. Op deze manier maak je meer kans op het aankopen van je droomwoning in een populaire Tilburgse buurt. Een aankoopmakelaar zoekt niet alleen mee naar geschikte woningen, ook heeft de aankoopmakelaar ervaring in de diverse buurten waardoor hij alle ins en outs kent. Daarnaast bespaart het je veel stress gedurende het hele proces. 

Tilburgse aankoopmakelaars vergelijken

Voordat je samen gaat werken met een aankoopmakelaar in Tilburg is het verstandig om de aankoopmakelaars te vergelijken. Je wilt natuurlijk wel dat een aankoopmakelaar voldoet aan jouw eisen. Bij Juiste Makelaar hebben wij de diverse actieve aankoopmakelaars al voor jou vergeleken. Op basis van jouw voorkeuren worden er twee makelaars geselecteerd. 

Vervolgens kom je met deze aankoopmakelaars in contact, om zelf te beslissen wie bij jou past. Daarom vind je hier een aantal belangrijke punten waarop je de verschillende aankoopmakelaars met elkaar kunt vergelijken: 

 • Wat gaat de aankoopmakelaar allemaal voor je doen? Vergelijk je geen appels met peren.
 • Wat kosten de twee aankoopmakelaars inclusief btw en krijg je er hetzelfde voor? 
 • Hoeveel aankopen heet de aankoopmakelaar recent gedaan in Tilburg? 
 • Heeft de aankoopmakelaar veel kennis van de wijk waar jij graag een huis wilt kopen in Tilburg? 
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten om een zoekprofiel in te stellen?

Wonen in het bruisende Tilburg

Hoe kan je het beste een Tilburger omschrijven? Levendig, sociaal, eigenwijs en veel humor! Tilburg is van oudsher een echte industriestad, waarbij het vooral bekend is om de textielindustrie. De inwoners zijn altijd bezig om nieuwe dingen op te zetten, waarbij iedereen echt voor elkaar klaar staat. Er wonen ongeveer 220.000 mensen in Tilburg, waarbij de meeste Tilburgers in de wijken Reeshof en Oud-Zuid wonen, ruim 42.000 per wijk. Het minste aantal inwoners heeft het stadsdeel Noord-West, dit komt voornamelijk omdat er veel industrie in dit deel van de stad gevestigd is. De gemiddelde WOZ-waarde in Tilburg ligt rond de € 210.000,- en is de afgelopen 5 jaar ongeveer 15 procent gestegen.

Wonen in het hartje centrum

Het winkelgebied bevindt zich in het centrum van de stad, waar je niet alleen tijdens Carnaval de Tilburgse gezelligheid kunt ontdekken. Hier vind je de echte Brabantse gezelligheid met de horecapleinen, de Spoorzone en het eigenzinnige Veemarktkwartier. Daarnaast is er maar liefst op zes plekken in de stad een markt te vinden. Wil je de stad vanaf het water ontdekken? Dat kan, je stapt zo aan boord op een van de boottochten of huur zelf een boot.

Gezellige buurten en bekende plekken in Tilburg 

Tilburg staat bekend om de jaarlijks terugkerende Tilburgse Kermis, de grootste kermis van Nederland! Daarnaast vind je er de voetbalclub Willem II, maar dat is Tilburg niet alleen. De stad staat daarnaast bekend als jonge studentenstad, waarbij er veel studenten uit heel de wereld naar de stad toekomen. Tilburg is verdeeld is acht verschillende stadsdelen: de Binnenstad, Oud-Noord, Noord, Oud-Zuid, Zuid, Oost, West en Reeshof. 

Populair wonen in Tilburg

Het wonen in de binnenstad is erg populair, maar het aantal woningen is schaars. Er wonen dan ook relatief weinig mensen in dit stadsdeel, ongeveer 8.000. De huizenprijs ligt dan ook hoger dan de gemiddelde woningwaarde in Tilburg. In het hartje centrum vind je Stadspark de Oude Dijk en je bent in 1 minuut bij het station. Kortom, alle voorzieningen binnen handbereik.

In Zuid Tilburg vind je de wijk De Blaak, waarbij het boeren verleden nog steeds goed zichtbaar is. Door de jaren heen zijn hier prachtige wijken neergezet waarbij de focus lag op de meer welvarende mensen. Veel groen met maar liefst 28 vijvers typeren dit stuk van de stad. 

Huis aangekocht of verkocht in Tilburg, en nu?

Heeft de makelaar jou geholpen met het aankopen of verkopen van je woning in Tilburg? Vergeet dan niet binnen een aantal dagen je verhuizing door te geven bij de gemeente Tilburg. Bij vrijwel alle overheidsinstanties zijn dan je nieuwe gegevens bekend en zal de post naar het nieuwe adres verstuurd worden. 

Ben je direct van plan je nieuwe huis te verbouwen? Tegenwoordig hoef je slechts één omgevingsvergunning aan te vragen, dit is de vervanger voor alle verschillende vergunningen. Vraag deze vergunning aan via de website van de gemeente. Voor kleinere verbouwingen of klusjes is niet altijd een vergunning nodig. Het Omgevingsloket helpt je met een tool om te controleren of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Twijfel je, vul de tool in.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier