Op zoek naar een makelaar in Rotterdam Zuid? Vergelijk direct makelaars bij jou in de buurt

Vul gratis je voorkeuren in en kom in contact met de meest geschikte makelaars!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Wonen in Rotterdam Zuid

Rotterdam Zuid stond jarenlang bekend om zijn slechte imago. De afgelopen jaren is dit beeld gedraaid, steeds meer mensen willen in Zuid wonen. Dit komt mede door tal van nieuwbouwprojecten, de betaalbare woningen en investeringen waardoor Rotterdam Zuid tot bloei komt. Het deel onder de Maas is beter betaalbaar dan boven de Maas, waardoor ook mensen vanaf Rotterdam Noord verkassen naar Rotterdam Zuid.

Rotterdam Zuid bestaat uit een aantal buurten: IJsselmonde, Feijenoord, Charlois, Lombardijen en Beverwaard. Zuid is niet alleen bekend omdat iedere twee weken Feijenoord hier voetbalt. Het heeft meer te bieden. Zo zijn er de fijne parken zoals het grootste park van Nederland, het Zuiderpark. Hier is zijn veel activiteiten te vinden om je vrij dag door te brengen zoals: diverse sporten, horecagelegenheden, picknicken en een mooi stukje natuur. Een andere locatie waar veel evenementen plaats vinden is Ahoy. Hier zijn vele concerten, shows en sportwedstrijden.

Huis snel verkopen? Check dan eerst deze punten!

Wanneer je je huis gaat verkopen wil je natuurlijk de hoogste verkoopprijs ontvangen. Ga daarom de onderstaande punten langs, zo ben je goed voorbereid wanneer er verschillende makelaars komen kijken. Je huis ziet er beter uit en het verkoopproces gaat sneller! Een makelaar zal ook met simpele tips komen. Denk alvast na over de volgende punten:

 • Zijn er noodzakelijke reparaties nodig?
 • Kan je kleine, optische mankementen oplossen?
 • Ziet de tuin er onderhouden uit?
 • Wat denk je zelf wat een redelijke vraagprijs is? Heb je een ondergrens vastgesteld?
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen.
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Kijk of je plattegronden en/of bouwtekeningen van je huis hebt.

Makelaar zoeken in Rotterdam Zuid

Een makelaar zoeken om een huis te kopen of juist te verkopen is een belangrijke keuze. Je betaalt veel geld en daarnaast is het een belangrijke stap in je leven. Maar hoe kies je de juiste makelaar voor jou? Om deze vraag te beantwoorden helpen wij je met een aantal aspecten om de verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Tips om verkoopmakelaars te vergelijken

Allereerst een aantal tips waarop te letten wanneer je gesprekken hebt met verschillende makelaars. Hierbij gaat het erom wat je zelf van de diverse makelaars vindt. Bereid goed voor wat je wilt weten om zo de beste vergelijking te maken. Vraag hoe de makelaar het huis gaat presenteren en via welk platform. Zo kom je erachter wat voor een netwerk de makelaar gebruikt en hoe groot dit netwerk is. Op welke vraagprijs schat de makelaar het huis in en is hier een goede onderbouwing voor? En als laatste punt, heb je een goede klik met de makelaar? Je gevoel is het belangrijkste punt, wanneer je geen goed gevoel hebt valt die makelaar af.

Kosten vergelijken van makelaars in Rotterdam Noord

Op het moment dat je niet zeker weet met welke makelaar in Rotterdam Noord je wilt samenwerken ga je uiteraard de kosten vergelijken. Hieronder aan aantal punten hoe je zo goed mogelijk de verschillende aanbiedingen kan vergelijken:

 • Wat is het verkooppercentage of het bedrag wat de makelaar vraagt? Is dit inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen.
 • Wat zit er bij de prijs inbegrepen? Controleer welke bijkomende kosten er zijn er zoals voor een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Op welk moment moet je betalen? Dit is per makelaar verschillend. Daarnaast ga na of er kosten verbonden zijn aan het intrekken van je opdracht.

Heb jij een aankoopmakelaar nodig in Rotterdam Zuid?

Het wonen in Rotterdam en omgeving zit in de lift dit is te merken aan de huizenprijs ook in Rotterdam Zuid. In sommige tijden komt de aankoopmakelaar meer van pas dan in andere. Een aankoopmakelaar is met name handig in een markt waar de huizen schaars zijn. Maar ook in tijden van schaarste komt vaak de vraag naar voren wat het nut is van de aankoopmakelaar. Hieronder staan een aantal taken die de aankoopmakelaar voor je kan oppakken. Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg te bepalen wat je zelf wilt doen en wat de aankoopmakelaar doet.

 • Helpt met de zoektocht naar een huis.
 • Gaat mee naar de bezichtigingen, kan meteen de eerste keer maar kan ook pas als je echt interesse hebt.
 • Zoekt alle informatie over het huis waar je interesse in hebt, zoals vergunningen, bestemmingsplannen en de geschiedenis van het huis.
 • Regelt de bouwtechnische keuring.
 • Regelt een geschikte hypotheekadviseur.
 • Doet de onderhandelingen met de verkopende partij, de makelaar heeft hier jarenlange ervaring mee en weet dus hoe het spel werkt.
 • Zorgt dat de koopovereenkomst klopt en dat er geen addertjes onder het gras zitten.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL