Op zoek naar de beste makelaar in Emmen? Vergelijk alle makelaars in Emmen

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Emmen

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Hoe ga jij de beste makelaar in Emmen vinden? Vergelijk en kies de beste makelaar

In Emmen zijn meer dan twintig makelaars actief waar je uit kan kiezen. Maar hoe weet jij hoe je de beste makelaar moet kiezen voor het aankopen van je droomwoning? Of juist voor het verkopen van je huis voor de beste prijs? Wij van Juiste Makelaar helpen je hierbij. Vul je voorkeuren in op de website. Aan de hand van deze gegevens zullen we een match maken met 1 of 2 makelaars. Deze makelaars passen bij jouw voorkeuren. De geselecteerde makelaars zullen contact met je opnemen, waarbij je zelf kijkt wel makelaar er bij jou past. Daarna is het aan jou om een van de makelaars te kiezen. 

Vrij wonen in Emmen

De gemeente Emmen is meer dan de stad Emmen. De dorpen om Emmen heen hebben allen een eigen, uniek dorps karakter. Er is bewijs dat Emmen al in 1139 ontstaan is. In de jaren 50 van vorige eeuw is Emmen in een rap tempo geïndustrialiseerd. Hierdoor is Emmen getransformeerd in een stad. Dit komt met name door de fabriek van Enka. 

Wonen in Emmen, hier vind je alles wat je nodig hebt. Het stadscentrum is erg gezellig. Het heeft een mooi groen park, diverse winkels, horecagelegenheden en al het groen is zo om de hoek. Zo zijn er natuurlijk de hunebedden, de bossen en het veenlandschap. Daarnaast heb je in Emmen ook nog verschillende museums en een theater. Kortom, je verveelt je nooit in Emmen. 

In de gemeente Emmen wonen ongeveer 107.000 mensen, waarvan er 56.500 in de stad Emmen wonen. De gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente is € 150.000,-. Dit is slechts een fractie hoger dan vijf jaar geleden. 

Hieronder lees je meer informatie over het wonen in verschillende wijken in Emmen. Ontdek zelf welke wijk het beste bij jou past!

Makelaars vergelijken in wijken in Emmen (kaart)

1. Centrum; 2. Emmermeer; 3. Angelslo; 4. Emmerhout; 5. Barger-Oosterveld; 6. Bargeres; 7. Rietlanden; 8. Parc Sandur; 9. Delftlanden; 10. Westenesch; 11. Noordbarge; 12. Zuidbarge; 13. Over ’t spoor; 14. ’t Appeltje en Boschoord; 15. Emmerschans; 16. Weerdinge

Wonen in het Centrum van Emmen

Heel Zuidoost-Drenthe komt naar het Centrum van Emmen. Hier komt alles samen: wonen, werken, shoppen en naar school gaan. Verder kun je er tal van leuke activiteiten ondernemen zoals het bezoeken van een theater. Het Centrum van Emmen combineert op een unieke wijze de dynamiek van een stad en de rust van het landelijke. Ga het zelf ontdekken!

In het Centrum van Emmen wonen ongeveer 4.000 mensen. De gemiddelde WOZ-waarde is € 166.000,-. Dit is een stijging van meer dan 14 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

Wonen in Emmerschans

Sinds de jaren 70 behoort de wijk Emmerschans bij de stad Emmen. Daarvoor was het een dorp buiten de stad Emmen. Wanneer je hier woont, praat je nog steeds over het dorp. De wijk is vernoemd naar het verdedigingswerk Emmerschans wat is gebouwd voor 1800. Het maakte deel uit van de verdedigingslinie aan de Nederlands-Duitse grens. De inwoners van de wijk omschrijven Emmerschans als zeer kindvriendelijk met veel sociale omgang en heerlijk groen wonen. De winkels en het stadscentrum zijn om de hoek, waardoor je van alle gemakken voorzien bent. 

In de wijk wonen ongeveer 1.050 mensen. De gemiddelde WOZ-waarde in Emmerschans is € 175.000,-. Dit is een stijging van ongeveer 6 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

Wonen in Emmerhout

Net als de wijk Emmerschans is de wijk Emmerhout in de jaren 70 gebouwd. Huizen in Emmerhout kunnen worden omschreven als erg ruim, dit komt mede doordat de wijk destijds is gebouwd volgens het Finse stedelijke bouwmodel. Hierbij komen groen en wonen meer bij elkaar dan waar dan ook. De wijk behoort niet voor niets tot het stedenbouwkundig erfgoed. Emmerhout is gelegen aan de groene Emmerdennen. 

In Emmerhout wonen 7.300 mensen. Waarbij de gemiddelde WOZ-waarde ongeveer € 126.000,- is. Dit is 9 procent meer dan vijf jaar geleden.

Wonen in Emmermeer

De naam Emmermeer zegt het al, de wijk dankt zijn naam aan het meer wat hier ooit lag. Het meer is helaas drooggevallen door de aanleg van het Oranjekanaal. Vlak na de tweede wereldoorlog werden hier de eerste huizen gebouwd. Emmermeer ligt aan de noordkant van het centrum. In de afgelopen jaren heeft de wijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn oude bouwvallen omgetoverd tot mooie ruime huizen. Het park ziet er stukken beter uit en het winkelcentrum in de buurt is flink opgeknapt. Kortom een uitstekende plek om te wonen. 

In de wijk Emmermeer wonen ongeveer 6.000 mensen. De gemiddelde woningwaarde is € 129.000,-. Dit is 14 procent meer dan vijf jaar geleden. 

Wonen in Delftlanden

De jongste wijk van Emmen is Delftlanden. In deze wijk wordt nog volop gebouwd, omdat de buurt op dit moment erg in trek is. Delftlanden heeft is de wijk een school, crèche en buitenschoolse opvang. Voor de dagelijkse boodschappen moet je naar een van de naastgelegen wijken, maar dit is eveneens op een steenworp afstand. 

De bereikbaarheid van de wijk is erg goed met diverse uitvalswegen om de hoek, daarnaast is het treinstation Emmen Zuid dichtbij. 

In Delftlanden wonen 1.200 mensen. De gemiddelde WOZ-waarde is € 237.000,-. Dit is 10 procent meer dan vijf jaar geleden.

Wonen in Angelslo 

Hartje Emmen, dat is hoe je Angelslo kunt omschrijven. Een leuk detail van de wijk is dat alle woningen een plat dak hebben. Dit creëert een stedelijk karakter. De wijk heeft zijn eigen winkelcentrum, twee scholen en twee hunebedden. 

In de wijk wonen ongeveer 7.700 mensen. De gemiddelde huizenprijs in Angelslo is € 118.000,-. Dat is meer dan 9 procent hoger dan vijf jaar geleden. 

Wonen in Rietlanden

Rietlanden was van origine een heideveld hier kwam in de jaren 80 verandering in. De wijk Rietlanden werd destijds gebouwd. Nog steeds is de wijk omgeven door meren en slootjes. Er zijn zelfs woningen die aan het water staan. Aan de rand van de wijk liggen de Grote en Kleine Rietplas, hier kun je hier in de zomer heerlijk genieten. 

De wijk heeft 9.400 inwoners, waarbij de gemiddelde woningprijs op dit moment € 187.000,- is. Dit is een stijging van 15 procent in vergelijking met vijf jaar eerder. 

Wonen in Parc Sandur

Aan de zuidkant van de Grote Rietplas ligt de wijk Parc Sandur. De wijk heeft een hele andere uitstraling dan andere delen van Emmen, dit komt mede door de samenwerking met een innovatieve projectontwikkelaar. Net als de wijk Rietlanden heeft deze wijk veel water en groen in de omgeving. Hierdoor kun je hier heerlijk rustig wonen en in de zomer aan het water zitten. 

De wijk heeft ongeveer 2.000 inwoners. Hierbij is de gemiddelde woningwaarde € 243.000,- per woning, waarbij alle woningen koopwoningen zijn. De woningwaarde is momenteel 12 procent hoger dan het vijf jaar geleden was.

Wonen in Bargeres

Dwars door de wijk Bargeres loopt het Oranjekanaal, daarnaast loopt er een groen gebied van oost naar west door de wijk. Bargeres grenst aan het centrum van Emmen. De wijk heeft veel profijt dat het centrum om de hoek is met alle aanwezige voorzieningen. Verder heeft Bargeres het Noordbargerbos om de hoek, waardoor je heerlijk kunt genieten van de natuur. Kortom, Bargeres is van alle gemakken voorzien. 

In de wijk wonen 9.000 mensen en de gemiddelde woningwaarde is momenteel € 136.000,-. Dit is 15 procent meer dan vijf jaar geleden.

Huis verkocht of gekocht in Emmen

Heeft de makelaar jou geholpen met de verkoop van je huis en de aankoop van een nieuw huis? Dan is het belangrijk om je nieuwe adres door te geven bij de gemeente Emmen. Het nieuwe adres kun je het beste doorgegeven voordat je gaat verhuizen. Deze wijziging kan doorgegeven worden wanneer je binnen de gemeente of naar de gemeente verhuist. 

Ben je van plan de nieuw aangekochte woning te gaan verbouwen? Allereerst moet de verbouwing aan de welstandseisen van de gemeente Emmen voldoen. Wanneer dit goedgekeurd is is het verplicht om een omgevingsvergunning aan te vragen dit kan via het Omgevingsloket.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier