Op zoek naar de beste makelaar in Maastricht? Vergelijk alle aankoop- en verkoopmakelaars in Maastricht

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Maastricht

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Wonen in het Bourgondische Maastricht

Een goede quizvraag zou zijn: wat is de minst Nederlandse stad? Veel mensen zullen dan Maastricht noemen. Het voelt alsof je in het buitenland bent. Dit is niet voor niets, aangezien Maastricht vlakbij België en Duitsland ligt. Wanneer je door de stad loopt ontdek je direct de charme. Je voelt hier de Bourgondische sfeer. Er zijn dan ook uitstekende restaurants, waar je perfect een avond kunt genieten van al het lekkers wat de stad te bieden heeft. Naast het Bourgondische eten is de stad een bruisende stad met veel studenten.
Typisch Maastrichts zijn de mooie winkelstraten, speciaalzaken, cultuur, historische gebouwen, prachtige parken en de zonnige terrassen. De bekendste plek van Maastricht is met stipt het Vrijthof, waar ook jaarlijks André Rieu zijn concerten geeft.
In Maastricht wonen er meer dan 120.000 inwoners. De gemiddelde WOZ-waarde in de gehele gemeente is op dit moment € 207.000,-. Dit is een stijging van 19 procent ten opzichte van vijf jaar eerder.
Maastricht is opgesplitst in verschillende wijken en buurten. Hieronder lees je meer informatie over een aantal populaire buurten waar je heerlijk kunt wonen!

Overzicht van de wijken in Maastricht

1. Centrum; 2. Zuidwest; 3. West; 4. Noordwest; 5. Oost; 6. Noordoost; 7. Zuidoost

Wonen in de Binnenstad van Maastricht

De Binnenstad van Maastricht valt in de wijk Centrum. Het is een druk gebied met genoeg dingen om te doen. Het is er heerlijk om te winkelen. Zo je vindt er twee winkelcentra met alles wat je maar nodig hebt. Daarnaast vind je hier het Vrijthof waar je heerlijk op het terras kunt zitten.
In dit deel van Maastricht wonen slechts 2.000 mensen, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde € 243.000,- is. 

Wonen in het authentieke Wyck

De buurt Wyck, voor Maastrichtenaren bekend als Wiek, is een van de meest karakteristieke buurten van heel Maastricht. De prachtige oude panden, boutique winkels en knusse cafés typeren deze buurt. De buurt is dichtbij het centrum waarbij je zo het station in loopt.
In Wyck wonen ongeveer 5.300 mensen. De huidige WOZ-waarde is € 283.000,-. 

Wonen in het Jekerkwartier

Dit stuk van Maastricht voelt erg Frans aan. Het Jekerkwartier is een echte authentieke buurt in Maastricht. Je vindt hier heerlijke bistro restaurants, een vlaaienbakker en vrijwel altijd live muziek op straat. 

In deze buurt wonen ongeveer 1.550 mensen. De gemiddelde woningprijs is op dit moment € 332.000,-. 

Makelaar vinden in Maastricht? Vergelijk direct de makelaars en wij zoeken de beste makelaar voor jou

Op zoek naar een geschikte makelaar jou te ondersteunen bij de aankoop van je droomhuis? Of juist om je woning te verkopen voor de beste prijs? Dan is het zoeken naar de beste makelaar voor jou in Maastricht een belangrijke stap. Er zijn tientallen makelaars actief in Maastricht. Wij van Juiste Makelaar begrijpen dat dit ingewikkeld is om te vergelijken. Zeker als je geen of weinig ervaring hebt met makelaars. Dat is waarom wij je direct kunnen helpen aan de beste makelaar op basis van jouw voorkeuren. Zodra de aanvraag is gedaan ontvang je de geselecteerde makelaars, welke daarna met jou contact op zullen nemen. Kies daarna zelf welke van de twee makelaars het beste bij jou past. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Huis verkocht of gekocht in Maastricht

Recent je huis verkocht met hulp van de verkoopmakelaar en een nieuw huis gekocht in Maastricht? Waarschijnlijk ga je dan snel verhuizen. Voordat je gaat verhuizen vergeet dan niet je nieuwe adres bij de gemeente Maastricht door te geven. Op deze manier zijn alle overheidsinstanties direct op de hoogte van je verhuizing. 

Ben je van plan je huis te verbouwen tot je droomhuis? Dan is het nodig om eerst te controleren of je een omgevingsvergunning nodig hebt via het Omgevingsloket. Hier kun je deze vergunning ook direct aanvragen. In verschillende gevallen is het mogelijk om vergunningsvrij een verbouwing te doen. Dit kan bij bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel, garage of een serre aan het huis. 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL