Op zoek naar de beste makelaar in Lelystad? Vergelijk alle makelaars in Lelystad

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Assen

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Verkoopmakelaars actief in Lelystad

Bij de verkoop van je woonhuis ben je natuurlijk op zoek naar de best passende makelaar voor jou. Inmiddels is het geen geheim dat er in een leefbare stad als Lelystad tientallen verkoopmakelaars werkzaam zijn. Daarom is het van belang dat je bij het zoeken van jouw makelaar moet opletten welke je selecteert. Juiste Makelaar assisteert je met het eenvoudiger maken van deze beslissing. In iedere buurt en wijk in Lelystad vergelijken wij verkoopmakelaars en zoeken wij de beste verkoopmakelaar voor jou.

De verkoopmakelaar die wij voor jou zoeken, sluit aan bij jouw verwachtingen en assisteert je om de verkoop in goede banen te laten lopen. De verkoopmakelaar heeft ervaring met verkopen in jouw buurt en streeft naar een optimale samenwerking. Wij vergelijken vanzelfsprekend de lokale Lelystedense verkoopmakelaars. Daarna kun je zelf de twee best passende makelaars met elkaar vergelijken en bepalen wie je huis mag verkopen.

Vandaag nog je voorkeuren aanklikken? Ga dan nu direct naar de makelaar vergelijkerscheck.

De makelaar vergelijken in Lelystad

Zodra je een aantal verkoopmakelaars in Lelystad op het oog hebt is het zaak om deze te vergelijken. Wij weten uit ervaring dat het zoeken naar de juiste makelaar een moeilijk proces is. Want waar ga je op letten en hoe weet je de juiste makelaar hebt gevonden? Zodoende kun je de beste keuze maken om de meest geschikte verkoopmakelaar te kiezen. Wanneer de verkoopmakelaar bij je Lelystedense woonhuis langskomt, is het verstandig om van te voren een lijstje te maken wat je allemaal van de makelaar wilt weten.

Hieronder staan een aantal belangrijke aspecten waarop je de verschillende Lelystedense verkoopmakelaars kunt vergelijken:

 • Vraag aan de verkoopmakelaar hoe diegene het woonhuis wilt presenteren aan potentiele kopers. De vraag is of je het hiermee eens bent of hoe je het zelf zou doen.
 • Informeer daarnaast op welke huizenwebsites het huis te koop aangeboden wordt. Zo kom je erachter hoe groot het beoogde publiek is dat je huis te zien krijgt.
 • Nadat de verkoopmakelaar je woonhuis heeft geïnspecteerd zal er een waardebepaling plaatsvinden. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou?
 • Check waar de verkoopmakelaar op dit moment huizen te koop heeft staan in Lelystad.
 • En dan het allerbelangrijkste punt, bij welke makelaar heb je het beste gevoel?

Wil je hier meer over weten over makelaars vergelijken? Ga dan hier verder.

Kosten van verkoopmakelaars vergelijken

De kosten van actieve verkoopmakelaars lopen sterk uiteen. Maar op welke aspecten moet je letten bij het vergelijken van verkoopmakelaars in Lelystad? Hier benoemen wij een aantal aspecten waarmee je de vergoedingen van verschillende verkoopmakelaars met elkaar kan vergelijken:

 • Wat is het courtage wat de verkoopmakelaar vraagt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Waar in het verkooptraject ben je de makelaar kosten verschuldigd? Het wijzigt per verkoopmakelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een bedrag moet betalen. Controleer wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond en wanneer het niet lukt.
 • Is het courtage inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per verkoopmakelaar. Wees dus zeker dat je zoeken naar.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Meer tips over het vergelijken van de kosten van een makelaar? Lees dan hier verder.

Wat to-do voordat je je huis gaat verkopen

Wanneer je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Het makkelijkste is dat je dit doet voordat de verschillende verkoopmakelaars bij jou thuis komen. Een makelaar zal deze punten ook aanstippen, dus het bespaart je tijd. De volgende punten zijn vlug te controleren en simpel op te lossen:

 • Repareer de onmisbare punten in je huis
 • Repareer kleine mankementen in huis
 • De tuin ziet er onderhouden uit
 • Controleer eerst zelf wat een redelijke verkoopprijs is en wat de ondergrens is
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis

Informatie over Lelystad

Lelystad is met 77.893 inwoners een middelgrote stad in de provincie Flevoland. De gemiddelde WOZ-waarde in 2020 was per 1 januari € 209.000,-. De WOZ-waarde is met 11,2% gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

De gemiddelde leeftijd in Lelystad is 40,0 jaar, dit maakt Lelystad een relatief jonge stad qua leeftijd. Het modale inkomen van een huishouden in Lelystad is € 27.900,-, dit is minder dan een modaal huishouden in Nederland. Populaire wijken in de stad Lelystad zijn Boswijk, Schepenwijk Oost en Atolwijk. Ben je op zoek naar leuke activiteiten in Lelystad. Ga dan eens kijken bij het National Aviation Museum (Aviodrome), Batavialand, Batavia Stad Amsterdam Fashion Outlet, Natuurpark Lelystad en het Belevenissenbos.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL