Op zoek naar de beste makelaar in Leiden? Vergelijk alle makelaars in Leiden

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Leiden

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar zoeken in Leiden

Wil jij een huis kopen of juist verkopen in Leiden? Maar weet je niet hoe je de beste makelaar voor jou gaat vinden? Dan hebben wij dé oplossing. Door middel van voorkeuren die je invult, kunnen wij de beste makelaars voor jou selecteren. Kom in contact en bepaal zelf welke makelaar het beste bij jou past. Zo bespaar je veel tijd en geld. Nog geen idee welke van deze Leidse wijken bij jou past? Geen probleem, de makelaar helpt je graag verder met deze zoektocht naar de meest geschikte buurt. Vul je voorkeuren in en kom in contact met de beste makelaar.   

Wonen in Leiden

In de stad Leiden is voor zowel jong als oud veel te doen. Leiden is bekend om de prachtige historie, gezellige binnenstad en vele activiteiten om te ondernemen. Het centrum van Leiden bestaat uit veel leuke straatjes en de mooie gracht het Rapenburg. Deze gracht werd destijds gegraven om de stad te kunnen verdedigen. 

Naast de rijke Leidse historie staat de stad bekend om het Leidens Ontzet. Hierbij wordt gevierd dat de belegering van de Spanjaarden op 3 oktober 1574 ten einde kwam. Dit feest kan wel als het evenement van het jaar worden gezien. Naast de verschillende evenementen in Leiden vind je veel groen en water. Je kunt heerlijk varen door het oude deel van de stad. Heb je genoeg van het varen? Dan zijn er nog de talloze eet- en drinkgelegenheden. Van een knus koffietentje tot een sjiek restaurant, Leiden heeft het allemaal.  

De stad Leiden is opgesplitst in 10 wijken. Hieronder lees je meer informatie over iedere wijk, hoe de wijk is opgezet, wat er te beleven is en aan wat een huis gemiddeld kost. 

Makelaars vergelijken in wijken in Leiden (kaart)

1. Binnenstad-Zuid; 2. Binnenstad-Noord; 3. Stationsdistrict; 4. Leiden-Noord; 5. Roodenburgerdistrict; 6. Bos- en Gasthuisdistrict; 7. Morsdistrict; 8. Boerhaavedistrict; 9. Merenwijkdistrict; 10. Stevenshofdistrict

Wonen in de bruisende Binnenstad Zuid

De Binnenstad van Leiden is opgesplitst in Noord en Zuid. Binnenstad Zuid is een historische plek in Leiden waarbij er veel monumenten en bezienswaardigheden, wat zorgt voor het toerisme in de stad. Dit stadsdeel bestaat uit 4 wijken: Academiewijk, Levendaal-Oost, Levendaal-West en Pieterswijk. In deze wijken is veel levendigheid. Naast de prachtige monumentale panden vind je hier gezellige cafés en restaurants, groene parken en, genoeg museums en cultuur.

In de Binnenstad Zuid wonen ongeveer 8.600 mensen, waarbij veruit de meeste woningen gebouwd zijn voor 1900. De gemiddelde huizenprijs in dit deel van de stad is € 289.000,-. Dit is ongeveer een stijging van 31 procent ten opzichte van 5 jaar geleden.  

Wonen in de karakteristieke Binnenstad Noord

De andere kant van de binnenstad is de noordkant, stadsdeel Binnenstad Noord. Het stadsdeel bestaat uit 10 wijken, namelijk: De Camp, De Waard, D’Oude Morsch, Havenwijk Noord, Havenwijk Zuid, Molenbuurt, Noordvest, Pancras Oost en Pancras West. In dit deel van de binnenstad vind je tevens de langste winkelstraat van Nederland, de Haarlemmerstraat met één kilometer lengte.
In de Binnenstad Noord wonen ongeveer 15.000 inwoners, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde ongeveer € 245.000,- is. Dit is een stijging van 30 procent ten opzichte van 5 jaar geleden. 

Wonen in het groene Leiden Noord

In Leiden Noord liggen drie verschillende buurten De Kooi, Groenoord en het Noorderkwartier. In de wijk staan nieuwbouw en de authentieke Leidse woningen door elkaar. Wil je even naar de binnenstad fietsen? Geen punt dit is dichtbij. Liever het platteland gevoel opzoeken? Dat kan ook zeker, je bent in een paar minuten bij de Zijldijk. Leiden Noord heeft veel te bieden voor jong en oud. Zo heb je veel groen, genoeg winkels, veel lokale activiteiten en genoeg schoolvoorzieningen. 

In de wijk wonen ongeveer 15.500 mensen, waarbij de gemiddelde woningwaarde € 220.000,- is. Dit is een gemiddelde stijging van maar liefst 40 procent ten opzichte van 5 jaar geleden.  

Wonen in het Roodenburgerdistrict

Aan de oostkant van de Binnenstad ligt het Roodenburgerdistrict. De wijk bestaat uit 10 buurten: Burgemeesterswijk, Cronestein, Klein Cronesteyn, Meerburg, Professorenwijk Oost, Professorenwijk West, Rijndijkbuurt, Roomburg, Tuinstadwijk en Waardeiland. Deze grote wijk is van alle gemakken voorzien, kortom je hoeft de wijk niet meer uit. Er zijn diverse winkels, verschillende soorten onderwijsinstellingen, sportclubs en veel groene parken zoals het park bij Cronesteyn. Naast de vele voorzieningen is de bereikbaarheid van dit deel van Leiden ook goed te noemen. Station Lammenschans is om de hoek en je bent binnen enkele minuten op snelweg de A4.

In totaal wonen er meer dan 21.500 mensen in het Roodenburgerdistrict. De gemiddelde WOZ-waarde van een woning is ongeveer € 289.000,-. Dit een stijging is van 17 procent ten opzichte van 5 jaar geleden. De woningen in deze wijk zijn qua bouw erg verschillend, er is een goede mix van vooroorlogse woningen met nieuwbouw. 

Wonen in het Bos- en Gasthuisdistrict

Het Bos en Gasthuisdistrict bestaat uit 6 verschillende buurten: Boshuizen, Fortuinwijk, Gasthuiswijk, Haagweg, Oostvliet en Vreewijk. De wijk ligt ten zuidwesten van de Binnenstad en kenmerkt zich door de enorme diversiteit aan woningbouw. Dit komt doordat de stad steeds verder is uitgebreid door de jaren heen. Alle voorzieningen zijn voorhanden: sportverenigingen, basis- en voortgezet onderwijs, winkels voor boodschappen en andere zaken. Daarnaast is de bereikbaarheid goed. Er zijn verschillende uitvalswegen in de buurt, binnen een paar minuten ben je op de A4 of A44. 

In Bos- en Gasthuisdistrict wonen meer dan 20.000 mensen. De gemiddelde WOZ-waarde is € 235.000,-. Dit is een stijging van 30 procent ten opzichte van 5 jaar geleden. De meeste woningen dateren uit de jaren 50 en 60 van vorige eeuw.

Wonen in het Morsdistrict, Morskwartier of de Morswijk

Het Morsdistrict is voor Leidenaren beter bekend als het Morskwartier of de Morswijk. De wijk bestaat uit 3 verschillende buurten: Hoge Mors, Lage Mors en de Transvaalbuurt. Het Morsdistrict is gelegen aan de westkant van Leiden. De bouwstijlen variëren van mooie strakke appartementen tot karakteristieke jaren 30 woningen met prachtige details zoals erkers en glas in lood. Ook in dit deel van de stad vind je alle voorzieningen die je in je levensonderhoud nodig hebt: scholen, winkels, sportaccommodaties en parken.

In het Morsdistrict wonen meer dan 11.000 mensen. Waarbij de gemiddelde huizenprijs € 228.000,- is. Dit is bijna 29 procent meer dan 5 jaar geleden. 

Wonen in het groene Boerhaavedistrict

Het Boerhaavedistrict bestaat uit 4 verschillende buurten, het Houtkwartier, Pesthuiswijk, Raadsherenbuurt en de Vogelwijk. Deze wijk ligt pal naast Oegstgeest. Dit deel van Leiden staat bekend om de prachtige huizen en het vele groen in deze omgeving.

In het Boerhaavedistrict wonen ongeveer 5.250 mensen, waarbij de gemiddelde huizenprijs € 377.000,- is. Dit is een lichte daling ten opzichte van 5 jaar terug. Dit kan mede door de nieuwbouwwoningen komen.

Wonen in het Stevenshofdistrict

Aan de zuidwestkant van Leiden ligt het Stevenshofdistrict. De wijk is gebouwd in de jaren 80 en begin jaren 90. Je vindt hier veel ruime eengezinswoningen, waarbij het centrum van de wijk het winkelcentrum is. Je bent in een mum van tijd op de A44 en het treinstation is midden in de wijk. Daarnaast heeft de wijk veel voorzieningen, zoals een mooi groen park, onderwijs en een ziekenhuis. 

In de wijk wonen ongeveer 11.000 mensen. Waarbij gemiddeld een woning € 271.000,- waard is. Dit is een stijging van ongeveer 26 procent in vergelijking met 5 jaar terug. 

Wonen in het Merenwijkdistrict

Het Merenwijkdistrict is een dorp in de gemeente Leiden. Het dorp heeft veel groene parken, speelpleinen en een enorme diversiteit aan woningbouw. Daarnaast heeft het dorp leuke winkels in het centrum. Voor iedereen die veel moet reizen is Merenwijk uitermate geschikt. Je rijdt zo de snelweg op en met het Openbaar Vervoer ben je zo in het centrum van Leiden. 

Veel van de woningen in Merenwijk zijn nieuwbouwwoningen van de afgelopen jaren. In totaal wonen er momenteel meer dan 5.250 mensen. Waarbij de gemiddelde prijs van een woning ongeveer € 377.000,- is. Dit is een stijging van ongeveer 32 procent ten opzichte van 5 jaar geleden. 

Huis verkocht en een nieuwe huis gekocht in Leiden

Heeft de makelaar je goed geholpen met de verkoop van je oude huis en met de aankoop van je nieuwe huis? Dan is het tijd om te verhuizen. Vergeet niet om het nieuwe adres door te geven bij de gemeente Leiden. Het is alleen nodig om je nieuwe adres door te geven. De overschrijving van je oude adres naar je nieuwe adres gebeurd automatisch. Op deze manier zijn alle overheidsinstanties direct op de hoogte van je verhuizing. 

Ben je van plan om je nieuwe huis duurzamer te maken? Dan heeft de gemeente Leiden hier subsidies voor beschikbaar. Zo subsidieert de gemeente de aanleg van groene daken. Wanneer je een vergunning wilt aanvragen om je huis te verbouwen kun je het beste de vergunningscheck doen via het Omgevingsloket

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier