Op zoek naar de beste makelaar in Haarlem? Vergelijk hier makelaars in Haarlem

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Haarlem

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Vind een geschikte makelaar in Haarlem. Vergelijk eerst de makelaars

De huizenmarkt in Haarlem, misschien wel een van de meest oververhitte lokale huizenmarkten van Nederland. Onder de rook van Amsterdam is de gekte op de Haarlemse huizenmarkt niet geheel opvallend. De druk van veel Amsterdammers die de stad verlaten voor een kleinere stad. Om deze reden is het daarom ook moeilijk om een geschikt huis te kopen. Weet jij al hoe je een geschikt huis kan kopen, terwijl er meerdere kapers op de kust zijn voor hetzelfde huis? Met behulp van een aankoopmakelaar vergroot je de kans behoorlijk. Maar, hoe weet je welke aankoopmakelaar bij je past? Wij helpen je hierbij! Vul je voorkeuren in in de tool en kom direct gratis in contact met twee makelaars die bij jou passen.
Om je woning te verkopen in Haarlem is niet zo moeilijk, maar om je woning voor de beste prijs te kopen wel. In Haarlem zijn tientallen makelaars actief, maar hoe ga je deze makelaars met elkaar vergelijken zodat je weet welke makelaar het beste bij je voorkeuren past? Heb je er vertrouwen in dat de desbetreffende makelaar de beste deal voor jou eruit sleept? Bij Juiste Makelaar maken wij deze stappen eenvoudig, met een aantal voorkeuren en gegevens kunnen wij je direct in contact brengen met de beste makelaar voor jou. Vul nu je voorkeuren in en kom in contact! 

Wonen in Haarlem

In Haarlem wonen ruim 160.000 mensen, dit maakt Haarlem de op twee na grootste stad van de provincie Noord-Holland. Haarlem is een eeuwenoude stad en dateert uit 1245. Een bekende & centrale plek in de stad is het oude treinstation, wat een van de eerste treinstations van Nederland was. Haarlem staat bekend als dé winkelstad met tal van verschillende winkels, dit maakt het ook meteen de meest gevarieerde winkelstad. Naast het vele aantal winkels is er ook genoeg ruimte om de gastronomische kant van Haarlem te ontdekken. De stad telt meer dan 200 restaurants en 90 cafés. Een van de kroegen en tevens bierbrouwer is het beroemde Jopenbier. 

Naast de vele winkels en horecagelegenheden is het heerlijk wonen in Haarlem, er zijn genoeg goede scholen, schitterende parken, veel cultuur te ontdekken en het strand is om de hoek. De afgelopen jaren is Haarlem erg in trek, met name onder de Amsterdammers die willen vertrekken uit de “grote” stad. Daardoor is de huizenprijs de afgelopen jaren sterk gestegen en is de gemiddelde WOZ-waarde op dit moment € 285.000,-. Er zijn tal van populaire buurten om te wonen, hieronder lees je meer over een aantal van deze populaire buurten. 

Makelaars vergelijken in verschillende wijken in Haarlem (kaart)

1. Oude Stad; 2. Spoorbaan Leiden; 3. Haarlem-Oost; 4. Haarlemmerhoutkwartier; 5. Westoever Noord; 6. Ter Kleef en Te Zaanen; 7. Oud Sholten en Spaarndam; 8. Duinwijk; 9. Schalkwijk

Wonen in de kindvriendelijke Bomenbuurt

Wonen in de Bomenbuurt is gezellig en erg kindvriendelijk. Je bent fietst binnen tien minuten naar het hartje centrum. De woningen typeren zich door de karakteristieke elementen uit de jaren 20 en 30. De buurt heeft veel speelgelegenheden en parken, wat het wonen hier aantrekkelijk maakt voor gezinnen. In de Bomenbuurt wonen ongeveer 4.000 Haarlemmers, waarbij de gemiddelde huizenwaarde de afgelopen jaren sterk is gestegen met maar liefst 48 procent naar € 372.000,-.

Wonen in de statige buurt Kleverpark

De Kleverparkbuurt is een populaire wijk in Haarlem, wanneer je door de wijk loopt begrijp je direct waarom. De meeste woningen zijn oude woningen die zijn gebouwd tussen 1890 en 1920. Deze huizen schetsen direct de gehele stijl van de buurt. Naast de prachtige woningen ligt de buurt aan de rand van het centrum met daarnaast het stadspark het Bolwerk. De vele boetiek winkeltjes, breed opgezette straten en prachtige woningen trekt veel Haarlemmers aan. 

In totaal wonen er meer dan 5.000 mensen in de buurt Kleverpark. De afgelopen jaren zijn ook hier de huizenprijzen sterk gestegen door de enorme populariteit van de buurt. De huidige gemiddelde huizenprijs is € 509.000,-.

Wonen in het gezellige Centrum & De Vijfhoek

Het Centrum van Haarlem en de Vijfhoek worden doorkruist door de rivier Het Spaarne. Rondom deze rivier vind je vele gezellige straten met winkels en pleintjes met drukke cafés en restaurants. Het hartje centrum is een uniek stuk om te wonen in Haarlem. Je hebt er alles wat je nodig hebt en met het treinstation en grote wegen om de hoek ben je zo de stad weer uit.
Van origine is de Vijfhoek een arbeidersbuurt, maar in de recente jaren is dit steeds verder ontwikkeld tot een populaire buurt om in te wonen. Er vinden veel activiteiten plaats die worden georganiseerd door de buurt. In de kleine gezellige straatjes zitten in de zomer veel mensen buiten en bruist het van de gezelligheid. 

In het hartje centrum staan veel oude huizen, maar liefst 6 van de 10 gebouwen die in de binnenstad zijn dateren van voor 1900. Om deze reden vind je er oude villa’s, monumentale panden, grachtenpanden, herenhuizen en hofjes. In de binnenstad is de gemiddelde huizenprijs € 362.000,- en er wonen ongeveer 14.000 mensen in het centrum.

Wonen in Dietsveld

Dietsveld is een jaren 30 buurt gelegen in Haarlem-Noord. De wijk ligt tegen de Vogelenbuurt aan. Je bent al binnen een kwartier met de fiets in het centrum. De buurt is erg kindvriendelijk, dit komt mede door de brede straten en vele groene pleintjes waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Vrijwel alle woningen zijn net voor de tweede wereldoorlog gebouwd. Een aantal typische kenmerken van deze bouwstijl zijn de glas-in-lood ramen, siermetselwerk, voortuinen en sfeervolle erkers. In de buurt Dietsveld wonen ongeveer 1.500 mensen, waarbij de gemiddelde woningprijs rond de € 370.000,- ligt. 

Wonen in de ‘upcoming’ Vogelenbuurt

Tussen Dietsveld en het Vondelkwartier ligt de Vogelenbuurt. Ook in deze buurt staan net als Dietsveld vooroorlogse woningen. Zo vind je er de arbeiderswoningen uit de jaren 20 en de ruimer opgezette jaren 30 woningen. De toeloop richting deze buurt van de afgelopen jaren komt omdat Haarlem in trek is. Echter is de Vogelenbuurt meer betaalbaar dan andere buurten in Haarlem. Zo is er voor ieder wat wils. De woningen hebben een minder uitbundige bouwstijl dan andere delen van de stad. Er wonen ongeveer 5.000 mensen in Vogelenbuurt. De gemiddelde huizenprijs is de afgelopen jaren met ruim 43 procent gestegen tot € 310.000,-. 

Wonen in het Vondelkwartier

In het meest noordelijke stuk van Haarlem ligt het Vondelkwartier. Deze wijk dateert uit de jaren 30 en 40 van vorige eeuw, waarbij de wijk ruim is opgezet en erg groen is. Deze redenen maken de buurt erg geschikt voor kinderen. Pal naast het Vondelkwartier vind je de Hekslootpolder, een prachtig natuurgebied wat loopt tot Spaarndam. Ideaal om in je vrije tijd te wandelen, hardlopen, fietsen of ontspannen. 

In de wijk wonen ongeveer 5.600 mensen dit is flink toegenomen de afgelopen 5 jaar. De gemiddelde huizenprijs is € 302.000,- dit is een stijging van 40 procent ten opzichte van 5 jaar eerder. 

Wonen in de volkse Indische Buurt van Haarlem

De Indische Buurt is een wijk in Haarlem Noord, en is opgesplitst in Noord en Zuid. De afgelopen jaren is deze gezellige volksbuurt erg in trek. Het heeft de populariteit onder meer te danken aan de relatief betaalbare woningen en de fijne, gemoedelijke sfeer in de buurt. Je bent zo in het centrum van Haarlem, bij de grote markt, het station en ook diverse uitvalswegen zijn om de hoek. Daarnaast zijn er veel leuke winkels in de populaire winkelstraat Cronjé en een aantal scholen zijn om de hoek.
De meeste huizen uit de buurt dateren uit de jaren 20 en 40 van afgelopen eeuw. Qua bouw lijkt de buurt op de Vogelenbuurt, waarbij de woningen minder uitbundig zijn dan andere populaire buurten. Naast de oude woningen kom je hier op verschillende plekken nieuwbouw tegen. Dit komt door het slechte onderhoud van de woningen destijds. In de Indische Buurt wonen ongeveer 9.200 mensen, waarbij de gemiddelde woningprijs € 305.000,- is. Dit is een stijging van maar liefst 46 procent in de afgelopen vijf jaar!

Wonen in de knusse Planetenbuurt

De Planetenbuurt ligt ook in het Noorden van Haarlem. De woningen zijn typische karakteristieke en sfeervolle jaren 30 woningen. De buurt is goed bereikbaar vanaf de snelweg en heeft veel te bieden voor kinderen zoals parken, diverse scholen, speeltuinen en de kinderopvang. Kortom, de Planetenbuurt is ideaal om met je gezin te wonen. De buurt kan omschreven worden als een kindvriendelijke buurt met ruim opgezette straten en woningen, en veel groen. 

In de Planetenbuurt wonen ongeveer 1.800 mensen. De afgelopen jaren is de gemiddelde huizenprijs gestegen met 54 procent, waarbij de prijs van een woning nu gemiddeld € 451.000,- is.

Huis gekocht of verkocht in Haarlem, de vervolgstappen?

Heb je net je oude huis verkocht en een nieuwe woning in Haarlem gekocht? Vergeet dan niet aan de gemeente door te geven dat je gaat verhuizen naar een nieuw adres in Haarlem. Dit kan eenvoudig via de website van de gemeente Haarlem, zowel als je binnen Haarlem verhuist als naar Haarlem toe.

Ben je van plan je nieuwe woning te gaan verbouwen? Bij grote verbouwingen is het verplicht een omgevingsvergunning aan te vragen. Om te controleren of je verplicht bent deze vergunning aan te vragen kun je via het Omgevingsloket een check doen. Wanneer de verbouwing gericht is op het verduurzamen van je huis is het verstandig om te kijken of je in aanmerking komt voor subsidies. Via de Energiesubsidiewijzer kun je ontdekken welke subsidies er in Haarlem voor jouw verbouwing gelden. 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier