Op zoek naar de beste makelaar in Groningen? Vergelijk alle aankoop- en verkoopmakelaars in Groningen

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Groningen

Vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Wonen in Groningen 

Groningen, de parel van het noorden, met zo’n 230.000 inwoners is dit de grootste stad van het noorden. Groningen is een echte studentenstad met 56.000 studenten, van 120 nationaliteiten, waardoor de gemiddelde leeftijd in groningen 36 jaar oud is. Dit maakt Groningen één van de jongste steden van Europa. De Martinitoren, staande aan de Grote Markt, met een hoogte van 96,8 meter is de bekendste en hoogste toren van de stad.

Overzicht van de wijken in Groningen

1. Centrum; 2. Oude Wijken; 3. West; 4. Oost; 5. Ten Boer; 6. Zuid; 7. Haren

Het Centrum, de wijk van de Martinitoren

De Martinitoren wordt ook wel de d’ Olle Griez genoemd door de de Stadjers, zo worden de inwoners van de stad genoemd. Deze bijnaam is Gronings voor de oude Grijze. Je kunt het centrum van Groningen verdelen in vijf verschillende buurten: 

 • De Binnenstad; Dit is het middelpunt van de stad. Hier vind je dan ook het stadhuis, de Grote Markt en de Martinitoren
 • Binnenstad-Oost; De oude schouwburg en de prachtige schepen zijn hier niet te missen. 
 • Het A-kwartier: één van de oudste delen van de stad, met het Hoge en Lage der A en de voormalige pakhuizen aan het water. Prachtig om te zien!  
 • Westerhaven; Dit is het populaire winkelgebied ten westen van de Binnenstad. 
 • Stationsgebied: Het stationsgebied van Groningen, waar prachtige authentieke huizen staan zoals eengezinswoningen en herenhuizen. Een uniek plek om te wonen midden in Groningen. 

Wonen in de drukke en gezellige wijk Oude Wijken

Het stadsdeel Oude Wijken bestaat voornamelijk uit de Noordelijke, Westelijke en Oostelijke buurten rondom het Centrum van Groningen. Dit is één van de dichtst bewoonde delen van de stad waarin veel eenpersoonshuishoudens, huurwoningen en studenten wonen. Zo wonen de meeste studenten in de Korrewegwijk, terwijl je in de schildersbuurt authentieke herenhuizen met karakteristiek straten kunt vinden. 

Wonen in het industriële en rauwe Groningen West

Het centrum van Groningen is op fietsafstand van het stadsdeel West. Veel Stadjers zeggen dan ook “Er gaat niks boven Groningen!”. 

 • De Held; Eén van de eerste vinex-wijk van de gemeente Groningen. Een rustige wijk tussen het groen en met een prachtig landelijk uitzicht. 
 • Selwerd: De wijk is het meest noordwesten gelegen van de stad Groningen, een wijk met veel naoorlogse bouw. 
 • Paddepoel en Selwerd: Op zoek naar een studentenwoning? Dan is dit de buurt waar je moet zijn!
 • Vinkhuizen: Ook in Vinkhuizen wonen veel studenten. Dit komt mede doordat de Rijksuniversiteit Groningen en de Hogeschool hier gevestigd zijn.
 • Hoogkerk: de wijk met de suiker-, teer- en kartonfabriek heeft een interessant en karakteristiek industrieel karakter. De laatste jaren heeft deze wijk flink wat populariteit gewonnen, waardoor er meer inwoners dan ooit wonen. 

Landelijk wonen met veel groen in Groningen Oost

Wil je graag wonen met landelijk uitzicht en veel groen om je heen? Dan is het Oosten in Groningen ideaal om te wonen. Hier zijn veel natuurgebieden en landerijen. Je kunt hier in mooie wijken wonen met een fantastisch uitzicht over de natuur. De wijken van Oost Groningen zijn:

 • Meerstad; In de wijk staan veel eengezinswoningen, waarvan er veel nieuwbouw en recreatiewoningen zijn. 
 • Lewenborg; Een dorpse, groene wijk met diverse scholen in de buurt en een eigen winkelcentrum.
 • Ruischerbrug en Ruischerwaard; Dorps wonen in een stad? Dat vind je hier, hier liggen ook het Damsterdiep en het Eemskanaal. 
 • Beijum; De wijk ligt op een redelijke afstand van het centrum, daartegenover staat wel dat je recreatiegebied Kardinge om de hoek is.
 • Drielanden; De buurt die volledig gebouwd is met duurzame materialen. 
 • De Hunze; Landelijk wonen in deze nieuwbouwwijk.
 • Middelbert en Engelbert; Dorps wonen op een kleine afstand van de stad.

Wonen in het warme en gezellige Zuid

Het stadsdeel waar de bewoners zich goed voelen, de woon- en leefkwaliteit is hier dan ook boven het gemiddelde in Groningen. In Zuid heb je enorme diversiteit van de omgeving en huizen. Zo heb je hier portiekwoningen, vrijstaande woningen, tussenwoningen en eengezinswoningen. Daarnaast staat De Euroborg, waar FC Groningen haar thuiswedstrijden speelt, ook in dit stadsdeel. Het stadsdeel groeit 5% per jaar qua inwoners en de WOZ-waarde is in de afgelopen vijf jaar met 15% gestegen. 

Hoe ga jij de beste makelaar in Groningen vinden? Vergelijk gratis & snel! 

Het vinden van een geschikte makelaar in een stad als Groningen is een lastige opgave. De huizenmarkt is booming, maar er zijn tientallen makelaars actief. Hoe weet je dan welke makelaar bij jou past en of deze wel goed is? Vul dan nu je voorkeuren in en wij brengen je gratis in contact met de makelaar van jouw voorkeuren. Ontdek welke van de 2 makelaars bij jou past en ga samen met diegene aan de slag om jouw woning te verkopen of juist je droomwoning te kopen. Vind het uit, en druk op de rode button. 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 11 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier