Op zoek naar de beste makelaar in Groningen? Vergelijk alle aankoop- en verkoopmakelaars in Groningen

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Groningen

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Verkoopmakelaars in verschillende wijken van Groningen

Het kiezen van een geschikte verkoopmakelaar in Groningen kan een lastige beslissing zijn. Dit komt mede doordat de wijken in Groningen erg verschillend zijn. Net als dat jij een voorkeur hebt voor een bepaald type huis, heeft een verkoopmakelaar ook verschillende kwaliteiten voor de verkoop van bepaalde woningen. 

Doordat een verkoopmakelaar meer woningen verkoopt in een bepaalde wijk, heeft de makelaar meer kennis over deze wijk. Zo heeft een verkoopmakelaar die veel huizen in het Centrum verkoopt hier meer kennis van zaken van het Centrum, dan een makelaar die in Groningen Oost veel verkoopt. 

Om deze reden is het van belang een verkoopmakelaar te kiezen die bekend is met de buurt. Het voordeel hiervan is diegene de wijk kent, de actieve andere makelaars kent en weet welke huizen er in wijk in de de verkoop komen. Het is dus niet alleen goed om een verkoopmakelaar te hebben met wijkkennis tijdens het verkopen, maar ook met het aankopen. 

Benieuwd wat de taken zijn die een verkoopmakelaar voor je kan uitvoeren? Lees dan hier verder. 

Makelaars vergelijken in verschillende wijken in Groningen

1. Centrum; 2. Oude Wijken; 3. West; 4. Oost; 5. Ten Boer; 6. Zuid; 7. Haren

Verkoopmakelaars vergelijken in Groningen

Uiteindelijk wil iedereen het beste verkoopresultaat behalen met de verkoop van je huis. Wanneer je verkoopmakelaars in Groningen gaat vergelijken is dat het uitgangspunt. Je bent tenslotte op zoek naar de makelaar met wie je het beste resultaat gaat behalen.

Een veel voorkomende fout is om de verkoopmakelaars alleen te vergelijken op basis van de laagste makelaarskosten. Dit betekent niet dat je dan het meeste zal overhouden nadat de verkoop is afgerond. Vergelijk daarom de Groningse makelaars niet alleen op courtage maar ook op de kwaliteit. Hoe ga je de kwaliteit van diverse verkoopmakelaars vergelijken? Hieronder staan een aantal punten hoe je de kwaliteit kunt vergelijken zijn: 

 • Heeft de verkoopmakelaar afgelopen periode veel woningen verkocht in Groningen? 
 • Hoe is de kwaliteit van foto’s van de woningen die te koop staan? 
 • Is de verkoopstrategie van de makelaar overtuigend? 
 • Wat is de algemene indruk van de verkoopmakelaar en het kantoor? 
 • Hoe gaat je woning gepromoot worden? Alleen via Funda of gaat de makelaar zijn eigen netwerk inschakelen?

Aankoopmakelaars die bekend zijn in populaire wijken in Groningen

De afgelopen jaren is de stad Groningen steeds populairder geworden. Dit zorgt ervoor dat er krapte op de huizenmarkt ontstaat. Deze krapte zorgt voor een toename in het aantal mensen die een aankoopmakelaar inschakelt om zijn of haar droomwoning te kopen in een van de populaire wijken van Groningen. 

Een aankoopmakelaar in Groningen begeleidt je gedurende je zoektocht naar de woning die je graag wilt kopen. Niet alleen heeft de aankoopmakelaar kennis van het aankopen op zich. De makelaar zorgt ook voor de nodige kennis van de Groningse wijken en wat belangrijk is om op te letten. Wanneer de makelaar veel ervaring heeft met het aankopen in een bepaalde buurt, dan weet diegene wat er speelt in de buurt plus die kent de andere actieve makelaars. 

Aankoopmakelaars vergelijken in Groningen

Nadat je hebt besloten dat je een aankoopmakelaar nodig hebt om een huis te kopen in Groningen, is de volgende stap een makelaar kiezen. Maar hoe ga je deze aankoopmakelaar kiezen? Hoe vergelijk je alle makelaars in Groningen? Omdat dit een dagtaak is, hebben wij bij Juiste Makelaar deze aankoopmakelaars al vergeleken. Allereerst vul je je eigen voorkeuren in, zo kan ons systeem uitzoeken welke aankoopmakelaars het beste bij jou passen. Je komt vervolgens met twee aankoopmakelaars in contact, waarna je vervolgens zelf de laatste stappen van het vergelijken kunt beslissen. 

Op deze manier kun je je persoonlijke voorkeuren laten gelden. Hieronder geven wij je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je de laatste twee aankoopmakelaars met elkaar gaat vergelijken: 

 • Wat gaat de aankoopmakelaar allemaal voor je doen? Vergelijk je dezelfde taken met elkaar? 
 • Hebben de aankoopmakelaars opstartkosten? 
 • Gaat de makelaar mee naar bezichtigingen? 
 • Hoe actief zijn de aankoopmakelaars in de Groningse buurt waar jij een huis wilt kopen?
 • En als laatste, heb je een goed gevoel bij de samenwerking met de aankoopmakelaar? 

Meer tips over het aankopen van een woning? Lees dan hier alle 20 tips om succesvol een huis te kopen.

Wonen in Groningen 

Groningen, de parel van het noorden, met zo’n 230.000 inwoners is dit de grootste stad van het noorden. Groningen is een echte studentenstad met 56.000 studenten, van 120 nationaliteiten, waardoor de gemiddelde leeftijd in groningen 36 jaar oud is. Dit maakt Groningen één van de jongste steden van Europa. De Martinitoren, staande aan de Grote Markt, met een hoogte van 96,8 meter is de bekendste en hoogste toren van de stad.

Het Centrum, de wijk van de Martinitoren

De Martinitoren wordt ook wel de d’ Olle Griez genoemd door de de Stadjers, zo worden de inwoners van de stad genoemd. Deze bijnaam is Gronings voor de oude Grijze. Je kunt het centrum van Groningen verdelen in vijf verschillende buurten: 

 • De Binnenstad; Dit is het middelpunt van de stad. Hier vind je dan ook het stadhuis, de Grote Markt en de Martinitoren
 • Binnenstad-Oost; De oude schouwburg en de prachtige schepen zijn hier niet te missen. 
 • Het A-kwartier: één van de oudste delen van de stad, met het Hoge en Lage der A en de voormalige pakhuizen aan het water. Prachtig om te zien!  
 • Westerhaven; Dit is het populaire winkelgebied ten westen van de Binnenstad. 
 • Stationsgebied: Het stationsgebied van Groningen, waar prachtige authentieke huizen staan zoals eengezinswoningen en herenhuizen. Een uniek plek om te wonen midden in Groningen. 

Wonen in de drukke en gezellige wijk Oude Wijken

Het stadsdeel Oude Wijken bestaat voornamelijk uit de Noordelijke, Westelijke en Oostelijke buurten rondom het Centrum van Groningen. Dit is één van de dichtst bewoonde delen van de stad waarin veel eenpersoonshuishoudens, huurwoningen en studenten wonen. Zo wonen de meeste studenten in de Korrewegwijk, terwijl je in de schildersbuurt authentieke herenhuizen met karakteristiek straten kunt vinden. 

Wonen in het industriële en rauwe Groningen West

Het centrum van Groningen is op fietsafstand van het stadsdeel West. Veel Stadjers zeggen dan ook “Er gaat niks boven Groningen!”. 

 • De Held; Eén van de eerste vinex-wijk van de gemeente Groningen. Een rustige wijk tussen het groen en met een prachtig landelijk uitzicht. 
 • Selwerd: De wijk is het meest noordwesten gelegen van de stad Groningen, een wijk met veel naoorlogse bouw. 
 • Paddepoel en Selwerd: Op zoek naar een studentenwoning? Dan is dit de buurt waar je moet zijn!
 • Vinkhuizen: Ook in Vinkhuizen wonen veel studenten. Dit komt mede doordat de Rijksuniversiteit Groningen en de Hogeschool hier gevestigd zijn.
 • Hoogkerk: de wijk met de suiker-, teer- en kartonfabriek heeft een interessant en karakteristiek industrieel karakter. De laatste jaren heeft deze wijk flink wat populariteit gewonnen, waardoor er meer inwoners dan ooit wonen. 

Landelijk wonen met veel groen in Groningen Oost

Wil je graag wonen met landelijk uitzicht en veel groen om je heen? Dan is het Oosten in Groningen ideaal om te wonen. Hier zijn veel natuurgebieden en landerijen. Je kunt hier in mooie wijken wonen met een fantastisch uitzicht over de natuur. De wijken van Oost Groningen zijn:

 • Meerstad; In de wijk staan veel eengezinswoningen, waarvan er veel nieuwbouw en recreatiewoningen zijn. 
 • Lewenborg; Een dorpse, groene wijk met diverse scholen in de buurt en een eigen winkelcentrum.
 • Ruischerbrug en Ruischerwaard; Dorps wonen in een stad? Dat vind je hier, hier liggen ook het Damsterdiep en het Eemskanaal. 
 • Beijum; De wijk ligt op een redelijke afstand van het centrum, daartegenover staat wel dat je recreatiegebied Kardinge om de hoek is.
 • Drielanden; De buurt die volledig gebouwd is met duurzame materialen. 
 • De Hunze; Landelijk wonen in deze nieuwbouwwijk.
 • Middelbert en Engelbert; Dorps wonen op een kleine afstand van de stad.

Wonen in het warme en gezellige Zuid

Het stadsdeel waar de bewoners zich goed voelen, de woon- en leefkwaliteit is hier dan ook boven het gemiddelde in Groningen. In Zuid heb je enorme diversiteit van de omgeving en huizen. Zo heb je hier portiekwoningen, vrijstaande woningen, tussenwoningen en eengezinswoningen. Daarnaast staat De Euroborg, waar FC Groningen haar thuiswedstrijden speelt, ook in dit stadsdeel. Het stadsdeel groeit 5% per jaar qua inwoners en de WOZ-waarde is in de afgelopen vijf jaar met 15% gestegen. 

In Groningen een huis aangekocht of verkocht, wat nu?

Heb je met hulp van een makelaar succesvol je huis verkocht of een nieuw huis aangekocht? Vergeet dan niet wanneer je gaat verhuizen binnen of naar Groningen om je in te schrijven bij de gemeente Groningen. Nadat dit is gedaan zullen alle overheidsinstanties op de hoogte zijn van je verhuizing, waardoor je geen brieven mist. Uitschrijven bij een andere gemeente gebeurd automatisch.

Ben je van plan je nieuwe woning te gaan verbouwen? Controleer dan goed de gemeentepagina wanneer je een vergunning nodig hebt en wanneer niet. De eenvoudige, kleine verbouwingen hebben vaak geen vergunning nodig. Twijfel je of je een vergunning nodig hebt? Check dan de website van het Omgevingsloket of je een vergunning nodig hebt. 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier