Op zoek naar de beste makelaar in Enschede? Vergelijk makelaars in Enschede

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Enschede

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Een makelaar vinden in Enschede en omgeving? Vergelijk & vind gratis je makelaar

In Enschede zijn meer dan 30 makelaars actief. Of je nou een huis wilt kopen of juist wilt verkopen, een makelaar kan je goed van dienst zijn. Het probleem is de zoektocht naar de makelaar die het beste bij jou past. Want waar ga je op letten als je de makelaars gaat vergelijken? Het is kost erg veel tijd om alle makelaars in Enschede met elkaar te vergelijken. Juiste Makelaar neemt deze vergelijking voor je uit handen. Klik op de rode button en vul je voorkeuren in. Daarna nemen de twee beste makelaars geheel vrijblijvend contact met je op. Kies vervolgens zelf welke makelaar het beste bij je past!

Wonen in Enschede

Enschede behoort tot de provincie Overijssel. De regio staat ook wel bekend als Twente, waarbij er in Enschede ruimte is voor iedereen. In de gemeente Enschede wonen ongeveer 159.000 mensen. Het kopen van een woning is in Enschede voor veel mensen mogelijk, dit komt doordat je hier een betaalbare starterswoning kunt vinden tot een prachtige ruim opgezette villa. Het centrum van Enschede typeert zich door de prachtige stadswoningen, terwijl aan de rand van de stad ruime vrijstaande woningen staan omringd door groen en bossen.

Makelaars vergelijken in verschillende wijken in Enschede (kaart)

1: Binnensingelgebied; 2. Hogeland Velve; 3. Boswinkel Stadsveld; 4. Twekkelerveld; 5. Enschede Noord; 6. Ribbelt Stokhorst; 7. Enschede Zuid; 8. Enschede West; 9. Glanerbrug

De diversiteit van verschillende wijken in Enschede

Aan diversiteit ontbreekt het dus niet in Enschede, elk stadsdeel heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerk. De verschillende stadsdelen en buurten zijn verbonden door de singel, de ringweg in Enschede. Mocht je de weg kwijtraken dan kun je altijd de Singel gebruiken als referentiepunt en zo kom je altijd weer goed terecht. De stad is opgesplitst in Centrum, Noord, Oost, Zuid en West. De gemeente Enschede bestaat naast de stad Enschede uit vier andere dorpen. Hieronder lees je meer informatie over een aantal dorpen wijken die zijn uitgelicht. 

Wonen in de buurt Pathmos

Pathmos ligt in het stadsdeel West en is gebouwd tussen 1914 en 1928 gebouwd. In de jaren ’50 van de vorige eeuw is de wijk enorm gegroeid door de snelle industriële groei die in Enschede plaatsvond. Mede dankzij deze groei is het aantal woningen in een rap tempo gegroeid. 

Aan het begin van de 21e eeuw zijn er veel oude woningen gesloopt dan wel gerenoveerd met een aantal nieuwe appartementencomplexen. Dit is gebeurd in harmonie met de bestaande bouw. 

In Pathmos wonen 2.000 mensen. De gemiddelde WOZ-waarde is hier in de afgelopen vijf jaar met 18 procent gestegen naar € 134.000,-. 

Wonen in Roombeek

De wijk Roombeek is wellicht de meeste bekende wijk van Enschede en misschien wel van heel Nederland. Deze wijk op 13 mei 2000 getroffen door de enorme vuurwerkramp. De wederopbouw van deze wijk is gebeurd aan de hand van architecten en stedenbouwkundigen. 400 gezinnen hebben de kans gekregen hun droomhuis te verwezenlijken. Iedere woning in Roombeek heeft zijn eigen karakter, wat zorgt voor een unieke sfeer in Roombeek. 

In de wijk Roombeek wonen 4.400 mensen. Een gemiddelde woning kost hier € 224.000,-. Dit is 28 procent meer ten opzichte van vijf jaar geleden. 

Wonen in Lonneker 

Lonneker is een dorp in de gemeente Enschede, waar ongeveer 2.000 mensen wonen. Je kunt hier genieten van de prachtige omgeving, waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. 

De WOZ-waarde is op dit moment € 270.000,- in Lonneker. Dit is een stijging van ruim 19 procent in de afgelopen vijf jaar. Hier is ruim 80 procent van de woningen een koopwoning.

Wonen in Glanerbrug 

Glanerbrug ligt aan de oostkant van Enschede. Hier wonen ruim 17.000 mensen. Wanneer je de marathon van Enschede loopt, loop je door het dorp heen. De afgelopen vijf jaar is de WOZ-waarde in Glanerbrug met 10 procent gestegen tot € 190.000,-. Ook in dit dorp zijn de meeste woningen koopwoningen, waarvan 80 procent eengezinswoningen zijn.

Wonen in Boekelo

Boekelo is een bekend dorp mede dankzij de jaarlijks terugkerende Military Boekelo-Enschede. Het dorp heeft ongeveer 2.500 inwoners. De afgelopen vijf jaar is de WOZ-waarde in Boekelo met 19 procent gestegen tot € 263.000,-. 

Vervolgstap na huis gekocht of verkocht in Enschede

Heb je net een huis gekocht of verkocht met hulp van de makelaar in Enschede? Vergeet dat niet de verhuizing door te geven aan de gemeente Enschede. Dit mag vanaf 4 weken voor de verhuizing en slechts 5 dagen na de verhuizing. Het is handig om dit bijtijds te doen, op deze manier mis je geen brieven van overheidsinstanties. 

Ben je van plan een dakkapel of een stuk aan te bouwen bij je nieuwe woning? Dan is het in veel gevallen mogelijk om vergunningsvrij deze verbouwing uit te voeren. Wil je dit zeker weten controleer dan de bouw en verbouw pagina van de gemeente. Het Omgevingsloket is tevens beschikbaar om een omgevingsvergunning aan te vragen. Hierbij is het ook mogelijk om de check te doen of een vergunning noodzakelijk is voor de verbouwing. 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier