Op zoek naar de beste makelaar in Dordrecht? Vergelijk alle makelaars in Dordrecht

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Dordrecht

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Op zoek naar een makelaar in Dordrecht? Vergelijk en vind je makelaar in Dordrecht

In een populaire stad als Dordrecht zijn altijd mensen op zoek naar een geschikte makelaar. Je wilt een huis aankopen in Dordrecht, maar de zoektocht gaat niet zo snel. Of je wilt je huis verkopen, maar wel voor de beste prijs. Hoe ga je de makelaar vinden die het beste bij jou past? Met dit ingewikkelde vraagstuk helpt Juiste Makelaar. Op basis van je voorkeuren vinden wij twee makelaars in Dordrecht die hier het beste bij passen. Zo hoef je niet tientallen makelaars die actief zijn in Dordrecht te vergelijken met elkaar. De geselecteerde makelaars brengen wij op de hoogte na de aanvraag, waarna deze zelf contact met jou opnemen. Kies vervolgens geheel vrijblijvend zelf met welke makelaar je wilt samenwerken. Bespaar veel tijd en geld met de zoektocht naar een geschikte makelaar!

Wonen in het bruisende Dordrecht

In Dordrecht wonen ongeveer 120.000 inwoners, waarbij de bijnaam van Dordrecht ‘Dordt’ is. De afgelopen jaren is het aantal inwoners van Dordrecht erg toegenomen. Dit is mede door de populariteit van de zeven gemeenten in de omgeving, samen de Drechtsteden genoemd. 

De stad Dordrecht is een historische stad, met veel cultuur én een mooi historisch centrum. In het centrum is daarnaast het winkelgebied. Dit trekt ieder jaar steeds meer bezoekers vanuit de hele regio. In Dordrecht zijn veel verschillende woonwijken, waardoor het voor iedereen goed wonen is. Van een appartement in de drukbezochte binnenstad tot een mooie ruime woning in een buitenwijk. De vele trendy restaurants typeren Dordrecht wat het vandaag de dag is. Je kunt er in de zomer heerlijk op een van de terrassen zitten of in een van de vele parken, zoals het Wantijpark.  

Bij Dordrecht komen er drie rivieren bij elkaar: de Beneden-Merwede, de Oude Maas en de Nieuwe Maas. Deze kruising staat bekend als het drukste waterpunt van Europa. Naast de drukke vaarroutes heb je er enorm veel groen in de buurt, zo zijn de Dordtse Biesbosch en de Sliedrechtse Biesbosch om de hoek. 

Ook in Dordrecht is de woningmarkt enorm aangetrokken de afgelopen jaren. Na een paar jaren van daling, is de afgelopen vijf jaar de huizenprijs met 22 procent gestegen. De gemiddelde WOZ-waarde ligt daarmee op ongeveer € 187.000,-. Hieronder staan een aantal wijken uitgelicht, waar je heerlijk kunt wonen in Dordrecht. Voor ieder wat wils! 

Makelaars vergelijken in wijken in Zoetermeer (kaart)

1. Binnenstad; 2. Noordflank; 3. Oud Crispijn; 4. Nieuw Cripsijn; 5. Het Reeland; 6. Staart; 7. Wielwijk; 8. Crabbehof Zuidhoven; 9. Sterrenburg; 10. Dubbeldam; 11. Stadspolders

Wonen in de Binnenstad van Dordrecht

De Binnenstad van Dordrecht, de plek waar het meeste gebeurd. Wil jij dus heerlijk genieten van de gezelligheid, de historische monumenten, de heerlijke terrassen en restaurants? Dan is dit de plek voor jou. 

In de Binnenstad wonen ongeveer 8.600 mensen. De meeste woningen zijn gebouwd voor de 19e eeuw. De gemiddelde WOZ-waarde is ongeveer € 203.000,-. Dit is ongeveer 23 procent meer dan vijf jaar geleden. 

Wonen in Krispijn

De wijk Krispijn is op te delen in Oud-Krispijn en Nieuw-Krispijn. De twee wijken worden door de vijvers aan de Nassauweg ongedeeld. In Oud-Krispijn staan veel vooroorlogse woning die op dit moment erg in trek zijn. In deze wijk wonen ongeveer 10.500 mensen De gemiddelde WOZ-waarde is € 148.000,-. Waarbij ongeveer 60 procent koopwoningen zijn. 

In Nieuw-Krispijn staan voornamelijk jaren 50 woningen. Ook hier zijn veel stadsvernieuwingsprojecten geweest in de afgelopen jaren. Zo zijn er leuke buurtwinkels en een duurzaamheidscentrum. Nieuw-Krispijn heeft 5.300 inwoners. De gemiddelde WOZ-waarde is € 134.000,-. Dit is 14 procent meer dan vorig jaar. 

Wonen in het diverse Reeland

Het Reeland is vernoemd naar de grenslijn tussen Dordrecht en Dubbeldam. Deze wijk bestaat uit 5 verschillende buurten: Indische Buurt, Land van Valk, Transvaalbuurt, Vogelbuurt en de Wantijbuurt. Deze buurten hebben allen verschillende kenmerken en ander soort inwoners. Zo is de Wantijbuurt voor meer welgestelden, terwijl de Transvaalbuurt juist meer een volksbuurt is. Daarnaast vind je een groot park in het Reeland, namelijk het Wantijpark. Naast deze diverse stijlen van de buurten zijn hier vrijwel alle voorzieningen, zoals een sportpark, diverse winkels en scholen. 

Er wonen ongeveer 11.300 mensen in het Reeland. De gemiddelde WOZ-waarde in de wijk is € 185.000,-. DIt is 25 procent meer dan vijf jaar geleden. 

Wonen in Wielwijk

Aan de zuidkant van Dordrecht ligt het stedelijke Wielwijk. Dit is in de jaren vijftig gebouwd. De bouwstijl van de woningen is typisch jaren 50. Destijds moesten veel woningen snel gebouwd worden. Dit ging volgens standaard principes en plattegronden. Over de indeling van de wijk is goed nagedacht. Op deze manier is er een duidelijke afscheiding van de gebruiksdoelen in de wijk.
Wielwijk heeft ongeveer 6.200 inwoners. De gemiddelde woningwaarde is € 144.000,-, ongeveer 20 procent meer dan vijf jaar geleden. 

Wonen in de wijk Crabbehof Zuidhoven

Crabbehof is een echte volksbuurt in het zuiden van Dordrecht en is vernoemd naar kasteel Crabbehof. Een van de kenmerken van deze wijk zijn de vierkante groen stukken en de typische jaren 60 woningen. In de Crabbehof ligt ook de buurt Zuidhoven, deze buurt is in die periode gebouwd. In Zuidhoven staan wat meer vrijstaande en eengezinswoningen met om de huizen meer groen. In de wijk heb je voldoende voorzieningen zoals een zorgcentrum, diverse winkels, een school en een muziekcentrum.

In de wijk wonen ongeveer 8.400 mensen, waarbij de gemiddelde WOZ-waarde van de gehele wijk € 122.000,- is. Dit komt neer op een stijging van ongeveer 22 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

Wonen in Sterrenburg

Aan de zuidkant van Dordrecht ligt de wijk Sterrenburg. Hier zijn de meeste buurten in de jaren 70 en 80 gebouwd. Waarbij er een diversiteit aan hoog- en laagbouw is. Sterrenburg is voornamelijk geschikt voor gezinnen. Mede door de vele groene parken en speelpleinen. Daarnaast is het in de wijk mogelijk om alles te kopen wat je nodig hebt. Zo heb je er supermarkten, speciaal winkels, kledingwinkels en diverse sportverenigingen. De bereikbaarheid van Sterrenburg is erg goed. De wijk heeft zelfs zijn eigen treinstation. 

In Sterrenburg wonen bijna 22.000 mensen. De gemiddelde woningwaarde is ongeveer € 177.000,-. Dit is 20 procent meer dan vijf jaar geleden.

Wonen in het landelijke Dubbeldam

Dubbeldam ligt aan de rand van Dordrecht en staat bekend om de rustige en landelijke wijk. Je hoeft de wijk niet uit om in al je voorzieningen te voorzien. Er is een winkelcentrum, iedere dinsdag de markt, diverse scholen, een bibliotheek, een kerk, noem maar op. Hiernaast kun je er veel sporten, omdat er veel sportverenigingen in het landelijke stuk van Dordrecht liggen. 

De meeste woningen in de wijk zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 van vorige eeuw. De afgelopen jaren is dit deel van Dordrecht enorm populair. Op dit moment wonen er 12.800 mensen. De gemiddelde WOZ-waarde is ongeveer € 306.000,-. Dit is een stijging van 19 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

Wonen in de Stadspolders

Aan de oostkant van de stad ligt de wijk Stadspolders. De wijk ligt vlakbij Dubbeldam. De wijk bestaat uit diverse buurten, zoals Vissershoek en Oudelandshoek. In de jaren tachtig en negentig is de wijk gebouwd. In het oude deel van de wijk worden de straten ‘erven’ genoemd. Je bent met de fiets zo in de Biesbosch, winkelen kan genoeg in de wijk en je hebt alle voorzieningen om de hoek. De bereikbaarheid van de buurt is goed te noemen, het heeft zelfs zijn eigen treinstation Dordrecht Stadspolders. 

In de buurt wonen ongeveer 19.000 mensen. Waarbij de gemiddelde WOZ-waarde is gestegen naar € 215.000,-. Dat is 22 procent meer dan vijf jaar geleden. 

Huis verkocht of gekocht in Dordrecht

Met behulp van een makelaar succesvol je huis verkocht of aangekocht in Dordrecht? Dan is het binnenkort tijd om te verhuizen. Vergeet dan niet je nieuwe adres door te geven bij de gemeente Dordrecht. De gemeente heeft een andere afhandeling voor verhuizing binnen Dordrecht en naar Dordrecht. Zodra je aanvraag is verwerkt zijn alle overheidsinstanties op de hoogte en ontvang je de post op je nieuwe adres.

Wil jij je recent aangekochte huis verbouwen? Vergeet dan niet om te controleren of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Tegenwoordig kan dit eenvoudig via het Omgevingsloket. Dordrecht heeft daarnaast een pagina over kleine verbouwingen zoals het plaatsen van een dakkapel of zonnepanelen plaatsen op het dak. Vaak is het niet nodig om voor dit soort verbouwingen een vergunning aan te vragen.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL