Op zoek naar een makelaar in Amsterdam Zuid, maar eerst vergelijken?

Doe nu de check, geef je voorkeuren op en wij brengen je in contact met de beste makelaars voor jou in Amsterdam Zuid!

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Wonen in Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid bestaat uit een aantal verschillende buurten en is een deelgemeente van Amsterdam. Zo bestaat Amsterdam Zuid uit de buurten: De Pijp, Oud-Zuid, Rivierenbuurt, de Zuidas en Buitenveldert. Iedere buurt in Amsterdam Zuid heeft zijn eigen identiteit. Dit maakt het stadsdeel ook zo enorm populair. De Pijp staat bekend om de vele horecagelegenheden. Dit deel van Amsterdam West staat bekend dat er veel studenten wonen en graag komen. Daarnaast is er natuurlijk de Albert Cuypmarkt gelegen, een unieke markt welke vele toeristen aantrekt. De Rivierenbuurt ligt ten zuiden van de Pijp en staat bekend om een wat rustigere buurt. Om deze reden wonen er veel jonge gezinnen. De ligging is perfect, dicht bij het centrum van de stad en goed te bereiken vanaf de snelweg. In Zuid ligt uiteraard ook Oud-Zuid, deze buurt staat vooral bekend om zijn statige straten en dure winkels. Niet voor niets de hotspot om te winkelen en naar diverse musea te gaan. De Zuidas staat bekend om het zakelijke district van Amsterdam. Hier zijn tal van advocatenkantoren en banken gevestigd. De afgelopen jaren worden er veel appartementencomplexen op de Zuidas neergezet. Om deze reden vestigen steeds meer winkels rondom de Zuidas.

Huis snel verkopen? Check dan eerst deze punten!

Wanneer je je huis gaat verkopen wil je natuurlijk de hoogste verkoopprijs ontvangen. Ga daarom de onderstaande punten langs, zo ben je goed voorbereid wanneer er verschillende makelaars komen kijken. Je huis ziet er beter uit en het verkoopproces gaat sneller! Een makelaar zal ook met simpele tips komen. Denk alvast na over de volgende punten:

 • Zijn er noodzakelijke reparaties nodig?
 • Kan je kleine, optische mankementen oplossen?
 • Ziet de tuin er onderhouden uit?
 • Wat denk je zelf wat een redelijke vraagprijs is? Heb je een ondergrens vastgesteld?
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen.
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Kijk of je plattegronden en/of bouwtekeningen van je huis hebt.

Makelaar zoeken in Amsterdam Zuid

Een makelaar zoeken om een huis te kopen of juist te verkopen is een belangrijke keuze. Je betaalt veel geld en daarnaast is het een belangrijke stap in je leven. Maar hoe kies je de juiste makelaar voor jou? Om deze vraag te beantwoorden helpen wij je met een aantal aspecten om de verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Tips om verkoopmakelaars te vergelijken

Allereerst een aantal tips waarop te letten wanneer je gesprekken hebt met verschillende makelaars. Hierbij gaat het erom wat je zelf van de diverse makelaars vindt. Bereid goed voor wat je wilt weten om zo de beste vergelijking te maken. Vraag hoe de makelaar het huis gaat presenteren en via welk platform. Zo kom je erachter wat voor een netwerk de makelaar gebruikt en hoe groot dit netwerk is. Op welke vraagprijs schat de makelaar het huis in en is hier een goede onderbouwing voor? En als laatste punt, heb je een goede klik met de makelaar? Je gevoel is het belangrijkste punt, wanneer je geen goed gevoel hebt valt die makelaar af.

Kosten vergelijken van makelaars in Amsterdam Zuid

Op het moment dat je niet zeker weet met welke makelaar in Amsterdam Zuid je wilt samenwerken ga je uiteraard de kosten vergelijken. Hieronder aan aantal punten hoe je zo goed mogelijk de verschillende aanbiedingen kan vergelijken:

 • Wat is het verkooppercentage of het bedrag wat de makelaar vraagt? Is dit inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen.
 • Wat zit er bij de prijs inbegrepen? Controleer welke bijkomende kosten er zijn er zoals voor een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Op welk moment moet je betalen? Dit is per makelaar verschillend. Daarnaast ga na of er kosten verbonden zijn aan het intrekken van je opdracht.

Heb jij een aankoopmakelaar nodig in Amsterdam Zuid?

Het wonen in Amsterdam en omgeving is populairder dan ooit, ook in Amsterdam Zuid.  In sommige perioden komt de aankoopmakelaar meer van pas dan in andere. Een aankoopmakelaar is met name handig in een markt waar de huizen schaars zijn. Maar ook in tijden van schaarste komt vaak de vraag naar voren wat het nut is van de aankoopmakelaar. Hieronder staan een aantal taken die de aankoopmakelaar voor je kan oppakken. Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg te bepalen wat je zelf wilt doen en wat de aankoopmakelaar doet.

 • Helpt met de zoektocht naar een huis
 • Gaat mee naar de bezichtigingen, kan meteen de eerste keer maar kan ook pas als je echt interesse hebt
 • Zoekt alle informatie over het huis waar je interesse in hebt, zoals vergunningen, bestemmingsplannen en de geschiedenis van het huis
 • Regelt de bouwtechnische keuring
 • Regelt een geschikte hypotheekadviseur
 • Doet de onderhandelingen met de verkopende partij, de makelaar heeft hier jarenlange ervaring mee en weet dus hoe het spel werkt
 • Zorgt dat de koopovereenkomst klopt en dat er geen addertjes onder het gras zitten

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 11 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier