Op zoek naar de beste makelaar in Amersfoort? Vergelijk alle aankoop- en verkoopmakelaars in Amersfoort

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Amersfoort

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Een geschikte makelaar vinden in Amersfoort? Vergelijk & vind direct je makelaar!

Wil jij je droomhuis kopen of juist je huidige huis verkopen? Dan kan een van de tientallen makelaars in Amersfoort je vast en zeker verder helpen. Maar hoe ga jij de beste makelaar tussen al deze makelaars in Amersfoort vinden? Je wilt ten slotte een makelaar die jou het beste kan helpen en ook nog bij jouw voorkeuren past. Juiste Makelaar heeft al deze gegevens van de makelaars in Amersfoort al voor jou verzamelt. Het enige wat je hoeft te doen is je voorkeuren in te vullen. Vervolgens brengen wij je in contact met één of twee makelaars die hierbij passen. Daarna bepaal je geheel vrijblijvend welke makelaar het beste bij jou past. Op deze manier bespaar je veel tijd, geld en weet je zeker dat de makelaar het beste bij jouw voorkeuren past. Ga direct aan de slag!

Wonen in Amersfoort

Amersfoort ook wel de Keistad genoemd. De stad heeft sinds 1259 stadsrechten. Anno nu wonen er 160.000 mensen in de gemeente. Amersfoort telt vier woonplaatsen, 31 wijken en 146 buurten. Mede dankzij dit enorme aantal buurten heeft de stad veel variatie en is er voor ieder wat wils. Van een klein appartement tot aan prachtige villa’s in diverse buurten. 

De gemiddelde WOZ-waarde in Amersfoort is € 276.000,-. Dit is een stijging van ongeveer 30 procent ten opzichte van 5 jaar eerder. Dit geeft al aan dat het wonen in Amersfoort enorm populair is de afgelopen jaren.

De sfeervolle Stadskern van Amersfoort

In de Stadskern adem je de historie uit de Middeleeuwen. Veel herkenbare punten zoals de grachten, straten, monumentale panden en de oude stadsmuren zorgen voor deze herkenbare Amersfoortse allure. In de binnenstad zijn drie grote pleinen met een enorm aanbod van horeca en winkels. 

Gemiddeld kost een woning in de Stadskern € 261.000,-. Dit is 27 procent meer dan 5 jaar geleden.

Overzicht van de wijken in Amersfoort

1. Binnenstad; 2. Soesterkwartier; 3. De Koppel; 4. De Kruiskamp; 5. Liendert; 6. Rustenburg; 7. Schuilenburg; 8. Randenbroek; 9. Vermeerkwartier; 10. Leusderkwartier; 11. Schothorst; 12. Zielhorst; 13. Kattenbroek; 14. Hoogland; 15. Nieuwland; 16. Vathorst; 17. Hooglanderveen

Wonen in het luxe Bergkwartier

Het Bergkwartier is één van de oudste wijken van Amersfoort en wordt ook wel ‘De berg” genoemd. De naam zegt het al, de berg is 44 meter hoog waarbij er bovenop de heuvel een watertoren staat. In de wijk staan oude en imposante villa’s. Na de tweede wereldoorlog zijn er verschillende flatgebouwen aan de wijk zijn toegevoegd.
Op de Berg wonen ongeveer 9.600 mensen. Gemiddeld kost een woning hier maar liefst € 491.000,-. Dit is bijna 80 procent hoger dan het gemiddelde in Amersfoort. 

Wonen in het groene Vermeerkwartier

Het Vermeerkwartier is volop groen, de buurt staat zelfs al half in het bos. In de wijk staan veel negentiende eeuwse woningen met een diversiteit aan bouwstijlen. Dit zorgt voor de charme van het Vermeerkwartier. De straten in de wijk zijn vernoemd naar Nederlandse schilders en Utrechtse bisschoppen. De gemiddelde WOZ-waarde in de buurt in € 326.000,-. Dit is 30 procent meer dan 5 jaar geleden.

Wonen in het gezellige Leusderkwartier 

De vooroorlogse jaren 30 wijk het Leusderkwartier heeft een prachtige groene omgeving. De straten in het Leusderkwartier worden getypeerd door de vele rijen bomen aan de zijkant. In de wijk bevindt zich de winkelstraat ‘Leusderweg’, deze straat zorgt voor de gezelligheid en het knusse gevoel in de buurt. Een dagje erop uit in de bossen? Dat kan, het is om de hoek. Daarom gaan veel bewoners dagelijks een blokje wandelen, sporten of heerlijk fietsen in deze bossen. In het Leusderkwartier wonen 5.600 mensen. Waarbij de huizenprijs de afgelopen 5 jaar met 29 procent is gestegen tot € 337.000,-. 

Wonen in het knusse Soesterkwartier

Het Soesterkwartier grenst aan de binnenstad van Amersfoort. Het was van oorsprong een arbeiderswijk. Daardoor staan er nog veel relatief kleine maar karakteristieke woningen. Het maakt de sfeer in het Soesterkwartier uniek. De wijk is verdeeld in de helft huurwoningen en de andere helft koopwoningen. Er wonen ongeveer 11.000 mensen in het Soesterkwartier, waardoor dit direct een van de grootste buurten van Amersfoort is. De gemiddelde WOZ-waarde is € 236.000,-. Dit is een toename van 38 procent over de afgelopen 5 jaar.

Wonen in Liendert – Rustenburg

In deze twee wijken is veel groen en water. Je zult veel verschillende culturen, religies en generaties tegenkomen, die hier naast elkaar wonen. In het midden van de wijken ligt het Waterwingebied, een fijn park met veel oude elementen waar voor iedere generatie wat te doen is. In de wijk staan veel gezin-, senioren- en portiekwoningen die gebouwd zijn direct na de tweede wereldoorlog. 

Gemiddeld kost een woning in Liendert € 180.000,- en in Rustenburg € 261.000,-. In beide wijken is dit een stijging van ongeveer 30 procent in vergelijking met 5 jaar eerder. 

Wonen in Schothorst

In Schothorst vind je alle type woningen waar je naar op zoek bent. Dit maakt de wijk zo uniek, het is een gemêleerde groep van verschillende woningen. Dit trekt verschillende soorten mensen aan, waardoor je een gezellige gemeenschap hebt in Schothorst. Naast de diverse woningen vind je hier alle behoeftes die je nodig hebt, zoals sportaccommodaties en een basis- en middelbare school. Even naar het centrum? Geen probleem, je bent er zo. Aan de andere kant van de wijk ligt het Schothorsterpark, waar je heerlijk buiten kunt sporten of relaxen. 

In Schothorst wonen in totaal 11.700 mensen. Gemiddeld kost een woning hier € 244.000,-. Dit is 31 procent meer dan 5 jaar geleden. 

Wonen in het kleurrijke Kattenbroek

Kattenbroek is een wijk in Amersfoort-Noord. De meeste mensen zijn het er wel over eens. Dit is de meest opvallende wijk van Amersfoort vooral door de vrolijke kleuren, details en gevels. Het maakt Kattenbroek direct vrolijk en gezellig. Hoe opvallender hoe beter in de wijk! 

Er wonen 11.000 mensen in Kattenbroek. Een woning kost hier gemiddeld € 272.000,-. Dit is een stijging van ruim 25 procent ten opzichte van 5 jaar geleden. 

Wonen in het duurzame Nieuwland

Wonen in Nieuwland is gefocust op duurzaam. In de wijk staat duurzaamheid centraal. Zo hebben vele bewoners zonnepanelen op hun dak en staat duurzaamheid op één. Het hart van de wijk is de grote vijver, die ligt centraal in Nieuwland. Veel bewoners maken hier dagelijks een wandeling om te genieten van de wijk.

Er wonen meer dan 14.700 mensen in Nieuwland. Een modale woningwaarde is hier € 280.000,-. Dit is 20 procent meer dan 5 jaar geleden.

Huis verkocht of gekocht en nu verhuizen in Amersfoort

Heb je net met hulp van de makelaar succesvol je huis verkocht en een nieuw huis gekocht of gehuurd in Amersfoort? Vergeet dan niet om je nieuwe adres door te geven aan de gemeente Amersfoort. Op deze manier worden vrijwel alle overheidsinstanties op de hoogte gesteld. 

De aankomende jaren zijn er in Amersfoort veel nieuwbouwprojecten gepland. De gemeente verwacht ongeveer 1.000 woningen per jaar bij te bouwen tot 2030. Naast de enorme nieuwbouwplannen worden diverse leegstaande panden omgebouwd tot mooie huizen, zoals de Amersfoortstaete en het Nefkenspark.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier