Op zoek naar de beste makelaar in Alkmaar? Vergelijk alle makelaars in Alkmaar

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Alkmaar

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

De beste makelaar in Alkmaar vinden? Vergelijk & kies zelf

Wonen in Alkmaar is populair onder zowel de Alkmaarders als de mensen in de regio. Er zijn veel mensen die een huis willen aankopen in de stad. Aan de andere kant zijn er de doorstromers die hun huis willen verkopen en een nieuw huis zoeken. De vraag bij veel mensen is vervolgens, weet je nog een goede makelaar in de buurt? Op dat moment start de zoektocht en begin je met het vergelijken van verschillende makelaars. Maar hoe ga je de verschillende makelaars vergelijken? Wanneer je weinig ervaring hebt met makelaars blijft dit een ingewikkelde stap. Dit is waarom Juiste Makelaar dit vrijblijvend voor jou doet. Op basis van jouw voorkeuren worden er twee makelaars geselecteerd die actief zijn in Alkmaar. Na de aanvraag kom je in contact met deze makelaars en bepaal je zelf met welke makelaar je wilt samenwerken. Ontdek het zelf en start direct met vergelijken!

Wonen in Alkmaar

De stad Alkmaar staat bekend als ‘de Kaasstad’. Een bekend fenomeen is de wekelijkse kaasmarkt, die er van april tot september staat. De stad heeft veel kerken, waarbij de Sint-Laurenskerk, Sint-Dominicuskerk en Sint-Laurentiuskerk de bekendste zijn. 

De achtergrond van het kaas maken is nog goed terug te zien. Zo heeft de stad meer dan tien authentieke molens, waarbij de mooiste De Geestmolen is. 

Alkmaar is goed bereikbaar via de provincialeweg, waarna je snel op de A9 en A7 bent.  Via deze uitvalswegen ben je zo in Den-Helder, Amsterdam of Zaandam. Ook met het Openbaar Vervoer is het geen probleem om in een van deze steden te komen. Dit is naadloos geregeld. 

In Alkmaar wonen 89.600 mensen. De gemiddelde WOZ-waarde is € 212.000,-. Dit is 22 procent meer dan vijf jaar geleden. 

Makelaars vergelijken in wijken in Alkmaar (kaart)

1. Zuid; 2. Oudorp; 3. Overdie; 4. West; 5. Huiswaard; 6. De Mare; 7. Daalmeer Koedijk; 8. Centrum; 9. Schermer; 10. Graft de Rijp; 11. Vroonermeer

Wonen in de gezellige binnenstad van Alkmaar

De binnenstad is populair onder zowel de Alkmaarders als de echte shoppers, toeristen en horeca-gangers. Oftewel een plek voor iedereen. Zo kun je genieten van de zon op een van de heerlijke terrassen. Ook voor de sportieve inwoners is er plek te doen. Schaatsen bij De Meent, hardlopen in de verschillende parken, kiten bij Egmond aan Zee of lekker een dagje golfen. Liever een middag wandelen? Via de wandelroute van landgoed Nijenburg kun je een van de mooiste wandelroutes van Nederland bewandelen. 

Wonen in diverse nieuwbouwprojecten in Alkmaar

Naast het aantal inwoners is ook het aantal nieuwbouwprojecten in en rondom Alkmaar toegenomen. Hieronder vind je een overzicht van de diverse succesvolle nieuwbouwprojecten in Alkmaar:

  • De Zuiderkade ligt vlakbij het centrum, waarbij er 18 woningen worden gerealiseerd met 5 verschillende type huizen. Variërend van € 396.000,- tot € 489.000,-.  
  • De Hoef XL ligt aan de trekvaart tussen Egmond en Alkmaar. Hier zijn 35 woningen in een prachtig woongebied gerealiseerd. 
  • Bij De Polderhof worden er naast de 48 woningen ook ruimtes voor commerciële doeleinden gerealiseerd. Van de woningen zijn er 20 koopwoningen en 28 huurwoningen in de markt gezet. 
  • In De Nollen Oost is duurzaam wonen erg belangrijk. Hier zijn 14 wonen gerealiseerd waarbij er 5 type woningen zijn. Het nieuwbouwproject ligt tussen de wijken Oudorp en Sint Pancras, vlakbij station Alkmaar Noord.  
  • De woningen van het nieuwbouwproject Schelphoek doen herinneren aan de oude gebouwen in de binnenstad van Alkmaar. In dit nieuwbouwproject hebben alle huizen genoeg tuin, waar je heerlijk kunt genieten. 
  • De Spieghelbuurt wordt omschreven als een vernieuwde volksbuurt. Het kenmerkt zich door de nauwe straatjes waar veel van de inwoners vaak op straat aanwezig zijn. De nieuwe buurt is gerealiseerd in Oud-Overdie. De woningen zijn gebaseerd op typische jaren 30 woningen met rode bakstenen en dakpannen, en mooie witte kozijnen. In deze gezellige buurt zijn 164 woningen gerealiseerd.

Huis verkocht of gekocht in Alkmaar

Heb je een nieuw huis gekocht in Alkmaar en ga je hier binnenkort wonen? Vergeet dan niet je nieuwe adres door te geven bij de gemeente Alkmaar. Het is het handigste om de verhuizing door te geven voordat je hier gaat wonen. Zo mis geen post van overheidsinstanties. 

Ben je van plan om de woning te gaan verbouwen? Dan is het belangrijk om te kijken of een omgevingsvergunning verplicht is. Dit kan via het Omgevingsloket. Hier kan je tevens direct een aanvraag doen voor de vergunning. 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier