Makelaar in Zaandam: Vergelijk & vind de beste makelaar

Ontdek de beste makelaars in Zaandam en kies de makelaar op basis van de vergelijking

Zaandam Woning & molen

Makelaar in Zaandam

Ben je op zoek naar een makelaar in Zaandam? Dan kan Juiste Makelaar je hierbij helpen. Bij Juiste Makelaar hebben we een vergelijkingstool ontwikkeld waarmee je alle makelaars in de stad met elkaar kunt vergelijken, zodat je altijd de juiste makelaar kunt kiezen voor je specifieke wensen bij verkoop en/of aankoop van een woning. Allereerst vragen we om je eigen voorkeuren in te vullen, zodat ons systeem kan achterhalen welke makelaars het beste bij je passen. Vervolgens kom je in contact met twee makelaars, waarna de laatste stap van de makelaarsvergelijking in Zaandam zelf kunt kiezen. Op deze manier kun je persoonlijke voorkeuren laten meetellen.

Woningmarkt statistieken in Zaandam

Om een goed beeld te geven van de huidige woningmarkt in Zaandam vind je hieronder een paar belangrijke statistieken van het afgelopen kwartaal. Hierbij wordt het afgelopen kwartaal vergeleken met het kwartaal ervoor. Hieronder heb je direct een goed beeld van de huidige woningmarkt. Het aantal transacties en de verandering hiervan geeft aan hoe de markt zich ontwikkelt. Wanneer het aantal transacties afneemt kan dit duiden op te hoge prijzen, maar wanneer dit juist toeneemt zit de woningmarkt weer in de lift. De huidige vraagprijzen die hierbij horen tonen wat een gemiddeld huis kost in Zaandam. Wanneer je zelf weet wat je huis ongeveer oplevert weet je al snel of je een gemiddelde woning hebt of niet. De verandering van de vraagprijs geeft weer of de prijzen op de korte termijn aan het stijgen of dalen zijn. Let op: dit geldt specifiek voor Zaandam.

Aantal transacties

156

Verandering transacties

34.5%

Gemiddelde vraagprijs

€389.000

Verandering vraagprijs

-4.2%

Top 10 makelaars Zaandam

Bij Juiste Makelaar hebben we een top 10 makelaars Zaandam gemaakt, hierin zijn alle makelaars in Zaandam meegenomen met de verkoopstatistieken van afgelopen jaar. De lijst wordt ieder kwartaal geüpdatete. Hieronder staan punten waarom gefilterd kan worden.

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
Thijssen makelaardij 1 Zaandam -2 3 1
Bert van Vulpen makelaars + hypotheken 2 Zaandam 5 4 1
HVMS 3 Zaandam -9 3 1
KRK Makelaars 4 Zaandam 10 4 1
Saen Garantiemakelaars 5 Zaandam 5 3 1
Brantjes Makelaars 6 Zaandam -6 4 1
Prismaat Makelaars 7 Zaandam 1 4 1
De Makelaers BV 8 Zaandam 3 3 1
FRIS Woningmakelaars 9 Zaandam -2 4 1
VLIEG Makelaars OG 9 Zaandam -9 2 1
Plaats

 • Aantal woningen verkocht

De makelaar die die op het moment op nummer één staat, verkoopt het meest aantal woningen in Zaandam. De top 10, zijn dus de makelaars die het meeste woningen verkopen in Zaandam.

 • Gemiddelde vraagprijs

De gemiddelde vraagprijs is aangeduid in percentages. Makelaars die in een hoger segment verkopen zijn te herkennen aan een hoog percentage in het groen.

 • Verkoopsnelheid in sterren

Hoe snel een makelaar gemiddeld een huis verkoopt is handige informatie. In de lijst, zie je door middel van sterren hoe snel makelaars woningen verkopen. Makelaars die snel verkopen hebben 5 sterren, uiteraard is dit een gemiddelde en vaak ook afhankelijk van in welk segment de makelaar actief is en hoeveel woningen ze verkopen.

> Meer lezen over huis verkopen in Zaandam

Kosten van een makelaar in Zaandam

Makelaars in Zaandam hanteren verschillende tarieven bij zowel verkoop als aankoop. De manier hoe deze kosten zijn opgebouwd verschilt ook. Hieronder hebben we uitgelegd hoe deze kosten zijn opgebouwd bij aankoop en verkoop.

Waarop baseert de makelaar de waarde?

Tijdens de gratis waardebepaling, zal de makelaar de waarde afgeven van je woningen in Zaandam. Dit doen ze op relevante woningen die recent verkocht zijn, maar uiteraard zijn er meer punten zoals:

 • Vierkante meters en inhoud van de
 • Huidige staat van de woning
 • Locatie en buurt waar de woning zich bevindt
 • Recente transacties van vergelijkbare woningen in Zaandam

Gemiddelde courtage bij verkoop

De kosten van een makelaar uit Zaandam verschillen bij aankoop en verkoop. Bij verkoop zullen de kosten van de makelaar hoger liggen omdat de vergoeding gebaseerd is op een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, dit heet een courtage. De gemiddelde kosten van een makelaar in Zaandam zullen liggen tussen de 1% en de 1,4% inclusief BTW. als we praten over courtage. De courtage is de beloning voor de makelaar bij een succesvolle verkoop.

De gemiddelde woning in Zaandam wordt verkocht voor ongeveer € 400.000 dus zullen de makelaarskosten uitvallen op een bedrag tussen de € 4.000 en € 5.000 inclusief BTW.

LET OP: De kosten van de makelaar worden vaak gecommuniceerd exclusief BTW, let daar goed op.

> Lees meer over de kosten van een makelaar voor de verkoop van je woning

Gemiddelde kosten aankoopmakelaar

In het geval van aankoop zullen de kosten van de makelaar anders bepaald worden. Hierbij zal de makelaar zijn kosten eerder baseren op een vast tarief. Vaak moet je wel van te voren een bepaald bedrag als voorschot betalen wat bekend staat als de opstartkosten. De opstartkosten liggen meestal rond de € 500. Sommige makelaars in Zaandam werken met een no cure, no pay. Dit betekent dat als er uiteindelijk geen succesvolle aankoop is, je ook niks betaalt aan de makelaar.

Makelaars in Zaandam kunnen je helpen met allerlei soorten diensten en zijn de kosten dus afhankelijk van de hoeveelheid diensten die je afneemt. Juiste Makelaar helpt je daardoor met vergelijken om te kijken welke makelaar het beste bij jou past op basis van je voorkeuren. de gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar in Zaandam zijn ongeveer € 4.000 inclusief BTW.

> Lees meer over de kosten van een aankoopmakelaar

Vergelijk makelaars in Zaandam

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om te gaan samenwerken met een makelaar in Zaandam, moet je uiteindelijk een definitieve keuze maken om een makelaar in te schakelen. Hieronder staan enkele tips waarop je moet letten bij een aankoopmakelaar en een makelaar bij de verkoop van je woning in Zaandam.

Aankoopmakelaars vergelijken

 • Gaat de aankoopmakelaar mee naar elke bezichtiging?
 • Hanteert de aankoopmakelaar een vast bedrag of een percentage van de aankoopsom?
 • Heeft de aankoopmakelaar opstartkosten en is het no cure, no pay?
 • Hoe actief is de aankoopmakelaar en kent die de omgeving waar ik wil aankopen?

Verkoopmakelaars vergelijken

 • Is de makelaar in Zaandam bekend in mijn buurt?
 • Verkoopt de makelaar vaker in mijn woning segment?
 • Welke marketingtools hanteert de makelaar bij de verkoop? Zoals; sociale media, Funda en flyers
 • Heeft de makelaar goede recensies?

Voordelen van een makelaar in Zaandam

Door samen te werken met een makelaar versnel je een proces wat vaak langdurig en vervelend kan zijn. De makelaar helpt mensen natuurlijk dagelijks met zijn diensten waarvan en zijn er natuurlijk ook andere voordelen aan een lokale makelaar uit Zaandam.

 • Een makelaar uit Zaandam kent de stad als zijn broekzak. De makelaar weet daarom exact wat er speelt in verschillende buurten van de stad.
 • Een makelaar verkoopt dagelijks woningen in en rondom Zaandam. Daarom heeft de lokale Zaanse makelaar vaak potentiële kopers klaar staan.
 • Een lokale makelaar weet hoe het werkt in Zaandam en kent de lokale regelgeving.
 • Kent alle andere collega-makelaars uit Zaandam, omdat de makelaar vaak samenwerkt of een woning koopt of verkoopt van de andere makelaars.
 • Toegang tot woningen waar sommige mensen geen weet van hebben.

Uitgelichte makelaars in Zaandam

Hieronder hebben we een lijst opgesteld met de uitgelichte makelaars in Zaandam. Juiste Makelaar houdt bij welke makelaars in Zaandam onze klanten een fijne en positieve ervaring hebben gegeven. De uitgelichte makelaars staan tussen deze lijst als gebleken is dat ze al voor een langere periode gezorgd hebben voor een fijne, professionele en betrouwbare ervaring bij onze klanten.

Brantjes Makelaars Zaanstad

Brantjes Makelaars Zandaam bestaat meer dan 60 jaar en staat bekend om de lokale marktkennis, op een persoonlijk en hoog serviceniveau. Het makelaarskantoor focust zich voornamelijk op aankoop, verkoop en taxaties van woningen en bedrijfsonroerendgoed. Brantjes Makelaars is actief vanuit vijf vestigingen in Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Wormerland en Zaanstad.

Kaaikhof 3, Assendelft  075-640 1888

Saen Garantiemakelaars

Bij Sean Garantiemakelaars Zaandam weet je zeker dat je geholpen wordt door een geboren en getogen Zaankanters, iedereen die hier werkt, komt uit de omgeving. Hierdoor weet je gelijk dat dit kantoor lokale marktkennis heeft in de gehele Zaanstreek. Naast de vestiging zijn de ook gevestigd in Krommenie en Koog aan de Zaan

A.F. de Savornin Lohmanstraat 8, Zaandam  075-616 1414

Bert van Vulpen Makelaars

Bert van Vulpen Makelaars Zaandam is een vooruitstrevend makelaarskantoor, zowel fysiek als online Bert van Vulpen kom je overal tegen. Al jaren is dit kantoor een toonaangevend makelaarskantoor in Zaandam en omstreken. Het kantoor staat voor lokale kennis, persoonlijk en transparantie. Bert van Vulpen heeft naast het kantoor in Zaandam ook vestigingen in Krommenie, Amstelveen en Amsterdam.

Provincialeweg 174 -176, Zaandam  075-617 9922

Vlieg Makelaars Zaandam

Vlieg Makelaars Zaandam is een breed geschoold en sterk makelaarsteam, met veel marktkennis in Zaandam en omstreken. Het kantoor focust zicht voornamelijk op aankopen, verkopen verhuren en nieuwbouwwoningen. Naast Vlieg Zaandam, Heeft Vlieg makelaars nog acht andere vestigingen in Noord-Holland. Door het grote werkgebied, kan Vlieg je door de hele provincie helpen met het aan- en verkopen van woningen.

Westzijde 73, Zaandam  075-653 3838

Fris Woningmakelaars

FRIS Woningmakelaars Zaandam is een echt familiebedrijf en bestaat sinds 1923, de diensten bestaan voornamelijk uit commercieel vastgoed, bedrijfs- en woningmakelaardij. Fris Woningmakelaars neemt de tijd voor de klant, ze willen de klant juiste leren kennen. Hierdoor zorgen ze ervoor dat ze nog beter de wensen begrijpen en het gehele aan- en/of verkooptraject een positieve gebeurtenis wordt.

Westzijde 83, Zaandam  075-655 5090

De Bree Makelaardij

De Bree Makelaardij begrijpt dat je niet zomaar een woning koopt of verkoopt, ze weten dat het hier gaat om je huis! Door de persoonlijke en actieve benadering, zorgt De Bree Makelaardij voor het best haalbare resultaat. Hierdoor geven ze de garantie dat de belangen van de klant op nummer 1 staan. Vanuit het kantoor in Koog aan de Zaan is De Bree Makelaardij actief in Zaandam, Purmerend en de rest van de Zaanstreek.

Raadhuisstraat 17, Koog aan de Zaan  075-202 0390

Thijssen Makelaardij

Thijssen Makelaardij is een actief en jong makelaarskantoor in Zaandam, ze helpen aan- en verkopers op een professionele/persoonlijke benadering, Thijssen Makelaardij is aangesloten bij de grootste full servicemakelaarsgroep van Nederland “Vivantus”. Door de landelijke dekking hebben ze een enorm netwerk van potentiële kopers en verkopers.

Westzijde 131, Zaandam  075-616 8669

Populaire steden rondom Zaandam

NVM Makelaars in Zaandam

Bij Juiste Makelaar zijn makelaars in Zaandam aangesloten bij verschillende brancheverenigingen zoals VBO, VastgoedPRO en NVM. Naast de aangesloten makelaars bij brancheverenigingen, zijn er ook zelfstandige makelaars aangesloten bij verschillende NVM-kantoren. Om NVM makelaar te zijn, moet de makelaar in Zaandam een opleiding hebben gevold om aan de vereiste van de NVM te voldoen.

> Lees meer over de verschillende brancheverenigingen of hoe deze makelaars je helpen

Makelaar kiezen in Zaandam

Het kiezen van een makelaar in Zaandam kan een moeilijke beslissing zijn. Dit komt onder andere doordat in de huidige woningmarkt in Zaandam, veel prijsontwikkelingen zijn. Net zoals je een voorkeur hebt voor een bepaald type huis, heeft een lokale makelaar in Zaandam ook verschillende kwaliteiten voor de verkoop van bepaalde woningen en werkt vaak in een bepaald segment. Omdat bepaalde makelaar in Zaandam meer woningen verkoopt of koopt in een bepaalde buurt, heeft de makelaar meer kennis over deze buurt. Zo hebben makelaars, die veel woningen verkopen in het Kogerveld meer kennis van hiervan, dan een makelaars in Zaandam die veel verkopen in het Havenbuurt.

Om deze reden is het belangrijk om een makelaar in Zaandam te kiezen die bekend is met de buurt. Het voordeel hiervan is dat de makelaar de omgeving en andere collega’s kent. De lokale makelaar weet vaak welke huizen in de buurt te koop komen en hebben vaak ook nog een reservelijst met eerdere kandidaten. Het is daarom belangrijk dat je jezelf afvraagt wat voor soort woning je zou willen en vervolgens aan vrienden familieleden of Juiste Makelaar vraagt of ze ervaring hebben met makelaars in Zaandam, daarna kun je met meerdere makelaars praten en uitzoeken welke makelaars geschikt zijn en passen bij je wensen. Het is dus goed om zowel bij aankoop- en verkoop en makelaar te hebben, die je kan begeleiden.

Een gratis waardebepaling

Wanneer je van plan bent om je woning te verkopen of je bent jezelf aan het oriënteren of je wilt gaan verkopen. Kan het handig zijn om, na de vergelijking van makelaars in Zaandam, de makelaars bij je thuis uit te nodigen voor een gratis waardebepaling. De makelaars in Zaandam, doen dit altijd gratis. Hiermee krijg jezelf betere inzichten hoe je woning nu in de markt light en wat het uiteindelijk zal gaan opleveren. Makelaars maken bij de waardebepaling in Zaandam altijd even een rondje in je woning, zullen op het moment het verschillende eigenschappen van de woning noteren. Tijdens de waardebepaling zal de makelaar ook gelijk een verkoopadvies geven, over hoe de makelaar de woning zal verkopen en tegen welke voorwaarden.

Wonen in het prachtige Zaandam

Zaandam, een stad in de gemeente Zaanstad en wereldberoemd. Dit komt vanwege de Zaanse Schans, deze omgeving met oude Zaanse woningen zorgt ieder jaar voor hordes toeristen richting dit deel van Zaandam. In bijna alle woningen wonen nog steeds mensen. Naast de woningen staan er nog mooie karakteristieke pakhuizen en molens uit de jaren 50. 

In Zaandam kun je erg ontspannen wonen, waarbij je veel keuze hebt of je nou in de stad of meer in het groen wilt wonen, of aan het water of in het centrum. Alles is mogelijk. Veel mensen die uit Amsterdam willen, maar dichtbij de stad willen wonen kiezen voor Zaandam. In nog geen 15 minuten ben je vanuit Zaandam in Amsterdam. Wonen in de Zaanstad is betaalbaar en er zijn veel nieuwbouwprojecten aan de gang. Je kunt winkelen in het recent gerenoveerde centrum van Zaandam, op de Zaanse Schans, en je hebt er de winkelboulevard met winkels als Loods5, Riviera Maison en de Hornbach. Niet voor niets werd het centrum van Zaandam in 2013 verkozen als nummer twee als Beste Binnenstad van Nederland.  

Zaandam staat bekend als een industriestad met bedrijven als Albert Heijn, Duyvis en Verkade. Maar niet alle Zaan Stedelingen werken in Zaandam, 1 op de 4 inwoners werkt in Amsterdam. Het is erg te merken dat de stad en inwoners van Zaandam meeprofiteren van de enorme ontwikkeling van Amsterdam de afgelopen jaren. Dit is alleen al te zien aan de enorme stijging van de huizenprijs is Zaandam en de snelle verkooptijd van een huis. Overbieden begint ook in Zaandam steeds vaker voor te komen. 

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Zaandam.

Wat kost een makelaar in Zaandam?

+

Bij verkoop hanteert een makelaar in Zaandam een gemiddelde courtage van 1.4% inclusief btw. De courtage is niet altijd in percentages, het kan ook een vastbedrag zijn.

Hanteren makelaars in Zaandam opstartkosten?

+

Bij verkoop hanteren de meeste makelaars in Zaandam opstartkosten, voordat de woning online is. De meeste aankoopmakelaars in Zaandam hanteren geen opstartkosten

Zijn alle makelaars in Zaandam no cure, no pay?

+

Bij de verkoop van woningen betaal je de makelaar pas bij de notaris. Mocht je de woning vroegtijdig van de markt halen, dan kan de makelaar intrekkingskosten rekenen.

Aankoopmakelaars in Zaandam, hanteren meestal no cure, no pay.

Lees verder over de kosten van een makelaar

Kan ik alleen makelaars vergelijken in Zaandam?

+

Nee, bij Juiste Makelaar kan je in heel Nederland makelaars vergelijken

Hoeveel makelaars zijn er actief in Zaandam?

+

In Zaandam zijn meer dan 45 makelaarskantoren actief bij het verkopen van woningen. Dit zijn niet alleen makelaars die gevestigd zijn in Zaandam, ze kunnen uiteraard ook van buitenaf komen.