Makelaar in Dordrecht: Vergelijk alle makelaars voordat je kiest

Vul je voorkeuren in en wij maken een persoonlijke vergelijking van de makelaars in Dordrecht

Straat in Dordrecht

Makelaar in Dordrecht

Op zoek naar een professionele makelaar in Dordrecht? Juiste Makelaar helpt je bij het vinden van de perfecte makelaar voor jouw behoeften. Of je nu op zoek bent naar een woning om te kopen of te verkopen, wij kunnen je op basis van je voorkeuren twee makelaars in Dordrecht voorstellen die het beste bij jou passen. Zo hoef je niet te vergelijken tussen tientallen makelaars die actief zijn in Dordrecht. Onze geselecteerde makelaars nemen contact op met jou na aanvraag en je kunt vervolgens vrijblijvend kiezen met welke makelaar je wilt samenwerken. Bespaar tijd en geld door te kiezen voor Juiste Makelaar in je zoektocht naar een geschikte makelaar in Dordrecht.

Woningmarkt statistieken in Dordrecht

Voor je een makelaar in Dordrecht inschakelt is het handig om te weten hoe de woningmarkt in Dordrecht eruit ziet. Hieronder hebben we een aantal statistieken op een rij gezet zodat jij een inzicht  krijgt in de markt. De cijfers hieronder zijn actueel en worden elk kwartaal aangepast. De bijbehorende percentages geven aan met hoeveel procent iets gestegen/gedaald is ten opzichte van vorig kwartaal. Zo kan je zien of er meer of minder woningen verkocht zijn afgelopen kwartaal en wat daarvan de gemiddelde vraagprijs is. Zo krijg je een idee of je een gemiddelde woning hebt of een gemiddeld budget.

Aantal transacties

232

Verandering transacties

-8.7%

Gemiddelde vraagprijs

€339.000

Verandering vraagprijs

-2.1%

Top 10 makelaars Dordrecht

Op zoek naar een geschikte makelaar om je huis te verkopen? Bij Juiste Makelaar helpen we je graag bij het maken van een weloverwogen keuze. We hebben een lijst samengesteld van de top 10 makelaars in Dordrecht op basis van hun prestaties en statistieken, zodat je gemakkelijk kunt filteren en de makelaar kunt vinden die het beste bij jou past. Zo kun je gerust zijn dat je de beste keuze maakt voor jouw specifieke behoeften. Laat ons je helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Dordrecht.

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Dordrecht Vijfvinkel Trossèl Makelaars -1 3 1
2 Dordrecht ZOOMER Makelaardij 12 4 1
3 Dordrecht Waltmann Makelaars 18 4 1
4 Dordrecht OZP Makelaars 4 3 1
5 Dordrecht NOUWEN Makelaardij 9 4 1
6 Dordrecht Advema NVM Makelaardij -1 2 1
7 Dordrecht Stad en Land NVM Makelaars -2 4 1
8 Dordrecht Ooms Makelaars -2 5 1
9 Dordrecht Boogerman Makelaars -5 5 1
10 Dordrecht Corpowonen -45 3 1
Plaats
 • Aantal woningen verkocht

De nummer 1 van de lijst, heeft het afgelopen jaar het meeste woningen verkocht in Dordrecht. Dit is een filter, dus je kun ook zien wie het afgelopen jaar het minst heeft verkocht.

 • Gemiddelde vraagprijs

Makelaars werken over het algemeen in een bepaald segment. Dit is in de lijst, te zien aan het aantal percentages. Mocht een makelaar in Dordrecht een hoog percentage in het groen hebben, dan verkoop het makelaarskantoor gemiddeld x aantal procent boven de gemiddelde vraagprijs in Dordrecht.

 • Verkoopsnelheid

De Snelheid van de verkoop is aangeduid in sterren. Als een makelaar over het algemeen snel verkoopt, heeft het makelaarskantoor vijf sterren, mocht een kantoor minder snel zijn; dan staat er 1 ster.

Kosten van makelaars Dordrecht

Een makelaar in Maastricht rekent vaak een percentage op basis van de verkoopsom van een huis. De kosten hiervan zijn gemiddeld tussen de 1,15% en de 1,39% van de verkoopprijs.

Op de vraag “wat kost een makelaar in Dordrecht” valt simpelweg geen concreet antwoord te geven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een verkoopmakelaar of een aankoopmakelaar en daarnaast hanteren beiden soorten makelaars een andere constructie qua kosten.

Kosten bij verkopen van huis in Dordrecht

In Dordrecht werken de verkoopmakelaars bijna allemaal met een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. De kosten van de makelaar hangen dus af van dit bedrag. In Dordrecht liggen deze percentages tussen de 1,15% en de 1,39%. Dit betaal je pas bij de uiteindelijke verkoop. Wel betaal je vooraf vaak een bepaald bedrag, dat noem je de opstartkosten en dit ligt meestal rond de € 500.

In het geval dat jij je woning verkoopt in Dordrecht tegen een bedrag van € 350.000 wat een gemiddeld verkoopbedrag is dan kost de makelaar uit Dordrecht je tussen de € 4.025 en de € 4.865.

> Meer lezen over kosten verkoopmakelaar

Gemiddelde kosten aankoopmakelaar Dordrecht

De kosten van de makelaars in Dordrecht worden bepaald door de makelaars zelf. Er zijn verschillende diensten die je bij de makelaar kunt afnemen waarbij je relatief minder betaalt als je voor een all-in pakket gaat. Je kan er ook voor kiezen alleen bepaalde diensten af te nemen. Ook is het mogelijk om met een makelaar te werken die volgens een no cure, no pay systeem werkt. Hierbij betaal je pas bij een succesvolle aankoop.

De gemiddelde aankoopmakelaar in Dordrecht kost € 3.750 inclusief BTW. Hierbij is uitgegaan van een all-in pakket. Het gemiddelde is wel opgemaakt uit de duurdere en de goedkopere makelaars. Wil je een goedkope makelaar bijvoorbeeld? Vergelijk gratis via Juiste Makelaar.

> Meer lezen over kosten aankoopmakelaar

Makelaars vergelijken in Dordrecht

Waar let je op wanneer je een keuze moet maken uit de geselecteerde makelaar Dordrecht en hoe bepaal je welke makelaar jouw huis mag verkopen. Dit doe je tenslotte niet iedere dag. Hieronder hebben wij een aantal tips neergezet:

  • Vergelijk de taken van de verkoopmakelaars Dordrecht met elkaar. Wat biedt de ene makelaar wel aan en de ander niet.
  • Vergelijk de kosten in verhouding tot de taken van de andere makelaar. Let op, zorg ervoor dat je beide prijzen inclusief btw berekend en of het no cure no pay is.
  • Hoe gaan de makelaars je woning promoten? Op welke woningplatforms plaatsen zij de woning en sturen ze ook een mailing uit naar de bestaande klanten?
  • Heeft makelaar veel verkoopervaring in jou buurt of stadsdeel in Dordrecht?
  • En tot slot, heb je een goed gevoel bij de makelaar? Dit kan vaak doorslaggevend zijn!

Aankoopmakelaars vergelijken Dordrecht

Als je voor de keuze staat om met één van de twee aankoopmakelaars in Dordrecht samen te werken, zijn een aantal punten erg belangrijk om te kijken welke het beste bij je past:

 • Hoe actief is de aankoopmakelaar in Dordrecht of zelfs in een bepaalde wijk?
 • Waar helpt de aankoopmakelaar allemaal bij? Denk hierbij aan gaan ze wel mee naar bezichtigingen en helpen ze je bijvoorbeeld ook bij het onderhandelen.
 • Heeft de aankoopmakelaar een goed netwerk binnen Dordrecht? Misschien weet de makelaar wel als eerste wanneer jouw droomhuis op de markt komt.
 • Welke tarief hanteert de aankoopmakelaar? Werkt de makelaar met een courtage of een fixed fee en is dit wil no cure no pay?
 • Bieden de makelaars in Dordrecht HuisAssist aan? Hier kan je alle diensten vinden die bij de aankoop komen kijken en helpen je van A tot Z daarbij

Voordelen van een lokale makelaar in Dordrecht

In Nederland, en dus ook in Dordrecht heb je makelaars die lokaal zijn, landelijk of online te werk gaan. Hierbij geldt dat een lokale makelaar vrijwel altijd een stukje duurder is maar daar hangen wel een aantal voordelen aan:

 • Makelaars in Dordrecht hebben een naam en dus toegang tot meer informatie wat betreft woningen die in de verkoop zullen gaan.
 • Een lokale makelaar uit Dordrecht kent de lokale huizenmarkt uiteraard beter
 • Een makelaar uit Dordrecht kent klanten die (binnenkort) willen verkopen/aankopen
 • Extra service en meer persoonlijke service, wat leidt tot klanttevredenheid

Het grootste voordeel van de lokale makelaar uit Dordrecht is dat je een snellere kans op slagen hebt en dat je een meer persoonlijke ervaring zal krijgen. Daarnaast is de makelaar makkelijker bereikbaar. Het grootste nadeel hiervan is dat je hiervoor wel meer zal betalen. Hierdoor moet de klant voor zichzelf een afweging maken wat voor hem het beste is.

Uitgelichte makelaars in Dordrecht

2M Makelaars Dordrecht

Ben je op zoek naar een van A tot Z service, dan staat 2M Makelaars Dordrecht voor je klaar. Een no nonsense makelaarskantoor dat zichzelf keer op keer bewijst. Met twee vestigingen, in Dordrecht en Papendrecht, is 2M Makelaars dé makelaar in de Drechtsteden.

Singel 348, Dordrecht  078-615 9960

Baas Makelaardij

Gelegen aan het park Merwestein in Dordrecht, ligt het relatief kleine makelaarskantoor Baas Makelaardij. Echter zegt dit niks over de efficiëntie en deskundigheid. Dit kantoor bestaat al meer dan 70 jaar bekend om haar kennis van de ‘Dordtse’ markt. Met al meer dan 50 verkochte woningen het afgelopen jaar, staat Baas makelaardij garant voor een snelle doorlooptijd.

Vrieseweg 155, Dordrecht  078-613 1222

Boogerman Makelaars

Naast het verkopen en kopen in Dordrecht het van jouw huis, staat Boogerman Makelaars je ook bij in vastgoedbeleggingen. Zowel particuliere als zakelijke vastgoedinvesteerders kunnen bij dit kantoor terecht voor aanbod en advies. Met een persoonlijke aanpak, helpt dit professionele makelaarsteam je graag verder. 

Spuiboulevard 224, Dordrecht  078-613 0300

WALTMANN Makelaars

Met meer dan 120 jaar ervaring is Waltmann Makelaars één van de grootste spelers in de Drechtsteden op de vastgoedmarkt. Met een gepersonaliseerde verkoopstrategie worden alle hokjes afgevinkt. Onder leiding van Dorith Kools werkt Waltmann Makelaars naar meer transparantie in de vastgoedmarkt.

Johan de Wittstraat 168, Dordrecht  078-613 4311

Nouwen Makelaardij

Wil jij een woning aan- of verkopen in Dordrecht? Dan ben je bij Nouwen Makelaardij aan het juiste adres! Gelegen in de wijk Dubbeldam, ligt het makelaarskantoor van Jelmer Balm. Nouwen Makelaardij is een toonaangevend NVM-kantoor met een groot marktaandeel. Met een relatief klein team van enthousiaste en gekwalificeerde personen, wordt de dienstverlening uiterst goed behandeld.

Damplein 50, Dordrecht  078-614 1800

Ooms Makelaars Dordrecht

Eén van de meest gevestigde namen in de makelaarswereld in Dordrecht en omstreken is Ooms Makelaars. Bij Ooms geniet je van alle voordelen die een grote makelaar met zich meebrengt, zoals het bereik en de regionale dekking. Daarnaast zijn er 10 kantoren waar je uit kan kiezen, die als makelaar veel kennis van de lokale markt hebben. 

Johan de Wittstraat 40, Dordrecht  078-614 4333

Populaire steden rondom Dordrecht:

NVM Makelaars Dordrecht

Bij Juiste makelaar vergelijken we de aangesloten makelaars waarvan de meeste ook NVM makelaars zijn. Naast de NVM zijn er ookk andere beroepsorganisaties zoals VBO en VastgoedPRO. In dordrecht zijn er 48 makelaars actief waarvan 36 zijn aangesloten bij de NVM.

> Lees meer over de brancheverenigingen in Nederland

Aankoopmakelaar Dordrecht

Een woning in Dordrecht vinden is lastig genoeg, hoe vind je de aankoopmakelaar die bij je past bij juiste makelaar, kunnen wij je gratis en vrijblijvend in contact brengen met twee geschikte aankoopmakelaars, die vervolgens zelf ook nog even contact opnemen om de diensten toe te lichten. Wij hebben speciaal voor jou een handige vergelijkingtool ontwikkeld. Hoe werkt het?

 1. Nadat je bij ons je gegevens hebt ingevuld om de aankoopmakelaar Dordrecht te vergelijken. Zullen wij de vergelijking starten.
 2. Onze specialist neemt even contact met je op om verdere wensen te bespreken, die voor jou van belangrijk zijn bij de aankoop van een huis.
 3. Vervolgens ontvang je een mail met de speciaal voor jou geselecteerde aankoopmakelaars in Dordrecht.
 4. Als laatst bepaal jij met aankoopmakelaar Dordrecht je wil samenwerken.

 

Wonen in Dordrecht

In Dordrecht wonen ongeveer 120.000 inwoners, waarbij de bijnaam van Dordrecht ‘Dordt’ is. De afgelopen jaren is het aantal inwoners erg toegenomen. Dit is mede door de populariteit van de zeven gemeenten in de omgeving, samen de Drechtsteden genoemd.

Dordrecht is een historische stad, met veel cultuur én een mooi historisch centrum. In het centrum is daarnaast het winkelgebied. Dit trekt ieder jaar steeds meer bezoekers vanuit de hele regio. De stad heeft veel verschillende wijken Dordrecht, waardoor het voor iedereen goed wonen is. Van een appartement in de drukbezochte binnenstad tot een mooie ruime woning in een buitenwijk. De vele trendy restaurants typeren Dordrecht wat het vandaag de dag is. Je kunt er in de zomer heerlijk op een van de terrassen zitten of in een van de vele parken, zoals het Wantijpark.

Bij Dordrecht komen er drie rivieren bij elkaar: de Beneden-Merwede, de Oude Maas en de Nieuwe Maas. Deze kruising staat bekend als het drukste waterpunt van Europa. Naast de drukke vaarroutes heb je er enorm veel groen in de buurt, zo zijn de Dordtse Biesbosch en de Sliedrechtse Biesbosch om de hoek. Mocht je in één van deze wijken willen wonen, dan is het een aanrader om je wensen met een lokale makelaar Dordrecht te bespreken. Wil je eerst vergelijken gebruik dan onze tool!

Makelaars vergelijken in wijken in Zoetermeer (kaart)

1. Binnenstad; 2. Noordflank; 3. Oud Crispijn; 4. Nieuw Cripsijn; 5. Het Reeland; 6. Staart; 7. Wielwijk; 8. Crabbehof Zuidhoven; 9. Sterrenburg; 10. Dubbeldam; 11. Stadspolders

 

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de veelgestelde vragen van onze klanten over de makelaars die actief zijn in Dordrecht.

Wat kost een makelaar in Dordrecht?

+

De kosten van een makelaar in Dordrecht liggen tussen de 1,10% en 1,31% van de verkoopprijs van het huis.

Dit betekent dat wanneer je een huis verkoopt dat 350.000 euro waard is, de kosten van de makelaar tussen de 3.850 euro en 4.585 euro liggen.

Wat kost een aankoopmakelaar in Dordrecht?

+

Een aankoopmakelaar kost tussen de 0,5% en 0,75% van de aankoopsom.

Wel rekent vrijwel iedere aankoopmakelaar met een vaste vergoeding. Zo betaal je dus voor de dienst en niet voor de prestatie.

Hoeveel makelaars zijn er actief in Dordrecht?

+

Op dit moment zijn er 48 makelaars die minimaal 1 woning in de verkoop hebben. Het aantal aankoopmakelaars is ongeveer hetzelfde.