Makelaar in Dordrecht: Vergelijk alle makelaars voordat je kiest

Vul je voorkeuren in en wij maken een persoonlijke vergelijking van de makelaars in Dordrecht

Straat in Dordrecht

Makelaar in Dordrecht

Ben je op zoek naar een professionele makelaar in Dordrecht? Juiste Makelaar kan je helpen de perfecte makelaar te vinden die past bij jouw behoeften. Of je nu een woning wilt kopen of verkopen, wij kunnen je twee makelaars in Dordrecht aanbevelen die het beste passen bij jouw voorkeuren. Hierdoor hoef je niet door tientallen makelaars te zoeken om de juiste te vinden. Onze geselecteerde makelaars zullen contact met je opnemen na je aanvraag en je kunt vervolgens vrijblijvend kiezen met welke makelaar je wilt samenwerken. Bespaar tijd en geld door te kiezen voor Juiste Makelaar in jouw zoektocht naar een geschikte makelaar in Dordrecht.

Woningmarkt Statistieken in Dordrecht

Voordat je een makelaar in Dordrecht inschakelt, is het handig om te weten hoe de woningmarkt eruit ziet. Hieronder hebben we een aantal actuele statistieken voor je op een rij gezet. Deze cijfers worden elk kwartaal aangepast en geven je een inzicht in de markt. Zo kun je zien of er meer of minder woningen zijn verkocht in het afgelopen kwartaal en wat de gemiddelde vraagprijs is. Dit helpt je om te bepalen of je een woning hebt met een gemiddelde waarde of een gemiddeld budget.

Aantal transacties

232

Verandering transacties

-8.7%

Gemiddelde vraagprijs

€339.000

Verandering vraagprijs

-2.1%

Top 10 Makelaars Dordrecht

Als je op zoek bent naar een geschikte makelaar om je huis te verkopen, dan kan Juiste Makelaar je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. We hebben een lijst samengesteld van de top 10 makelaars in Dordrecht op basis van hun prestaties en statistieken, zodat je gemakkelijk kunt filteren en de makelaar kunt vinden die het beste bij jou past. Zo kun je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt voor jouw specifieke behoeften. Laat ons je helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Dordrecht.

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
Vijfvinkel Trossèl Makelaars 1 Dordrecht -1 3 1
ZOOMER Makelaardij 2 Dordrecht 12 4 1
Waltmann Makelaars 3 Dordrecht 18 4 1
OZP Makelaars 4 Dordrecht 4 3 1
NOUWEN Makelaardij 5 Dordrecht 9 4 1
Advema NVM Makelaardij 6 Dordrecht -1 2 1
Stad en Land NVM Makelaars 7 Dordrecht -2 4 1
Ooms Makelaars 8 Dordrecht -2 5 1
Boogerman Makelaars 9 Dordrecht -5 5 1
Corpowonen 10 Dordrecht -45 3 1
Plaats
 • Aantal woningen verkocht

De nummer 1 van de lijst, heeft het afgelopen jaar het meeste woningen verkocht in Dordrecht. Dit is een filter, dus je kun ook zien wie het afgelopen jaar het minst heeft verkocht.

 • Gemiddelde vraagprijs

Makelaars werken over het algemeen in een bepaald segment. Dit is in de lijst, te zien aan het aantal percentages. Mocht een makelaar in Dordrecht een hoog percentage in het groen hebben, dan verkoop het makelaarskantoor gemiddeld x aantal procent boven de gemiddelde vraagprijs in Dordrecht.

 • Verkoopsnelheid

De Snelheid van de verkoop is aangeduid in sterren. Als een makelaar over het algemeen snel verkoopt, heeft het makelaarskantoor vijf sterren, mocht een kantoor minder snel zijn; dan staat er 1 ster.

Kosten makelaars Dordrecht: wat zijn de tarieven?

Als je op zoek bent naar een makelaar in Dordrecht, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. De tarieven van een makelaar in Dordrecht zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo rekent een verkoopmakelaar in Dordrecht meestal een courtage, terwijl de kosten van een aankoopmakelaar afhangen van de diensten die je afneemt. In dit artikel lees je meer over de kosten van makelaars in Dordrecht.

Verkoopmakelaar kosten Dordrecht

Als je een woning in Dordrecht wilt verkopen, is het verstandig om een verkoopmakelaar in te schakelen. De kosten hiervan bestaan uit een courtage, een percentage van de verkoopprijs van de woning. In Dordrecht ligt dit percentage meestal tussen de 1,15% en de 1,39%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van €350.000, betaal je dus tussen de €4.025 en de €4.865 aan makelaarskosten. Daarnaast betaal je vaak opstartkosten, die meestal rond de €500 liggen.
> Meer lezen over kosten verkoopmakelaar in Dordrecht

Aankoopmakelaar kosten Dordrecht

Als je een huis wilt kopen in Dordrecht, kun je een aankoopmakelaar inschakelen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de diensten die je afneemt. Een all-in pakket is vaak voordeliger dan losse diensten. De gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar in Dordrecht bedragen €3.750 inclusief btw. Dit is wel gebaseerd op een all-in pakket en het gemiddelde van de duurdere en goedkopere makelaars. Wil je de kosten van verschillende makelaars vergelijken? Dit kan gratis via Juiste Makelaar.
> Meer lezen over kosten aankoopmakelaar in Dordrecht

Makelaars vergelijken in Dordrecht

Wil je een huis verkopen in Dordrecht en ben je op zoek naar een geschikte verkoopmakelaar? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het vergelijken van makelaars. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

 • Vergelijk de taken van verschillende verkoopmakelaars in Dordrecht met elkaar. Wat biedt de ene makelaar wel aan en de ander niet?
 • Vergelijk de kosten van de verschillende makelaars in verhouding tot de taken die zij uitvoeren. Let erop dat je beide prijzen inclusief btw berekent en of het no cure no pay is.
 • Hoe gaan de makelaars je woning promoten? Op welke woningplatforms plaatsen zij de woning en sturen zij ook een mailing naar bestaande klanten?
 • Heeft de makelaar veel verkoopervaring in jouw buurt of stadsdeel in Dordrecht?
 • En tot slot, heb je een goed gevoel bij de makelaar? Dit kan vaak doorslaggevend zijn!

Aankoopmakelaars vergelijken Dordrecht

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Dordrecht en wil je weten waar je op moet letten bij het vergelijken van makelaars? Hieronder vind je een aantal belangrijke punten:

 • Hoe actief is de aankoopmakelaar in Dordrecht of zelfs in een bepaalde wijk?
 • Waar helpt de aankoopmakelaar allemaal bij? Gaan zij mee naar bezichtigingen en helpen zij bijvoorbeeld ook bij het onderhandelen?
 • Heeft de aankoopmakelaar een goed netwerk binnen Dordrecht? Misschien weten zij wel als eerste wanneer jouw droomhuis op de markt komt.
 • Welk tarief hanteert de aankoopmakelaar? Werken zij met een courtage of een fixed fee en is dit no cure no pay?
 • Bieden de makelaars in Dordrecht HuisAssist aan? Hier kun je alle diensten vinden die bij de aankoop komen kijken en helpen ze je van A tot Z.

Voordelen van een lokale makelaar in Dordrecht

In Nederland, en dus ook in Dordrecht, heb je makelaars die lokaal, landelijk of online te werk gaan. Een lokale makelaar in Dordrecht is over het algemeen duurder, maar biedt wel een aantal voordelen:

 • Lokale makelaars in Dordrecht hebben toegang tot meer informatie over woningen die in de verkoop komen.
 • Een lokale makelaar uit Dordrecht kent de lokale huizenmarkt beter.
 • Een makelaar uit Dordrecht kent klanten die (binnenkort) willen verkopen of kopen.
 • Meer persoonlijke service en extra dienstverlening, wat zorgt voor meer klanttevredenheid.

Het grootste voordeel van een lokale makelaar in Dordrecht is dat je een snellere kans op succes hebt en dat je een persoonlijkere ervaring krijgt. Daarnaast is de makelaar makkelijker bereikbaar. Het grootste nadeel is dat je hiervoor wel meer betaalt. Klanten moeten daarom voor zichzelf afwegen wat het beste is.

Uitgelichte makelaars in Dordrecht

2M Makelaars Dordrecht

Ben je op zoek naar een van A tot Z service, dan staat 2M Makelaars Dordrecht voor je klaar. Een no nonsense makelaarskantoor dat zichzelf keer op keer bewijst. Met twee vestigingen, in Dordrecht en Papendrecht, is 2M Makelaars dé makelaar in de Drechtsteden.

Singel 348, Dordrecht  078-615 9960

Baas Makelaardij

Gelegen aan het park Merwestein in Dordrecht, ligt het relatief kleine makelaarskantoor Baas Makelaardij. Echter zegt dit niks over de efficiëntie en deskundigheid. Dit kantoor bestaat al meer dan 70 jaar bekend om haar kennis van de ‘Dordtse’ markt. Met al meer dan 50 verkochte woningen het afgelopen jaar, staat Baas makelaardij garant voor een snelle doorlooptijd.

Vrieseweg 155, Dordrecht  078-613 1222

Boogerman Makelaars

Naast het verkopen en kopen in Dordrecht het van jouw huis, staat Boogerman Makelaars je ook bij in vastgoedbeleggingen. Zowel particuliere als zakelijke vastgoedinvesteerders kunnen bij dit kantoor terecht voor aanbod en advies. Met een persoonlijke aanpak, helpt dit professionele makelaarsteam je graag verder. 

Spuiboulevard 224, Dordrecht  078-613 0300

WALTMANN Makelaars

Met meer dan 120 jaar ervaring is Waltmann Makelaars één van de grootste spelers in de Drechtsteden op de vastgoedmarkt. Met een gepersonaliseerde verkoopstrategie worden alle hokjes afgevinkt. Onder leiding van Dorith Kools werkt Waltmann Makelaars naar meer transparantie in de vastgoedmarkt.

Johan de Wittstraat 168, Dordrecht  078-613 4311

Nouwen Makelaardij

Wil jij een woning aan- of verkopen in Dordrecht? Dan ben je bij Nouwen Makelaardij aan het juiste adres! Gelegen in de wijk Dubbeldam, ligt het makelaarskantoor van Jelmer Balm. Nouwen Makelaardij is een toonaangevend NVM-kantoor met een groot marktaandeel. Met een relatief klein team van enthousiaste en gekwalificeerde personen, wordt de dienstverlening uiterst goed behandeld.

Damplein 50, Dordrecht  078-614 1800

Ooms Makelaars Dordrecht

Eén van de meest gevestigde namen in de makelaarswereld in Dordrecht en omstreken is Ooms Makelaars. Bij Ooms geniet je van alle voordelen die een grote makelaar met zich meebrengt, zoals het bereik en de regionale dekking. Daarnaast zijn er 10 kantoren waar je uit kan kiezen, die als makelaar veel kennis van de lokale markt hebben. 

Johan de Wittstraat 40, Dordrecht  078-614 4333

Populaire steden rondom Dordrecht:

NVM Makelaars Dordrecht

Bij Juiste makelaar vergelijken we de aangesloten makelaars waarvan de meeste ook NVM makelaars zijn. Naast de NVM zijn er ookk andere beroepsorganisaties zoals VBO en VastgoedPRO. In dordrecht zijn er 48 makelaars actief waarvan 36 zijn aangesloten bij de NVM.

> Lees meer over de brancheverenigingen in Nederland

Aankoopmakelaar Dordrecht: vind de beste match

Een geschikte aankoopmakelaar vinden voor jouw woningzoektocht in Dordrecht kan lastig zijn. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Wij brengen je namelijk gratis en vrijblijvend in contact met twee geschikte aankoopmakelaars. Deze makelaars nemen zelf contact met je op om hun diensten toe te lichten.
Om je te helpen bij het kiezen van de beste aankoopmakelaar in Dordrecht hebben wij een handige vergelijkingstool ontwikkeld. Zo werkt het:

 1. Vul je gegevens bij ons in om de aankoopmakelaars in Dordrecht te vergelijken.
 2. Onze specialist neemt contact met je op om je verdere wensen te bespreken die belangrijk zijn bij de aankoop van een huis.
 3. Je ontvangt een mail met de speciaal voor jou geselecteerde aankoopmakelaars in Dordrecht.
 4. Als laatste bepaal jij met welke aankoopmakelaar in Dordrecht je wil samenwerken.

Wonen in Dordrecht

Dordrecht, ook wel bekend als ‘Dordt’, telt ongeveer 120.000 inwoners en is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Deze groei is mede te danken aan de populariteit van de zeven omliggende gemeenten, die samen de Drechtsteden vormen.

Als historische stad heeft Dordrecht veel te bieden op het gebied van cultuur, met een prachtig historisch centrum en een gezellig winkelgebied. Jaarlijks trekt dit veel bezoekers uit de regio. Dordrecht heeft verschillende wijken die voor iedereen geschikt zijn om te wonen, van appartementen in de drukke binnenstad tot ruime woningen in buitenwijken. Geniet in de zomer van een van de vele terrassen of bezoek het Wantijpark.

Dordrecht is gelegen op het punt waar drie rivieren samenkomen: de Beneden-Merwede, de Oude Maas en de Nieuwe Maas. Dit maakt het een van de drukste waterpunten van Europa. Ondanks de drukke vaarroutes is er in de omgeving veel groen te vinden, zoals de Dordtse Biesbosch en de Sliedrechtse Biesbosch.

Wil je graag wonen in Dordrecht? Bespreek dan je wensen met een lokale makelaar in Dordrecht. Zo profiteer je van de voordelen van een persoonlijke service en lokale expertise. Gebruik onze handige tool om makelaars in Dordrecht te vergelijken en vind de juiste match voor jouw woningzoektocht.

Makelaars vergelijken in wijken in Zoetermeer (kaart)

1. Binnenstad; 2. Noordflank; 3. Oud Crispijn; 4. Nieuw Cripsijn; 5. Het Reeland; 6. Staart; 7. Wielwijk; 8. Crabbehof Zuidhoven; 9. Sterrenburg; 10. Dubbeldam; 11. Stadspolders

 

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de veelgestelde vragen van onze klanten over de makelaars die actief zijn in Dordrecht.

Wat kost een makelaar in Dordrecht?

+

De kosten van een makelaar in Dordrecht liggen tussen de 1,10% en 1,31% van de verkoopprijs van het huis.

Dit betekent dat wanneer je een huis verkoopt dat 350.000 euro waard is, de kosten van de makelaar tussen de 3.850 euro en 4.585 euro liggen.

Wat kost een aankoopmakelaar in Dordrecht?

+

Een aankoopmakelaar kost tussen de 0,5% en 0,75% van de aankoopsom.

Wel rekent vrijwel iedere aankoopmakelaar met een vaste vergoeding. Zo betaal je dus voor de dienst en niet voor de prestatie.

Hoeveel makelaars zijn er actief in Dordrecht?

+

Op dit moment zijn er 48 makelaars die minimaal 1 woning in de verkoop hebben. Het aantal aankoopmakelaars is ongeveer hetzelfde.