Op zoek naar een makelaar in Diemen, maar wil je eerst vergelijken?

Doe dan nu de check, geef je voorkeuren op en wij brengen je in contact met de beste makelaars voor jou in Diemen!

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Vind een makelaar in Diemen

Op het moment dat je een huis wilt kopen of verkopen ben je op zoek naar de makelaar die het beste bij jou past. Aangezien er alleen in Diemen al een groot aantal makelaars actief zijn, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij je keuze voor een makelaar. Bij Juiste Makelaar vergelijken wij makelaars in Diemen op basis van jouw voorkeuren. Vervolgens selecteren wij vier makelaars die ervaring hebben in Diemen met de aan- of verkoop van huizen. De selectie van geschikte makelaar voor jou gebeurd op basis van het door ons vooraf bepaalde selectieproces. Wij brengen jou op de hoogte van de geselecteerde makelaars. De geselecteerde makelaars ontvangen op hun beurt informatie over jouw voorkeuren. Zo weet de makelaars precies naar wat je op zoek bent. Deze makelaars willen graag een keer kennis met je maken zodat jij vervolgens kan kijken met welke makelaar je wilt samenwerken.

Hieronder staan per onderwerp een aantal tips waar je rekening mee moet houden wanneer je een makelaar kiest.

Wonen in Diemen

Diemen is een dorp van 28.000 inwoners en ligt naast Amsterdam. Hier is de rust van een dorp te vinden ondanks de alsmaar groeiende populariteit van de metropool Amsterdam. In Diemen vind je nog veel huizen met ruimte. Dit is een van de velen redenen waarom veel mensen verhuizen van de grote stad naar Diemen. De gemiddelde huizenprijs in Diemen is in 2018 van € 224.000,- gestegen naar maar liefst € 294.000,-. Dat is een stijging van 31,25 procent.

Deze ongekende stijging heeft te maken met de ideale ligging, dichtbij Amsterdam en uitstekend te bereiken vanaf zowel Utrecht als Schiphol. Door de populariteit in Diemen en omstreken worden er veel nieuwbouwprojecten ontwikkeld. Een van de redenen is dat veel mensen uit Amsterdam liever ruimer willen wonen. Zoals het Holland Park waar momenteel meer dan 2.500 woningen worden ontwikkeld.

Naast de goede bereikbaarheid van Diemen ligt het dorp nabij een bos, het Diemens bos. Daarnaast is er een natuurpark, Spoorzicht. Hier kan je heerlijk wandelen. Verder is Diemen erg kindvriendelijk, er zijn talloze activiteiten die je kunt doen met je kinderen zoals; naar het speelbos ‘Banjerbossie’, trampolinespringen bij Jump XL en apenkooien bij Monkey Town Diemen. Kortom, genoeg te doen!

Tips om je huis te verkopen

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Het beste is als je dit doet voordat er makelaars langskomen voor een vrijblijvend gesprek. Achteraf kun je hier veel tijd mee besparen. De volgende punten zijn simpel en snel na te lopen om daarna op te lossen:

 • Zorg ervoor dat noodzakelijke reparaties gedaan zijn.
 • Los kleine mankementen op.
 • De tuin ziet er onderhouden uit.
 • Denk na over een vraagprijs en wat de ondergrens is.
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen.
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis.

Kennismaken met de makelaars in Diemen

Op het moment dat een makelaar bij jou thuiskomt in Diemen is het handig dat je weet waar je op moet letten wanneer je verschillende makelaars gaat vergelijken. Alleen dan kan jij de keuze maken om de meest geschikte makelaar voor jou te kiezen. Op het moment dat de makelaar langskomt, bereid je voor wat je wilt weten van de makelaar. Vraag aan de makelaar hoe het huis gepresenteerd wordt. De vraag hierbij is of je het daarmee eens bent. Informeer daarnaast op wat voor een platforms het huis te koop aangeboden wordt. Zo kom je erachter hoe groot het publiek is dat je huis te zien krijgt. Nadat de makelaar je huis heeft geïnspecteerd zal er een schatting van de verkooprijs genoemd worden. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou? Tot slot het allerbelangrijkste punt, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Kosten vergelijken van de makelaars

Nadat je verschillende makelaars hebt gesproken via Juiste kan je naast je persoonlijke voorkeur, de kosten van iedere makelaar vergelijken. Deze kosten kunnen sterk uiteenlopen, maar je moet ze wel op de juiste manier met elkaar vergelijken. Alleen op die manier kan je de beste keuze voor jezelf maken. Hieronder staan tips hoe je de kosten van iedere makelaar kan vergelijken met elkaar.

 • Allereerst wat is het verkooppercentage wat de makelaar vraagt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Het verschilt per makelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Ga daarom na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je hetzelfde met elkaar gaat vergelijken.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Presentatie van de makelaars in Diemen

Wanneer je na het vergelijken van makelaars er nog niet uit bent, dan zijn er nog een aantal punten waar je kritisch naar kan kijken. Dit kan wellicht de doorslag geven om voor jou de beste makelaar te vinden. Als eerste kan je kijken naar de verschillende objecten die de makelaar in de verkoop heeft. Kijk naar de presentatie hiervan en of jij je daarin kan vinden. Je gaat een samenwerking aan met de makelaar en het is daarom belangrijk dat je vertrouwen hebt in zijn kwaliteiten. Vervolgens kan je nog testen wat de telefonische indruk is van de makelaar. Dit is het eerste moment dat potentiële huizenkopers in contact komen met de makelaar. De eerste indruk is essentieel. Vervolgens kan je altijd kijken of je de objecten goed kan vinden op het internet om te zien wat er wordt gedaan aan de marketing van de huizen.

Vind je aankoopmakelaar in Diemen

Ben je op zoek naar je eerste huis of wil je een nieuw huis kopen? Dan kan het handig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar wordt vaak in een krappe huizenmarkt gebruikt. In vergelijking met de afgelopen jaren kan je zeggen dat in Diemen er een huizentekort is. Waar in 2013 nog 2,2 procent van alle huizen in Diemen te koop stond staat nu slechts 0,3 procent te koop. Deze krapte op de huizenmarkt zorgt voor hogere huizenprijzen. Een gevolg hiervan is dat er meer mensen zijn die een huis willen kopen dan huizen te koop.

In een lastige huizenmarkt is een aankoopmakelaar geen overbodige luxe. De makelaar is bekend met huizen in Diemen. Daarnaast is de makelaar bekend met andere makelaars in het dorp, waardoor deze wellicht sneller op de hoogte is van een huis die in de verkoop gaat. Een makelaar die je begeleidt bij het aankopen van een huis helpt je niet alleen met de zoektocht. Hij of zij kan je gedurende het hele aankoopproces begeleiden. Een aantal werkzaamheden die de makelaar voor je uit kan voeren zijn:

 • Het zoeken van huizen
 • Mee gaan met bezichtigingen
 • Doet de onderhandelingen voor je
 • Zoekt informatie over het desbetreffende huis
 • Kan een bouwtechnische keuring regelen
 • Helpt je met het zoeken naar de geschikte hypotheekadviseur of geldverstrekker
 • Zorgt ervoor dat de kleine letters in de koopovereenkomst kloppen

Door gebruik te maken van een aankoopmakelaar heb je tijdwinst, doordat de makelaar meer ervaring heeft met het aankopen van een huis. De taken die de makelaar uitvoert kan je ook zelf doen. Dit kost meer tijd maar je bespaart er ook kosten mee.

Alleen wanneer je zelf een huis gaat aankopen in een krappe markt is er de kans dat je jouw perfect huis misloopt. Dit kan komen doordat een huis al verkocht is voordat het op internet verschijnt.

Ben jij op zoek naar de beste aankoopmakelaar voor jou? Vul je voorkeuren in via de check en Juiste Makelaar zoekt het voor je uit!

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 11 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier