Op zoek naar de beste makelaar in Alphen aan den Rijn? Vergelijk alle makelaars in Alphen aan den Rijn

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Alphen aan den Rijn

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Verkoopmakelaars actief in Alphen aan den Rijn

Bij de verkoop van je woning ben je natuurlijk op zoek naar de juiste makelaar voor jou. Inmiddels is het algemeen bekend dat er in een gezellige stad als Alphen aan den Rijn tientallen verkoopmakelaars werkzaam zijn. Daarom is het van belang dat je bij het zoeken van een lokale makelaar moet opletten welke je selecteert. Juiste Makelaar begeleidt je met het eenvoudiger maken van deze keuze. In iedere buurt en wijk in Alphen aan den Rijn vergelijken wij verkoopmakelaars en selecteren wij de beste verkoopmakelaar voor jou.

De verkoopmakelaar die wij voor jou selecteren, sluit aan bij jouw verwachtingen en begeleidt je om de verkoop goed te laten lopen. De verkoopmakelaar heeft verkoopervaring in jouw buurt en streeft naar een optimale samenwerking. Wij vergelijken uiteraard de lokale Alphense verkoopmakelaars. Dan kun je zelf de twee ontvangen makelaars met elkaar vergelijken en kiezen welke makelaar het beste is.

Nu je voorkeuren doorgeven? Ga dan nu direct naar de tool.

De makelaar vergelijken in Alphen aan den Rijn

Zodra je meerdere verkoopmakelaars in Alphen aan den Rijn op het oog hebt is het zaak om deze te vergelijken. Wij weten uit ervaring dat het vinden van een goede makelaar een moeilijk traject is. Want waar ga je op letten en hoe weet je de juiste makelaar hebt gevonden? Zodoende kun je de beste keuze maken om de beste verkoopmakelaar voor jou te kiezen. Zodra de verkoopmakelaar bij je Alphense woning langskomt, moet je je goed voorbereiden wat je wilt weten van de makelaar.

Hieronder staan een aantal belangrijke onderdelen waarop je de verschillende Alphense verkoopmakelaars kunt vergelijken:

 • Vraag aan de verkoopmakelaar hoe diegene het woning gaat aanbieden. Vraag jezelf af hoe jij het zelf zou doen en of je het met de makelaar eens bent.
 • Vraag daarnaast op welke huizenwebsites het huis te koop aangeboden wordt. Zo kom je erachter hoe groot de doelgroep is dat je huis te zien krijgt.
 • Nadat de verkoopmakelaar je woning heeft gecontroleerd zal er een waardebepaling plaatsvinden. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou?
 • Bekijk waar de makelaar huizen verkoopt in Alphen aan den Rijn.
 • Uiteindelijk het allerbelangrijkste punt, bij welke makelaar heb je het beste gevoel?

Wil je hier meer over weten over makelaars vergelijken? Ga dan hier verder.

Kosten van verkoopmakelaars vergelijken

De kosten van lokale verkoopmakelaars lopen sterk uiteen. Maar op welke onderdelen moet je letten bij het vergelijken van verkoopmakelaars in Alphen aan den Rijn? Heronder staan een aantal onderdelen waarmee je de kosten van verschillende verkoopmakelaars met elkaar kan vergelijken:

 • Wat is de hoogte van het courtage van de verkoopmakelaars?
 • Wat krijg je voor de geboden provisie van de desbetreffende makelaar? Ga na of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Op welk moment ben je de makelaar kosten verschuldigd? Het wisselt per verkoopmakelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een deel moet betalen. Ga nawat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond en wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per verkoopmakelaar. Wees dus zeker dat je vinden van.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je de woning uit de verkoop laat halen?

Meer tips over het vergelijken van de kosten van een makelaar? Lees dan hier verder.

Wat to-do voordat je je huis gaat verkopen

Zodra je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren. Het meest verstandige is dat je dit doet voordat de verkoopmakelaars het huis komen inspecteren. Achteraf bespaar je hier veel tijd mee. De volgende punten zijn eenvoudig en snel op te lossen:

 • Zorg ervoor dat noodzakelijke reparaties gedaan zijn
 • Verhelp kleine defecten
 • Zorg ervoor dat de tuin strak en netjes is
 • Denk na over een vraagprijs en wat de ondergrens is
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen
 • Zoek de huidige WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis

Informatie over Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is met 110.986 inwoners een grote stad in de provincie Zuid-Holland. De gemiddelde WOZ-waarde in 2020 was per 1 januari € 264.000,-. De WOZ-waarde is met 7,8% gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

De gemiddelde leeftijd in Alphen aan den Rijn is 41,4 jaar, dit maakt Alphen aan den Rijn een relatief gemiddelde stadqua leeftijd. Het modale inkomen van een huishouden in Alphen aan den Rijn is € 31.600,-, dit is iets meer dan een modaal huishouden in Nederland. Populaire wijken in de stad Alphen aan den Rijn zijn Kerk en Zanen, Boskoop en Ridderveld. Ben je op zoek naar leuke activiteiten in Alphen aan den Rijn. Ga dan eens kijken bij het Vogelpark Avifauna, Archeon, Schildpaddencentrum, Nieuwe Sloot en het Zwem- en recreatiebad ‘De Hoorn’.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 24 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL